עבור לתוכן

מתכנן על 512GB SSD, האם Raid 0 או לא?

Featured Replies

פורסם

יש תמיכה בפקודת TRIM בלוחות אם של intel H87 שמפעילים raid 0?

סקרן לדעת בתיאוריה כמה כונני SSD אפשר לחבר ברייד 0 עם תמיכה בTRIM?

פורסם
גם באופן כללי, אבל בעיקר בפעולות כונן ארוכות.

דברים שלוקחים 10 שניות יקחו 5 שניות.

ואיזו פעולה שתלויה רק בכונן ולא במעבד/רכיבים נוספים לוקחת 10 שניות ?

אני יודע שרק נתת דוגמה. אבל אני טוען שאין כאלו פעולות או שמאוד נדיר.

פורסם

וודאי שיש.

יש הבדל בין 500 ל 1000 בדיוק כמו שיש הבדל בין 250 ל500, ובדיוק כמו שיש הבדל בין 125 ל 250, ובדיוק כמו שיש הבדל בין 75 ל150.

אין נקודה מסוימת בה אין יתרון למהירות רציפה גבוהה יותר.

כל מה שלוקח יותר מ"רגע קטן"(ויש לא מעט דברים שלוקחים כמה רגעים) יסתיים יותר מהר עם פי 2 מהירות רציפה.

וגם בתוך "רגע" יש "חצי רגע" ו"רבע רגע".

אני מסכים איתך שככל שמהירות הכונן עולה, מספר הפעולות שלוקחות יתר מ"רגע אחד" קטן.

אני מסכים איתך שלמשתמש הביתי שאינו עובד עם תוכנות מקצועיות, מדובר על פינוק מיותר.

אבל מה רע בלהפנק קצת?

OVERKILL היא לא מילה גסה.

האם אני ממליץ לאנשים לקנות מערכי RAID יקרים? לא.

האם אני אומר להם שיש בזה צורך? וודאי שלא.

אם הם רוצים להפציץ בביצועי OVERKILL מבחינתי זה לגיטימי, כל עוד הם לא משקיעים בזה על חשבון דברים יותר חשובים.

ופותח הדיון לא בדיוק פתח את הנושא לדיון, כך שאין לי אלה להניח שהוא שלם עם העניין.

מי שחולה על ביצועים תמיד שואף לשפר.

גם אני שואף לשפר ביצועי SSD.

אני באופן אישי מאוד יהנה מ1GB/S, וזה כנראה יצרך לחכות לפלטפורמה הבאה.

עד אז אי אפשר לומר שאני "סובל" עם הM4 128GB על בקר SATA II, למרות שהוא משאיר את התיאבון שלי לביצועים רעב לעוד.

פורסם

יש לי RAID 0 של SSD ויש כמה דברים שאתה צריך לקחת בחשבון.

1) כשמפעילים את הבקר רייד הוא מוסיף עוד 10-20 שניות לזמן בוט. אז זה קצת דופק את הביצועים בזמן טעינת המחשב.

2) מערך רייד 0 הוא יותר רגיש מהארד דיסק בודד. קרה לי כבר פעמיים שנהרס לי המערך. פעם אחת בגלל הפסקת חשמל ופעם שניה בגלל מסך כחול.

אני עושה גיבוי אוטומטי כל יום בשעה 2 בבוקר, אז פשוט שחזרתי מהגיבוי בכל פעם והכל היה בסדר. אבל אם לא היה לי גיבוי אז היה הולך לי המחשב.

מבחינת מהירות, אכן יוצא לי להגיע ל1000 MB/s אבל זה די נדיר וקורה בעיקר בהעתקות מהזכרון.

לדעתי הכי טוב לקנות כונן בודד כי זה פחות כאב ראש.

עוד כמה שנים ייצא sata4 או משהו דומה ויהיה שיפור ביצועים יותר בטיחותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים