עבור לתוכן

[המלצה] בקר מאווררים - כדאי או לא?

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה התלבטתי אם להוסיף למחשב שלי בקר מאווררים או לא. קראתי שזה נועד לאנשים העוסקים בOC (משהו שאני בהחלט רוצה ללמוד, ובתור מתחילה בהחלט אצטרך ניתור על הטמפרטורה).

עכשיו, יש לי מארז DF-85 שמגיע עם 7 מאווררים המחוברים למארז. מדובר ב-3 מקדימה שמכניסים אוויר.

לכל אחד מהשלוש יש כפתור בקרה משלו שמאפשר לי לשלוט בעוצמה שלו. (לא מקנה לי שום מידע על הטמפרטורה או מהירות)

שניים מלמעלה שמוציאים אוויר - בקושי, בקרה מוגבלת.

ושניים מאחורה שמוציאים אוויר במהירות. גם עליהם יש לי בקרה מוגבלת שמאפשרת לי פשוט לבחור "בקושי" ל"מוציא אוויר."

המחשב הזה בעבר היה עם OC והורדתי את זה מיכוון שהמקום שהמחשב מונח בחדר שלי מעלה את הטמפרטורות בתוך המארז ביותר מ-10 מעלות. (אין אופציה להעביר למקום אחר.)

עכשיו, אני יכולה לשלוט על המאווררים של הכרטיס מסך ואני חושבת שמעבר לזה לא. אני בהחלט רוצה לחזור לOC שהיה לי,

אבל זה מקשה עליי לנתר על זה בזמן משחקים.

עכשיו השאלה הכי חשובה, כדאי לי להוסיף בקר מאווררים או לא? (קחו בחשבון שאני עדיין לא עוסקת בOC)

ואם כן, איזה? במסגרת תקציב סבירה.

תודה,

הילה.

פורסם

מעבר לכך שזה יעזור לך לשלוט טוב יותר על המאווררים במארז, על כמות האוויר ברגע בזמן מסויים נגיד משחקים או כשאת ישנה להשקיט את האוורור ועוצמת הרעש.

לי יש את הבקר הזה ששולט ב-5 מאווררים:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12336

פורסם
  • מחבר
מעבר לכך שזה יעזור לך לשלוט טוב יותר על המאווררים במארז, על כמות האוויר ברגע בזמן מסויים נגיד משחקים או כשאת ישנה להשקיט את האוורור ועוצמת הרעש.

לי יש את הבקר הזה ששולט ב-5 מאווררים:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12336

המחיר שלו גם סביר לחלוטין.

הוא יכול בכלל לשלוט במעל ל-5 מאווררים? למרות שנראה לי בתאכלס שאין צורך..

פורסם

יכול עד 5 מאווררים.

פורסם
  • מחבר

עכשיו השאלה לא איזה בקר. אם אני בכלל צריכה בקר.. או שזה יהיה בזבוז כסף.

פורסם

זה שיקולים שלך אתה רוצה תיכולת הזאת או לא, קשה להלחליט במקומך.

פורסם

זו היא (-:

פורסם
  • מחבר
זה שיקולים שלך אתה רוצה תיכולת הזאת או לא, קשה להלחליט במקומך.

קראתי כמה נושאים של אנשים ששאלו את אותה השאלה כמו שלי. לחלקם אמרו לא, לחלקם אמרו כן, בהתאמם למה שהם עושים.

אני רציתי חוות דעת של מישהו שמתעסק עם זה ולדעת אם זה באמת שווה את זה, ואם באמת צריך את זה למישהי כמוני שרוצה להתחיל להתעסק עם OC, או שזה בליגה אחרת ומומלץ למומחים בעסק הזה.

אני מעדיפה לשמוע חוות דעת של אנשים לגבי מה שאני אמרתי, ולא לגבי אחרים, בגלל זה בכלל פתחתי את הנושא.

זו היא (-:

זה בסדר, הרבה אנשים מתבלבלים xD

לא פעם ראשונה שקורה לי.

אז מה דעתך, אני צריכה או לא?

פורסם

בתור אחד שיש לו 10 מאוורריןם במארז ובקר מאווררים אני יכול להגיד לך שאני ממש לא מתעסק איתם על בסיס יום יומי.

ולכן ולדעתי אם אתה מתחילה פשוט תוותרי ותיראי איך את מסתדרת, בקר תמיד אפשר לקנות.

פורסם

מהנסיון האישי שלי עם מאווררים, מארזים ובקרי מאווררים כאלה ואחרים הגעתי למסקנה הזו:

* אין שום צורך במארז עם כל כך הרבה מאווררים. אבל פה מאוחר מידי לשנות.

* אין שום צורך בבקר מאווררים. עדיף פשוט לקנות מראש מארז עם מאווררים שקטים.

הדברים האלה נועדו לאנשים שאוהבים את ההתעסקות. "התעסקות" בבקר מאווררים, "התעסקות" בOC, וכו'. המעבד במחשב השולחני הראשי המזדקן שלי (שהוא אצלי לפחות 5 שנים), נמצא בOC של 20% מהיום הראשון שלו, ואף פעם לא "התעסקתי" בזה. פשוט הגדרתי את התדרים שרציתי, וידאתי יציבות והמשכתי הלאה. בשום מקום בתהליך לא חשבתי "איזה כיף היה לי אם היה לי בקר מאווררים". :)

בOC קיצוני שמבצעים בתור תחביב גם ככה קירור אוויר לא יספיק, וכשמדובר בקירור מים, ההשפעה של מאווררי המארז היא זניחה (גם ככה מדובר ב5C הבדל לכל היותר).

פורסם

תעשי בדיקת מאמץ עם כל המאווררים על מינימום ומקסימום ותבדקי את הטמפ' של כל הרכיבים, מעבד דיסק קשיח וכו' ובדיקה נוספת שמאמצת את הכרטיס מסך כדי שתביני על איזה הפרשים מדובר, עוד אופציה שלא תופסת במקרה שלך כי יש לך מלא מאווררים, לחבר ללוח אם במידה והמאוורר עם 3/4 חוטים ואז לבנות פרופיל שימוש עם speedfan

פורסם

זה לא שהבקר הזה יקר, זה נוח פשוט להוריד את רמת הרעש של רוב המאווררים כאשר לא צריכים.

פורסם

זה ברור השימוש של בקר ידוע לכולנו השאלה היא אם באמת תתעסק עם זה, כמו שאמרתי יש כאלה שאוהבים להתעסק עם זה.

ויש כאלה שפשוט יוותרו אחרי פעם או פעמיים וימצאו את זה כמיותר.

פורסם
זה לא שהבקר הזה יקר, זה נוח פשוט להוריד את רמת הרעש של רוב המאווררים כאשר לא צריכים.

הוא לא יקר, אבל כן מוסיף כמות לא מבוטלת של חוטים וסרבול למארז.

מתי בדיוק אתה "צריך" רעש של מאווררים? תקנה אותם מראש שקטים ולא תצטרך להתעסק איתם.

פורסם
  • מחבר

המארז שלי מאוד שקט. המאווררים היחידים שמרעישים הם מקדימה, וכמו שאמרתי, הם מגיעים כבר עם כפתור לוויסות העוצמה שלהם.

אעשה דבר ראשון באמת בדיקת מאמצים..

חשו בלי להגיד שבגלל מיקומו של המחשב שלי - שקרוב לקיר מאחורה ובצד - היכן שיש כניסת אוויר ללא מאורר - זה בכלל צמוד לשולחן אז אין אוויר בצד.

יש 3 מקדימה, 2 מלמעלה ו-2 מאחורה.

ולפי מה שאמרתם עד כה.. בתאכלס אני לא באמת צריכה בקר מאווררים. זה יותר לאנשים שרוצים לווסת את רמת הרעש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים