עבור לתוכן

התקנת SP2 לאופיס 2010 דרשה הפעלה מחדש של המחשב ללא סיבה נראית לעין

Featured Replies

פורסם

שלום.

Windows Update התריע לי היום על עדכונים חדשים שזמינים, וכאשר בדקתי, הופיע העדכון Service Pack 2 for Microsoft Office 2010 (KB2687455) 32-Bit Edition, שזה למעשה שדרוג האופיס שברשותי מ-SP1 ל-SP2. כמו כן הופיע גם עדכון לערכת השפה העברית שלו (KB2687449).

בסיום התקנת העדכונים לאופיס, לתדהמתי הרבה, Windows Update רשם שעל מנת להשלים את ההתקנה, יש להפעיל מחדש את המחשב, למרות שאופיס זה לא Windows, אינטרנט אקספלורר (חלק ממערכת ההפעלה), או אנטי וירוס, ואופיס אינו חלק מ-Windows. אופיס זו חבילת ישומים משרדיים בסך הכל. גם מעולם לא נתקלתי בתופעה שעדכון לאופיס דרש הפעלה מחדש של המחשב שלי.

מה הסיבה לכך שזה קרה?

פורסם

אני יכול להגיד לך שלעשרות SP2 לאופיס 2007 שהתקנתי כמעט תמיד היה נדרש אתחול בסיום ההתקנה.

בכל אופן לא הייתי מתרגש.

פורסם
  • מחבר

ב-Libreoffice זה לא היה קורה במקרה של עדכון השקול מבחינת רמה ל-Service Pack באופיס. במה אופיס של מיקרוסופט שונה משאר חבילות הישומים המשרדיים המתחרות, שהוא דורש איתחול מחדש של המחשב בעת התקנת SP2?

עריכה: האם יש קשר בין זה לבין העובדה שפיירפוקס היה פתוח בזמן העדכון? יש תוסף חיצוני של אופיס 2010 לפיירפוקס.

פורסם
  • מחבר

הפעלה מחדש של המחשב, דורשת ממני לשמור את כל הגלישה שלי ב-Session Manager בפיירפוקס, לסגור את פיירפוקס, להפעיל מחדש את המחשב, להפעיל את פיירפוקס, ולטעון את הגלישה האחרונה ב-Session Manager.

ללא התוסף, המצב קשה הרבה יותר.

לא רואה סיבה שעל עידכון או שידרוג אופיס, יהיה צורך בהפעלה מחדש של המחשב.

פורסם

firstworldproblemsgirl.jpg

נ.ב. לא צריך תוסף לפיירפוקס. אפשר להגדיר לו תמיד לשמור את סשן הגלישה האחרון כשסוגרים אותו.

פורסם

[ציניות]עדכון או התקנה של מייקרוסופט דורשים reboot? לא יכול להיות...[/ציניות]

פורסם
[ציניות]עדכון או התקנה של מייקרוסופט דורשים reboot? לא יכול להיות...[/ציניות]

עד כמה שזה "מצחיק", דווקא התקנות נקיות של אופיס (התקנה ראשונה על המחשב) לא מצריכה כלל הפעלה מחדש. זה נכון לכל גרסא מאז 2003 (כולל), וכנראה אפילו לגרסאות קודמות...

מה גם שעדכונים שוטפים (KB) של אופיס גם לא מצריכים הפעלה מחדש.

פורסם

אז הייתה עושה הפעלה מחדש לאחר סיום הגלישה. באמת היית צריך לפתוח על זה דיון?

אני גם לא רואה סיבה לעשות עדכונים לאופיס. נכון שבחודשים הראשונים הם מתקנים את כל הבאגים שהם פספסו אבל אני לא רואה סיבה לעשות עדכון לתוכנה, לאחר שלוש שנים של שימוש בה.. עדכונים עושים, אם העדכון נותן משהו שחסר/שיפור ביצועים

פורסם

שוב לאחר שלוש שנים פרצות? אם זה היה כל כך חמור היום עושים זאת מלכתחילה

רציתי לפתוח על זה דיון פעם. אילו פרצות אבטחה יכולות להיות באופיס? השימוש שלי זה רק ב"שילוש הקדוש": וורד, אקסאל, פאור פוינט.

הרי לאופיס אין גישה לאינטרנט ואף אחד לא יכול לפרוץ לך דרך האופיס למחשב ובשביל קבצים נגועים בוירוס יש לך גם את הסייף מוד (המעצבן של אופיס) וגם אנטי וירוס

אז על אילו פרצות אבטחה מדובר?!

פורסם

דרך אגב... בקריאה זריזה של פרטי העדכון בתוך מסך הווינדוס אפדייט היית רואה שככול הנראה יש צורך בRESTART. וב-"ככול הנראה" אני מתכוון לכך שיש צורך בריסטרט מעבר לזה, כמו שכבר כתבו פה לפני, לא נדיר ולא סיפור... l8PsdbU.jpg

פורסם

Symbore:

הדוגמה הקלאסית היא Buffer Overflow. בסופו של דבר פרצה כזו מאפשרת למשתמש ליצור קובץ שאם מישהו פותח אותו בתוכנה הפגיעה, ירוץ קוד שיושב בתוך הקובץ, וככה לדוגמה הוא יכול להשתיל וירוס במחשב. אחת הדוגמאות המפורסמת לפרצה כזו הייתה ברכיב של Windows שיודע להציג תמונות jpeg, מה שגרם לכך שכמעט כל תוכנה שהשתמשה ביכולות המובנות של חלונות להציג תמונות הייתה פגיעה (כולל אופיס ואקספלורר).

לא כל אנטיוירוס בהכרח יעלה על דבר כזה, ונכון שהיום עם ה-UAC היקף הנזק שהוירוס יכול לגרום פוחת, אבל זו עדיין חולשה חמורה.

פורסם

נו באמת חבר'ה, בתור אחד שעושה "ריסטרט" למערכת פעם בכמה חודשים (תלוי מתי מגיע עדכון לקרנל) אני מבין לליבו של הבחור. מה הקשר בין תוכנה לכתיבת מסמכים לליבת המערכת של חלונות? זה שאתם רגילים לעשות "ריסטרט" על כל עדכון וחצי זה לא אומר שזה תקין.

פורסם

דרך אגב גם לי זה כתב לעשות הפעלה מחדש . ואחרי שהפעלתי המחשב נתקע ונצרכתי לכבות ואז עוד פעם להפעיל והכל הסתדר .

פורסם

אם יש צורך בריסטרט עדכון יבקש את זה בסוף

וימשיך לנדנד עד שיבוצע !

לא מבקש ? - אין צורך !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים