עבור לתוכן

חיבור DLINK 6740+ TPLINK 1043 + TPLINK WR340

Featured Replies

פורסם

בזק בטוב ליבם החליטו שחייבים לשדרג להורים שלי את הרשת, מה שאומר שאני צריך לבזבז שעות על נסיונות להחזיר את הרשת לקדמותה.

בזק שידרגו אותם ל-DLINK 3740U DSL-6740U_H1_BZ_1.01.19_OpenWifi_03262013. הוא מוגדר כמודם+ ראוטר מרכזי.

בגלל מבנה הבית יש פה שני ראוטרים נוספים של TPLINK WR1043ND 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n

וTP LINK 340GD (שאמור לחבר דסקטופ אחד) שאמורים לשרת בריפירים אלא שאני לא מצליח להגדיר אותם.

המצב הוא כרגע כדלקמן:

המודם ראוטר של DLINK מוגדר ומחובר לאינטרנט ולמחשב המרכזי באופן ישיר. רשת אלחוטית ללא הגנות כלל.

ה- TPLINK 1043

ראשית החלפתי IP

2. הגדרתי את ה-DHCP כלא פעיל

3. סרקתי בהגדרות הWDS ומצאתי את הTPLINK והתחברתי.

4. ריבוט.

אני מגיע לראוטר הזה שמחובר באופן אלחוטי לרשת - ע"ע למערכת הניהול.

אבל הוא לא מצליח להתחבר לאינטרנט.

הראוטר השני 340GD למרות שהחלפתי לו ל הIP ניטרלתי את ה-DHCP, הגדרתי ידנית את ה-MAC ראשית לשני הראוטרים האחרים ואחר כך לכל אחד בנפרד, אינני מצליח לתקשר עימו. יש לציין שלפני כן לא הייתה לי בעיה כזו והוא דיבר יפה עם ה-1043.

ניסתי להגדיר לכל ראוטר DHCP בנפרד, גם זה לא עזר.

יש רעיונות נוספים?

פורסם

לפי התיאור שלך הDLINK אמור לבצע את החיוג, לכן הוא גם אחראי על הNAT ועל הDHCP.

תפעיל חזרה את הDHCP שלו ותבטל באחרים.

פורסם
  • מחבר

הדילינק דהיינו המודם ראוטר הראשי היה היחיד שהוגדר לספק dhcp.

בכל קרה אחרי שהתייאשתי מלהשתמש גם בראוטר הזה ברשת ניטרלתי את הרראוטר שבו וגישרתי ל1043, ותוך 5 דקות חיברתי את שני הtplink. לצערי יש לי עדין נקודה בעייתי בבית עם קליטה, אבל עדיף לי לקנות עוד ראוטר פשוט של tplink ולסגור את הנקודה הזו מאשר לערבב מין שאינו במינו.

תודה,

פורסם

ביטלת ב-TPLINK את אופציית החייגן? באופן דיפולטיבי הוא מגיע כראוטר, ולכן גם מנסה לחייג.

ובלי קשר, לדעתי עדיף להגדיר DHCP בכל אחד משני ה-TPLINK, בטווחים שונים אבל באותה קבוצה, ולהגדיר כתובת סטטית ל-DLINK. הדבר יתן לך, לדעתי, יותר שליטה על הרשת והבנה לאיזה AP ספציפי אתה מתחבר בכל פעם.

פורסם

באיזה מהירות החיבור הקווי ?

בסטטוס של חיבור זה כתוב.

פורסם
  • מחבר

כיצד מבטלים לtplink את החייגן? ההנחה שלי שאם הוא לא מחובר בואן ומחובר דרך wds שהחייגן לא יהיה פעיל.

- - - תגובה אוחדה: - - -

לגבי המהירות לא שמתי לב, אני כבר לא שם. מה שכן שמתי לב, שהמהירות לספק ירדה משמעותית כשחיברתי את הtplink כראוטר הראשי לגשר ב dlink שהפכתי אותו למודם בלבד.

מצד שני כל השידרוג הלא נחוץ שלהם לעלק 100 מגה הוא מיותר. נכון שהם קיבלו מחיר פיצוץ לשנתיים אבל אין להם מה לעשות אם זה.

פורסם

ההגדרה הדיפולטיבית של טיפילינק בחיבור לאינטרנט היא dynamic ip ולא חייגן כלשהו.

אתה יכול לוודא את זה תחת WAN בסטטוס או תחת network->wan.

הטיפילינק 1043 הוא 10/100/1000 וה-340 הוא 10/100 אבל מאחר ואתה מחבר אותם ב-WDS ולא עם כבל, יותר רלוונטי שה-340 הוא תקן G ולכן גם הדילינק וגם הטיפילינק 1043 צריכים להיות מוגדרים לעבוד גם עם תקן G (פשוט בהגדרות אלחוט שלא יהיו מוגדרים רק ל-N).

כשהדילינק היה מוגדר כראוטר אמרת שדרך מחשב שמחובר לטיפילינק הצלחת להגיע לממשק של הדילינק אבל לא לגלוש. ניסית לעשות טרייס?

אם בטרייס אתה לא עובר את הטיפילינק צריך לעשות ניתוב סטטי הלוך חזור.

לגבי המהירות, לשחק עם ערוצים. אין יותר מזה מה שאפשר לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים