עבור לתוכן

בקשה לחצי מפרט למחשב ביתי פשוט

Featured Replies

פורסם

היי,

הרבה זמן אני עוקב אחרי האתר ואחרי הפורומים השונים,

וכעת אבקש עצה לפני שדרוג המחשב לאמי,

קצת רקע:

1. מה התקציב המקסימאלי - 1000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף לא לחרוג - 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - צפיה בסרטים בצפייה ישירה דרך הדפדפן, עבודה משרדית קלה - בעיקר וורד ואקסל, סקייפ

3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך בציוד הקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - דיסק קשיח, מארז, מאווררים, ספק כוח

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן כלל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - אין צורך במערכת הפעלה\אופיס ואין צורך בהרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לחנות בחיפה או באיזור מרכז עזריאלי בתל אביב

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). - אין דרישות מיוחדות

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - אין צורך בתכנון שדרוג

בתכלס, המטרה היא לשרדג את המחשב הנוכחי - בעיקרון רק לשדרג לוח אם ומעבד ובמידת הצורך (במידה ולא מגיע מובנה בלוח אם) לקנות כרטיס מסך קל

כרגע זה המחשב:

לוח אם: Intel® Desktop Board D101GGC

מעבד: Intel® Pentium® 4 Processor 530

ללא כרטיס מסך(עשה בעיות עם הלוח אם אז כעת המחשב בלעדיו)

2GB RAM

ספק כח: 300W

במחשבים שעד כה הרכבתי לעצמי, התמדתי באינטל, אז ההבנה שלי בלוחות ומעבדים של AMD היא מאוד מוגבלת, את כל הרכיבים עד כה הייתי קונה ב - KSP, רק כי סמכתי עליהם יותר מאייבורי, וגם לא השתמשתי בשירותי הייעוץ לפני קנייה של החנות.

ההתלבטות:

• אני לא בטוח האם ללכת על AMD או על אינטל(לדוג' i3) בשביל מחשב מסוג זה
  • האם לקחת לוח אם עם כרטיס מסך משולב או לקנות כרטיס מסך נפרד? - בעבר מאוד התאכזבתי מכרטיסי מסך משולבים בלוח אם, ומאז התמדתי בקניית כרטיסי מסך איכותיים שאינם מובנים

למחשב לא דרושה חנית הטכנולוגיה, אני מחפש לוח אם ומעבד שיאריכו שנים במחיר צנוע.

עד כה שמתי עיין על:

לוח אם: Gigabyte A75M-D2H FM1, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, HDMI, 2xPCI-E, GBL - שכבר אינו מופיע בKSP

מעבד: AMD Vision A6-3670 Quad Core 2.7GHz Radeon HD 6530D FM1 - Box - מ-KSP

וכעת הייתי רוצה לשאול לעצתכם,

אילו מעבד, לוח אם הייתם לוקחים?

תודה מראש על העזרה.

פורסם

הקשיח והספק כוח שברשותך הם מראשית ימי המערכת?

פורסם
  • מחבר
הקשיח והספק כוח שברשותך הם מראשית ימי המערכת?

זה מין מחשב פרנקינשטיין, נתפר מהרבה מאוד חלקים,

עם קשיחים וספקים וזכרונות אני ביחסים טובים ולכן אין לי בעיה להתאים אותן לצרכים.

לעומת זאת אני עם לוחות אם ומעבדים אני מתקשה קלות.

הכונן מחובר בעזרת חיבור SATA והספק מחובר בעזרת חיבור שנקרא: (לפי החוברת של הלוח אם) 2x12 שזה נראה כמו חיבור סטנדרטי של לוחות אם, במידת הצורך אחליף גם ספק וגם כונן קשיח

פורסם

אז בחיבורים הוא מתאים, הייתי ממליץ בכל זאת לציין את הדגמים של הקשיח והספק, במידה מדובר

בספק 300W ישן מאוד ויתכן שגם ג'נרי, שווה להשקיע את ה-150 שקלים בעבור ספק מודרני בסיסי ואמין שימנע

בעיות עתידיות, לגבי הקשיח המצב דומה, אם מדובר אחד מיושן ואיטי, הוא יכול להוות מקור האיטיות המשמעותי ביותר

בפעולות השוטפות של המערכת.

בגדול, מעבד דו ליבתי בסיסי ועדכני יעשה את העבודה פה בקלות, אין צורך במעבר.

לדוגמה:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2030 3.0Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪263

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד!

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 350W HCN - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪310

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪146

קשיח למחשב שולחני:

Hitachi Deskstar 7K1000, 500G, 3.5", SATA 2

כמות: 1 - מחיר: ₪251

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪1253

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1228 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/jvrslf8p

מערכת מלאה, שכוללת את כל הרכיבים הנדרשים במסגרת החריגה, מה שמאפשר לנצל את הדילים של החנות

לרכישת מחשב חדש, ומה שחוסך לך בסופו של דבר כ-100 שקלים. אתה גם מקבל שקט, ז"א אחריות מלאה

לכל המחשב במקרה של תקלה.

בחנות הזו דרך אגב, המשלוח בחינם, גם בעת מימוש האחריות במידת הצורך שליח אוסף את המערכת

ומחזיר ללא עלות נוספת. במידה ותעדיף בכל זאת שההרכבה תתבצע ע"י החנות, היא בחינם גם כן.

לא ציינת איזה מסך יש ברשותך אז אני לא יודע איזה חיבור נדרש, הלוח שבמפרט כולל יציאת HDMI, ו-VGA, אם

אתה זקוק ליציאת DVI ואין ברשותך מתאם, תוכל לרכוש אחד ב-10~20 שקלים. או שניתן ללכת על הלוח הזה:

http://www.tms.co.il/product/12281

כמו שאתה רואה הלוח שבמפרט משתלם יותר מכוון שבמבצע לרוכשי מחשב חדש בלבד.

דבר נוסף שיש לציין זה שלמרות שאין בזה צורך ממשי כרגע, קשיח עדיף בנפח כפול יעלה כ-60~80 שקלים

יותר, מה שנותן תמורה עדיפה בהרבה לכסף ולכן משהו ששווה לשקול.

מעבר לזה במידה ותבחר לקנות מספר רכיבים מצומצם יותר או מחנות קרובה לבית, מהמפרט הנ"ל יכוון אותך

לאיזור הנכון ועליו אתה צריך להתבסס. שם המותג לא קריטי, מלבד הספק שבו יש לוודא שמדובר בחברה

מוכרת ואמינה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך Roy,

אני שמח לשמוע דברים טובים על TMS ועל השירות משלוחים שלהם,

נכון שהדיסק איטי ושהספק ישן, והם מוסיפים על האיטיות הכללית של המערכת, אבל הם פועלים בצורה סבירה, אני מעדיף כרגע להשקיע את כספי בשדרוג סביר של הלוח אם והמעבד.

לדוגמא, מארז אני ממש ממש לא צריך..

ההצעה של המעבד כפול ליבה נראית נהדרת, עדיפה בהרבה על המעבדים של ה-i3 למיניהם ועל מעבדי הAMD, אבדוק את העניין לעומקו,

יש לך הצעות איך להתאים את לוח האם לצרכי?

רק על פי מספר חריצי PCI וסוגי יציאות למסך? כרגע המסך הוא בעל יציאת VGA, אבל יש מצב שאחליף אותו בקרוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים