עבור לתוכן

כמה עולה לייבא קבלים למגבר עם Fedex, רמז לא מעט.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לעדכן בהתפתחויות.

באחד הפוסטים הקודמים פנה אליי נציג של חברת Fedex.

האמת שלא שמתי לב להודעה, אבל הוא התאמץ ושלח לי גם מסר פרטי.

השארתי לו את הפרטים האישיים שלי.

קיבלתי היום טלפון מהמנהל באגף שירות הלקוחות, רון פרחי.

רון הסביר לי שוב מדוע חויבה החבילה שלי בעלות המדוברת.

היה בינינו דיון רגוע ומנומס שבו הסברתי לרון את דעתי ועמדתי שאני מבין מדוע החבילה חויבה בסכום המדובר, אך מצד שני גם את הצד שלי כפי שהובא בפוסט הראשון שלי.

בסוף השיחה רון הפתיע אותי. הוא אמר שחשוב לו שאני כלקוח אצא מרוצה, ולא עם הרגשה רעה מכול הסיפור, ושהוא יבטל את החיוב במלואו, המכס+עמלת השחרור.

למרות שאמרתי לו שאני מוכן לקחת על עצמי את עלות המכס, והבעיה היחידה שלי היא עם עלות שחרור החבילה הוא התעקש לבטל את כול החיוב.

אני רוצה קודם כול להודות לנציג Fedex שצפה בדיון הזה והפנה אותי אל רון, וכמובן להודות לרון ולחברת Fedex על ההבנה והשירות המצוין.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

חבל שפדקס לא משנה את המדיניות שלה באופן כללי, גם לי קרה שהמציאו פתאום עמלת שיחרור ממכס על חבילה שבכלל לא היתה חייבת במכס. זה מרגיש כמו בקשת כופר.

נוצר פה מצב שאתה לא יודע את עלויות השילוח כשאתה מזמין את החבילה וזה מצב מאוד לא בריא. מאז אני נמנע מלהזמין דרך החברות האלה.

היה הרבה יותר הוגן - לחייב בעמלת "שחרור" רק אם המכס מוצדק, ואם אינו מוצדק / בוטל / לא היה - להחזיר את העמלה הזאת.

פורסם
  • מחבר

איני יכול לתת תשובה של 100% כי יכול להיות שלמכס ישראל יש עוד סעיפים תחתם הוא יכול להחליט שהוא גובה מכס על החבילה מה שיוביל לעמלת שיחרור מהמכס.

מה שכן ממה שלמדתי עד עכשיו אם אתה מזמין חבילה מאחת מחברות השילוח כדאי להקפיד על שני הדברים הבאים:

1. שבחבילה לא יהיה יותר מפריט אחד מכול סוג, האמת שהמנהל בשירות הלקוחות אמר לי שמעל 3 פריטים הם מסווגים את המשלוח כסיטונאי, אבל החיפוש שלי באינטרנט הניב שאין שום הגדרה ברורה למונח "משלוח סיטונאי".

2. מחיר החבילה, עלות המוצר+המשלוח, לא יעלה על 75$.

מה שאתה אומר לגבי עמלת השחרור הוא הגיוני מאוד, השאלה איך ניתן ליישם את זה בפועל, ובכול מקרה אתה עדיין לוקח סיכון כלשהו מכיוון שהמכס לא חייב להאמין לך וכך לא תוכל להגיד לחברת השילוח שהמכס טעה.

לדעתי אולי כדאי לבנות מחשבון עלויות חכם למכס+עמלות ע"פ קריטריונים באתר Fedex. כך תוכל להזין את הקריטריונים הרלוונטיים ולקבל הערכת מחיר מקסימלית למכס+עמלות שחרור.

במצב הזה לא תוכל להיות מופתע מאף חיוב.

עוד דבר שכדאי לזכור הוא שיש לנו כלקוחות היום קצת יותר כוח צרכני, והכוח הזה יכול להפנות אותנו לדרגות בכירות קצת יותר שיכולות לעשות הבחנה בין מקרים שונים ולהחליט בהתאם.

יכול להיות שהייתי יכול להגיע לרון פרחי גם בדרך אחרת, ואולי כדאי בפעם הבאה פשוט לבקש מהנציג הפניה למישהו בכיר יותר.

זה משהו שלא ניסיתי כי התייאשתי ולכן גם פתחתי את הפוסט הזה שבסוף הוביל לכך שיצאתי מרוצה מכול הסיפור.

אז אני גם מודה לפורום על הבמה שהוא נותן לנו כצרכנים, ואולי כדאי להעביר את הדיון לפורום צרכנות.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

יפה שפדקס מתייחסים לתלונות בפורום זה ומטפלים בהם.

אך כפי שאמרו קודם, הבעיה היא במדיניות.

אדם שהזמין מוצר במחיר מסויים, ומחוייב לשלם עמלה חסרת פורפורציה למחיר המוצא, לא ישלח דרכם יותר. לא משלוח קטן וזול, ולא גדול ויקר.

כל באי הפורום הזה יודעים כבר זמן מה להיזהר מלהזמין סחורה בחברות השילוח הגדולות והאיכותיות, מסיבה זו ומאוד סיבות שונות אחרות. גם אלו שמעולם לא הזמינו דרכם.

אולי זו סנונית והמדיניות תשונה לבסוף.

פורסם

האם בדקת בחנויות רכיבים בארץ כמה זה עולה ? לפעמים אפשר לשלם קצת יותר לכל רכיב, אבל לקבל את זה הרבה יותר בזול בארץ מחנות שעושה פעם בשבוע משלוח של 10,000 חלקים....

פורסם
חבל שפדקס לא משנה את המדיניות שלה באופן כללי, גם לי קרה שהמציאו פתאום עמלת שיחרור ממכס על חבילה שבכלל לא היתה חייבת במכס. זה מרגיש כמו בקשת כופר.

נוצר פה מצב שאתה לא יודע את עלויות השילוח כשאתה מזמין את החבילה וזה מצב מאוד לא בריא. מאז אני נמנע מלהזמין דרך החברות האלה.

לא יש לי טענות לגבי המחיר שפדקס או כל חברת שליחויות אחרת גובות, הרי הן יכולות לדרוש איזה מחיר שהן רוצות עבור השירות שלהן.

הבעיה היא בחוסר השקיפות, ומהמצב שנוצר כאשר המוצר שהזמנת מוחזק אצלהם עד שתשלם להם את הכסף

זה לא דומה לכופר אלא זה בדיוק כופר!! .

אתה מאוד זקוק למוצר, והם מתנים את זה בעוד מליון עמלות שלא רשומות באף מקום .

אני חושב שבעידן של היום שהכל נגיש והתחרות הקיימת בשוק השליחויות, אין שום סיבה להזמין דרך כל החברות האלו

דואר רשום רגיל, עם מספר מעקב, עושה את העבודה מצויין , יש גם לדואר ישראל וגם המון אפליקציות שאומרות לך בדיוק איפה

המוצר נמצא ומתי הוא מגיע לארץ , נכון לא מושלם אבל מאוד שקוף ביחס למחיר

המלצה לפדקס ישראל:

ליצור טבלה עם מספר סוגי חבילות שונים ולרשום את עלויות העמלות השונות הקיימות

את המכס - מה שמדינת ישראל לוקחת אני יודע זה רשום באתר שלהם, אבל את סוגי העמלות השונות של פדקס אני לא מצליח למצוא

יכול להיות שעבור חבילה מסויימת ההפרש כל כך קטן וזה משתלם להוסיף עבור משלוח מהיר יותר .

פורסם

גם אם זה יהיה שקוף וידוע, זה עדין לא יהפוך את זה למשתלם.

בדואר רשום רגיל לא משלמים שום עמלות. גם אם יש מכס - משלמים את המכס וזהו.

בחברות השליחויות האלה במידה ויש מכס אתה תשלם עוד כמה מאות שקלים עמלות על "שחרור ממכס" שלא היית משלם בדואר רגיל - אז מה תעזור לך השקיפות? כדי לדעת מראש אם דופקים אותך ב-250 שקל או "רק" ב-180 שקל?

פורסם

אז לפי ההיגיון הזה,למה כל החברות משלוחים הרגילות לא פושטות רגל?

פורסם

מה?

נראה לי שאתה קצת שוכח שהמשלוח עצמו עולה כסף - הוא לא בהתנדבות.

אגב, גם בחברות הגדולות - העמלות החצופות האלה זה משהו שקיים למיטב ידיעתי רק בישראל.

נערך על-ידי Milford Cubicle

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים