עבור לתוכן

הצעה ודיון| שיטה חדשה לסידור וחלוקת הקבצים על הדיסק הקשיח HDD

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
את כל תיקיות המשתמש היעודיות לקבצים אישיים אפשר להעביר עם CHANGE LOCATION במאפייני התיקיה.

כנגד CHANGE LOCATION נטען:

1. על ידי דניאל כץ בבלוג שלו:

כמובן, ניתן להעביר חלק מתיקיות המשתמשים ע"י לחיצה עם עכבר ימני > מאפיינים > העברה. אבל לדרך זו יש חסרונות גדולים: ראשית, אתם תצטרכו לבצע את הפעולה עבור כל אחת מהתיקיות וכל אחד מהמשתמשים בנפרד. שנית, עדיין יישארו תיקיות שאינן בשליטתכם במיקום הישן. ושלישית, הדבר יכול לגרום להתנהגות לא צפויה מצד תוכנות שמצפות (בניגוד לנדרש) מהתיקיות להיות במקומן המקורי דווקא.

2. וכן על ידי:

אני מוצא לדרך הזאת כמה חסרונות, לפחות במקרה שלי, שמדובר במערכת הפעלה Windows שכבר קיימת הרבה מאוד זמן, ואני בא לעשות שינויים והעברות:

1. יש לי תיקיות ב-User עם הרבה מאוד מידע (כגון VirtualBox VMs), שכבר קשורות לתוכנות, ואותם לא ניתן להעביר דרך ה- "מאפיינים > מיקום", כמו את תיקיות המשתמש הרגילות.

2. זה הולך לשבור לי הרבה מאוד קישורים שעשיתי זה מכבר ביישומים אחרים כגון לאנצר'ים (RocketDock) וכדו'.

3. אני אוהב להשתמש במיקומי הדיפולט של ווינדוס/תוכנות/תיקיות משתמש...

4. העברת תיקייה מה-User, בעצם מוחקת אותה מתיקיית ה-User, והיא לא תופיע עוד בחלונית הניווט תחת תיקיית ה-User.

אז בתשובה למה שכתבת:

עדיף לא להתעסק ללא צורך עם מערכת הקבצים ישירות - בתיקיות שהוגדרו ע"י המערכת, כי אתה לא באמת יודע איזו בעיה מוזרה ונדירה יכולה להיגרם כתוצאה.

אני אומר: אז זהו שיש צורך. והיתרונות:

1. אין צורך להתעסק עם חלוקת וארגון הקבצים מחדש. אין צורך לשנות הרגלים. אפשר להשתמש בדיפולט של ווינדוס ובדיפולט של תוכנות.

2. יעילות ביצועים ותחזוקה.

אז עדיין אני מחפש לשמוע חוות דעת עניינית על היתרונות והחסרונות של הרעיון האחרון שהעליתי. תודה.

----------------

ומספיק להזכיר את דניאל כץ.

אופפפס... קיבלתי.

• תגובות 34
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
למה אתם כל כך מסתבכים?

פשוט תעבירו את תיקיית ה USERS שלכם לכונן אחר. כשנכנסים למאפיינים של כל אחת מתיקיות ה USERS (מסמכים, מוסיקה , שולחן עבודה), אפשר להגדיר היכן תמצא התיקיה.

אני פשוט העברתי את כל התיקיות שב- USER לכונן המכני שלי וכך אם ארצה לפרמט את מערכת ההפעלה המידע הזה ישמר.

אם נשים לב, בווינדוס ישנן 2 תיקיות דומות:

1.%USERPROFILE% (תיקיית משתמש מיוחדת)

2. C:\%USERPROFILE% (ה-Path המלא לתיקיית המשתמש C:\Users\User)

כל עוד לא השתמשנו ב- CHANGE LOCATION, התיקיות הללו זהות לחלוטין (mirror). כך אני אוהב אותן, וכך אני רוצה שיישארו לי (שמה שיש בזה יש בזה ואין הבדל ביניהם).

לעומת זאת, אם נשתמש ב- CHANGE LOCATION, התיקיות הללו כבר לא יהיו זהות: אמנם %USERPROFILE% תישאר כשהייתה, אבל C:\%USERPROFILE% תשתנה (התיקיות שהעברנו ב-CHANGE LOCATION כבר לא יישארו שם).

אני מעוניין לשמר את המצב הראשוני, שגם אחרי שאעביר את תיקיות המשתמש ל-D, שתי התיקיות הנ"ל ייראו עדיין זהות, וייראו עם אותם תיקיות כמו מקודם, כלומר: ש- C:\%USERPROFILE% תיראה כמו %USERPROFILE%.

יש למישהו פיתרון נכון בשבילי איך עושים את זה?

פורסם

תקוע לך בראש רק דרך אחת לעשות דברים.

מהם אתה יוצר בעיה שלא אמורה להיות קיימת.

ואז מביא פיתרון אליה, תוך כדי שאתה שומר על החסרונות הקיימים בשיטה.

ושואל אותנו אם יש לנו פיתרון יותר טוב?

יש יותר מדרך אחת לעשות דברים.

הדרך שנעולה לך בראש היא לא הכי נכונה.

LIBRARIES זאת הדרך הכי נכונה.

כל מה שאפשר לעקוף עוקפים ויוצרים מבנה ברור יותר, חזק יותר, נוח יותר, עם מיקום טוב יותר.

ואת מה שאי אפשר לעקוף כי תוכנות עושות בו שימוש בין אם תרצה או לא, אפשר להוסיף ולאחד תחת הLIBRARY המתאים במידת הצורך, או להשאיר במקומם באין מפריע.

ועל כל זה אפשר גם לקבוע גיבוי לכל תוכן הספריה/ספריות בדרך קלה ופשוטה, ובאופן שתוכל לפתח את הספריה עם מיקומים נוספים מבלי לאבד את הכיסוי "חוצה הכוננים ותיקיות" של פרופיל גיבוי הספריה.

משתמשים חכמים ומנוסים אינם מחזיקים את ספריית הוידאו שלהם בMY VIDEO תחת הUSER.

וגם לא את ספריית המוזיקה, ואם יש להם צי של מסמכים ששוקל כמו לוויתן אז גם את המסמכים הם לא מחזיקים תחת תיקיית הUSER.

תיקיית הUSER היא מערכת אירגון שמיועדת לשמור על הגדרות וקבצים אישיים למשתמש.

הוינדוס יוצר אותה כברירת מחדל ללא שום יכולת לצפות מראש את צרכי המשתמש המשתנים.

המשתמש יכול וצריך לפתח הלאה את הצמיחה והאירגון של הקבצים שלו, ברגע שהם הופכים להיות בעלי משקל וכמות הדורשת תכנון ואירגון.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאתה תקוע על שיטת הארגון שלך יותר ממה שאני תקוע על שלי.. xD

מה לעשות, אני אוהב את המבנה הישן. כבר הסברתי למעלה למה לא הלכתי עפ"י שיטת הארגון שלך.

http://hwzone.co.il/community/threads/528782-הצעה-ודיון-שיטה-חדשה-לסידור-וחלוקת-הקבצים-על-הדיסק-הקשיח-HDD/page3?p=4754984&viewfull=1#post4754984

על אף שלדעתך אני טועה, וכן על אף שלדעתך תיקיות ה-Deafult הם תיקיות מערכת בלבד ולא תיקיות משתמש אישיות, אני עדיין מנסה למצוא פיתרון נכון לאלו שתופסים אחרת ושכן מתייחסים לתיקיות ה-Deafult (המסמכים שלי, התמונות שלי, המוסיקה שלי ...) כתיקיות המשתמש האישיות.

פורסם

אצלי כל מערכת ההפעלה ומה שקשור אליה נמצא בכונן C, ה-SSD.

רק את קבצי המטמון של הדפדפן שלי הגדרתי שיהיה בכונן רגיל, מחיצה אחרת.

לא חושב שצריך לעשות יותר מזה.

הכל מתקתק כמו שעון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים