עבור לתוכן

יש לי רעיון לאפל' WEB, סיימתי לקודד וזה עובד, איך ממשיכים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

(אם זה לא הפורום הנכון אשמח להפניה למקום הנכון)

רקע - אני סטודנט למחשבים.

לפני כמה זמן עלה לי רעיון, עבדתי עליו הרבה מאוד וזה התוצרים מדובגים ועובדים (כל הבדיקות מול שרת ומסד לוקלי כמובן):

1. תוכנה בג'אווה שמנהלת (צריכה מדי לילה להוריד קצבי מידע וכו') מסד נתונים - כרגע המסד לוקלי ב- PC הפרטי...

2. עוד תוכנה בג'אווה שהיא מעין web service שהלקוח פונה אליה, היא דרך גישה למסד יודעת לעשות עיבוד ולהחזיר תשובה.

3. לקוח - אפליקציה, כרגע אנדרואיד (לכן כל השאר בג'אווה גם כן...).

הייתי רוצה ממש להפיץ את זה - אם זה רק אפליקציה זה לא בעיה, הבעיה שיש פה צד שרת (שכולל "אפילו" מסד...).

אשמח לכל עזרה באיך אפשר להמשיך מפה (כרגע ולו בשביל הקטע יכול להשקיע אפילו עד אלפי שקלים בודדים לניסיון לראות איך הולך):

1. לשנות תוכנות צד שרת לשפות סקריפטים מהג'אווה של היום - חובה? רצוי? לא קריטי כרגע אם עובד ומדובג?

2. איך עושים את המעבר לצד שרת אמיתי? לא לוקל הוסט 8080 אלא כזה עם IP "של ממש"?

3. באופן כללי אשמח לכל עזרה, עצה (פשוט אחרי כל החדו"א לא יצא לי לגעת בדברים האלה... אגב גם את כל השאר למדתי לבד אבל לא משנה...).

תודה,

פורסם

1. לא כל כך הבנתי את השאלה.

2. יש כאן שתי אפשרויות. אופציה ראשונה היא להקים שרת משל עצמך - לקנות מחשב חזק שיהיה מחובר לאינטרנט 24 שעות ביממה, לדאוג שתהיה לו כתובת IP קבועה, ועליו תוכל להתקין מה שבא לך. אופציה שנייה וכנראה מועדפת היא להשתמש בשירותי של חברה שמספקת לך את השרת - אם לדוגמה מדובר באתר אינטרנט אז כל מה שאתה צריך הוא חברה שמספקת אחסון אתרי אינטרנט:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%9F_%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99_%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98

אם מדובר בתוכנה של ממש שצריכה לרוץ אז יש גם שירותים שמספקים את זה, כמו לדוגמה Google App Engine:

https://developers.google.com/appengine/?hl=iw

נערך על-ידי שניצל

פורסם

אני לא בדיוק מבין איפה הקושי שלך ולמה היית צריך לפתוח את כל הדיונים האלו במקביל...

קח כל שירות ענן שמבוסס על Jetty/Glassfish/Tomcat וכד' ותראה איך הכל רץ עליו. אתה אפילו יכול לדמות הכל בכמה מכונות וירטואליות על המחשב שלך מבלי לשלם אגורה, אם זה רק לצורך בדיקה.

תרים instance מנימלי עם Linux ועליו שרת Java וזה הכל.

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

יבגני, קודם תודה על שניתבת אותי לפורום המתאים. הקושי שלי הוא כזה: אני סטודנט להנדסת מחשבים באוניברסיטה, אני (אולי) יודע מה זה אלגברה אבל אני לא יודע מה זה "

שירות ענן שמבוסס על Jetty/Glassfish/Tomca

" (לצורך העניין נחשוב שזה סינית בשבילי למרות שברור ששמעתי מה זה שירות ענן ואפילו! הרצתי web service בקורס מעבדה על tomcat).

בגלל שזיהיתי שזו בעיה, כבר עכשיו לקחתי רעיון, למדתי לבד כמה דברים והצלחתי להגיע אייתו לשלב סוף קידוד ובדיקות תוכנה (אציין רק שלא מדובר על hello world משופר אלא על כמה חודשים של קידוד די רציני...).

עכשיו הייתי רוצה פשוט לנסות את מזלי ואני מוכן גם לשלם בשביל הניסיון ולו רק למטרת הלמידה מהניסיון...

1. google app engine ספציפית ודומיו לא מתאימים מסיבה טכנולוגית מאוד ספיציפית שקשורה לאופי המסד.

2. הרעיון של לקנות חומרה ולשים במרתף הפרטי לא נראה לי כי אני תיאורטית יוצר צוואר בקבוק במקרה שבפוקס אנשים אשכרה ישתמשו בזה, וסה"כ זה לא נראה לי כמו פתרון טוב אם בצד יש מטרה של ללמוד מכל הניסיון הזה (בסוף אני הרי סטודנט, לא? צריך ללמוד ולהשתפר)

3. האם זה אומר שהפתרון הוא בהכרח "להתארח" בחברה שמתמחה בזה? אם כן - האם זה משהו שעושים דרך הרשת כמו פתיחת אימייל, העברת קבצי הרצה ותשלום או שדורש בד"כ פגישה פיזית (ואז אני צריך לבחור חברה בארץ)? אשמח לקבל הפניה למקומות טובים לזה.

4. האם פתרון של לקנות חומרה ייעודית לבד ואז אם יש פוקס ודורש הרחבה לפנות לחברה מארחת מומלץ? (נניח שיש כסף לקנות חומרה)

תודה,

פורסם

אתה רץ מהר מדי.

לא עושים באוניברסיטה גם גם תרגילים מעשיים חוץ מלימודי תיאוריה?

תתחיל מלהרים את כל התשתית הזאת על המחשב שלך ואז כבר תראה איפה אתה צריך לשפר את הארכיטקטורה של המוצר שלך.

מה ההעי לחשוף את השירות שלך החוצה ולתת לכמה חברים ללימודים לנסות אותו? הרבה פרוייקטים מוצלחים התחילו בצורה הזאת.

פורסם
לא עושים באוניברסיטה גם גם תרגילים מעשיים חוץ מלימודי תיאוריה?

ברור שלא. בטוח לא עושים תרגילים מעשיים שקשורים בלהרים שרתים ו/או להשתמש בשירותי ענן.

פורסם
  • מחבר

הי,

כבר בדקתי את הארכיטקטורה לוקלית ע"י מסד לוקלי ושרת רשת לוקלי (טומקאט...), כמו שציינתי - הכל עובד וגם חברים ניסו.

המיקוד של השאלה שלי הוא אם אפשר לקרוא לזה כך - להעביר את הכל לצורה מסחרית יותר.

משמע לא לוקלי אלא כזה שאשכרה עובד ביחד עם העלאת האפל' למרקט וכו'.

עכשיו לעלות אפלק' למרקט זה קל - משלמים דמי מנוי ומעלים כמה שרוצים.

את החלק של הצד שרת - אני לא יודע אפילו איך מתחילים.

תודה,

פורסם

אם אתה מצפה להרבה traffic, אז אתה צריך לאכסן אותה עם משאבים ושרידות מתאימים. כל זה עוד מאוד רחוק.

עדיין אני חושב שאתה יכול להשאיר מחשב אחד שיהיה דלוק ומחובר לאינטרנט עם dynamic DNS (ככה שגם אם יהיה שינוי של כתובת IP ציבורית אפשר יהיה להגיע אליו ב hostname) ולראות איך המערכת מצליחה לתפקד.

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי.

לגבי הרעיון האחרון אז פשוט לעשות את הבאים:

1. להשאיר את ה- PC הפרטי מחובר לחשמל

2. להשתמש במשהו כזה http://www.noip.com/ בתור התחלה

3. להריץ + להפיץ למרקט

4. בגדול אמור לעבוד, לשדרג אם בפוקס צריך יהיה נפח תעבורה גדול יותר

?

שירותים כמו noip שמציעים

dynamic DNS

מתאימים בגדול למטרת תמיכה ב- web apps כמו ש- google app engine או שלא?

תודה,

פורסם

הכל נכון.

ביום שתראה שאתה צריך מינוף - תעביר את זה לאירוח יותר רציני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים