עבור לתוכן

מחשב גיימניג עד 10K

Featured Replies

פורסם

EthanDW :

1. הלוח כולל חיבור PCIE X16 נוסף (שעובד לוגית במהירות 4X) שאליו אתה יכול לחבר איזה התקן PCIE שאתה רוצה, עד 4X כולל.

לוחות H87 "תקועים באמצע". מצד אחד יש לך לוחות B85 שנותנים לך את רוב הפיצ'רים שלוחות H87 נותנים במחיר נמוך יותר, ומצד שני יש לך את לוחות Z87 שעולים כמה עשרות שקלים יותר ונותנים הרבה יותר. אם אני זוכר נכון, אחד ההבדל העיקריים בין לוחות H ללוחות B זאת התמיכה ברייד. אם לפזול ללוחות H, עדיף כבר להשקיע עוד קצת ללוח Z עם מעבד K.

2. תלוי איזו גישה יש לו לשני החנויות. אם זה די רחוק, אין טעם שכן ההפרש יתקזז על הנסיעות ממילא.

Lahad :

אלו הן הרכיבים הבעייתיים במפרט שלך לדעתי:

- מעבד i7 מיותר לחלוטין, הוא עולה כמה מאות שקלים יותר ממעבד i5 סטנדרטי ויתן לך תוספת ביצועים אפסית במשחקים. מעבדי i7 נועדו בעיקר לאנשים שמתעסקים בעריכות (כמו גרפיקאים) ומנצלים את תכונות הדמיית הליבות (כמו במכונות וירטואליות).

- לפי הדגם, אני מניח שיש זכרונות זולים יותר. כמו כן, עדיף לקחת סטיק אחד של 8 ג'יגה ע"מ שיהיו לך יותר חריצים להוספה עתידית של זכרונות.

- מארז זה עניין של טעם. אני אישית מעדיף מארזים של חברות כמו אנטק או פרקטל שכן רוב המוצרים שלהם איכותיים יותר ופחות מצועצעים ופלסטיקיים.

- לקחת 2 כונני טרה? למה? כונן 2 טרה בודד משתלם הרבה יותר.

- כונן ה-SSD שבחרת מצויין, אם כי איני טועה הסמסונג מעט מהיר יותר ברוב המקרים.

- ספק הכח סביר, יש איכותיים ממנו.

- כרטיס המסך מיותר לחלוטין, הפרש הביצועים אינו שווה להפרש המחירים לעומת GTX770.

פורסם

בb85md3h יש שני pci

פורסם

PCI תקן מיושן, מי יודע כמה זמן עוד ייצאו בקרים וכרטיסים שתומכים בו.

אבל למדתי משהו אחד מעניין מיאיר-שניתן לחבר pciex1 לpcie16 שעובד במהירות x4.

בכל מקרה, מאחר שהתקציב לא דחוק, אני לא רואה סיבה שלא לקחת תמורת עוד 20 שקל לוח בגודל טבעי שיהיה יותר מרווח ויכיל עוד 2 יציאות כאלה.

פורסם
  • מחבר

היי שוב ותודה רבה על העצות והעזרה והסבלנות,

אני מתעקש לשאול שוב, בגלל שהמחשב הנ"ל הולך להיות ב4-5 שנים הקרובות לפחות בלי שינוים ככל הנראה,

האם לא שווה להשקיע את ולא לקחת מה ש"משתלם"?

פורסם

PCIE הוא חיבור כללי, כאשר המספר שלו מייצג את כמות ה"נתיבים" הפיזיים שהוא כולל. לPCIE 16X בחלק מהמקרים (כמו פה) לא ניתן לחבר את כל הכרטיסים, שכן יש צורך לבדוק מה המהירות הלוגית שלו בחוברת שמסופקת עם לוח האם או בעמוד הבית. זאת הסיבה שיש אנשים שמחברים זוג כרטיסי מסך כאשר חיבור אחד נתמך בכל ה16 נתיבים שלו, אך החיבור השני עובד במהירות 4x בלבד בשל הגבלת לוח האם/ערכת שבבים, ומרגישים שהביצועים לוקים בחסר.

Lahad - לא. שום מחשב לא יחזיק לך 5 שנים בביצועים גבוהים מאוד, גם אם תשקיע 15 אלף. אם כובד המשחקים לא ישפיע, אז הטכנולוגיה כן (כמו DX12 למשל). שלא תתבלבל, אין קשר בין חוזק המחשב להיותו משתלם, אלא יש רק גבול. שדרוגים הם הדרך הכי טובה לשמור על ביצועי המחשב.

פורסם

תוספת 15% ביצועים תמורת 1700 שקל נוספים?

אתה חושב שזו הדרך לגרום למחשב להחזיק 4-5 שנים?

זה נראה לך הגיוני?

תסגור את הסכום בצד ותשלם אותו עוד שנתיים-שלוש על כרטיס חדש.

זה ישאיר אותך בעניינים.

פורסם

מחזק. שים לב שעדכנתי את תגובתי הקודמת.

פורסם

ראיתי, תודה יאיר, החכמתי.

כשטענת שיש כרטיסים שאולי לא יעבדו על לוח האם-התכוונת לכאלה שצריכים יותר נתיבים משהלוח מספק או ההיפך-פחות?

פורסם

לא שמתי לב שרשמת pciex1

פורסם
ראיתי, תודה יאיר, החכמתי.

כשטענת שיש כרטיסים שאולי לא יעבדו על לוח האם-התכוונת לכאלה שצריכים יותר נתיבים משהלוח מספק או ההיפך-פחות?

כרטיסים לא יעבדו או יעבדו בצורה מוגבלת כאשר יש פחות נתיבים לוגיים מצד הלוח להציע. לדוגמא כמו שתשים כרטיס מסך X16 על חיבור X16 שבפועל נותן לך 4X בלבד (כמו במקרה הזה, מדובר על רק על ה-PCIE X16 השני כמובן) - אתה תקבל ביצועים נמוכים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים