עבור לתוכן

Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - מהירויות מאוורר

Featured Replies

פורסם

רכשתי את הנ"ל כחלק ממפרט חדש. כשקיבלתי את המחשב התאכזבתי לגלות שהמארז מאוד רועש יחסית למחשב שלא במאמץ. אז גיליתי את הכפתור מקדימה שמשנה את מהירות המאוורר בין 3 מצבים. במצב הנמוך המארז אכן שקט מאוד. השאלה שלי היא, על איזה מאוורר בדיוק שולט הכפתור הזה? (5V, 7V, 12V) ? המאווררים היחידים שיש לי במארז הם של המעבד, הכרטיס מסך ועוד מאוורר אחורי שלפי דעתי אין אפשרות לשלוט עליו..

ייתכן שהוא שולט במאוורר של הספק?

פורסם

הכפתור שולט על המאווררים של המארז שמחוברים לבקר שלו (אם לא נגעו בזה , אז זה 2 מאווררים של 140mm - אחד מקדימה ו1 מאחורה).

פורסם

המאוורר של המעבד עובד בצורה אוטומטית לפי טמפ' המעבד,

זה נשלט על ידי לוח האם.

הבקר כנראה שולט על כל המאווררים המחוברים אליו,

שאלו בטח מה שהגיע עם המארז..

אין קשר לספק אם אתה אומר שב5V יש שקט.

מוזר שהם רועשים כי זה אמור להיות מארז שקט, אולי דיברת על 12V? (אין צורך שהם יהיו ככה).

אתה יכול גם לחבר אותם ללוח האם ליציאות המתאימות (אם יש),

כלומר מאוורר קדמי (בחלק הקרוב למאורר הקדמי מן הסתם) ואחורי (כנ"ל),

אבל לא נראה לי שיש צורך.

פורסם
  • מחבר

ב 5V זה סבבה, ב 12 "רועש" וב "רועש" אני מתכוון יותר שקט מהמחשב הקודם. רק עכשיו גיליתי שיש עוד מאוורר קדמי שהגיע עם המארז. ראיתי ביקורת על המארז ושכחתי ממנו לגמרי.

פורסם

יש לי את אותו מארז , וגם ב12v זה לא ממש רועש , אלא סתם מוסיף עוד טיפה רעש של אוויר(מה לעשות , אוויר עושה רעש...).

אני שמתי את הבקר על 7v (באמצע) , ובמצב הזה המארז מאד שקט.

השקט של המארז גם מאד תלוי בשאר הרכיבים שלך , כי אמנם המארז הזה משקיט את הרעש , אבל אין כזה דבר בידוד 100 אחוז , ויהיה רעש אם שאר הרכיבים מאד מרעישים , כמו שיהיה שקט אם כל הרכיבים במארז הכי פשוט (או אפילו בלי מארז ) הם פסיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים