עבור לתוכן

ניצוצות בזמן שאני מחבר כונן חיצוני למחשב

Featured Replies

פורסם

בקצרה: שני מחשבים. לאחד אני מחבר כונן חיצוני והכל סבבה. למחשב השני בזמן שאני מחבר את הכונן יש ניצוצות של חשמל בין החור של היואסבי לכאבל של יואסבי מהכונן. השאלות שלי כאלה: ממה זה נובע? והאם זה מסוכן לכונן החיצוני שלי?

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שזה משהו במארז?

קשה לי להאמין שזה הספק כח שלי.

בנוסף, כמדומני זה קורה רק עם שני היו אס בי מקדימה

ועכשיו זה פתום נפסק

יכול להיות שזה מטען סטטי שהצטבר?

פורסם

בדרך כלל הסיפור הוא כזה : הכונן החיצוני בדרך כלל מחובר אם ספק כוח ("שנאי") משלו וללא אדמה. כשאתה נוגע אם ה USB אתה פורק את קבל הסינון בספק של הכונן לתוך האדמה של המחשב ומכאן הניצוצות

אם זה ניצוצות ממש קטנים זה המקרה הנל, זה רגיל ולא סימן לתקלה. אם יש ניצוצות יתר משמעותיים זה מעלה שאלה והחשוד העיקרי הוא הספק של הדיסק הקשיח ולא של המחשבים

כדיי למנוע אפשרות של נזק צריך שהמגע האחרון שסוגר את המעגל (ו "מקבל את הניצוץ") לא יהיה ב USB (מקום רגיש) אלא בחיבורי המתח - בשקע החשמל (רצוי) או בפין המתח בין הספק כוח של הכונן לבין הכונן (פחות רצוי). כלומר - בזמן חיבור או ניתוק ה USB הכונן צריך להיות מנותק מהחשמל, חיבור וניתוק החשמל רק בזמן שה USB עומד מחובר

אותו כלל בדיוק תופס גם למחשבים ניידים שהמטען שלהם ללא אדמה ובכלל כל ציוד מחשוב או אודיו/וידאו שיש לו תקעים ללא אדמה

נערך על-ידי 11010010110

פורסם

המחשב השני יכול להיות ללא אדמה (מחשב נייד למשל)

ה USB במחשב השני יכול להיות אם ציפוי כלשהוא שפחות רואים עליו את הניצוצות (הצבע/גודל של ניצוצות תלוי בין היתר במתכת שממנה המגעים עשויים)

אם מדובר על מקומות שונים (בניינים שונים) יכול להיות שבאחד מהם יש חשמל "מלוכלך" יותר (נפוץ ביותר במקומות שבהם יש ביחד מערכת חשמל ישנה + מחשבים), והקבל סינון בספק של הכונן פורק יותר בהתאמה

פורסם
  • מחבר

אכן נשמע הגיוני, תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים