עבור לתוכן

אולטרבוק לסטודנט,באזור ה4K

Featured Replies

פורסם

שלום ותודה מראש,

התקציב באזור ה4000 ש"ח, אפשר להתגמש קצת אם יש הצדקה.

להלן הדרישות:

* מטרות המחשב? אני עתיד להיות סטודנט לרפואה, לכן עיקר השימושים יהיו משרדיים ולא תובעניים מדי. סרטים (בHD) מדי פעם.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על משהו בטווח של 13.3-14 אינץ'. אפשר לשקול אולי גם 12.5. נראה לי שיש לי עדיפות קלה למסך מט, אבל זה לא מאוד קריטי.

* רזולוציית המסך? לא משנה

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה

* משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב. מעדיף שלא לעלות מעל ה1.9

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי זמן סוללה ארוך. שיפיק ליום לימודים (מהבוקר ועד שעות אהח"צ)

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב שיהיה HDMI. יציאת VGA גם תוכל לעזור

* Bluetooth? לא משנה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata). הנפח לא קריטי, 256GB יספיק. אבל כן הייתי מאוד שמח אם היה כונן SSD (אפילו קטנצי'ק זה בסדר, רק בשביל מערכת ההפעלה)

* כונן אופטי? לא משנה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. רק חשובה אחריות של 3 שנים בבית הלקוח

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) נחמד אם יהיה מסך מגע ( אלא אם תשכנעו אותי שזה גימיק ולא יותר). לא פחות ממעבדי i5/i7

הבנתי שזו תקופה בעייתית לרכישת ניידים עקב המעבר בין הדורות של מעבדי אינטל. עד כמה זה קריטי? האם יש הצדקה לחכות עוד חודש?

תודה רבה מראש

פורסם

כן, עדיף לחכות לתחילת חודש אוק' ואז לעשות סקירה מהירה ולהחליט.

פורסם

לא ברור לי מה היתרון של SSD עבורך. אם זה רק כדי "להרגיש" שהמחשב מהיר יותר, אני לא בטוח שזו השקעה כדאית.

אם אתה רוצה לקנות את הנייד בזמן הקרוב, יש את ה-probook 430 של HP, שיעלה כ-3650 שח (כולל השדרוג ל-3 שנים אחריות)

החסרון היחיד שלו שהוא אינו כולל כונן SSD.

מצד שני מדובר בנייד קל ויחסית זול למפרט שהוא מציג, ומגיע עם מסך מט.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23526

פורסם
  • מחבר

עושה רושם של אופצייה מצוינת.

כמה שאלות שצצות לי:

האם להערכתך באמת אין לי צורך בכונן SSD? לא יהיה הבדל משמעותי בביצועי היומיום?

יש איזשהי תועלת (עכשיו או בעתיד) בהרחבת הזכרון ל8GB?

ידוע לך משהו על אורך חיי הסוללה שלו? אני מניח שבעקבות צריכת החשמל הנמוכה של המעבדים המודרניים זה אמור להיות בסדר..

פורסם

הרחבת זיכרון הוא שידרוג זול וקל, כזה שתוכל לבצע בעתיד הקורב והרחוק אם תרגיש שיש צורך בכך אפילו בעצמך.

הייתי חוסך את ה300 שקלים או לחלופין בודק אופציה לשידרוג לסוללה בעלת קיבולת גדולה יותר.

זה כבר שידרוג שכנראה לא תבצע לאחר קנית המחשב., מכיוון שאף אחד לא יתן לך זיכוי רציני על סוללה משומשת, ולכן השידרוג יהיה יקר.

בכול מקרה מתחילים ללמוד ב13 לאוקטובר, לא רואה סיבה לקנות מחשב כרגע, הדולר גבוה החלפת דורות מתוכננת בקרוב.

הסיכוי שמחיר המחשב הזה ירד בחודש הקרוב/יצאו אופציות עדיפות הוא לא רע.

פורסם
לחלופין בודק אופציה לשידרוג לסוללה בעלת קיבולת גדולה יותר

מספר התאים לא מעיד על טיב הסוללה.

לראיה - סוללה בעלת 6 תאים לפני כמה שנים הייתה עם תפוקה של 48WHr בעוד סוללות מודרניות משתמשות במספר תאים קטן יותר ובעל תפוקה דומה, במקרה הזה סוללת 4 תאים 44WHr.

פורסם
בכול מקרה מתחילים ללמוד ב13 לאוקטובר, לא רואה סיבה לקנות מחשב כרגע, הדולר גבוה החלפת דורות מתוכננת בקרוב.

הסיכוי שמחיר המחשב הזה ירד בחודש הקרוב/יצאו אופציות עדיפות הוא לא רע.

למה נראה לך ששינוי של אחוזים בודדים בשער הדולר יגרור הורדת מחירים של מחשבים ניידים? זה לא קורה כמעט.

שנית, לא לכולם יש את האפשרות לדחות קניה לרגע האחרון ממש. יש חגים בקרוב, כך שלא כל החנויות יהיו זמינות עם אספקה מיידית

בנוסף, מי שרוצה את הנייד ממש לתחילת הלימודים עקב מעבר דירה לא תמיד יעדיף למשוך דברים כאלה עד הדקה האחרונה.

אני חושב שזה נכון להמתין עד השבועות ה-2-3 של ספטמבר, אבל מירב הסיכויים שגם אם יצאו דגמים חדשים בתאריכים האלו, הם יהיו יקרים בהרבה מהדגמים הקיימים בשוק. היתרון של ה-430 הוא מפרט מעודכן במחיר נגיש מאוד - גם ביחס לדגמים שצפויים להגיע.

פורסם

Chevy מה הקשר? כמו שסוללת 4 תאים התקדמה כך גם סוללות 6/9 תאים התקדמו.

הבנאדם רצה לזרוק 300 שקל על הרחבת זיכרון אני הצעתי שידרוג שלדעתי עדיף לעשות עכשיו בקנית המחשב מכיוון שהוא לא יהיה כלכלי בעתיד, וכן ישפיע על איכות העבודה עם המחשב.

לחלופין אם אין לו צורך בסוללה גדולה יותר הוא יכול להרחיב את תקופת האחריות משנה ל3 גם עדיף לדעתי מעוד 4 ג'יגה של זיכרון.

כמובן שאם אפשר עדיף גם וגם וגם, אבל לא תמיד אפשר.

Access Denied הוא קונה מחשב נייד המחשב נשלח עם שליח.

חגי תשרי נגמרים כבר בסוף ספטמבר, לא רואה סיבה לקנות את המחשב לפני השבוע שלפני הלימודים.

בלי קשר לדולר השוק משתנה כול הזמן, והאופציות מתעדכנות כול הזמן. חודש הוא פרק זמן שעדיף להמתין אם אפשר ובמקרה הזה לדעתי אפשר, אבל שפותח הדיון יעשה מה שנוח לו.

פורסם

חבל שאתה סתם מדבר שטויות, לרוב המחשבים הניידים אין אופציה לסוללה גדולה יותר.

מה שהיה פעם סוללת 6 תאים היום הוא סוללת 4 תאים.

עצם ההסתכלות על התאים ולא על ההספק הוא רעיון מגוכח. ממתי לתא יש משמעות אנרגטית?

לגבי הדבר השני שכתבת, אתה מניח שמוצרים קיימים במלאי על המדף - וזה לא בהכרח נכון.

זמן אספקה יכול להיות גם שבועות במהלך החגים, במיוחד כשמדובר בדגמים חדשים שמפורסמים לפעמים לפני שהם מגיעים למשווקים.

שים לב שלא אמרתי שאין מקום לחכות. רק שדעתי לא צפויות לנחות אופציות נוספות במחירים קרובים בטווח הזה.

פורסם

אני גם באותו המצב,

סטודנט שמתחיל ללמוד ב6 באוקטובר

אני די רוצה מחשב של DELL אך גם לי נאמר פה לחכות עד לסוף ספטמבר

השאלה אם באמת יש צפי שהמחשבים עם המעבדים החדשים יגיעו או עדיף לקנות בקרוב?

פורסם

לדל אין עדיין דגמים במחירים האלה ששווה להמליץ עליהם.

אולי הם יגיעו בחודש הקרוב, אי אפשר לנחש כאלה דברים

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז חלף קצת יותר מחודש מאז שפרסמתי את ההודעה הזו, ויכול להיות שהמצב השתפר קצת.

מצאתי את זה:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23837&cf=zap

כולל SSD 128gb, מסך מגע, ובמשקל נמוך מאוד.

מה דעתכם? ללכת על זה או שיש אופציות טובות יותר?

פורסם

הוא נראה נחמד מאוד, אבל לא ברור כמה זמן הסוללה שלו תחזיק.

אני כנראה הייתי מעדיף בתקציב הזה את ה-ux31 הוותיק של אסוס אבל זו החלטה אישית.

אתה מקבל בווסטרו כרטיס גרפי לא חלש מדי אם זה שימושי עבורך.

פורסם
  • מחבר

הux31 כבר נמכר בארץ עם מעבד haswell?

האמת היא שלמעט הDELL הנ"ל והHP 430 שהוצג פה בתחילת הדיון לא מצאתי שום אופציה אחרת שעשויה להיות רלוונטית (בהנחה, כמובן, שאני לא רוצה להתפשר על עניין המעבד המיושן). ושוב אני אשאל: עד כמה אתם חושבים שזה קריטי? אולי בכל זאת ללכת על מחשב עם מעבד מהדור השלישי?

או שפשוט ללכת בלב שלם על אחת משתי האופציות הנ"ל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים