עבור לתוכן

התייעצות לגבי לימוד לינוקס

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בלימוד מעמיק של לינוקס מתוך מטרה להתמקצע לשוק העסקי.

אני רןצה להתקין dualboot יחד עם ה windows 8 שלי למטרת לימוד.

המטרה היא מערכת נוספת שלאט לאט אני יותר יעבוד איתה מאשר windows.

רציתי לדעת איזו מערכת כדי להתקין שבעתיד תתרןם לי בניסיון על שרתים?

פדורה יובונטו או opensuse? אני הולך לעבוד עם ממשק GUI ומתוכו בטרמינל כי יש לי מספיק מכונות וירטואליות שהם שרתים.

תודה...

פורסם

הייתי ממליץ לך להתקין דווקא arch, כי במהלך תהליך ההתקנה תלמד המון.

פורסם

בשביל ללמוד לינוקס על שרתים אתה לא צריך להתקין לינוקס על הברזלים שלך ובטח שלא לעבוד עם GUI.

תתקין כמה מכונות וירטואליות ותתחיל לתרגל איתם עבודת ניהול בסיסית בSSH. מיותר לציין שכל הדברים האלו בלי פראקטיקה בסביבת עבודה לא שווים כלום.

פורסם

תנסה ותמצא משהוא שאתה מתחבר אליו, שנראה לך שאתה מסתדר איתו. משם תוכל לקפוץ בין מערכות הרבה יותר בקלות

חוצמזה כמו שנאמר תצתרך כמה מחשבים (אפשר וירטואליים) כדיי לשחק אם רשת ואז תוכל להתקין עליהם בכלל כל מה שבא לך

פורסם

מה אתה רוצה ללמוד? יש אינספור נושאים שאפשר ללמוד..

שווה תמיד להתחיל ע"י מכונה וירטואלית אבל אני ממליץ לך להתקין יותר מאוחר על הברזלים ממש.

שנית, כתרגיל קבע לעצמך שאתה חודש/שבוע שלם לא נכנס לחלונות ומבצע את כל פעולות הדסקטופ השגרתיות שלך דווקא מלינוקס... אם משהו לא עובד, אל תחזור לפינה החמה של חלונות אלא תקן על מנת שיעבוד... שאל פה אם צריך..משתמשים מתחילים לפעמים חשים תיסכול ושהם שוחים נגד הזרם אבל זה עובר והמאמץ שווה.

אט אט תראה ותיווכח שאפשר לעבוד בסביבה לינוקסית, תוכל עם הזמן ליהנות מהיתרונות שלה. העיסוק היומיומי ילמד אותך המון, גם דברים כלליים שנוגעים לתפעול שוטף ותחזוקת המחשב.

בשוק העיסקי השחקן הדומיננטי ביותר הוא רד-האט וההפצה הקהילתית של RH היא פדורה. גם אובונטו שחקן גדול וכדאי להכיר גם את הענף הזה של לינוקס (שיוצא מדביאן)

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים