עבור לתוכן

מחשב לצורך לימוד במדעי המחשב?

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני רוצה לקנות מחשב לפני שאני מתחיל ללמוד תואר במדעי המחשב / הנדסת תוכנה

תקציב כ 1800-1600

ראיתי http://ksp.co.il/?uin=19412

האם הוא יספיק? מעבד 2.4 ו 4 גיגה זיכרון?

יש עוד מחשב שאני מתלבט לגביו שהוא חלש טיפה יותר

http://ksp.co.il/?uin=18099

2 גיגה זיכון ו 1.8 מעבד

אשמח לדעת האם הראשון יספיק לי

ומה בעצם הדרישות מהמחשב בתארים האלו? האם בונים עליו תוכנות שדורשות מחשב חזק יותר?,

הבנתי שהבעיה אם כבר צריך להיות כאשר אתכנת ב C#, אז האם הראשון יספיק ל C #?

או שאולי כדאי לקנות משהו קל יותר וקטן יותר?

תודה רבה

פורסם

בדרך כלל אין צורך במחשב חזק מדי בשביל תכנות ברמה של תואר במדמ"ח. חברה שלי משתמשת במחשב די ישן וחלש יותר מאלה שהראית פה, ולא הייתה לה שום בעיה עם Visual Studio ו-Eclipse.

הבעיה היחידה שהייתה איתו זה כשהיא הייתה צריכה להריץ בתוכו מכונה וירטואלית של לינוקס.

פורסם

א. מה זה קשור לפורום כללי. יש פורום מחשבים ניידים.

ב. עדיף מחשב קל יותר יחסית מאלו שהצעת וכן מחשבים בעלי זמן סוללה ארוך.

פורסם

הדיון הועבר לפורום הנכון.

כמו שנאמר, לא צריך הרבה למטרות לימודים. החומרה ה"חלשה" היום בעצם דיי עוצמתית.

גם להרצה של VM לינוקס לא צריך יותר מ 256MB של זכרון (מוקצה למכונה).

פורסם

ועדיף להשקיע עוד קצת ולקנות מחשב עם מסך 13 או מקסימום 14.

פורסם
  • מחבר
ועדיף להשקיע עוד קצת ולקנות מחשב עם מסך 13 או מקסימום 14.

מה המחירים של דבר כזה

והאם זה בשביל המשקל שיהיה נוח? הרי במסך גדול יותר נוח לתכנת,לא?

הדיון הועבר לפורום הנכון.

כמו שנאמר, לא צריך הרבה למטרות לימודים. החומרה ה"חלשה" היום בעצם דיי עוצמתית.

גם להרצה של VM לינוקס לא צריך יותר מ 256MB של זכרון (מוקצה למכונה).

אוקי אז אם יש לי 4 גיגה זה מספיק ללא ספק

מה לגבי תיכנות ב C # הבנתי שזה צורך הרבה משאבים

פורסם

פרמטר חשוב מאוד - האם אתה הולך לסחוב את המחשב ללימודים ברגל/אופניים? אם כן - למשקל יש משמעות.

שתיים, קודם כל, צא מנקודת הנחה, שאתה לא באמת צריך מחשב ללימודים. בטח שנה א' שרוב הזמן תלמד חומר מהמאה ה-19 או קורסים תאורטים. הקורסים היחידים שמצריכים מחשב הם קורסי התכנות. לכל היותר יהיו לך 2 כאלו בשנה א'. וגם אז - בטח תעשה אותם במחשבים של האוניברסיטה, כי רוב הסטודנטים יושבים שם ומשתפים אחד את השני.

עכשיו, לעניין הדרישות עצמן:

קורס ב-C, מספיק לך 286 או תואמיו. וברצינות, כל מחשב נייד ישן מהעשור האחרון יספיק לך.

קורס ב-JAVA - כנ"ל, אם תעבוד עם eclipse תצטרך משהו טיפה יותר חזק.

אני משתמש ב thinkpad t430s שהוא מחוץ לתקציב שציינת, אבל לפי דעתי מחשב איכותי ביותר לעבודה/לימודים. ויש לי יתרון עצום במשקל.

בכל אופן, ההמלצה שלי - אל תקנה מחשב לפני השנה הראשונה. אם אתה "ממש" חייב מחשב, תיקח כל מחשב נייד ישן ותשתמש בו בינתיים. אחרי שנה, תדע יותר טוב מה אתה מחפש, מה גם ש"תרוויח" עוד שנה שבא הדגם שתקנה חדש.

בהצלחה !

פורסם
  • מחבר
פרמטר חשוב מאוד - האם אתה הולך לסחוב את המחשב ללימודים ברגל/אופניים? אם כן - למשקל יש משמעות.

שתיים, קודם כל, צא מנקודת הנחה, שאתה לא באמת צריך מחשב ללימודים. בטח שנה א' שרוב הזמן תלמד חומר מהמאה ה-19 או קורסים תאורטים. הקורסים היחידים שמצריכים מחשב הם קורסי התכנות. לכל היותר יהיו לך 2 כאלו בשנה א'. וגם אז - בטח תעשה אותם במחשבים של האוניברסיטה, כי רוב הסטודנטים יושבים שם ומשתפים אחד את השני.

עכשיו, לעניין הדרישות עצמן:

קורס ב-C, מספיק לך 286 או תואמיו. וברצינות, כל מחשב נייד ישן מהעשור האחרון יספיק לך.

קורס ב-JAVA - כנ"ל, אם תעבוד עם eclipse תצטרך משהו טיפה יותר חזק.

אני משתמש ב thinkpad t430s שהוא מחוץ לתקציב שציינת, אבל לפי דעתי מחשב איכותי ביותר לעבודה/לימודים. ויש לי יתרון עצום במשקל.

בכל אופן, ההמלצה שלי - אל תקנה מחשב לפני השנה הראשונה. אם אתה "ממש" חייב מחשב, תיקח כל מחשב נייד ישן ותשתמש בו בינתיים. אחרי שנה, תדע יותר טוב מה אתה מחפש, מה גם ש"תרוויח" עוד שנה שבא הדגם שתקנה חדש.

בהצלחה !

אני יתחיל ללמוד עוד שנה מהיום ואני כנראה גם ככה קונה מחשב

בכל מקרה אני לא אשב במחשבים של האוניברסיטה כנראה אלא בבית

C ברור שכל מחשב יספיק

אם אעבוד עם eclipse ב JAVA המחשב הראשון שהצגתי יספיק?

ומה לגבי C #? שזה כמו שהבנתי השפה הכי כבדה, ואני כן במהלך התואר יקח כמה שיותר קורסים של תיכנות

המחשב שהצגת הוא 14 אינץ? זה נוח לתיכנות?

פורסם

המחשב הניתן בדוגמא יקר בערך פי 3 מהמחשבים שרשמת, לצורך העניין (אם כי יש גם זולים יותר אבל זה מחשב איכותי יותר בהרבה).

אם אתה רוצה המלצה נורמלית למחשב, תענה על השאלון בחוקי הפורום ותרשום תקציב:

http://hwzone.co.il/community/threads/493381-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%91%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-(%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-%D7%9C2013)

קיבלת פה תגובות מצויינות ובתקווה שהבנת שאתה לא צריך משהו מטורף אך משהו גם קל ונוח לשימוש כסטודנט.

פורסם

אתה לא בטוח תעבוד במחשבים של הפקולטה, ואני לא ממליץ על כך. עומס העבודה והצורך שלך במחשב תלויים באיפה ומה תלמד. זה ישפיע על איפה תעבוד.

נקודת המבט שלי היא מהפקולטה למדמ"ח בטכניון, אבל לדעתי היא תעזור בכל מקום:

אני ממליץ לך בחום לעבוד על מחשב פרטי שלך, "בבית", ואם אפשר אז כדאי נייד. כן, כבר משנה ראשונה. אתה לומד מדעי המחשב - אתה צריך שיהיה לך מחשב. סטודנטים שאין להם מחשב לא מתכנתים (מלבד לפתור ש"ב) ולכן גם לא יודעים לתכנת. אם אתה יכול להרשות לעצמך, תשקיע במחשב נייד, שכמו שאמרו לא צריך להיות חזק, מלבד מכונות וירטואליות של לינוקס שמשתמשים בהם בקורסים מתקדמים (בערך בשנה שלישית אז אל תדאג). אתה סטודנט שמסתובב כל היום בטכניון, אז כדאי שהנייד יהיה לא כבד מדי.

למיטב זכרוני, בטכניון בשנה ראשונה יש 3 קורסי תכנות, (וכמובן עוד כמה אח"כ). זה תלוי בך, אבל עומס העבודה יכול להיות גדול וזה יהיה מאוד מעצבן לעבוד במעבדת הפקולטה. אתה מאבד גמישות בזמן, תלוי בדברים שאין לך שליטה עליהם, ובאופן כללי חי עצוב, תקוע בכוך קטנצ'יק באמצע הטכניון.

למה דווקא נייד? נניח שפתאום בא לך לנסות משהו כדי להעמיק, לדוגמא להריץ את הקוד שמציגים בשקפי הלימוד כדי לראות איך הוא פועל. או אולי פתאום נחת עליך רעיון מעניין? אם יש לך מחשב בשלוף, אתה יכול לעשות זאת בקלות. אם אין לך, אתה הרי לא תלך במיוחד למעבדה רק כדי לבדוק רעיון. אופס! איבדת הזדמנות מצויינת ללמוד משהו. עוד יתרון: אפשר לתקן טעויות בהפסקה, להראות לסטודנטים אחרים ולעבוד איתם, ואפילו להראות בעיות בקוד למתרגל שיעזור לפתור בעיה.

אם פורסם תרגיל, או רוצים לבדוק משהו באתר הקורס, או באינטרנט: מחשב!!

בבית אתה יכול לחבר את הנייד למקלדת, מסך ועכבר.

בזמן שניידים, אפשר לעבוד עם מסך 14 אינצ'. דורש התרגלות, ובהחלט פחות נוח ממחשב בבית עם מקלדת איכותית, עכבר אלחוטי ומסך 24 אינצ' - אבל בהחלט ניתן לעבוד עליו ברצינות ולשעות ארוכות, בתנאי שהמסך סביר. עם 11 אינצ' זה כבר גבולי. יותר גדול זה כמובן יותר טוב, אבל מחשבים גדולים הם כבדים יותר, וכל קילו נוסף זה מעצבן.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים