עבור לתוכן

מדוע AMD לא מדלגת דור כדי לא לפגר אחרי INTEL

Featured Replies

פורסם

אני לא מצליח להבין את AMD שמפגרת בדור שלם +

אחרי INTEL

למה לא לדלג דור ולגמור את הפיגור ?

גם מעבדים אחרים מתחילים ב-NM נמוך

גם לא הבנתי ל-AMD יש רשיון למכור מעבדי אינטל ?

• תגובות 37
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הם לא מפגרים בדור.

יש להם בעיה עם התיכנון של המעבדים שלהם.

בין אם זה בגלל חוסר יכולת או מגבלות של פטנטים, "קפיצה של דור" לא תפתור את הבעיות האלה.

מה גם שכל הקטנה של הטרנזיסטורים היא קשה יותר ויותר ועולה יותר ויותר.

אם הם ינסו לקפוץ דור זה יעלה להם ביוקר ולא בטוח שהם יוכלו להחזיר את ההשקעה.

בנוסף, הם מכרו את המפעלים שלהם שמייצרים את המעבדים. אז רק אם הייצרן הנפרד הזה יחליט להשקיע בתהליך היותר קטן, יהיה פה בכלל על מה לדבר.

פורסם

מזה לדלג דור ?

אתה חושב שהם בכוונה מייצרים מעבדים חלשים והמעבדים היותר חזקים כבר מוכנים ורק מחכים שיגמרו הסטוקים של הדור הישן ?

אתה לא חושב שפשוט אין להם דרך חוץ מלא להשיק שום מעבד עד הskylake ואז המעט שהם כן מוכרים יעלם ?

פורסם

אחרי INTEL

פותח הדיון, אני מצטער אבל השאלה הזאת מלאה בחוסר הבנה מוחלט לגבי איך שוק המעבדים עובד. יש מירוץ לטכנולוגיות ותמיד משיקים את מה שהכי מתקדם וניתן לייצור המוני. המקבילה לשאלה כזאת תהיה למה כבר לא מקימים מושבות על הירח, בשביל מה מחכים.

AMD מייצרת מעבדי AMD ואינטל מייצרת מעבדי אינטל. אינטל היא לא היחידה שמייצרת שבבים.

פורסם

אולי השאלה קצת תמוהה אבל די במקום למה AMD לא מצליחים לתת תחרות הולמת לאינטל

פורסם
אולי השאלה קצת תמוהה אבל די במקום למה AMD לא מצליחים לתת תחרות הולמת לאינטל

למה אתה לא מצליח לתת תחרות הולמת לאינטל?

פורסם

השאלה הסו-סו מתחכמת של עמרי פשוט באה להגיד שאינטל היא תאגיד בעל יכולת פיתוח ויצור עצומת מימדים. עם יחסי הגדלים והתקציב הרבה אנשים צריכים להרים גבה ש-AMD עדיין במשחק, איכשהו.

פורסם
למה אתה לא מצליח לתת תחרות הולמת לאינטל?

למה אי אפשר לענות לעינין ולתת לקוראים הפחות בקיאים להבין קצת יותר מה הם הקשיים איתם מתמודדת AMD ?

פורסם
למה אי אפשר לענות לעינין ולתת לקוראים הפחות בקיאים להבין קצת יותר מה הם הקשיים איתם מתמודדת AMD ?

עניתי לעניין.

הסיבה שבגללה AMD לא מצליחה להתמודד מול אינטל היא בדיוק אותה סיבה שגם אתה לא מצליח להתמודד מול אינטל - פשוט מאוד חוסר יכולת ו/או חוסר ידע ו/או חוסר תקציב/כדאיות כלכלית.

מה לעשות, לא כל מי שרוצה ליצור את המעבד הכי טוב בעולם יכול גם באמת לעשות את זה.

בדיוק כמו שלא כל מי שרוצה ליצור את המכונית הכי טובה בעולם יכול פשוט לעשות את זה.

למה מזדה לא מצליחה לתת תחרות הולמת לפרארי?

פורסם

ההשוואה של שוק המעבדים לשוק הרכב היא תמיד השוואה גרועה.

התשובה הפשוטה היא, שאמ"ד פשוט לא מחזיקה בכמות המשאבים, הידע והאנשים המתאימים, שיש לאינטל בשביל לפתח מעבדים. בנוסף, אינטל עובדת בשנים האחרונות ביעילות רצחנית, גבוהה בהרבה מבשנים עברו. אז קשה להם לעמוד בתחרות, ואם הם ימשיכו ככה אז הם גם יצאו מהתחרות.

זה קצת כמו לשאול למה via לא מצמצמת פערים עם אינטל ואמ"ד. היא מנסה, אבל היא קטנה יותר וקשה לה להתחרות בהן בתחום העיבוד הביתי.

נערך על-ידי הדוד משה

פורסם

נמשיך עם האנלוגיות. למה החמאס בעזה יורה עלינו קסאמים ולא טילי שיוט מתקדמים עם ראש נפץ גרעיני?

פורסם

כי אין לו אבל אם היה, היו יורים.

פורסם
  • מחבר
פותח הדיון, אני מצטער אבל השאלה הזאת מלאה בחוסר הבנה מוחלט לגבי איך שוק המעבדים עובד. יש מירוץ לטכנולוגיות ותמיד משיקים את מה שהכי מתקדם וניתן לייצור המוני. המקבילה לשאלה כזאת תהיה למה כבר לא מקימים מושבות על הירח, בשביל מה מחכים.

AMD מייצרת מעבדי AMD ואינטל מייצרת מעבדי אינטל. אינטל היא לא היחידה שמייצרת שבבים.

למנהל , הגעתי לשאול שאלה בפורום שחושב שהוא מקצועי

במקום לענות אתה יורד על אנשים ששואלים ? מה הטעם בפורום ? סגור אותו או תכתוב איזה שאלות מותר לשאול

אני לא מסכים עם כלום מדברייך .

יש מירוץ לטכנולוגיות ותמיד משיקים את מה שהכי מתקדם וניתן לייצור המוני.

בדיוק יש מרוץ טכנולגי ואין טעם להשיק דור שכבר נגמר ולא ימצא לו רוכשים ורק יניב הפסדים

,איזה דור מתקדם ? שמתאים לפני שנתיים ? איזה מתקדם ? במה מתקדם ? כמה חנויות מוכרות AMD 8350 ? כמה חנויות מוכרות FX-9590 (תבדוק אם הגיע לישראל בכלל הדור המתקדם )

IBM יש לה ארסנל של פיתוח מעבדים ויכולה לעזור ב- 14NM וכאן אני חושב שאתה טועה ומטעה .

AMD למדה על בשרה שכל הדורות למעבדים המתקדמים החזקים (8350 ) שלה לשוק הביתי נכשלו כי אחרו את המועד

עלות ההפצה , בנייה ,שיווק ,פיתוח של המעבדים הפסידו בענק .

לאור זאת טמטום לצאת עם דור 22NM שלא יתן פייט לאינטל .

אבל כנראה המוח הערבי לא חכם להבין זאת.

המקבילה לשאלה כזאת תהיה למה כבר לא מקימים מושבות על הירח, בשביל מה מחכים.

תשובה שלא קשורה בשום דרך לשאלתי :kopfpatsch:

פורסם

אחרי INTEL

אני יוצא מתוך הנחה שאתה מתכוון למעבדים פרופר - כי בחזית אחרת למשל APU לAMD יש מוצרים עדיפים אל אלה של אינטל (בזכות הטכנולוגיה הגרפית המתקדמת יותר). זאת הסיבה שסוני ומיקרוסופט בחרו במעבדים של AMD לקונסולות המשחקים העתידיות שלהם.

לAMD יש רשיון להשתמש בטכנולוגיה של אינטל וגם לאינטל עצמה יש רישיון להשתמש בטכנולוגיה של AMD (סט הפקודות 64 ביט הוא של AMD)

לכל אחת מן החברות יש את הדורות שלה - מעבדי הדגל בדור האחרון של אינטל חזקים יותר ממעבדי הדגל בדור האחרון של AMD אבל את הלקוח הביתי זה לא צריך להעסיק כי 99% מהקונים לא יקנו מעבד דגל אלא יעשו שיקלול של ביצועים למחיר וכאן AMD כן מתחרה (אבל לא בארץ)

היתרון הגדול שיש לאינטל הוא בחזית הייצור - יש להם פסי יצור משלהם שהם משכללים כל הזמן, זה מתבטא בצ'יפים יעילים יותר.

יתרון עצום אחר שיש לאינטל הוא בחזית הPR - המותג חזק יותר ואנשי הPR אגרסיביים יותר. זה מתבטא למשל בבנצ'ים סינטטיים שיותר מותאמים למעבדי אינטל דווקא מאשר למעבדים אחרים.

- - - תגובה אוחדה: - - -

,איזה דור מתקדם ? שמתאים לפני שנתיים ? איזה מתקדם ? במה מתקדם ? כמה חנויות מוכרות AMD 8350 ? כמה חנויות מוכרות FX-9590 (תבדוק אם הגיע לישראל בכלל הדור המתקדם )

AMD למדה על בשרה שכל הדורות למעבדים המתקדמים החזקים (8350 ) שלה לשוק הביתי נכשלו כי אחרו את המועד

אופס... ניסיתי קודם לענות תשובה רצינית לטרול

פורסם

בדיוק יש מרוץ טכנולגי ואין טעם להשיק דור שכבר נגמר ולא ימצא לו רוכשים ורק יניב הפסדים

IBM יש לה ארסנל של פיתוח מעבדים ויכולה לעזור ב- 14NM וכאן אני חושב שאתה טועה ומטעה .

עלות ההפצה , בנייה ,שיווק ,פיתוח של המעבדים הפסידו בענק .

לאור זאת טמטום לצאת עם דור 22NM שלא יתן פייט לאינטל .

אני לא בטוח שאתה מבין את כמות המאמצים והמשאבים הדרושים לפיתוח מעבד. זה לא שהמנהל קם בבוקר, מגיע לדלפק וצועק: "חיימון! זרוק לי לפיתה כמה ליבות, מעטפת טרמית נמוכה, ותעשה לי הכל 14 ננומטר. ומהר, לפני שלאינטל יש!".

אז כן, אמ"ד בפיגור טכנולוגי, בדיוק כשם ש-via בפיגור טכנולוגי. זה לא שיש לאמ"ד איזה מעבד שובר שוויון שהיא מחביאה מתחת לכרית. הם מוכרים מעבדים חלשים יותר כי זה הכי טוב שהם יכולים כרגע.

וזה לא טימטום, זה מה שמחזיק אותם בשוק עדיין. זה, ותמחור זול.

המשפט האחרון בציטוט לא ראוי להתייחסות בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים