עבור לתוכן

כונן תקין נתקע כל הזמן

Featured Replies

פורסם

למחשב שלי מחוברים מספר כוננים כאשר כונן אחד באופן תמידי נתקע למספר שניות וממשיך לפעול כראוי לאחר מכן. על פניו נשמע כתקול? העניין שהתוכנה של western digital מראה כי הסמארט תקין, בדיקה קצרה תקינה ובדיקה ארוכה (אשר בודקת סקטורים פגומים) תקינה.

סוג הבעיות:

1) נכנס לתיקיות ואז פתאום המחשב מתחיל לחשוב למספר שניות ורק לאחר מכן נכנס

2) רואה סרט אז לפעמים הסרט נתקע למספר שניות ואז ממשיך לפעול כראוי

3) רואה סליידשואוס ואז לפעמים במעבר מתמונה לתמונה הכונן נתקע למספר שניות ואז ממשיך כרגיל

4) (יכול להיות שלא קשור אך שוב מפויע רק בכונן זה) לפעמים מופיעים בסרט ארטיפקטים ואם אני מחזיר את הסרט אחורה, הארטיפקטים נעלמים.

כל הבעיות הן רק בכונן הזה, השאר עובדים כרגיל. כמו כן, זה דבר יחסית חדש ולא היה קורה לפני מספר חודשים.

יכול להיות שקשור (או לא) אך לפני מספר חודשים התעסקתי עם הכבלים של הכוננים כי המחשב לא זיהה פתאום את הכונן הראשי. לאחר ניתוק וחיבור הכבלים מספר פעמים המחשב החליט לעלות. יכול להיות שחיברתי משהו לא כראוי או שהכבל עצמו לא תקין ולכן הכונן נתקע?

עוד בעיה שמצאתי במחשב היא שסאונד בוקע רק מרמקול אחד, למרות ששניהם תקינים ולמרות שהכל במחשב מוגדר כראוי. אני חושב שהכרטיס קול שעל הלוח שלי התפגר ויכול להיות שזה סימן מקדים שהלוח אם שלי גוסס ולכן הבעיה עם הכונן?

הכונן הוא כונן ירוק של WD והוא מיועד רק לסרטים ולתמונות. אין בכונן משחקים או מערכת הפעלה.

הצעות?

פורסם

תבדוק עם mhdd בhire's boot cd

אם התוכנה לא תזהה את הקשיח כנראה אתה לא בide שזה בסדר גמור אל תשנה כלום

פורסם
  • מחבר

הורדתי mhdd היא זיהתה לי כונן אחד (אני חושב) לא הבנתי כלום

פתחתי את המחשב ואכן יש לי כונן אחד מחובר IDE אבל זה לא זה.

הכונן הזה מחובר בSATA אבל נראה לי שהבעיה היא בכבל עצמו כי החלטתי להחליף את הכבל של הראשי בזה שעושה לי בעיות והמחשב לא הצליח לעשות בוט כאשר חיברתי אותם בחזרה המחשב כן עלה. הכבל עצמו לא נראה משהו.

יכול להיות שזאת בעיה בכבל?

- - - תגובה אוחדה: - - -

טוב נראה לי שזאת הבעיה, לי הפורום הזה הבעיות שלנו מאוד דומות:

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2224198

פורסם

התכוונתי שתוריד hire's boot cd, תעשה הפעלה מהדיסק וסריקה עם התוכנה

פורסם

קנה קבל חדש.זה הדבר הראשון שמחליפים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים