עבור לתוכן

פס לד מתחמם !

Featured Replies

פורסם

שלום לקהל הפורם מקווה שמישהוא יצליח לעזור לי אני כבר מרים ידיים

לא מזמן רכשתי 2 פסי לדים מסוג 5630 {פס לד חזק במיוחד חזק מה 5050 המוכר}

פס רגיל שאינו מוגן מים

שימוש הפס הוא הארת וטרינה בתוך החנות,2 הפסים מחוברים בינהם ויוצרים פס באורך 10 מטר

לפס מחובר שנאי איכותי בעל הספק של 7.5 אמפר

מסיבה לא מובנת התחלת החיבור והמטר הראשון של הפס מתחמם תוך שניות עד דקות לטמ'פ אשר עלולה לשרוף את הפס ברגע

ניסיתי לפצל את הפס ל 5 מטר בלבד אך הבעיה עדיין אותה בעיה

מישהוא יכול לחשוב על פתרון ,או מהיכן הבעיה נובעת..

תודה מראש עידן

פורסם

כל הלדים מאירים? לד או שניים מקוצרים יכולים לגרום לצריכת זרם גבוהה.

פורסם

מהו מתח המוצא של הספק ?

פורסם

למוליכים של פס הלדים יש יכולת הולכה מוגבלת. יותר מ 2-3A אל תנסה לדחוף בהם - הם יתחממו. תפצל את הפס לקטעים ותחבר מתח בנפרד לכל קטע

פס הלדים חייב להיות מוצמד למשטח מוליך חום - אלומיניום וכדומה. אם אתה מצמיד אותו למשטח כמו גבס עץ וכו' אתה חייב להוריד לו את המתח משמעותית כדיי לשמור על אורך החיים של הלדים ואז לא הרווחת כלום מזה שיש לך פס לדים "גדול יותר" מ 5050

פורסם

אפשר לחבר את 2 הפסים במקביל ואז הזרם שיעבור דרך המוליכים קטן בחצי. בדוק האם הספק שלך יכול לספק את הזרם הנצרך על-ידי 2 פסי לדים המחוברים במקביל.

פורסם

הלדים בפס בכל מקרה מחוברים בקבוצות של 3 כשהקבוצות מחוברות במקביל - העומס על הספק לא משתנה אם הוא יחתוך את הפס ל 2 ויחבר את 2 החלקים במקביל, העומס על המוליכים בפס כן משתנה

פורסם
  • מחבר

אני משתמש חדש בפורמים,זאת הייתה הודעה ראשונה שלי

ואני מתפעל ומעריך את הנכונות לעזור ומודה לכם

ובוודאי שאנסה לתרום גם..

לשאלתי

השנאי מוציא 7.5a

input 1.5

פס הלדים מסוג 5630 צורך לדעתי כמעט אמפר למטר

הפס מודבק על ארון עץ

הפרדתי וחיברתי רק 5 מטר והוא עדיין מתלהט בשניות

האם הוספת פס אלומניום על הארון לצורך הדבקת הלד על האלומניום תמנע חימום { מכיוון שהחימום מתבצע אחרי כחצי דקה לא עולה בהדרגה}

אם אתן לפס מתח מהשנאי כל 2 מטר יגרום לזה שהפס לא יתחמם? {האם אני יכול להשתמש באותו שנאי לכל המקטעים}

שאלה נוספת:האם הפס של ה 5630 הוא החזק בשוק ?

פורסם

התחממות של הלדים :

היצרנים של הלדים נותנים דפי מפרט על הלדים שלהם - דוגמה (לינק). שים לב לכמה אלמנטים שיש בו ובכל דף מפרט של רכיב אלקטרוני :

- נתוני מקסימום מוחלט (absolute maximum ratings) בטבלה בעמוד 4. ללדים האלה יש מקסימום מוחלט של 30mA. כשמוכרים לך לדים ב ebay למשל, ה mA שכותבים במכירה הם במקרה הטוב נתוני מקסימום מוחלט ובמקרה הגרוע סתם נתונים מנופחים שהמוכר המציא

- נתוני בדיקה שונים בטבלאות הבאות החל מתחתית עמוד 4 והלאה. הנתונים האלה הם של מאפיינים אופטיים, צבע, מתח וכו אבל שים לב שכל הנתונים שם ניתנים למצב שבו הלדים עובדים ב 20mA ולא ב 30. זה כבר אמור לעלות לך שאלה : האם הלדים האלה בכלל מיועדים לעבוד ב 30mA לאורך זמן ?

- והחלק החשוב ביותר בכל הקובץ : גרף של זרם/טמפרטורה בעמוד 9. שים לב לזה : לפי הגרף, כדיי שתוכל להריץ את הלדים ב 30mA הטמפ, חייבת להיות 25C ומטה. במציאות עוד נראה כמה הטמפ' האלה מציאותיות...... ב 50C (טמפ' הרבה יותר מציאותית) אכן הזרם המותר הוא רק 20mA...

עכשו מה הבעיה הגדולה ? היצרנים של פס הלדים מייצרים אותם תוך העמסה דיי גבוהה של הלדים - למשל אם יש פס שמורכב מהלדים שהבאתי כאן, יכול להיות שהוא יפעיל את הלדים שבו ב 30mA אפילו..... ומבחינת יצרן הפס, זה בעיה שלך איך לקרר את הלדים ל 25C...... והוא יכול גם לשכוח לאמר לך את זה. אחריי היצרן מעטים מאוד אלה שבכלל מכירים את הבעיה

אז מה אתה יכול לעשות :

1. הפס חייב להיות מודבק על פרופיל אלומיניום (כמו פרופיל של וילונות מהסוג שבו תולים את הוילון על פלסטיקים שנוסעים בתוכו). כמובן שככל שהפס עוצמתי יותר רצוי לתת לו פרופיל טוב יותר ולוודא שההדבקה חזקה וצמודה יותר (עדיין, הדבק של הפס הוא לא מוליך חום טוב כמו arctic silver, אבל יותר טוב מאוויר). זה ייתן את השינוי המשמעותי ביותר בטמפרטורות - הבדל של עשרות מעלות

2. כשהפס לדים מודסבק לפרופיל אלומיניום, עדיין הוא לא בדיוק מקורר ל 25C (יש גבול כמה טוב הדבק של פס הלדים, הבידוד האחורי של המוליכים בפס וכו' מוליכים חום). לכן בהרבה מקרים עדיין צריך להוריד קצת את הזרם (אם הלדים שהבאתי בדוגמה, אם היצרן של הפס מריץ אותם ב 30mA). ניתן להוריד קצת את המתח לפס - מ 12V ל 10.5-11V. ניתן להשתמש אם ספק שניתן לכיוון או לעשות קצת מודינג לספק כוח של 12V (הלחמת נגד בתוכו על החלק שמייצב את המתח) כדיי לשלוט על מתח היציאה

אבל תיזהר מדבר כזה : בנקודות החיבור של פס הלדים אין בידוד על הצד האחורי שלו, וכך גם לפעמים במקומות נוספים לאורך הפס (במיוחד במקומות שמיועדים לחיתוך ויש בהם נקודות הלחמה). אם תשים אותו כמו שהוא על פרופיל אלומיניום הנקודות האלה יגעו או כמעט יגעו באלומיניום ויכולות לגרום לקצר - לכן תדאג לתוספת בידוד במקומות האלה - הדבקה קטנה של kapton על הפס בנקודות האלה היא הדרך הטובה ביותר (סוג של "תחליף איזולירבנד" מקצועי עמיד בטמפ' גבוהות, יצרנים משתמשים איתו במקומות כמו גופי תאורה לתאורה אחורית בפאנל LCD - תריץ חיפוש ב ebay תמצא)

התחממות של המוליכים בפס :

הלדים בפס מחוברים בקבוצות של 3 בטור וכל קבוצה כזאת במקביל לקבוצה שקודמת לה, כלומר בסך הכול כשמסתכלים על הפס הגדול החיבור הוא מקבילי. לאורך הפס עוברים 2 מוליכים ראשיים שמחזיקים את כל הזרם החל מנקודת כניסת הזרם ועד ללדים. באיזור של "המטר הראשון" עובר זרם של כמעט כל הלדים בפס ובאיזור של ה "מטר האחרון" רק זרם של הלדים האחרונים אז ברור שיש גם הבדל ברמת ההתחממות שלהם....

לכן תמנע מצב שבו חלק של הפס מחזיק הרבה לדים - תנתק אותו ותחבר חלקים של הפס אם חוטים כל חלק בעצמו

ההתחממות החדה יותר ל הלדים בצורת "מדרגה" מוסברת דיי בקלות - בלדים המתח של הלד תלוי בטמפרטורה - הוא יורד ככל שהמתח מתחמם. זה גורם לתהליך שנקרא בריחה תרמית

המתח הקדמי של לד כזה בטמפ' נורמלית הוא 3.3-3.4V. ביחד מתח של 3 לדים הוא 10V. לנגד נשאר 2V. נניח שהלקים עובדים ב 30mA אז ההספק של כל לד = 3.3V*30mA = 100mW

עכשו נניח שהלדים התחממו וירדו כל אחד ל 3.2V (הבדל אפסי בשביל הלדים) ביחד המתח של 3 הוא 9.6V. לנגד נשאר 2.4V (כפול 1.2 - הבדל לא אפסי בכלל) ולכן הזרם יהיה 36mA בהתאמה (30x1.2). ההספק של כל לד = 3.2V*36mA = 115mW. כלומר בסך הכול ההשפעה של עליית הזרם הרבה יותר חזקה מזת של ירידת המתח והלד יתחמם יותר

עכשו הלד מתחמם מהר יותר והמתח שלו ממשיך לרדת מהר יותר, הזרם עולה מהר יותר, הלד מתחמם עוד יותר, והתהליך מאיץ את עצמו - עד שהוא יתייצב בגלל פקטורים אחרים (ובדרך כלל הוא יתייצב על זרם הרבה יותר מידי גבוה בשביל המעגל כלומר זה שהוא מתייצב לא אומר שמשהוא לא יישרף)

כנראה שבמשך הדקההראשונה התהליך איטי ולוקח לו דקה להגיע לטמפ' שבה הוא מתחיל להאיץ בצורה מורגשת

ומשהוא לסקרנות שלי :

כשהפס עדיין מורכב לכל האורך (ומתחמם), אתה יכול לעבור אם מולטימטר ולמדוד את המתח בין המוליכים הראשיים (+ ו - במקומות שהם חשופים בנקודות החיבור) במרחקים קבועים בדיוק (לפי נקודות החיבור - כל מטר או משהוא כזה) לאורך הפס ?

אתה תקבל כנראה ירידת מתח למשל

11.9V

11.6V

11.4V

11.3V

11.2V

11.2V

11.1V

....

מעניין אותי בכמה המתח יורד לכל מטר מהראשון לאחרון

כמו כן כמה לדים למטר יש, מה ערך הנגד שעומד על כל שלישיה (מה כתוב עליו), וכמה ציפים (נקודות זוהרות) יש בתוך כל לד ?

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המקצועית,בעוד מספר שעות אבדוק את העניין לעומק ואשתמש בטיפים שנתת לי,אעדכן

פורסם

לפי דעתי נראה שפס הלדים ארוך מידי (5 מטר) לכן הפס מתחמם כתוצאה מזרם גבוה מידי.

פס באורך של 1 מטר עם 96 לדים עשוי לצרוך כ-0.5 אמפר כלומר ייתכן מאוד שבמקרה שלך צריכת הזרם היא בסביבות 2.5 אמפר שזה המון למוליכי החשמל הדקיקים.

תחתוך את הפס ל-1 מטר ותראה שהוא לא מתחמם.

מהו מתח המוצא של הספק ? ספק מתח ל-12 וולט לא מיוצב עשוי להוציא 17-18 וולט ללא עומס.

פורסם

מרק אתה יוצא מהנחה שאלה לדים קטנים... בלדים SMD הכבדים (שיצרני פסי לדים אוהבים לשים בלי כל אמצעי קירור....) אתה תמצא חופשי לדים אם 3 ציפים מקבילים של 30mA כל אחד כלומר IF=90mA ללד

פורסם

אני מסתמך על דף נתונים אקראי שהורדתי מהאינטרנט של חברת .Kingbright

אני אבדוק את צריכת הזרם בפס לדים שרכשתי בשדרות הר-ציון בת"א ואחזור לדווח.

נערך על-ידי מרק10

פורסם

תראה את אלה למשל - תוצאה ראשונה בחיפוש ב ebay על 5630 led strip. והתיאור של "חזקים יותר מ 5050" מתאים בדיוק לתיאור של פותח הדיון כך שיש מצב טוב שהוא קנה בדיוק את הפס הזה

http://www.ebay.com/itm/SuperBright-5630-White-300-LED-Fleixbe-Light-Strip-LED-Lamp-Brighter-than-5050-/330932513361?pt=US_Car_Lighting&hash=item4d0d1d6a51

ממה שאני רואה בתמונה הפס לוקח כ 840mA למטר....

פורסם

בהנחה שמפל המתח על לד בודד הוא בסביבות 3-3.5 וולט ולפי ערך הנגד 24 אוהם (ניתן לראות בתמונה בקישור שצירפת)

וכמות הלדים היא 60, הזרם באמת עשוי להגיע ל-1.2 אמפר למטר ואפילו יותר מזה.

על-סמך נתונים של לדים באריזה 5630 הזרם המותר הוא בסביבות 120-160 מילי תלוי בייצרן.

כנראה שאין ברירה אלא לחבר גוף קירור כפי שרשמת או להוריד את מתח המבוא ל-10 וולט מיוצב.

נערך על-ידי מרק10

פורסם

בכל קטע של הסרט יש 3 לדים ו 2 נגדים של 24 ohm ואני מניח שהם בטור (אחרת המתכננים שלהפס לדים הזה בכלל שטניסטים)

Vf של לד לבן הטוא כ 3.3-3.4V כלומר 3 לדים = 10V והנגדים 2V

2V/48ohm = 42mA

300 לדים/פס = 100 מעגלים/פס = 4.2A/פס = 840mA/מטר

צלע קירור לבד היא טובה אבל במקרה של פס שמזרים את ה absolute maximum בלדים או קרוב לכך עדיין תהיה חריגה מהמותר בגרף של זרם/טמפרטורה ולכן במקרה כזה יהיה צריך להוריד קצת את המתח. לא צריך ללכת רחוק ל 10V, גם 11 זה הורדה משמעותית ביותר

הורדת המתח בלי צלע קירור תצתרך להיות קיצונית (אכן בסדר גודל של 10V) ואז נשאלת השאלה אם האור יספיק למטרות של פותח הדיון..... (אם לא הוא יצתרך או לחור לתוכנית של צלע הקירור, או לשים פס לדים נוסף במקביל שיעבוד גם הוא על 10V)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים