עבור לתוכן

Windows 8 עם SSD עולה לאט, ייתכן שהרדיסק נוסף פגום *עדכון ביניים*

Featured Replies

פורסם

הכל התחיל מזה שהתקנתי Windows 8 על ה-SSD.

בהתחלה הכל היה טוב ויפה ועכשיו, מספר שבועות אחרי, לוקח הרבה זמן ל-Windows לעלות.

יש לי שלושה הרדיסקים רגילים לאחסון בנוסף ל-SSD. קראתי בגוגל שיכול להיות שאם אחד הדיסקים פגום, זה יכול להשפיע.

הרצתי HDTune והרדיסק של 3 טרה נכשל בבדיקה עפ"י התוכנה (מצ"ב צילום מסך).

כרגע אני מריצה בדיקת שגיאות של HDTune על ההרדיסק.

מכיוון שההרדיסק תוצרת סיגייט, ניסיתי להריץ בדיקה של Seatools אבל התוכנה של סיגייט מסרבת לפעול על Windows 8.

האם בדיקת ה-Smart של HDTune אמינה בגרסה האחרונה של התוכנה (5.50)? האם ההרדיסק אכן פגום עפ"י מה שכתוב בתוכנה?

המפרט שלי נמצא בפרופיל תחת אודות. אודה לכל עצה. תודה מראש.

[ATTACH=CONFIG]2790[/ATTACH]

פורסם

יכול להיות שחלק מהתכונות שעולות לך בהפעלה , מותקנות לא על ה SSD וזה גורם להאטה כלשהי .

את יכולה ללכת התחל /הפעלה תקישי שמה msconfig ואז תבחרי ב "אתחול אבחוני" , תראי עכשיו אם יש הבדל שהמערכת עולה , אם כן כנראה אחד מן הקשיחים מעלה לאט תוכנה כלשהי שמותקנת עליו .

נ.ב אני אישית עובד עם start8 , בגלל זה אמרתי לך ללכת להתחל הפעלה [מה שלא טבעי ב WIN8]

פורסם

קריאת ה-S.M.A.R.T אמינה אבל לא בהכרח מעידה על משהו.

כדאי לגבות את המידע ולממש אחריות על הדיסק. לגבי האיטיות, זו בעיה אחרת כנראה. תנסי לעלות עם ה-SSD מחובר בלבד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

Los - כל התוכנות מותקנות על ה-SSD.

גיל - כרגע רצה בדיקת שגיאות של HDTune. לדעתך יש טעם לחכות שהבדיקה תסתיים (היא לוקחת הרבה זמן)?

אני פשוט חוששת שאם לא אבוא לחנות עם צילום מסך שמראה שיש סקטורים פגומים, הם יסרבו להחליף את הדיסק.

פורסם
  • מחבר

בסדר גמור, אני אתן לבדיקה להסתיים.

אחרי שהבדיקה תסתיים אנסה לנתק את כל הדיסקים חוץ מה-SSD ולראות אם יש שינוי במהירות הטעינה של Windows.

אעדכן פה בהמשך את התוצאות. תודה.

פורסם
הכל התחיל מזה שהתקנתי Windows 8 על ה-SSD.

מכיוון שההרדיסק תוצרת סיגייט, ניסיתי להריץ בדיקה של Seatools אבל התוכנה של סיגייט מסרבת לפעול על Windows 8.

תנסי להריץ את SeaTools for DOS. לדעתי הצנועה עדיף תמיד להריץ בידקות כאלה מסביבה חיצונית ולא מתוך מערכת ההפעלה.

הקריאת S.M.A.R.T אמינה וסביר להניח שהבדיקות עם כלים נוספים יציגו תוצאה דומה. אני מעדיף ובדרך כלל ממליץ לבצע קודם כל בדיקה עם כלי האבחון של היצרן (אם כי ב-99.9% מהמקרים אין הבדל מהות התוצאות שמציג כלי כזה ומהות התוצאות שמציג כלי צד-שלישי אמין), מכיוון שאם הוא מראה שמשהו לא בסדר, אז אין ממש טעם לנסות עם כלים אחרים.

לדעתך יש טעם לחכות שהבדיקה תסתיים (היא לוקחת הרבה זמן)?

תלוי באיזה שלב הבדיקה. אם היא עדיין לא באמצע או שצפויה להימשך עוד זמן רב, הייתי ממליץ לבטל ולעבור לבדיקה עם הכלי של היצרן. מומלץ להתחיל עם הבדיקה הקצרה יותר (לא זוכר עם ה-S.M.A.R.T הוא חלק ממנה או לא, אם לא, אז להריץ גם בדיקת S.M.A.R.T בנפרד).

אני פשוט חוששת שאם לא אבוא לחנות עם צילום מסך שמראה שיש סקטורים פגומים, הם יסרבו להחליף את הדיסק.

אם ביצעת בדיקות ואת יודעת שהדיסק לא תקין, אז אין להם שום סיבה לטעון אחרת. הם ייבדקו אצלם ויגיעו לאותה מסקנה ואם הכונן עדייו באחריות הם צריכים להחליף אותו. נכון שהם יכולים לנסות להתחכם אבל במקרה כזה חובת ההוכחה עליהם ולא עליך.

בהחלט כדאי לנתק את כל שאר הכוננים מלבד ה-SSD ולבדוק אם זה משנה משהו בזמני הטעינה.

פורסם
  • מחבר

היי שי, ברוך השב :) תודה על התגובה המפורטת. הבדיקה בערך ב-1/3 מסה"כ הזמן וצפוייה להימשך עוד הרבה זמן.

נראה לי שאשמע לעצתך ואפסיק את הבדיקה. קודם כל אבדוק את המצב כשרק ה-SSD מחובר ואחרי זה אריץ בדיקה של SeaTools ב-DOS.

אעדכן פה בהמשך לגבי התוצאות.

עדכון ביניים: Seatools for DOS לא מזהה את הדיסק. מה שכן, הצלחתי להתקין את Seatools for Windows ע"י התקנה כמנהל.

הדיסק עבר בהצלחה את בדיקת ה-Smart ב-Seatools for Windows, שזה קצת מבלבל אותי היות והוא נכשל בבדיקה של HDTune.

כרגע אני מריצה Long generic test ב-Seatools for Windows, זה ייקח כמה שעות טובות. אעדכן פה שוב לאחר סיום הבדיקה.

ושכחתי להגיד, ניתוק כל הכוננים מלבד ה-SSD לא משנה את מהירות הטעינה, זה עדיין איטי מאוד בהשוואה לאיך שהיה בהתחלה.

פורסם

תודה על קבלת הפנים :),

כמה בדיקות כלליות:

1. תוודאי שה-SSD מחובר לבקר SATA של ערכת השבבים ולא לבקר SATA שהוסיף יצרן הלוח, אם קיים כזה.

2. תוודא ב-BIOS/UEFI שהבקר מוגדר למצב AHCI.

3. תבדקי אם קיים עדכון קושחה ל-SSD שמזכיר משהו שאולי רלוונטי לבעיה הנוכחית. כנ"ל עדכון ל-BIOS/UEFI.

4. אם יש מנהלי התקן עדכניים ל-Winodws 8 עבור הבקרים של ערכת השבבים מומלץ להתקין אותם (בעיקר לשם בדיקה). בעיקר המנהל התקן RST של Intel וכל מה שקשור לבקרי/מערכת האחסון.

5. לצורך בדיקה תנסי להפעיל/לכבות את ה-C-State, Secure Boot.

עוד כמה בדיקות:

1. תנסי לנתק את כל ההתקני USB, אם יש כאלה, מלבד המקלדת והעכבר.

2. תנסי לטעון את ברירת המחדל של הגדרות ה-BIOS/UEFI ולנסות שוב (כשה-SSD מותקן כהתקן האתחול הראשון).

3. תפעילי את התוכנה AS SSD גם כדי לוודא שהכונן "מיושר" (צריך להיות אם מדובר בהתקנה נקייה של Windows 8) וגם אפשר להריץ בדיקה כדי לראות אם הוא נותן את סדר הגודל של הקצבים שהוא אמור לתת. אם לא, אולי צריך לעדכן קושחה או שאולי הוא בעצמו לא תקין.

3. תנסי לבצע כיבוי "מלא" (ב-Windows 8 כיבוי "רגיל" דומה יותר ל-Hibernate בגרסאות קודמות של המערכת מאשר לכיבוי מלא). תריצי את הפקודה הבאה ב-Run (הפעלה):

[left]shutdown /s /t 0[/left]

לגבי הכונן הקשיח, אם הבדיקה עם הכלי של היצרן לא תציג שגיאות כלשהן ו-HDtune כן, אולי כדי לבדוק אם כלי נוסף. מה שכן, לפי התמונה שצרפת השגיאה ב-HDtune לא מעידה בסבירות ראשונה על איזה פגם לדיסק המגנטי, אז ייתכן שהכונן עצמו תקין.

פורסם
  • מחבר

ה-SSD מחובר לבקר של אינטל SATA3 והבקר מוגדר ב-BIOS ל-AHCI.

אין עדכון קושחה חדש ל-SSD, הוא מעודכן לגרסה האחרונה. הדרייברים עדכניים.

מה זה C-State ו-Secure boot ואיפה ההגדרות האלה נמצאות? לא ראיתי אותן ב-BIOS.

הורדתי עדכון BIOS ללוח אם שלי ולא הצלחתי לעדכן אותו עם תוכנת @BIOS, התוכנה נתנה הודעה שהעדכון לא מתאים למרות שהוא אמור להתאים.

נראה לי שצריך כונן דיסקטים בשביל לעדכן. ניסיתי כיבוי מלא ואיפוס הגדרות BIOS, לא עזר.

תודה על העזרה.

בזמנו הרצתי בדיקה של AS-SSD וקיבלתי תוצאה לא טובה בגלל שה-SSD שלי מבוסס Sandforce אז אני לא יודעת אם זו תהיה אינדיקציה טובה.

עריכה: החלטתי בכל זאת להריץ את AS-SSD. מצ"ב צילום מסך.

[ATTACH=CONFIG]2792[/ATTACH]

פורסם

אם מותקן לך IRST גרסה 11.6 יש (מסתבר) גם Hot Fix.

לגבי ההגדרות, הן צריכות להיות ב-BIOS אבל אני לא יודע להגיד בדיוק איפה ואין לי יכולת עכשיו לבדוק במדריך למשתמש.

ההתקנה שביצעת היא נקייה או שדרוג של Windows 7?

האם הטעינה עצמה של המערכת לוקחת הרבה זמן או ששלב ה-POST ארוך מהרגיל?

תנסי לחבר את ה-SSD לשקע SATA אחר (מומלץ לנסות כמה).

עוד שתי הצעות (שלא יזיק לנסות אבל מצב שני זה לא שיש לי סיבה להאמין שדווקא שם הבעיה):

1. תבטלי ב-BIOS את כל הבקרים שאת לא משתמשת בהם. אודיו, רשת וכו'.

2. תבטלי ב-BIOS את המצב USB Legacy.

פורסם

כמה זמן יותר (בערך...) לוקח כעת לWIN לעלות לעומת לפני שבועיים?

האם גם הרצת תוכנות לאחר עליית המערכת לוקחת יותר זמן?

לא בטוח שזה משהו פיזי לא תקין, אולי WINDOWS פשוט מעלה יותר דברים באיתחול - תראי עם AUTORUNS מה מופעל בעלייה.

פורסם

תנסי להעביר את מצב הSATA לIDE ותראי אם SEATOOLS FOR DOS מזהה את הכונן. כמובן שתחזירי לAHCI לפני שתעשי בוט לWINDOWS.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לבטל תוכנות ב-Autorun, לא ממש עזר. הצלחתי לעדכן BIOS ל-UEFI עם Bootable flash drive שיצרתי.

התקנתי Windows מחדש ועכשיו זה טס. כנראה שהתקנתי יותר מדי תוכנות בהתקנה הקודמת או שתוכנה/דרייבר מסויים גרם לזה.

הבעיה שיש לי לא מעט תוכנות שאני עובדת איתן, אני אשתדל להתקין את המינימום הנדרש ונקווה שזה יעבוד.

לגבי ההרדיסק, אני אנסה שוב להריץ את הבדיקה בלילה. תודה לכולם.

פורסם

מה שאני יכול להציע זה להריץ את AUTORUNS: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx יש שם אפשרות לשמור את נתוני האתחול/SERVICES/CODEC וכו' לקובץ טקסט. אחרי כל התקנת תוכנה, תשמרי שוב את הקובץ (בשם אחר), ובתוך AUTORUNS יש אפשרות COMPARE לראות מה נוסף/השתנה - כך ניתן לדעת אם התקנת תוכנה חדשה תוסיף זמן לעליית המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים