עבור לתוכן

שאלה על נק' זכות מקורסים מאונ' אחרות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מסיים את השירות הצבאי שלי בקרוב ומתכנן להתחיל ללמוד מדעי המחשב באונ' בן גוריון.

יש לי עוד כמה חודשים, ואני מתקבל עם הציונים והפסיכומטרי שלי כמו שהם כרגע.

חשבתי בזמן שיש לי לעשות קורס של

חשבון אינפיניטסימלי 1

חשבון אינפיניטסימלי 2

באונ' הפתוחה. להפתעתי גיליתי - שאפע"פ שאקבל פטור מהקורסים הנ"ל בתואר שלי - אני לא אקבל שום נק' עליהם - ואאליץ להשלים את הנק' מקורסי רשות אחרים, מה שיצא כבזבוז זמן וכסף עבורי.

מה דעתכם בעניין ? למישהו יש נסיון במקרה דומה ?

פורסם

אם תוכל להיפטר מהקורסים הללו, תעשה את זה. כל קורס אחר שתיקח, סטטיסטית תקבל בו ציון גבוה יותר.

פורסם

נשמע לי קצת מוזר. באוניברסיטת תל אביב הם גם מכירים בקורסים כאלה (כגון חדו"א/אינפי) מאוניברסיטאות אחרות, וכן סופרים אותם במניין הנקודות לתואר, אבל לא מכניסים את הציון שלהם לממוצע (בתעודה הציון פשוט מופיע כ"עובר").

פורסם
  • מחבר

כל קורס קרוב ל 2000 ש"ח - ברור שאם אעשה אותם כרגע בנחת בלי שום דבר אחר על הראש - אקבל ציון גבוהה יותר מאשר בתואר האמיתי, אבל יש גם את העניין הכלכלי...

פורסם

גם ככה זה מה שיעלו לך הקורסים הללו.

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל אצטרך להחליף אותם בקורסי רשות - על מנת לצבור מספיק נקודות לתואר, אם הבנתי נכון.

פורסם
גם ככה זה מה שיעלו לך הקורסים הללו.

הוא יצטרך לשלם על הקורסים האלה פעמיים - גם על המקורי, וגם על קורסי הרשות שהוא צריך לעשות בשביל להשלים את הנקודות.

פורסם

אי אפשר להשוות קורס כמו אינפי 1,2 לקורסי בחירה, קורס בחירה אתה תוכל לדחוף גם לסמסטר מלא ועדיין להיות בסדר, אינפי זה קורס "שוק" ולאנשים אחריי צבא הוא מאד עמוס.

הממוצע שלך רק יעלה והסבירות שזה ייקח לך עוד זמן מאד נמוכה.

גם מבחינת כסף כאשר אתה רשום לסמסטר אתה יכול לעשות הרבה מאד נקודות לפני שמישהו יגיד לך משהו, אז ספק אם זה יגרום לך לשלם פעמיים.

פורסם

מה זאת אומרת "לפני שמישהו יגיד לך משהו"? באוניברסיטה (לפחות בתל אביב) אתה משלם בכל שנה לפי מספר הנקודות שלקחת.

פורסם

אוקיי אז מה שאמרתי תקף לטכניון, הנחתי שזה עובד ככה בכל האוניברסיטאות; לפותח הדיון שווה לשאול מישהו מב"ש ע"מ לדעת בודאות.

פה אתה משלם לסמסטר ובו אתה יכול לקחת עד 30 נקודות לפני שעושים לך בעיות.

פורסם
  • מחבר

בואו נניח לרגע שאני מוכן לשלם עוד כמה אלפי שקלים כרגע, כדי להקל ולהעלות לי את הממוצע בתואר עצמו:

האם הציון יעבור לאונ' בן גוריון, או שפשוט יהיה רשום 'פטור' או 'עובר' או משהו בסגנון ?

פורסם

תתקשר למזכירות הפקולטה ותשאל, להם תהיה תשובה יותר טובה מלנו.

פורסם
  • מחבר
תתקשר למזכירות הפקולטה ותשאל, להם תהיה תשובה יותר טובה מלנו.

עשיתי את זה כבר, ענו לי תשובה לא מספקת בעליל:

שלום רב,

לאחר הקבלה למחלקה תוכל להגיש גיליון ציונים וסילבוס של הקורס, ההחלטה האם להעניק לך פטור מהקורס תתקבל באופן פרטני על ידי המחלקה

פורסם

קודם כל אתה יכול להמשיך להציק להם. ספציפית הם ענו רק על השאלה האם יקבלו לך את הקורסים, ולא ענו על השאלה האם הם יקבלו את הציונים שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים