עבור לתוכן

להתקין אנטיוירוס על Android?

Featured Replies

פורסם

לגבי אפליקציות שנותנות לך להחליט בדיוק איזה הרשאות לתת לכל אפליקציה שרצה,

צריך אפליקציה בשביל זה?

זה לא בילט-אין באנדרואיד שבכל התקנה תצטרך לאשר את ההרשאות?

אתה מאשר את ההרשאות שהאפליקציה דורשת בהתקנת האפליקציה.

אבל נניח ויש לה הרשאות לאנשי הקשר שלך, מה מונע מהאפליקציה לשלוח את רשימת אנשי הקשר והמספרים שלהם לגורם צד ג'?

אז נכון שאם זה חשוד בצורה מטרידה שאפליקציה של מזג אוויר תרצה גישה לאנשי הקשר אתה לא תתקין אותה, אבל יש אפליקציות שכן תתקין כי הדרישה עוד בגדר "סבירה".

אני הייתי מתקין firewall שמונע גישה לאינטרנט לכל האפליקציות אלא אם כן אישרתי (רצוי אפילו שישאל אותי בכל פעם שהאפליקציה רוצה גישה אלא אם כן אישרתי לה באופן קבוע).

שימושי הרבה יותר מאנטיוירוס שזולל משאבים.

• תגובות 98
  • צפיות 10.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סיכוי טוב שבאתר של הסבון שהnod32 חסם לא היה שום וירוס , אלא בעיה כלשהי באישור האבטחה או בקוד של האתר.

אחת הסיבות שאני לא אוהב להתקין אנטי וירוס , זה בגלל שהם בהרבה מקרים לא מבדילים בין וירוס אמיתי לתוכנה שמשנה קבצי מערכת או קבצים בתוכנה אחרת - כמו למשל קבצי פריצה של משחקים ותוכנות (או בשפת העם קראק).

זה נכון שמישהו יכול לפרוץ לאתר מוכר ולהשתיל שם משהו , אבל בשביל זה הוא צריך גם לנצל איזושהי פירצה בדפדפן או activex כלשהו כמו java או פלאש כדי לפעול על המחשב , כי סתם אם הוא על השרת שבו נמצא האתר הוא לא מזיק.

פורסם
  • מחבר
סיכוי טוב שבאתר של הסבון שהnod32 חסם לא היה שום וירוס , אלא בעיה כלשהי באישור האבטחה או בקוד של האתר.

לא יפה Henry..

כזה זלזול?

אני קראתי את ההתראה שהוא נתן.

זה היה וירוס.

אם הייתי זוכר את השם הייתי כותב כאן.

זה נכון שמישהו יכול לפרוץ לאתר מוכר ולהשתיל שם משהו , אבל בשביל זה הוא צריך גם לנצל איזושהי פירצה בדפדפן או activex כלשהו כמו java או פלאש כדי לפעול על המחשב , כי סתם אם הוא על השרת שבו נמצא האתר הוא לא מזיק.

נכון, זה בעצם 2 פריצות..

1) פריצה לשרת, כדי לשים שם את הוירוס שינצל פרצה על הדפדפן וידביק את המחשב המשתמש

2) פריצה למחשב של המשתמש

זה דורש 2 פריצות,

אבל זה מאד משתלם למי שעושה את זה - הוא משיג הפצה לכל מי שנכנס לאתר הנ"ל

(והמחשב שלו לא מוגן איכשהו, או לא תוקנה בו הפירצה)

פורסם

איזה מכשיר קנית? :)

אני ועוד כל מי שאני מכיר בערך שמשתמש בסמארטפון, לא משתמש באנטיוירוס ומעולם לא נדבק בשום דבר. גם לא כאשר אני מתקין המון שטויות, מוחק, מחליף קרנלים ורומים על ימין ועל שמאל. באמת שחבל על המשאבים ועל זמן הסוללה.

פורסם

הלוואי והייתי זוכר בעל פה על מה דובר בכל ת'ראד שהשתתפתי בו :)

פורסם

משום מה האנטיוירוס שיושב לי על האנדרויד אומר לי שהחיבור שלי לאינטרנט הוא MALEWARE.

ומחשיב אותו כווירוס. מחקתי אותו. את האנטיוירוס כמובן. - AVG

פורסם
  • מחבר

חח..

ניסית את ESET? :)

ודרך אגב, לגבי הבעיה האחרת ש-Henry העלה:

הבעיה העיקרית באנדרואיד זה כל התוכנות חינם שעובדות כל הזמן , גם כשאתה חושב שהן לא עובדות ומציפות את המכשיר בפרסומות במרכז ההתראות.

אם יש לך פרסומת כזאת , אז אתה יכול ללחוץ לחיצה ארוכה על הפרסומות ואז זה יוביל אותך למנהל היישומים ולאפליקציה ששולחת את הפרסומות.

האם יש דרך להמנע מזה מראש?

למשל אתר שיש בו רשימה של תוכנות/משחקי Spam כאלה,

שאפשר לבדוק שם לפני שמורידים, ואז לחסוך בכלל את ההתקנה של דברים כאלה?

פורסם

קשה להאמין (קשה לתחזק רשימה כזאת כאשר אפליקציות צצות ללא הרף, עדכון של אפליקציה יכול לשנות אותה)

בכל מקרה לא קשה לעלות על כזאת ואז למחוק אותה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה

דרך אגב,

עם הטלפון לא הגיע שום דיסק או הפנייה להורדת דרייברים..

מה זה אומר, שלטלפונים שהם Android אין דרייברים ספציפים לכל יצרן, אלא רק משהו כללי של אנדרואיד?

פורסם

ישנם דרייברים ספציפיים לכל יצרן, אבל לשימוש רגיל שלא כולל החלפת רומים וכו', אין צורך בדרייבר חיצוני.

פורסם
  • מחבר

הממ

אם אני מחבר את הטלפון למחשב עם הכבל USB,

אז הוא זיהה לי שני כוננים חדשים: G ו-H,

אבל כשאני מנסה ללכת אליהם, זה כותב לי שהכוננים לא נגישים(כאילו זה כונן בלי דיסקט)

מה אפשר לעשות כדי כן לראות את הקבצים בשני הכוננים?

פורסם
קשה להאמין (קשה לתחזק רשימה כזאת כאשר אפליקציות צצות ללא הרף, עדכון של אפליקציה יכול לשנות אותה)

בכל מקרה לא קשה לעלות על כזאת ואז למחוק אותה.

בהמשך למה שגיל אמר, מידי פעם אני עושה ניקיון במכשיר.

הולכים לApplication Manager, עוברים לטאב Running

מחפשים שם אפליקציות שמריצות סרביסים שלא לצורך.

נניח לדוגמה היתה לי אפליקציה שאמורה לנקות קבצי "זבל", היא מריצה סרביס כל הזמן ברקע מסיבה לא מובנת...הסרתי אותה.

פורסם

אתה לא צריך שום אנטי וירוס. כל השוק הזה של אנטי וירוסים מיועד לאנשים פרנואידים ו/או כאלה שמסתובבים באתרים מפוקפקים, ומורידים תוכנות מפוקפקות.

פורסם

נכון שיש וירוס שמגיע בקובץ exe להורדה ויש כאלה שלא, אבל 3 הנקודות שהעליתי (הורדה, הרשאה והרצה) רלוונטיות לכל סוגי הוירוסים ללא יוצאים מהכלל

במקרה של וירוס דפדפן, גם כאן לוירוס צריכה להיות הרשאה לרוץ (למה שתהיה ?) וכדומה. אם פרצה בדפדפן מאפשרת את זה, זה התפקיד של יוצרי דפדפן ולא של יוצרי האנטיוירוס לתקן אותה. לכן תשמור על דפדפן עדכני

אם כל כמה שגלשתי באתרים לא בטוחים בעליל (אלה שאחריי כניסה אחת אליהם מאקספלורר המחשב נדבק), לא קרה כלום. למה ? כי דפדפן נורמלי ומעודכן פשוט לא הולך להריץ כל מה שאיזה שהוא אתר אומר לו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים