עבור לתוכן

רצועת לד נשלטת ע"י ארדואינו

Featured Replies

פורסם

יש לי arduino leonardo ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (כזו שאפשר לשלוט בכל נורת לד בנפרד ע"י המחשב). אני יכול לעשות את זה ע"י חיבור ישיר מחשב-ארדואינו-רצועת לדים או שצריך עוד איזשהו מתאם?

ואילו תוכנות לשליטה בלדים תומכות בארדואינו? והאם מישהו מה ההגבלות מבחינת מספר נורות ברצועה שהארדואינו יכול לדחוף?

תודה

פורסם

הרצועות האדרסביליות מיועדות להתחבר ישירות לבקר, ככה שאין בעיה. אתה רק צריך ספק מתח חיצוני 5v די חזק לפס (תלוי באורך הפס).

אני בטוח שיש הרבה דוגמאות לשליטה על פס שכזה עם הארדואינו, רק תחפש Arduino addressable led strip או משהו בסגנון.

לגבי מספר הנורות זה תלוי כמה פעמים בשניה אתה רוצה לרענן את התצוגה, אם לא הרבה אז בעקרון הכמות לא מוגבלת. אני מעריך שלא תהיה בעיה לחבר גם יותר מ250 לדים כאלה לארדואינו אחד ועדיין לקבל אנימציות והעברות צבעים חלקות יחסית.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי היא לחבר 5 רצועות באורך של 5 מ' כל אחת. השאלה היא אם ספק כוח חיצוני אחד יספיק?

והאם לא צריך גם להגביר את האות שיוצא מהארדואינו? באתר מסויים ראיתי שממליצים להשתמש ב-repeater כל 5 מטרים, האם מישהו יודע מה זה ואיך אני משתמש בזה? זה צריך להתחבר גם לספק החיצוני?

תודה

פורסם

הRepeater שממליצים עליו הוא בעצם עוד ספק כוח, ככה שכדאי לך לחבר עם 5 ספקים.

נערך על-ידי Mike-

פורסם

אתה עושה סלט.

אם מדובר על לדים שהן addressable אז כל לד מורכב מנורה וצ'יפ קטן שמקבל מידע מהלד שלפניו ושולח את המידע ללד שאחריו.

אולי צריך לשים עוד ספק כוח אחרי 5 מטר אבל אין קשר לאות שיוצא מהארדואינו, הארדואינו מדבר עם הלד הראשון בלבד, הראשון עם השני, השני עם השלישי וכו'.

באיזה תדר אתה רוצה לשלוט עליהן?

אני מנחש שמדובר ב WS2801 שצורך לא מעט כוח חישוב מארדואינו, לשלוט על 25 מטר יכול להיות בעייתי מאוד.

פורסם

אם יש לך 25 מטר של לדים כאלה בהנחה שיש לך 32 לדים למטר, סה"כ 800 לדים !

ונניח שאתה רץ עם SPI חומרתי ב8MHz (מהירות מקסימלית בהנחה שיש לך גביש של 16MHz כמו שיש בלוחות הארדואינו), אתה מספיק לשדר ללדים כ52 פעמים בשניה.

זה קצת לחוץ לארדיאנו, אם תרשום תוכנית יעילה זה אפשרי (לא קל).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות

הרצועות' שלנו הן 10 לדים למ', סך הכל 250 מנורות, בעלות צ'יפ ws2811 שצורך פחות כוח חישובי אם אני לא טועה.

אתה בטוח שהצ'יפים מעבירים את המידע אחד לשני? אני היתי בטוח שהם מחוברים במקביל ומקבלים ביחד את המידע..

פורסם

הציפים שכל אחד מהווה פיקסל, משורשרים אחד לשני ואינם מחוברים במקביל.

פורסם
  • מחבר

וסליחה על הבורות אבל מה הפירוש של SPI חומרתי?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אבל הנורות עצמן מחוברות במקביל?

פורסם

SPI זה פרוטוקול תקשורת שאפשר להשתמש בו בשביל לשלוט על רצועות הלדים, לבקר יש תמיכה חומרתית בזה ככה שהמעבד לא צריך להיות עסוק בלשלוח נתונים ברמת הביטים, החומרה מטפלת בזה, המעבד צריך רק לדאוג לספק לאוגר המתאים נתונים ברמת הבייט או מספר בייטים (לא זוכר אם יש לו buffer), בקיצור זה אומר שהמעבד פחות עסוק בלשלוח כי יש לך חומרה שעוזרת לך.

כל צ'יפ משורשר לצ'יפ הבא, וכל צ'יפ דוחף 3 לדים בזרם קבוע. אתה יכול להתייחס לזה בתור כך שהלדים במקביל.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקי, אז בהמשך למה שכתבתי עד עכשיו, ביצעתי את הניסיון הבא:

חיברתי רצועה של 25 מ' של addresable leds, סה"כ 280 נורות, לאחת מהיציאות PWM של הארדואינו לאונרדו, קצה אחד של הרצועה חיברתי ל5V מהארדואינו וקצה שני לספק 5V שפירקתי ממחשב שולחני.

כשהרצתי תוכנית לדוגמה כל הסטריפ עבד כמו שצריך- לאהפעלתי את כל הנורות בו זמנית אלא הרצתי מספר נורות לאורך הסטריפ, ולאחר שניסיתי לטעון תוכנה חדשה- תוך כדי שהתוכנה הקודמת רצה- הארדואינו נתקע והמחשב הפסיק לזהות אותו. בדקתי אותו על יותר ממחשב אחד ועם יותר מכבל USB אחד והמחשב פשוט מזהה חיבור לא מוגדר, וגם בתכנה של הארדואינו זה לא מוצא את היציאה שעליה הארדואינו יושב. בנוסף הנורת on, RX דולקות כל הזמן שהארדואינו מחובר למחשב.

יכול להיות שאיכשהו החיבור עם הספק כוח החיצוני דפק אותו או משהו כזה?

פורסם

אתה לא יכול לטעון תוכנה חדשה תוך כדי שהתוכנה החדשה רצה, בזמן טעינת התוכנה הבקר שלך מריץ קוד מהbootloader.

פורסם

לא הצלחתי להבין איך חיברת את הרצועה. ואיזה חיבור, אם בכלל, עשית בין הספק לארדוינו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים