עבור לתוכן

התקנת ווינדוס 8 עם פדורה

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן להתקין dual של ווינ8 עם פדורה ככל הנראה.

מישהו יודע אם יש בעיה לעשות זאת?

דגשים מיוחדים ששונים מהתקנת dual של ווינ7 עם fedora??

פורסם

אין שום בעיה, אבל לא עדיף כבר (מכל כך הרבה בחינות) להתקין לינוקס בVM?

פורסם
  • מחבר

תודה multicore.

ברור שאני עובד המון עם VMs בלי שום קשר. הלימוד העיקרי שלי מתבצע על רשת שהקמתי בין ה VMs מבוססי הלינוקס.

אבל בנוסף- זה תמיד נחמד ונח שיש לך את האופציה לעלות על לינוקס על הברזל, להתחיל לעבוד עליו לאט לאט כמשהו שאתה מורגל בו.

פורסם

גם ב vmware תוכל לעבוד באופן שוטף רק תפנה לו יותר זיכרון

פורסם

על החומרה האמיתית יש חומרה שאין בתוך ה VM (כלומר : ניתן להשתמש איתה, להתקין אותה, להגיע לבעיות כשמנסים להתקין אותה) וגם יותר אפשרויות ל "התעסקות" (גם אם דברים כמו חיבור USB, נכון שאפשר להעביר USB פיסי לתוך ה VM אבל יש אם זה גם מקום לטעויות של הגדרות של ה VM ואז לא מובן למה זה לא עובד, מה שאין אם חומרה אמיתית)

אז יש הרבה מה שניתן ללמוד אם לינוקס בתוך VM אבל יש מה לחפש על חומרה אמיתית

פורסם
מה יתן לך לינוקס על ברזלים במצב הזה?

שאלה מוזרה.... אפשר לשאול באותה מידה ומה נותנת חלונות על ברזלים? אין שום פסול בפדורה על הברזלים וחלונות על מכונה וירטואלית...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אם אתה יכול להפעיל Win8 ללא secure boot (ב BIOS), אז תעשה את זה ותתקין פדורה עם הדבר הזה מכובה. אחרת זה סיפור מהתחת לגרום לשניהם לעבוד ביחד. ואפרופו VM, והחסרונות/יתרונות שלו ביחס להתקנה נקייה. שמתי לב שכשאני מתקין דברים ב VM הם עובדים יותר לאט, או שאולי זאת אשליה כי הגרפיקה מתעדכנת קצת יותר לאט והכל נראה פחות חלק, על אותו מחשב. למה זה קורה?

פורסם
אני מתכנן להתקין dual של ווינ8 עם פדורה ככל הנראה.

מישהו יודע אם יש בעיה לעשות זאת?

דגשים מיוחדים ששונים מהתקנת dual של ווינ7 עם fedora??

במצב אידיאלי עדיף שלא לערבב את 2 המערכות על אותה מחיצה פיזית.

לצורך הפעולה הזו אני ממליץ 2 כוננים קשיחים נפרדים, אחד לכל מערכת הפעלה.

אתה מתקין בנפרד את ה windows 8 על הכונן הראשון.

מתקין בנפרד את ה Fedora Linux על הכונן השני.

ושליטה ב dual boot אתה עושה דרך ה BIOS אתה מכוון אותו שיעלה מהדיסק שתרצה להפעיל.

זה בדוק וזה עובד.

אם בכל מקרה אתה רוצה להתעסק ב dual boot על אותה המחיצה,

יש כלים שאמורים לעשות את העבודה, חיפוש קצר ממליץ על זה :

http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/EasyBCD.shtml

אבל אני לא מכיר מישהו שניסה אותה, אולי מישהו ניסה?

פורסם

לא ניתן לערבב באמת את 2 המערכות מסיבה םשוטה : לינוקס חייבת מחיצה שתומכת בפיצ'רים של יוניקס (מערכת הרשאות של יוניקס, קבצי התקנים וקבצים מיוחדים אחרים, לינקים וכדומה) לכן מחיצת מערכת ההפלה של לינוקס חייבת להיות מפורמטת ב ext3/4 או מערכות קבצים לינוקסיות אחרות. וינדוס לא תומכת באף אחת מהמערכות קבצים האלה ולכן לא קיימת מערכת קבצים אחת שניתן להתקין עליה את 2 מערכות ההפעלה - מסקנה - לא ניתן להתקין אותן על אותה מחיצה

מערכת יוצאת דופן היא אובונטו (למרות שכנראה שניתן לעשות את זה במערכות אחרות) - בהתקנה דרך WUBI אובונטו יוצרת קובץ גדול על מחיצת C של וינדוס (שמפורמטת ב NTFS וכו') והקובץ הזה מכיל בתוכו אימג' של מערכת קבצים לינוקסית - דרך מעניינת אם לא כמות הבעיות שמלווה אותה

התקנה של 2 המערכות במחיצות שונות על הדיסק הקשיח היא התקנה רגילה ואין איתה בעיות, לא צריך 2 דיסקים

מומלץ שהוינדוס תהיה מותקנת ראשונה ותתפוס את המחיצות הראשונות מבחינת סידור המחיצות על הדיסק ולינוקס תתפוס את הסוף של הדיסק - יכול למנוע בעיות זיהוי מחיצות מצד הוינדוס

פורסם

וכרגיל הבעיות בדואל בוט תמיד בגלל חלונות :-)

- התקנה במחיצה לא ראשונה בעייתית

- דריסת ה-MBR בלי התחשבות מה היה קודם

- Secure Boot בעייתי

והבעיות כמובן לא בגלל שמיקרוסופט לא יכולים אלא כי הם לא רוצים.

כל ה-Secure boot הזה שהם המציאו זה לא קשור לאבטחה בכלל אלא רק כדי להקשות על דואל-בוט.

ההמלצה שלי בעינה - לא לעבוד עם חלונות 8 אם רוצים דואל בוט עם לינוקס. אם ממש חייבים אז חלונות 7 (או מכונה וירטואלית)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים