עבור לתוכן

התקנת openSUSE 12.3 על מחשב/שרת ביתי לשימושים מגוונים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מתכוון לקנות מחשב ביתי לשימושים מגוונים בסדר הבא: שרת אחסון (ריכוז כל קבצי המדיה, הנגשתם לסטרימרים, וגיבוי מחשבים ניידים), ניגון סרטים, עיבוד תמונות (עריכת אלבומים), אינטרנט ואופיס. בעתיד ייתכן וישמש למשחקים (כולל סימולטור טיסה).

תמצית המפרט עליו חשבתי, לאחר התייעצות בפורום חומרה, כדלקמן:

מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 BOX

לוח אם: Gigabyte GA-H87M-D3H for 1150

זיכרון (2 יחידות): Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11

קשיח למערכת הפעלה: Samsung 120GB SSD

קשיח לקבצים*: WD 1TB Blue

*הוספת קשיחים נוספים/גדולים יותר בהמשך עפ"י הצורך.

אני רוצה להתקין מ"ה לינוקס, ובעתיד, במידת הצורך, להוסיף ווינדוס.

באתר SUSE אני לא מוצא אזכורים לחומרה שלעיל.

מה דעתכם:

לגבי ההתאמה של מ"ה לעיל למטרות של המחשב.

לגבי הבעיות הצפויות לי אל מול החומרה.

תודה מראש!

פורסם

לא צפויה להיות שום בעיה. מקסימום, אפשר לפתור את הכל תוך כדי.

פורסם

אכן - לא צפויות בעיות. התאמת מערכת ההפעלה - מערכות לינוקס לא שונות שמעותית אחת מהשניה ביכולות, אם יש לך העדפה ל SUSE (שאתה מכיר אותה כבר או משהוא) אז בהחלט לך עליה

פורסם
  • מחבר

התלבטתי בין SUSE לבין Ubunto, והחלטתי על SUSE.

האם יש יתרון לאחת מול האחרת מבחינת קלות ההתקנה וההפעלה לשימושים הנדרשים?

מצאתי המון אינפורמציה לגבי הקמת שרת לינוקס למטרות הנ"ל, אבל כל מדריך לוקח לכיוון קצת אחר מבחינת החבילות והתוכנות וכיו"ב.

יש למישהו המלצה עדכנית או קישור למדריך מומלץ לגבי ההתקנה: מה להתקין, באיזה סדר, איך לחלק את הדיסקים וכו'?

פורסם

טוב שהחלטת להתקין לינוקס ולא אובונטו.

ובקשר לדברים שאתה מעוניין.

אם אתה מעוניין לעבוד ישירות על המחשב עם סרטים ואינטרנט, אז קודם תרים מערכת Desktop שתעבוד.

אחרי זה תוסיף את השירותים שאתה רוצה עבור מחשבים אחרים.

שרת אחסון אתה מתכנן להקים על רייד?

פורסם

ההבדלים בין סוזה לאובונטו הם קוסמטיים ועניין לטעמו האישי של המתקין.

על הSSD הייתי שם 4G לSWAP בשביל hibernate מחיצת root 40-60G ומחיצת home 60-80G.

על הדיסק השני הייתי מגדיור מחיצה בודדת אחת.

אלא אם כן זה נראה לך חשוב לא הייתי בונה LV כדי להקטין את הבעיות במקרה של כשל באחד הדיסקים.

האם ברור לך איך אתה מתכוון לספק את השרותים לשאר המחשבים? (SMB, NFS) ? בכל מקרה תתחיל עם התקנת דסקטופ כמו שירח המליץ.

פורסם
  • מחבר
שרת אחסון אתה מתכנן להקים על רייד?

שקלתי RAID חומרה ותוכנה בעת ההתייעצות בפורום מפרטים.

המליצו לי נגד, ואחרי שחקרתי קצת אני מסכים כי למידע שאני מאחסן אין צורך ממשי בגיבוי RT.

אני כן חושב בכיוון של SnapRAID.

אשמח לשמוע דעות.

- - - תגובה אוחדה: - - -

על הSSD הייתי שם 4G לSWAP בשביל hibernate מחיצת root 40-60G ומחיצת home 60-80G.

לא כדאי להשאיר מקום להתקנה עתידית של ווינדוס במידת הצורך? (עוד לא ברור לי איך זה יתבצע בפועל...)

אלא אם כן זה נראה לך חשוב לא הייתי בונה LV כדי להקטין את הבעיות במקרה של כשל באחד הדיסקים.

לא הבנתי את ההערה. אתה מתכוונן שאין טעם לחלק את הדיסק המכני למספר מחיצות?

האם ברור לך איך אתה מתכוון לספק את השרותים לשאר המחשבים? (SMB, NFS) ? בכל מקרה תתחיל עם התקנת דסקטופ כמו שירח המליץ.

את אופן הנגשת המידע לצרכנים השונים טרם גיבשתי.

יש לנו מחשבים ניידים מבוססי Win, אייפד, ושני סוגי סטרימרים:

Xtreamer (תומך ב- UPnP SSDP, UPnP AV, NTFS),

ו- Popcorn Hour (תומך ב-SMB, NFS, FTP)

מה לדעתך מתאים?

מה לגבי DLNA/UPnP ותוכנות כגון XBMC, MediaTomb להזרמה (וקידוד מחדש) של המידע?

זה יכול לאפשר לי להשתמש בטלויזיות בעלות חיבור Eth והסטרימר הפנימי (שמוגבל ביסודו) מבלי להיזדקק לסטרימר חיצוני?

פורסם

מחיצת השורש לא צריכה 40-60 ג'יגה

ברוב ההפצות גם 15 זה יותר מידי.

כשתרצה להתקין את מערכת הווינדוס, לא בעיה לשנות את גדלי המחיצות

בקשר לרייד.

תמיד תוכל לבנות רייד חומרתי על LVM2

החיסרון היחיד הוא חוסר גישה ממערכת הפעלה ווינדוס (אם היא מותקנת על המחשב)

שירותים

לצערך ווינדוס עדיין תומך באופן כמעט ממוחלט רק בSMB.

אז על מנת לאפשר גישה בקלות ממכשירי ווינדוס, תצטרך לספק את השירות הזה.

שני הסטרימרים שלך, תומכים בNFS.

לכן הייתי מציע להפעיל את שני השירותים האלה.

על מנת לספק שירות DLNA אני משתמש בRygel , כשתצטרך לא תהיה לך בעיה להפעיל גם את זה על המחשב.

פורסם
  • מחבר
מחיצת השורש לא צריכה 40-60 ג'יגה. ברוב ההפצות גם 15 זה יותר מידי.

האם בהתקנה הדיפולטית usr, tmp ו- var/log מותקנים בתוך ה- / ?

הבנתי שחלקם יכול לגדול די מהר.

פורסם

תלוי במה. המחשב שלי (לא שרת), מריץ ארצ' וה / (שמכילה הכול חוץ מה home שלי) לוקחת פחות מ 10 G. זה גם סדר הגודל בהפצות אחרות

אם יש לך שרת, אז תוי מה השרת עושה ומה נפח האחסון שלו. לא תהיה לך בעיה בעתיד להעביר את /var וכו' למחיצה חדשה במערכת קיימת גם אם בהתחלה עשית אותה ללא מחיצה משלה

אגב מה השימוש בוינדוס שאתה רוצה לעשות ? אם זה לא למשחקים וכו' (כלומר לא דורש האצת חומרה) אתה יכול להריץ אותה גם בתוך VM (לגישה מהירה יותר) בנוסף לאפשרות להתקין אותה בצורה "מלאה"

פורסם
  • מחבר
תלוי במה. המחשב שלי (לא שרת), מריץ ארצ' וה / (שמכילה הכול חוץ מה home שלי) לוקחת פחות מ 10 G. זה גם סדר הגודל בהפצות אחרות.

אם יש לך שרת, אז תוי מה השרת עושה ומה נפח האחסון שלו. לא תהיה לך בעיה בעתיד להעביר את /var וכו' למחיצה חדשה במערכת קיימת גם אם בהתחלה עשית אותה ללא מחיצה משלה.

אגב מה השימוש בוינדוס שאתה רוצה לעשות ? אם זה לא למשחקים וכו' (כלומר לא דורש האצת חומרה) אתה יכול להריץ אותה גם בתוך VM (לגישה מהירה יותר) בנוסף לאפשרות להתקין אותה בצורה "מלאה"

המחשב ומ"ה לא יהיו באמת שרת במובן המלא (חומרה ותוכנה), אבל יתפקדו כשרת עבור לקוחות (ניידים וכיו"ב) שייגשו אליהם למידע.

למ"ה יהיה SSD של 128GB ולנתונים 1TB בשלב ראשון. דיסק נוסף של 2TB כנראה תוך כמה חודשים.

השימוש בווינדוס הוא אכן עבור משחקים ו- fsx, אבל זו אופציה עתידית שלא איישם בהתחלה.

אני מניח שאחקור אפשרויות של wine ו- vm, לפני שאלכלך את המכונה בהתקנה של ווינדוס ;-)

פורסם
האם בהתקנה הדיפולטית usr, tmp ו- var/log מותקנים בתוך ה- / ?

הבנתי שחלקם יכול לגדול די מהר.

לא זוכר איך זה בסוזה אבל סביר להניח שכן.

בכל מקרה תמיד אפשר להזיז מחיצות אם יש צורך.

אני מצטרף להמלצה להתקין את חלונות ב VM זה הרבה יותר פרקטי מאשר DUAL BOOT אלא אם כן אתה מתקין חלונות כדי לשחק.

פורסם
  • מחבר

הסיבה היחידה שאני רואה להתקנה של ווינדוס היא למשחקים ו- fsx, במידה וה- vm אכן לא מאפשר ניצול מתאים של החומרה.

קראתי כי QEMU מריצה קוד ישירות על החומרה - זה עוזר? מישהו מכיר?

האם זה פרקטי להתקין ווינדוס על דיסק אחר ולבחור בין מערכות ההפעלה בעת עליית הביוס?

פורסם

זה האפשרות שתאפשר לך לעבוד אם וינדוס בביצועים מקסימליים, החיסרו הו שתצתרך לעשות ריסט (לומר לסגור את השרתים שאתה מריץ על הלינוקס) כדיי להיכנס לוינדוס

אתה יכול לשקול אם כן את האפשרות ההפוכה - להריץ את הלינוקס ב V על הוינדוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים