עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב "על"

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, מחשב שייעוד העיקרי שלו הוא לגיימינג וגם לעריכת וידיאו וסרטים.

כמובן שאני רוצה שהמחשב יעשה גם את כל הדברים הרגילים שמחשב עושה, כמו גילה באינטרנט וכל השאר, אבל זה הרי כל מחשב יכול לעשות.

אבל אני רוצה שהמחשב יהיה חזק מאוד ויוכל להריץ משחקי מחשב בלי שום בעיה ועם כמה שפחות רעש מהמחשב עצמו.

בנוסף לזה, בתור עורך וידיאו וסרטים, אני רוצה שהמחשב יהיה גם חזק מספיק להריץ תוכנות כמו AVID וגם יאפשר לי לערוך סרטים בראש שקט.

אני מעוניין לבנות את המחשב בצורה הכי נכונה, ולמרות שהתקציב המיקסימאלי שלי הוא 6,000, אני מוכן לשלום יותר אם יהיה צורך.

שוב, אני רוצה שהמחשב יריץ משחקים כבדים כמו GTA (לדוגמא) בצורה חלקה, אבל אני גם מעוניין שהמפרט יכלול רכיבים שיתאימו את המחשב גם לעריכת וידיאו מקצועית.

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אלף שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכת וידיאו

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בתור עורך וידיאו אני משתמש בתוכנת AVID בעיקר.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג, ואולי אפילו במיוחד לגיימינג.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסגנון GTA, assassin's creed ועוד משחקים "כבדים".

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע, אם אני לא טועה המסך שלי הוא 21 אינץ', אולי קצת יותר מזה, אבל זה מסך LCD רחב.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא ידוע, אבל עדיף שיהיו גבוהות כדי שמשחקים ותוכנות עריכה יעבדו כמו שצריך.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מעוניין גם ברמקולים טובים בנוסף למחשב.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא ידוע.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ידוע

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא משהו ספיציפי אבל כן באזור המרכז, עדיף בנתניה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא ידוע

תודה.

• תגובות 57
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לשם מה לפתוח שירשור כפול? במיוחד עם כותרת כזו. יש לך פוסט בעמוד הראשון של הפורום.

תמשיך את הפוסט משם.

ודרך אגב גם בפוסט הזה (קצת פחות מהשני) אתה עונה על חלק מהשאלון "בלא ידוע", אם אתה לא יודע אז מי כן?

התקציב שלך גבוה ויספיק להכל, לכן תרשום בדיוק מהן הדרישות הרצויות, יש מגוון רחב של כרטיסי מסך

שיעבדו טוב במשחקים מודרניים, אם אתה רוצה רמת הגדרות גבוהות תרשום "גבוהות".

מערכת מותאמת ל-OC דורשת רכיבים שונים, לכן גם פה חשוב לדייק, קח בחשבון שמדובר בתוספת של מאות שקלים.

-רזולוציית המסך חשובה מאוד, תבדוק מהיא בדיוק מה הבעיה, או שתרשום את דגם המסך המדוייק. אם מדובר

ברזולוציה שאינה 1080P אפשר להכניס בתקציב גם מסך איכותי גדול יותר עם רזולוציית FHD.

-יש משהו שאתה יכול לוותר עליו כמו כונן אופטי?, תרשום כונן אופטי, אתה רוצה הכל מהכל תרשום "לא".

פורסם
  • מחבר

כתבתי את ההודעה מחדש לפי התבנית שקיבלתי, ככה שזה יהיה יותר מובן. לא ידעתי שזה ייפתח בדיון חדש. אם זה כזה קריטי, אין לי בעיה עם את ההודעה הקודמת תמחקו, ואת ההודעה החדשה בדיון הזה תשאירו.

אני סה"כ פונה לעזרה לבניית מחשב, לא הבנתי למה אתה כל כך כועס. אם בן אדם לא יודע הכול, אז הוא רושם לא יודע. מה לעשות שאני לא יודע דברים מסוימים, מה ציפית שאני אכתוב?

וכדי לענות על השאלות ששאלת.

אני לא כזה מבין בכרטיסי מסך, אבל אני כן רוצה שהמשחקים יעבדו חלק, ואותו הדבר לגבי תוכנות העריכה. אם זה אומר שרמת ההגדרות הן גבוהות, אז גבוהות. בגלל זה אני גם שואל. האם רמת הגדרות גבוהות של כרטיסי מסך תענה על הדרישות שלי?

אין לי מושג מה זה "מערכת מותאמת ל-OC".

המסך שלי יחסית ישן, היה לי מסך טוב של LG, אבל הוא נשרף. כרגע יש לי מסך של CHIMEI, שהוא בסדר. אולי אני אקנה חדש ביום מן הימים, אבל כרגע מסך הוא פחית קריטי לי, כי המסך הזה עובד בסדר גמור. לא יודע אם זה אומר משהו, אבל זה פחות או יותר הדבר היחיד שמצאתי שרשום על המסך שאומר לי משהו וזה: "CMV 222H", אם זה אומר לך משהו.

תזכיר לי מה זה כונן אופטי?

פורסם

כונן אופטי זה צורב בשמו היותר "מקצועי".

המחיר שלו הוא לא בשמיים, כמובן שיש יקרים יותר וזולים יותר אבל כל צורב פשוט יעשה את העבודה אם אין דרישות מיוחדות.

אפשר גם לחסוך את ה100 ש"ח האלה במידה ויש לך צורב במצב טוב שתרצה לשים במחשב החדש.

פורסם
  • מחבר

הצורב שלי נמצא בשימוש פעם במיליון שנה, אבל עדיף שיהיה צורב כי מי יודע מתי אני אצטרך אחד כזה.

אצלי במחשב הנוכחי הצורב וכנון הדיסקים נמצאים יחד.

לא ממש בא לי להשקיע יותר מדי בצורב, כי אני בקושי משתמש בו, גם בכונן הדיסקים אני בקושי משתמש, אבל עדיין עדיף שיהיה משהו כזה למקרה ואני אצטרך.

פורסם
הצורב שלי נמצא בשימוש פעם במיליון שנה, אבל עדיף שיהיה צורב כי מי יודע מתי אני אצטרך אחד כזה.

אצלי במחשב הנוכחי הצורב וכנון הדיסקים נמצאים יחד.

לא ממש בא לי להשקיע יותר מדי בצורב, כי אני בקושי משתמש בו, גם בכונן הדיסקים אני בקושי משתמש, אבל עדיין עדיף שיהיה משהו כזה למקרה ואני אצטרך.

כיום כונן דיסקים וצורב זה באמת אותו הדבר ואין צורך בשתי רכיבים שונים.

כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.

כמו שאמרתי, צורב פשוט עולה כ100 ש"ח, לא בשמיים ביחס לתקציב כמו שלך.

פורסם
  • מחבר

אז כן, לזה התכוונתי. צורב, או "כונן אופטי" הוא לא משהו שממש בוער לי, במיוחד לא בעיקר הדיסק אונקי. אבל לא איכפת לי להשקיע 100 שקל על צורב פשוט. מה שיותר חשוב לי זה כל השאר.

אשמח לקבל הצעות למפרט למחשב שאני רוצה, וגם איפה הכי כדאי לקנות.

יש לי יום הולדת עוד שבועיים, ואני אשמח לפנק את עצמי באיזה מחשב "על" ביום הולדת.

פורסם

ועדיין, אם אין צורך בו אז אפשר לחסוך את העלות הזו, גם לי יש צורב חדש במגירה והוא כלל לא בשימוש בשום מערכת

כי פשוט אין לי צורך בו. שאני רוצה להעביר תוכן ממחשב למחשב אני פשוט משתמש ב-DOK. זה יותר נוח מהיר ואמין וחוסך

את השימוש בדיסקים. במחיר של צורב אפשר לקנות 4 DOKים של 8GB שהרבה יותר פרקטים להעברת מידע.

לפעמים משתעמע שהדברים נאמרים "בכעס", אבל זה ממש לא המצב.

אם כי כותרת למחשב "על" ודאבל פוסט זה לא דבר לגיטימי.

אז אתה לא יודע מה זה OC, לכן זה לא משנה וירד מהפרק, אתה מעוניין ברמת ביצועים גבוהה ככל שניתן בתקציב בגיימינג ותוכנת העריכה.

המסך שברשותך הוא מסך פשוט ברזולוציית 1650X1080, התקציב האמנם לא מספק בשביל "מחשב על", אבל עדיין מספק

בשביל מערכת שתענה על הדרישות בצורה מצויינת, ואפשר לכלול מסך בעסק בלי הרבה בעיה.

אתה מעוניין בנוסף במסך איכותי IPS (שזה פאנל איכותי מאוד שמשפיעה על מספר דברים) גדול יותר וברזולוצית 1080P?

פורסם
  • מחבר

השאלה היא כמה מסך כזה יעלה.

שוב מסך זה לא משהו קריטי בשבילי, אבל אם זה לא משהו יקר מאוד, אז אין בעיה.

אבל אני כן אשמח לדעת מה זה OC, האם זה משפיע על מחשב גיימינג ועריכת וידיאו.

ועוד שאלה, האם כרטיס המסך משפיע על תוכנות העריכה? או שאני צריך כרטיס מסך גבוה בלי קשר בגלל הגיימינג?

לגבי המשפט שאמרת: "המסך שברשותך הוא מסך פשוט ברזולוציית 1650X1080, התקציב האמנם לא מספק בשביל "מחשב על", אבל עדיין מספק

בשביל מערכת שתענה על הדרישות בצורה מצויינת, ואפשר לכלול מסך בעסק בלי הרבה בעיה", האם הכוונה שבכדי לקבל מחשב חזק שיריץ בלי בעיה משחקים כבדים ותוכנות עריכה מקצועיות נכנס בתקציב שרשמתי או שזה יעלה יותר?

פורסם

אני לא מהמבינים פה...

אבל אנסה לעזור לך קצת...

OC זה - http://en.wikipedia.org/wiki/Overclocking

וכיוון שאתה לא יודע לא שווה לך להכנס לעולם הזה (בנתיים, למעט הסקרנות)

לדעתי (ואני לא ממש מבין) מה שרועי מנסה לרמוז (?) שהמסך שלך פשוט ולכן יהווה כצוואר בקבוק למחשב החזק

(לא במהירות, כי אם באיכות ורזולוציה) ולכן אולי יהיה שווה להחליף מסך ולשדרג את חווית המשחק (לדוג')

לגבי איכות כרטיס המסך - לא מכיר לעומק עריכת ווידיאו, אבל לדעתי החשיבות כאן היא יותר למשחקים

(כל משחק יכול לרוץ באיכות נמוכה בינונית או גבוהה ועם או ללא רינדורים שונים - ועל זה ישפיע כ. המסך)

בכל מקרה תראה עם ממוחי הפורום עם "פגעתי" או לא..

ומקווה שעזרתי :)

פורסם
  • מחבר

פחות או יותר הבנתי מה ה-OC אמור לעשות. אם אני לא טועה זה סוג של עוזר בקירור של המחשב כשהוא מתחמם או משהו?

פורסם

לא בידיוק, "המהרה/אוברקלוק (Overclock או OC בקצרה) היא הגברת תדרי רכיב מסויים מעבר להגדרות יצרן, על מנת לקבלת תוספת ביצועים."

וזה נלקח מכאן ואני ממליץ לך לקרוא.

פורסם
  • מחבר

השאלה אם אני צריך משהו כזה בכלל?

האם זה יעזור בבעיית התחממות ורעש מהמחשב?

ועזבו אתכם רגע מזה, מה לגבי מפרט למחשב עצמו?

פורסם

אני לא פה לתת מפרטים... (אני הסיידקיק)

תמתין שאחרים יגיבו

בכל מקרה אתה לא צריך OC (כבר רשמתי לך)

ושוב... אני ממליץ לך לקרוא את כאן (הסבר פשוט ובעברית) זה יענה לך על הרבה שאלות...

פורסם
  • מחבר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים