עבור לתוכן

ביקורת עכבר Logitech G500s

Featured Replies

פורסם

ביקורת שלי על העכבר : Logitech G500s

הקדמה:

לאחר שהעכבר הקודם שלי ( Razer Mamba ) הלך לעולמו, החלטתי להתפנק במשהו חדש ואמין יותר, מבחינתי אמינות זה Logitech אז חיפשתי משהו בכיוון. לאחר ובדיקות וביקורות החלטתי ללכת על ה G500s החדש.

לאחר שימוש של חודש בערך אני מביא לכם את הביקורת שלי לעכבר.

אציין שעם העכבר רכשתי גם את הפד של QCK שלדעתי הוא מצויין.

דבר נוסף, כל מה שאני כותב כאן זו דעה אישית שלי, אתם כמובן לא חייבים לקבל אותה, רק רציתי לשתף אתכם ולתת כיוון נוסף לאלה שמחפשים עבר גיימינג.

קצת מידע:

שם מלא: Logitech G500s Leaser Gaming Mouse

DPI: 200 – 8200

יכולת עיבוד: 12MP לשניה

3 שנות אחריות

מה באריזה:

האריזה עצמה נראית מעניינת והיא בנויה בצורה של מעין ספר, שכאשר פותחים את "הכריכה" מתגלה העכבר עצמו.

בתןך האריזה מגיע העכבר, קופסת משקולות, דיסק התקנה (לא נראה לי שמיש ... ) וספר הוראות (שעוד יותר מיותר).

Small%20(2%20of%2013).jpg

הקנקן:

מבחינה חיצונית העכבר מאד נאה, הצורה שלו מעט מנופחת (בדיוק כמו ה G500 הקודם).

העכבר כולל 10 מקשים הניתנים לשינוי על ידי הדרייבר. ההרגשה ביד היא דיי מוצקה, העכבר נראה מוצק ומרגיש שהוא ישרוד הרבה זמן ובגדול הבניה שלו היא בהחלט טובה (לדעתי טובה יותר מהרייזר).

מה שמרגיש קצת פחות "אמין" זאת הגלגלת שיש איתה תחושה מוזרה ואני עוד לא ממש סגור עליה, יש לה 2 מצבים של גלילה עם "קליקים" וגלילה חופשית, כמוכן נותן גם "לגלול" לצדדים.

כבל העכבר הוא מחוספס וארוך כמו שנהוג ברוב עכברי הגיימינג.

מבחינת הנוחות של העכבר (שזה כמובן משהו מאד אישי), העכבר מרגיש דיי נוח (אם כי קצת פחות מה Mmba , ונראה כי לאחר עבודה ממושכת איתו היד מעט מתעייפת (אבל אני מניח שעם הזמן אני אתרגל והוא ירגיש לי נוח יותר).

g500s-gaming-mouse-images.png

g500s-gaming-mouse-images.pngg500s-gaming-mouse-images.png

נסיעת מבחן:

אז איך הוא מרגיש באמת ?

תאמת .... כמו עכבר של Logitech, הלחצנים מגיבים מעולה, אין שום דיליי או חוסר תגובה, העכבר מדוייק מאד ואתה מרגיש שהוא עובד איתך ולא נגדך, התאמת רמות ה DPI וה Report Rates משלימות את העבודה והופכות אותו לכלי מצוין גם לגיימינג וגם לכל שימוש אחר.

כמובן שעם המשטח של QCK בכלל יש הרגשה כזאת של ריחוף ולאחר חודש של עבודה איתו אני יכול להגיד שאני באמת מרוצה.

לגב המשקולות ... אני לא ממש בטוח, בהתחלה ניסיתי לעבוד עם משקלים שונים ותצורות שונות אבל לאחר כמה ימים פשוט זרקתי את כל המשקולות והחלטתי שכל המוסיף גורע, וההרגשה הכי "נכונה" היא פשוט לעבוד איתו בלי שום תוספות.

דרייברים:

לגבי הדרייברים אני חושב שכבר דובר רבות ... כידוע בשנים האחרונות Logitech החליטו לקחת את העניין ברצינות והתחילו להוציא את ערכות הדרייברים מהטובות בשוק, הם הבינו שהחומרה לא חשוב עד כמה טובה היא תהיה, כל העסק לא יהיה שווה כלום בלי שיהיו דרייברים מתאימים לעבוד איתם, וכאמור Logitech לא פישלו והוציאו דרייברים שבהחלט מספקים את כל מה שצריך על מנת לשלוט ולשנות את כל ההגדרות של העכבר. המינוס היחיד שמצאתי בהם הוא שלא ניתן לקבוע את כפתור הגלגלת של העכבר כ- Double Click (או שאני פשוט לא יודע איך עושים את זה).

g500s-laser-gaming-mouse__2_.jpg

שמועות ובעיות:

לפני הרכישה של העכבר נתקלתי ב-2 בעיות עיקריות שלא מעט פורומים דיברו על זה.

הראשונה היא (והמטרידה ביותר מבחינתי) היא הרעש שהעכבר מייצר (מן סוג של זמזום), ומכיוון שאני ממש רגיש לנושא של הרעשים אז הבעיה הזו היא דיל ברייקר אמיתי מבחינתי, לשמחתי הבנתי שהבעיה היא לא כללית ושהיא "טופלה" על ידי Logitech, ואכן אני יכול לדוח שאין שום רעש (שוב פעם אני מאד מאד רגיש לזה אז אני שומע גם את החלש ביותר)

ושום זמזומים (גם עם אוזניות וגם בלי) פשוט שקט.

דבר שני שהבנתי שיכולה להיות בעיה איתו הוא דיליי מסוים של הכבר (קצת מזכיר את מה מה שיכול לקרות לעכברים אלחוטיים), אבל לאחר עוד קצת חיפושים הבנתי שעדכון קושחה פתר את הבעיה, אז גם על זה אני יכול לדווח שהכל תקין.

מעבר לזה לא נתקלתי בשום תלונות של אנשים, וגם בעצמי לא נתקלתי בשום בעיה אחרת.

לסיכום:

אני באמת חושב שזהו אחד העכברים הטובים שיש בשוק היום, ובטח אחד הטובים ביחס לעלות\תועלת שלו. העכבר ברמה גבוהה בנוי טוב ומספק את כל הצרכים הבסיסיים והמתקדמים של כל מי שמחפש כלי עבודה טוב ורציני.

הציון שלי הוא : 8 מתוך 10

תוספת:

מי שמעוניין לרכוש את העכבר בזול (מקורי) ולקבל אותו בצורה מהירה (כי לפי מה שאני יודע עדיין לא מוכרים אותו בחנויות בארץ)

יכול לפנות אליי כדי שאשלח לו לינק לחנות ב Ebay שמוכרים אותו בסביבות 80$ כולל משלוח.

במידה ואפשר אצרף את הלינק כאן בהמשך.

האתר רשמי

אם יש לכם שאלות או בקשות אשמח לעזור :)

פורסם

תודה על הביקורת. :)

איך הוא ביחס ל-G400?

פורסם
  • מחבר

תראה .. לא זכור לי שיצא לי לעבוד עם ה G400, מה שכן אני יכול להגיד לך שחשבתי ללכת לכיוון הזה.

יש כמה סיבות שלא לקחתי .

1. המחיר שלו היה ממש קרוב ל G500s

2. יש לו חיישן אופטי ואני מעדיף לייזר

3. הגלגלת שלו עובדת גם לצדדים

מעבר לזה גם הצורה שלו יותר מתאימה לי, ויש לו גם DPI ו Acceleration יותר גבוהים (אבל זאת לא סיבה, אלה סתם עובדה).

סה"כ אני מאמין שלא הייתי מתאכזב גם מה-400, אבל אני גם חושב שלמי שיש את ה 400 הרגיל אין שום סיבה לשדרג ל G400s כל עוד הקודם עובד.

פורסם

O_O אתה יודע שACCELERATION זה דבר רע ? או שאתה מתכוון למהירות מירבית אולי (שזה לא האצה) ?

פורסם

נראה עכבר מעולה , אני עם הG400 ומרוצה מכל רגע , ממש אהבתי את הסדרה הזו .

למען האמת יכלתי להשיג G500 באותו מחיר ממש כמו שקניתי את הG400 , אבל אמרו לי שיש בעיה עם פאדים קשיחים כי הוא עכבר לייזר , לא נתקלת בבעיה הזו ?

פורסם
  • מחבר

11GnR - צודק, הכוונה הייתה ל Reports Rates ולא ל Acceleration, הכוונה ב Acceleration שיהיה כמה שיותר נמוך עד לא קיים, על מנת לשמור את התגובה של העכבר אחידה. (תוקן).

AxeOr - אני זוכר באמת זוכר שהייתה לי בעיה עם הפד הקשיח והממבה ... אבל לא חשבתי שזה קשור לפד הקשיח, אבל כנראה שכן :)

בכל מקרה עדיין יש לי את הבד השני (של רייזר גם כן) וכשיהיה לי יותר זמן אבדוק אותו איך הוא עובד עם העכבר של לוג'יטק ואעדכן אותך.

בלי קשר אם הוא יעבוד לי או לא, אני עדיין מעדיף את הפד של QKC,

פורסם
נראה עכבר מעולה , אני עם הG400 ומרוצה מכל רגע , ממש אהבתי את הסדרה הזו .

למען האמת יכלתי להשיג G500 באותו מחיר ממש כמו שקניתי את הG400 , אבל אמרו לי שיש בעיה עם פאדים קשיחים כי הוא עכבר לייזר , לא נתקלת בבעיה הזו ?

דווקא ההפך, לייזר עוקב יותר טוב על פדים קשיחים ובכללי יותר טוב על כל דבר שהוא לא פד רגיל מבד

פורסם

כמובן שאתה צודק , התבלבלתיי .

הציעו לי שילוב כמו של פותח האשכול G500 וQCK שהוא כאמור בד. בסוף הלכתי על G400 .

פורסם

G400 ו-G500 הם עכברים שונים כמעט לחלוטין במונחי גיימינג, לא לחשוב אחרת. כמובן ש-G400 הוא העדיף מהסיבות שהוא עדיף לגיימרים שהם רודני דיוק.

פורסם

לא הבנתי אף פעם למה הMX518 היה הרבה יותר זול מהG500 , יש לך מושג?

פורסם

מאותה הסיבה שה-MX518 המחודש, המכונה G400, הוא זול מ-G500.

פורסם

מה הסיבה ?

פורסם
  • מחבר

מאותה הסיבה ש G700s יקר יותר מה- 500 ומאותה הסיבה שה- Mamba יקר יותר מה Death Adder.

זהו עכבר מתקדם יותר בעל טכנולוגיה יקרה יותר, שממוקם גבוהה יותר מבחינת הדגם.

(גם אם יש כאלה שמעדיפים את העכבר האחר מכל מני סיבות).

פורסם

היי Morfium

איפה קונים את העכבר בארץ ?

תודה

פורסם
  • מחבר
היי Morfium

איפה קונים את העכבר בארץ ?

תודה

בארץ עדיין לא מצאתי.

הזמנתי מחול (Ebay).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים