עבור לתוכן

לימוד PHP, מתקשה למצוא מקום טוב ללימוד

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה ללמוד PHP אבל מתקשה למצוא מקום טוב ללמוד אותו..

חיפשתי כל מיני אתרים באינטרנט, בין בעברית ובין באנגלית (למרות שאני מעדיף בעברית) ולא מצאתי משהו טוב ומספיק ברור..

כל האתרים שבדקתי נותנים רושם שהם באים ללמד למי שכבר יש לו ידע בתכנות צד שרת או C וכדומה..(משתנים וכו'..)

אמנם אני יודע רק HTML וקשה לי למצוא מקום טוב ללמוד PHP..האם מישהו יכול להמליץ לי על מקור טוב?

תודה

• תגובות 41
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לי המליצו בחום על אתר בשם Codeacademy.

אני השבוע אתחיל ללמוד ממנו, מקווה לטוב.

פורסם

http://www.w3schools.com/php/default.asp

פשוט, קצר ולעניין.

הדרך הטובה ביותר ללמוד היא פשוט להתנסות לבד.

אם משהו לא עובד לך כמו שציפית - לפתוח פוסט ולשאול, רק ככה לומדים.

פורסם

האתר שציינתי מלמד אותך ובו זמנית מכריח אותך לתרגל את מה שלמדת, זה מעולה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם, אני אנסה אותם.

אולי מישהו יכול להמליץ בנוסף על ספר? (כיוון שחלק גדול מהזמן אני לא ליד המחשב)

פורסם

אני לא ממש מצליח לראות איך אפשר ללמוד עם ספר.

יש לי ספר (אוכל לבדוק לך מחר את שמו) שהמליצו לי עליו בעבר,

אבל פשוט לקרוא לא עוזר להבין כלום כשזה מגיע לדברים כאלו ( לי ולעוד כמה חברים זה לא עוזר, אולי לך זה יעזור.)

פורסם
  • מחבר

אני לומד כרגע מהאתר CodeAcademy ואני מתקשה בקוד מסוים..

הם אומרים לי כך:

Great! So, we've now set up our discounts—a big  discount for people buying more than 5 items, and a small discount for  those buying 5 or fewer.
But then I think, "Hey, I don't want to give a discount to people buying just one item." What do we do now? Answer: elseif is your friend!
elseif does just what it sounds like: it tacks an extra check onto your if/else statement. For instance, if we wanted to write a number guessing game, the following might be part of our code:
<?php
// Let's assume we have
// two variables, $number
// and $guess, already defined
if ($guess < $number) {
echo "Your guess is too low!";
} elseif ($guess > $number) {
echo "Your guess is too high!";
} else {
echo "You guessed right!";
}
?>

Instructions Go ahead and add an elseif condition to your if/else. It should check whether $items == 1, and it should echo or print "Sorry, no discount!"

וזה מה שכתבתי:

<?php
$items = 6
$var = 5
if ($items > $var) {
echo "You get a 10% discount!";
}
{
elseif ($items < $var) echo "You get 5% discount";
}
{ else echo "too low";
}

?>

מישהו יכול להגיד לי מה לא טוב?

נערך על-ידי xjj

פורסם

תערוך את ההודעה ושים את הקוד בתוך טג קוד, כדי שיהיה קריא יותר.

פורסם
  • מחבר
תערוך את ההודעה ושים את הקוד בתוך טג קוד, כדי שיהיה קריא יותר.

עשיתי

פורסם

מה ציפית שהקוד יעשה, ומה הוא עושה באמת?

חוץ מזה, תוודא ב-100% שהקוד שלך תקין מבחינה תחבירית (כל הסוגריים במקומות הנכונים וכו').

פורסם
  • מחבר

זה אמור לעשות מה שהם אמרו לי בהוראות.. הבעיה שאני לא בטוח שאני מבין מה הם רוצים..

נניח שיש חנות ומישהו קונה יותר מחמש מוצרים אז הוא מקבל 10% הנחה, על פחות מ5 מוצרים רק 5% הנחה ועל 1 כלום..

<?php
$items = 6
$var = 5
if ($items > $var) {
echo "You get a 10% discount!";
}
elseif ($items < $var) {echo "You get 5% discount";
}
else {echo "too low";
}

?>

עשיתי שינוי עם הסוגריים המסולסלות..

שאלה נוספת, מתי אמור להופיע סוגריים מסולסלות? אני יודע שאם כותבים echo לבד לא צריך לכתוב את זה בתוסך סוגריים..

$ מסמל משתנה? איך מגדירים את if/else/elseif?

מה בדיוק עושה elseif? אם אפשר קצת יותר מובן ממשה שמופיע באתר..

נערך על-ידי xjj

פורסם

סוגריים מסולסלים נועדו לאגד מספר פעולות ביחד. פעולות כמו if, else, for הן פעולות שקובעות איך המחשב אמור להתייחס לפעולה הבאה - לדוגמה, if אומר "בצע את הפעולה הבא רק אם מתקיים תנאי מסוים", ו-else אומר "בצע את הפעולה אם התנאי הקודם לא מתקיים". אם בתוך ה-if הזה יש רק פעולה אחת (כמו במקרה שלך - יש רק echo) אז בעקרון לא צריך בכלל סוגריים מסולסלים, וחייבים אותם רק אם יש לפחות שתי פעולות שאתה רוצה ששתיהן יתבצעו רק אם התנאי מתקיים. לדעתי בכל מקרה כדאי לשים סוגריים מסולסלים, גם אם מדובר בפעולה אחת בלבד, כי זה בדרך כלל ברור יותר למי שקורא את הקוד, ויש פחות סיכוי לטעויות.

$ אכן מסמן משתנה ב-php.

elseif זה שילוב של else ו-if - הוא אומר "בצע את הפעולה אם התנאים הקודמים לא מתקיימים, והתנאי הזה כן".

פורסם
  • מחבר
סוגריים מסולסלים נועדו לאגד מספר פעולות ביחד. פעולות כמו if, else, for הן פעולות שקובעות איך המחשב אמור להתייחס לפעולה הבאה - לדוגמה, if אומר "בצע את הפעולה הבא רק אם מתקיים תנאי מסוים", ו-else אומר "בצע את הפעולה אם התנאי הקודם לא מתקיים". אם בתוך ה-if הזה יש רק פעולה אחת (כמו במקרה שלך - יש רק echo) אז בעקרון לא צריך בכלל סוגריים מסולסלים, וחייבים אותם רק אם יש לפחות שתי פעולות שאתה רוצה ששתיהן יתבצעו רק אם התנאי מתקיים. לדעתי בכל מקרה כדאי לשים סוגריים מסולסלים, גם אם מדובר בפעולה אחת בלבד, כי זה בדרך כלל ברור יותר למי שקורא את הקוד, ויש פחות סיכוי לטעויות.

$ אכן מסמן משתנה ב-php.

elseif זה שילוב של else ו-if - הוא אומר "בצע את הפעולה אם התנאים הקודמים לא מתקיימים, והתנאי הזה כן".

תודה,

בקשר לelseif, בצע את הפעולה אם התנאים הקודמים לא מתקיימים, זה לא מה ש if עושה?

בקשר לשאלה הקודמת, הנה קישור ישיר.. אולי עכשיו זה יותר מובן?

http://www.codecademy.com/courses/web-beginner-en-QF3Wb/0/5?curriculum_id=5124ef4c78d510dd89003eb8#

פורסם

if מתבצע רק אם תנאי מסוים מתקיים.

else מתבצע אם התנאים שקדמו לו לא מתקיימים.

elseif מתבצע אם תנאי מסוים מתקיים וגם התנאים שקדמו לו לא מתקיימים (דהיינו, זה שילוב של else ו-if).

else ו-elseif חייבים לבוא אחרי if או אחרי elseif.

אני כרגע מנסה להבין את הדרישות של התרגיל, הן לא ממש ברורות.

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה :)

אני מאתמול מנסה להבין אותו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים