עבור לתוכן

מחשב לעריכת תמונות (פוטושופ ולייטרום) עד 3000ש"ח ללא היקפיים

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

3000ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

עדיף שלא בלי סיבות טובות

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עיקרי - עריכת תמונות מקבצי RAW באמצעות פוטושופ ולייטרום

משני, מזדמן - משחקי מחשב (FPS בפיגור של דור)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Lightroom, Phtotshop

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1680x1050 IPS - מתוכנן בעתיד להוסיף מסך נוסף

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

9 - רצוי מאד שיהיה שקט

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

בינוני עד קל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

יש צורך במערכת הפעלה 64 ביט (שאר המחשבים בבית הם על WinXP(

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

איזור תל-אביב, מוכן ליסוע ברדיוס הרצליה-ראשל"צ בשביל איכות/שירות ומחיר סביר

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

חשוב שיהיו חיבורי USB3 (חלקם בחלק הקדמי של המחשב) וערוצי SATA3 לכוננים (קשיחים ובעתיד SSD).

חשוב שיהיה חיבור רשת Gigabit, כדי לעבוד בצורה נוחה בתוך הרשת הביתית.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

הרחבות עתידיות: הוספת כוננים קשיחים (למחשב החדש כבר יצטרף כונן 2T מהמחשב הישן), הוספת SSD, RAMDISK, שדרוג למעבד חזק יותר (אם וכאשר המחיר ישתפר).

בתודה מראש וחג שמח!

פורסם

יש צורך ביותר מ-2TB שאתה מתכנן להוסיף? אני שואל מכיוון שבחיסכון של כמה מאות השקלים הללו אפשר

לחזק מספר דברים אחרים מאחר וישנן מספר דרישות לא מועט והתקציב לא ענק, אפשר אפילו לנסות לשלב כונן SSD מהיר למערכת

ההפעלה כבר עכשיו.

מערכת שמותאמת ל-OC בכל מקרה לא תתאפשר כי התקציב לא מספק, והאמת שאפילו הייתי ממליץ לוותר על זה כי זה לא שווה

את התוספת ביצועים שתקבל מ-OC שכזה.

פורסם
  • מחבר

כן, סביר להניח שלכונן של 2T שיצטרף לזה שנודד מהמחשב הישן יצטרפו בעתיד עוד כוננים קשיחים - נפח האחסון גדל ואני מעדיף לשמור גם על הארכיון של תמונות שלי על מחשב זה.

לגבי OC, אפשר לוותר עליו.

לגבי גירסאות תוכנה - כיום אני עם פוטושופ CS5.5 ולייטרום 3.7 - עם כוונות לעבור ל-CS6 ולייטרום 4 ברגע שאפשר (שניהם דורשים מ"ה של 64 ביט ומפורסמים כצורכי זיכרון, כוח עיבוד ומשאבי כרטיס גרפי).

8-)

פורסם
  • מחבר

מקפיץ...

^_^

נערך על-ידי pixraider
הקפצה

פורסם
  • מחבר
^_^
פורסם
  • מחבר

^o^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים