עבור לתוכן

840 EVO יותר מהיר מ- 840 Pro?

Featured Replies

פורסם

זה אבל גדול מאוד בssd זה משמעותי

פורסם
הנה דוגמה לביקורת שבה ה- EVO מוביל בביצועים על הפרו בלא מעט מבדקים... אבל, ה- EVO הוא בגרסת ה- 500 ג'יגה והפרו ב- 256.

http://techreport.com/review/25122/samsung-840-evo-solid-state-drive-reviewed

אי אפשר להשוות גירסת 500GB ל250GB.

ועניין הCACHE מבלבל את התוצאות כך שהמספרים שאתה רואה הם ביצועי הכונן + הCACHE התוכנתי(שעושה שימוש בזיכרון המחשב)I, שאינו רץ כברירת מחדל על הPRO.

בוודאות אני אומר לך שאם תשווה תוצאות ביצועים של EVO 250GB ללא הRAPID, עם הPRO 256GB, האחרון יהיה מהיר יותר בהרבה.

בכל מקרה אתה יכול לחסוך ולקחת את הEVO.

אתה גם יכול לחסוך ולקחת את ה250GB 840.

ואם תפעיל עליו PRIMOCACHE אז גם את התוצאות שלו תוכל לשפר כמו שעושה הRAPID לEVO.

פורסם

אתה יכול לקנות סטיק של 4GB ב-150 ש"ח עם ה-840 כ-cache הרגיל ולהגיע לביצועים טובים מאוד

פורסם
  • מחבר

כשאתם מדברים על ה- Cache אתם מתכוונים בעצם לשני הפיצ'רים החדשים ב- EVO, שהם TurboWrite ו- RAPID?

לפי מה שהבנתי הם אמורים להגיע לפרו מתישהו בקרוב.

פורסם

TurboWrite יהיה רק אם הם יהפכו MLC לSLC וזה לא כ"כ שווה יום, הביצועים של MLC טובים מספיק היום.

פורסם

גם בלי השימוש בזיכרון , הevo מהיר משמעותית מה840 , במיוחד בכתיבה.

בהשוואה הזאת http://www.anandtech.com/bench/product/665?vs=965 , הפרו לא טוב יותר מהevo בכל המבחנים , ובחלקם הevo מנצח.

פורסם
  • מחבר

אחרי מבדקים כאלו אני באמת לא מבין איך אומרים שהפרו הוא עדיין מלך הביצועים הבלתי מעורער.

פורסם

כי שהוא מפסיד זה בהפרש אפסי וכשהוא עדיף זה בהפרש דיי משמעותי...

כמו כן במבחנים הכבדים יותר הוא מראה את העליונות שלו

למשל Heavy Workload 2011 - Disk Busy Time (Writes)

Heavy Workload 2011 - Disk Busy Time (Reads)

Heavy Workload 2011 - Average Write Speed

פורסם
  • מחבר

עוד ביקורת כזו...

http://www.tweaktown.com/reviews/5629/samsung-840-evo-250gb-ssd-review/index14.html

ושימו לב לפסקה הבאה:

In the 250GB capacity size, Samsung hit the market with the 840 EVO. Sitting between the 840 and the 840 PRO on paper, I think the 840 EVO is a superior product to both as long as the P/E cycles hold up. At the conference in Korea, Samsung stated they are achieving higher than 2,500 P/E cycles with this flash, but their testing is ongoing. I wouldn't download my Usenet content to the drive, but for an OS / programs drive, I wouldn't be worried too much.

פורסם

אתם שם לב מה הוא רושם ?

ע"פ סמסונג ה EVO בין 840 רגיל והפרו, הוא חושב שEVO עדיף... הוא יכול לחשוב.

5629_56_samsung_840_evo_250gb_ssd_review.png

5629_53_samsung_840_evo_250gb_ssd_review.png

ויש עוד מלא, אני פשוט לא רוצה להעמיס סתם תמונות.

כן יש מקרים שעם גיבוי מהתוכנה הוא מציג ביצועים עדיפים על הפרו, זה פשוט לא קורה הרבה והפרו עדיין עדיף לרוב, בלי התוכנה זה חד משמעי לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

בתור משתמש ביתי ההבדלים האלו, אני מאמין, וכך גם אומרים, לא ישנו לי, והייתי הולך על ה- EVO וזהו.

בארץ אבל הוא יקר משמעותית מה- 840 הרגיל, במקום להיות שווה לו במחיר פחות או יותר, כמו שהוא אמור. במחירו הוא מתקרב יחסית לפרו, וזה יוצר את ההתלבטות.

פורסם
גם בלי השימוש בזיכרון , הevo מהיר משמעותית מה840 , במיוחד בכתיבה.

בהשוואה הזאת http://www.anandtech.com/bench/product/665?vs=965 , הפרו לא טוב יותר מהevo בכל המבחנים , ובחלקם הevo מנצח.

מצחיק שאתה מביא את ההשוואה הזאת.

כי היא מוכיחה שהPRO הרבה יותר מהיר.

רק בכתיבה רציפה של בלוקים גדולים(בקטנים הוא לא מוביל) הEVO מוביל קצת בגלל הCACHE והRAPID.

כבה לו את הRAPID ולא רק שהוא לא יוביל בכלום, הוא יהיה רחוק מאחור.

ובוא לא נשכח שהRAPID עוזר רק בפעולות קצרות, בפעולות לאורך זמן (כאלו שאינן חוזרות על עצמן עם אותו המידע)הCACHE של הRAPID יחנק והביצועים יקרסו.

אחרי מבדקים כאלו אני באמת לא מבין איך אומרים שהפרו הוא עדיין מלך הביצועים הבלתי מעורער.

אתה צריך לקרוא את הבדיקה שוב, ולשים לב מתי כתוב HIGHER IS :BETTER, ומתי כתוב LOWER IS BETTER.

פורסם
בתור משתמש ביתי ההבדלים האלו, אני מאמין, וכך גם אומרים, לא ישנו לי, והייתי הולך על ה- EVO וזהו.

בארץ אבל הוא יקר משמעותית מה- 840 הרגיל, במקום להיות שווה לו במחיר פחות או יותר, כמו שהוא אמור. במחירו הוא מתקרב יחסית לפרו, וזה יוצר את ההתלבטות.

אני מסכים שה EVO הוא אחלה כונן SSD לשימוש יום יומי, שיפור מרשים מה 840 הרגיל ובכלל אני חושב ש TLC זה העתיד.

כשהכותרת שואלת מי יותר מהיר התשובה היא הפרו.

בגלל תמחור בארץ ה EVO מאבד מעט מהערך שלו וזה גורם לכך שעם בביצועים פר מחיר יש לא מעט דילמה בינהם.

פורסם

כתבתי 840 , ולא 840 פרו.

הevo הוא כונן mainstream הרבה יותר טוב מ840 הרגיל , אבל בשביל ביצועים יש טובים ממנו ויש טובים מהפרו , הכל עניין של כמה אתה מוכן להשקיע בשביל ביצועים...

ההשואה היא מול הפרו , וזה ברור שהפרו מוביל , אבל המטרה הייתה להראות שהפרו לא מוביל על הevo בכל המבחנים.

אני עדיין הייתי מעדיף לקנות את הevo.

פורסם
  • מחבר

בסוף קניתי את הפרו. תודה לכולם על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים