פורסם 2013 במאי 2912 שנים לפונקציה X^2+9 העבירו משיק. באיזו נקודה המשיק צריך לעבור כדי שהאורך של המשיק בין נקודת ההשקה לציר ה-X יהיה מינימלי ? הדרך שלי: חישבתי את משוואת המשיק מהשיפוע (הנגזרת), והנקודה (x,x^2+9) ומצאתי את נקודת החיתוך של המשיק עם ציר ה-X.ואז פיתגורס, ואת זה צריך לגזור ולמצוא נקודת קיצון מינימלית....אבל זה לא מסתדר....
פורסם 2013 במאי 2912 שנים אחרי שאתה מוצא את משוואת המשיק (עם נקודה a כפרמטר), אתה צריך אכן לבטא עם פיתגורס את אורך המשיק המינימלי (בעיית מינימום).מה בדיוק לא הסתדר?
פורסם 2013 במאי 2912 שנים מחבר זה יצא משוואה ממעלה רביעית... הנקודה על ציר ה-X יצאה X^2-9)/2X) והנקודה השניה היא (x,x^2+9)פיתגורס על הדבר הזה יוצא ממש מכוער.... והנגזרת מתאפסת לי ב-X=0 שזה לא הגיוני (בנקודה הזאת המרחק דווקא מקסימלי....)
פורסם 2013 במאי 2912 שנים גם אני מקבל משוואה ממעלה שלישית כלומר למעשה משוואה דו משולשית (ממעלה שישית, כאשר כל החזקות זוגיות). נערך 2013 במאי 2912 שנים על-ידי הדוד משה
פורסם 2013 במאי 2912 שנים נראה לי מספיק לעשות נגזרת ולהשוות אותה לאפס (משמע נקודת קיצון), נגזרת שניה יוצאת 2 (גדול מ-0, כלומר מינימום).הוכח שזו נקודת השקה ושהיא מינימום, מההצבה קיבלנו y חיובי (9) => אבל המשוואה המקורית תמיד חיובית => ובגלל שהיא מינימום, זו הנקודה הכי קרובה לציר ה-x.אפשר אולי לשפץ בכך שמשוואה מהסוג היא מחייכת ויש לה מינימום יחיד ולהתחיל מזה.אם לדוגמה זו הייתה פונקציה x^2-9, אז היה יותר מסובך כי יש לה נקודות מתחת לציר ה-x. נערך 2013 במאי 2912 שנים על-ידי Dimka
פורסם 2013 במאי 2912 שנים בוודאי ש0 זו התשובה הנכונה. תחשוב רגע למה...או אני או אתה לא הבנו את השאלה... אם שואלים אותך מה אורך המשיק בין נקודת ההשקה לחיתוך שלו עם ציר x אתה מוכרח לרות ש-0 היא התשובה הכי רחוקה בנמצא, שם האורך אינסופי (x לא מתאפס לאורך כל התחום).
פורסם 2013 במאי 2912 שנים בהחלט קיבלתי גם אני משוואה בה החזקות של הנעלם הן 6,4,ו-0 בלבד, אך מניין לי השטיק של הוצאת גורם משותף שכזה במשוואה כמו 8t^6+73t^4-81=0
פורסם 2013 במאי 2912 שנים זה אומר שהמשוואה היא כבר דו-שלישית אגב גם חילוק פולינום במקרה הזה כרוך בניחוש- כי אתה פשוט לא יודע באיזה פולינום לחלק
פורסם 2013 במאי 2912 שנים בהחלט בד"כ לא קשה מדי לנחש פיתרון אחד. כדאי לקחת את הסכום של כל המקדמים בפולינום.
פורסם 2013 במאי 2912 שנים או אני או אתה לא הבנו את השאלה... אם שואלים אותך מה אורך המשיק בין נקודת ההשקה לחיתוך שלו עם ציר x אתה מוכרח לרות ש-0 היא התשובה הכי רחוקה בנמצא, שם האורך אינסופי (x לא מתאפס לאורך כל התחום).כן, הסתכלתי ברפרוף והבנתי משהו אחר.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.