עבור לתוכן

האם מומלץ לעשות תואר ראשון במדעי המחשב?

Featured Replies

פורסם

בימים אלה אני צריך להחליט האם להתחיל תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. כמעט ואין לי רקע בתכנות.

השאיפה העיקרית שלי היא לרכוש כלים ידע וניסיון כדי לעסוק בפיתוח AI ליישום מערכות שונות ותחום הגיימינג.

השאלה שלי אליכם היא כמה מומלץ אם בכלל להתחיל תואר למען השאיפה הזו. ואיפה זה מומלץ לדעתכם.

תודה מראש לעוזרים :)

פורסם

תמיד טוב ללמוד.

מהן האלטרנטיבות? בין מה למה התלבטת?

ההמלצה שלי - "כן!!"

פורסם

ברור שעדיף תואר מאשר בלי תואר.

יקח לך קצת יותר זמן להכנס לשוק העבודה, אבל המשכורת תהיה גבוהה יותר ולטווח ארוך זה ישתלם.

פורסם
  • מחבר

ההתלבטות היא בין היתר גם ללמוד באוניברסיטה פתוחה או רגילה

פורסם

פתוחה - יעלה לך יותר, צריך הרבה משמעת עצמית, התואר יכול להגרר שנים. - אבל קל לעבוד תוך כדי, הלו"ז די גמיש.

רגילה - אם זו אחת מהרציניות - שכר לימוד הכי זול, התואר נמשך 3 שנים (או 4, תלוי במסלול) קשה לעבוד תוך כדי, רק במשרת סטודנט, לו"ז קשיח.

לא יודע מבחינת השוק מה עדיף היום, בעבר לרגילה היתה עדיפות על הפתוחה, אבל איני יודע אם זה כך היום, המסלול בפתוחה נחשב די קשה.

פורסם
  • מחבר

באוניברסיטה הפתוחה השכר אוניברסיטאי וזהה לאחרות.

פורסם
פתוחה - יעלה לך יותר, צריך הרבה משמעת עצמית, התואר יכול להגרר שנים. - אבל קל לעבוד תוך כדי, הלו"ז די גמיש.

רגילה - אם זו אחת מהרציניות - שכר לימוד הכי זול, התואר נמשך 3 שנים (או 4, תלוי במסלול) קשה לעבוד תוך כדי, רק במשרת סטודנט, לו"ז קשיח.

לא יודע מבחינת השוק מה עדיף היום, בעבר לרגילה היתה עדיפות על הפתוחה, אבל איני יודע אם זה כך היום, המסלול בפתוחה נחשב די קשה.

המחיר הוא אותו מחיר לתואר שלם עקב כך שלאחר 18 נק' המחירים יורדים ולאחר 18 קורסים הקורסים לתואר ראשון הם בחינם (אאל"ט) ככה שבשורה התחתונה יוצא שכר אוניברסיטאי.

אם למשוך או לא למשוך זו החלטה שלך. אם תיקח 5 קורסים בסמסטר התואר לא ימרח לך אם תיקח קורס בסמסטר הוא יקח 15 שנה.

אני לומד בפתוחה כרגע עקב כך שהתחלתי ללמוד תו"כ צבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים