עבור לתוכן

ספק האינטרנט שלי (בארה"ב) מגביל בכוונה את האתר YouTube (כי הוא איטי מאוד)?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני גר בארה"ב.

אני עם AT&T.

הכל עובד טוב, חוץ מ YouTube.

שאלתי חבר שמבין קצת יותר ממני. הוא אמר לי שלפעמים הספקיות מגבילות בכוונה אתרים מסוימים, בלי להודיע על כך ללקוחות.

האם יש דברים בגו?

במידה וכן, האם יש דרך להתגבר על העיוות הזה?

אם חשבתם שרק בארץ החברות מרושעות, טעיתם (:

אשמח לקבל עזרה.

תודה

פורסם

בארץ ספקיות מגבילות אתרים עם תעבורה גדולה שנמצאים בחו"ל מאחר והם משלמים לפי כמות התעבורה לעומת הלקוחות שמשלמים לפי מהירות ולא לפי כמות תעבורה.

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שספק בארה"ב (שלמיטב ידיעתי יש לו פריסה בכל ארה"ב ולא רק במדינה אחת) יגביל גישה לשרת שנמצא בארה"ב היא שהם לא עומדים בעומס התעבורה בשעות העומס, אבל אני בספק.

תנסה דפדפן אחר/איפוס דפדפן.

פורסם

מניסיון שלי - הם לא חוסמים אתרים. מה שכן לפעמים האתרים קצת איטיים כשיש עומס, בייחוד אם חבילת הגלישה שלך נמוכה.

פורסם

עוד אפשרויות:

לגוגל יש רשת CDN נרחבת עבור youtube (נקראת Google Global Cache). כל ספק אינטרנט גדול מחזיק שרתים של גוגל שעליהם מאוכסנים הסרטונים הפופולאריים של הלקוחות שלו, כך שהם מגיעים משרת מקומי ולא ישירות מגוגל. זה גם חוסך רוחב פס לספק ולגוגל וגם גורם לאותם סרטונים לעלות הרבה יותר מהר. אבל כשהשרתים עמוסים, סרטונים יעלו לאט.

לספקי אינטרנט גדולים יש חיבורים ישירים לחברות עם נוכחות משמעותית באינטרנט כמו פייסבוק, מיקרוסופט וגוגל. זול יותר להחזיק חיבורים כאלו מאשר לעבור דרך ספק צד שלישי כדי להגיע לאתרים של אותן חברות. לפעמים רוחב הפס של אותם קישורים לא מספק.

יכול להיות שיש עומס כללי ברשת של הספק באזור שלך.

וכן, יכול להיות שהם מאיטים בכוונה כדי למנוע עומס או, גרוע יותר, כדי לשכנע אותך או את גוגל לשלם להם עוד עבור שירות משופר.

מה לעשות? דבר ראשון לדבר עם התמיכה.

פורסם

בעבר נתקלתי פה בדיון דומה על תשתית של בזק והבעיה נפתרה ע"י שינוי הגדרות בראוטר.

פורסם

shlomi6, למיטב ידיעתי בזק עדיין לא פרסה תשתית בארצות הברית, אולי תוכל להאיר ?

פורסם

תקרא שוב את מה שכתבתי.

אבל אני אסביר שוב.

גם בארה"ב יש רשתות DSL בדומה לבזק המקומית, הבעיה היא בהגדרת הראוטר שמיועד לטכנולוגיה הזו ולא משנה באיזו מדינה מדובר.

קינפוג נכון של הראוטר זה עניין גלובלי טכנולוגי ללא קשר לשם החברה.

למיטב זכרוני (צריך לוודא את הנתון) AT&T עובדת בטכנולוגיה דומה (תתפלא אבל יש עוד כמה מקומות בעולם שעובדים בטכנולוגיה הזו, DSL זו לא טכנולוגיה בבלעדיות של בזק) ולכן הגדרות הקינפוג עשויות להיות רלוונטיות.

נ.ב. כשאני מדבר על טכנולוגית DSL אני מתכוון לכל הנגזרות של אינטרנט על זוג חוטי נחושת להבדיל מ DOCSIS על נגזרותיה.

פורסם

ברור לי שבעולם עובדים עם DSL אבל בטוח שהם לא עובדים עם אותן הגדרות..

פורסם

גם במקרה הזה ההגדרה לא היתה בפורמט של החייגן עצמו אלא משהו פנימי בראוטר.

גם כשקראתי אז את הפתרון זה היה קצת מוזר כי אני לא מבין ולא היה שם הסבר למה ואיך השינוי בהגדרות פתר את הבעיה.

צריך לחפור אחורה בפורום ולמצוא את הההודעה הרלוונטית.

לא יודע אם זה הפתרון לתופעה באופן גורף אבל שווה לנסות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים