עבור לתוכן

תחקיר מעריב סופ"ש: לוחמי צה"ל ביו"ש שוברים שתיקה

Featured Replies

פורסם

"כי הם יורים עלייך" זה לא לגיטימציה

במלחמה אין לגיטימציה מלבד הסכמי שקר כלשהו שהחלטת לחתום עליהם כדי "להיראות טוב"

עד כמה שאני זוכר אמנת ז'נבה טוענת שכל אזור שממנו נורה עלייך אמל"ח אוטומטית הופך למטרה לגיטימית ללחימה. שזה טוב ויפה שמדברים על מלחמה בין מדינות ולא על מלחמה בין מדינה לשטח חסות שלה

תמלוגים חד פעמיים על טרנספר הם כלום לעומת הכסף שהממשלה שלנו משלמת להם כל חודש וכל רבעון..

אבל אמרתי לך שאם הם יהיו מדינה ריבונית אין צורך בישראל שתסייע להם בחינם

• תגובות 151
  • צפיות 15k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אמנת ז'נבה היא הסכם מחייב בין אילו צדדים? לפי מה שאני יודע הם לא חתומים עליו.

פורסם

ישראל חתומה על אמנות ז'נבה ולכן מחוייבת בהן

פורסם

אבל הוא לא שווה כלום אם הוא מאפשר לאויב להרוג אותך בלי אפשרות להגנה עצמית.

פורסם

אם אתה באמת מאמין שברגע שתקום מדינה, לא נצטרך לשלם? איפה אתה חי?

ביהודה ושומרון לא יכולה לקום מדינה, בטח שלא מדינה משגשגת. אין להם אף תשתית וגם לא תהיה להם תשתית.

הכל ימשך כסידרו, רק שהם יהיו שלב אחד קדימה במטרתם לחסל את ישראל.

לפני הסכמי ז'נבה יש את הסכמי וסטפליה וכל המדינות "הנאורות" מחויבות לו דה פקטו. גם ז'נבה וגם וסטפליה מאשרים למדינה באשר היא לעשות הכל, על מנת להגן על ביטחונה. עכשיו כל המלחמות שירשאל כביכול עושה בלבנון ובעזה אינן מלחמות! אלא משחקים בקקי. תן לי להיות שבוע רמטכ"ל, שבוע! ואני מבטיח לך בהן צדקי שאני מחסל לך כל התגדות עכשיו או בעתיד. אם תזכיר לי את עניין הפצועים אז אני גם מבטיח לך שיהיו הרבה פחות פצועים והרגים מאשר בלבנון השנייה

פורסם

אתה לא "חייב" לעשות כלום

התשלום לעזה כמו אמנות ז'נבה ו

וסטפליה הוא בגדר המלצה בלבד

חוקים הם המצאה של בני האדם ולכן אין שום הגבלה מלבד הרצון הטוב (ופחד מהתוצאות) לשבור אותם

פורסם

עד כמה שאני זוכר אמנת ז'נבה טוענת שכל אזור שממנו נורה עלייך אמל"ח אוטומטית הופך למטרה לגיטימית ללחימה. שזה טוב ויפה שמדברים על מלחמה בין מדינות ולא על מלחמה בין מדינה לשטח חסות שלה

כמו הלגיטימציה שהעולם נתן לישראל בזמן מלחמת לבנון השניה (או שגם לבנון היא "שטח חסות" של ישראל)? איפה אתה חי לכל הרוחות?

פורסם
ארצות הברית, שהפעילה לחץ על פואד סניורה לפעול לשחרר את החטופים, הביעה תמיכה בלתי מסויגת בפעולותיה של ישראל. כמו כן תמכו בצעדי ישראל בריטניה, קנדה וגרמניה. ואילו צרפת ורוסיה הביעו הסתייגות מהתגובה הישראלית "הלא פרופורציונלית", לדבריהם. ב-16 ביולי, בהצהרת סיכום שהייתה חיובית לישראל, הטילו המנהיגים את האשם להתלקחות במזרח התיכון על "כוחות קיצוניים": החמאס וחזבאללה, קראו להם להפסיק מפעולתם. הכירו בזכותה של ישראל להגנה עצמית בכפוף להיבטים הומניטאריים, והימנעות מפגיעה בתשתית אזרחית ומפעולות שיגרמו לזעזוע לממשל הלבנוני. עוד קראו המנהיגים לפרק את החזבאללה מנשקו בהתאם להחלטת או"ם קודמת‏‏[20].
מצבה של ישראל בזירה הבינלאומית הורע לאחר האסון בכפר קאנא. ראשי המדינות לא יכלו להשאר אדישים לדעת הקהל בארצם. קופי ענאן ושגריר צרפת באו"ם קראו להפסקת אש מיידית, ובפעם הראשונה הצליחו לגייס את בריטניה לתמוך ביוזמה הצרפתית. השגריר הצרפתי הוסיף נימה אישית, ואמר "כי הוא נגעל ממה שקרה בכפר קאנא". לישראל וארצות הברית שנדחקו לפינה לא נותר אלא להתגונן‏‏[25]. רייס שהודיעה לישראל "כי נשתנו כללי המשחק", דילגה לישראל ודחקה באולמרט ולבני לעצור את התקיפות האויריות ליומיים‏‏[26]. ישראל גם פתחה פרוזדור הומאניטרי ל-24 שעות לפליטים מדרום לבנון לצפונה.

זו אמנם לא תמיכה כוללת,כי בכל זאת לא מדברים על מלחמת צבא בצבא, אבל לעומת עופרת יצוקה/עמוד ענן אין להשוות בכלל את יחס העולם

פורסם

"

הכירו בזכותה של ישראל להגנה עצמית בכפוף להיבטים הומניטאריים, והימנעות מפגיעה בתשתית אזרחית ומפעולות שיגרמו לזעזוע לממשל הלבנוני."

תגיד, אתה לפעמים גם קורא את ההודעות שאתה כותב?

פורסם

טב אני מצטער, הטמטוום פה חוגג.

אנחנו מחוייבים לז'נבה ווסטפליה בגלל לחץ מהאו"ם ובמיוחד מארצות הרית.

אנחנו מחוייבים לשלם לערבים בדיוק בגלל אותה סיבה.

אתה באמת חושב שממשל שפוי כלשהו (כולל ממשל השמאל של ביבי) נותן כסף כי בא לו?

העניין הוא שבניגוד למדינות אחרות, אנחנו אפילו לא יכולים לדרוש הלביטחון והגנה בגלל הדה לגיטמציה של שאר העולם נגדנו (אנטישמיות מודרנית)

אם ישראל הייתה לוקחת אנשים ומכניסה אותם למחנות הגזים, אני ממאין שהעולם היה מתערב מהר מאוד, המצחיק הוא, שתחת כל הסכמים שהזכרנו פה, לישראל יש הקדמה חוקית לחסל את תשטית הטרור שם ובגלל שזה שטח ללא מדינה אז אנחנו יכולים לספכו מבלי לפגוע באף הסכם חתום

פורסם

^ הגדר מתערב ,

פורסם
  • מחבר
1)נכון, אבל כמה כבר יותר?

2)בכמה קילומטרים? זה כלום יחסית לאמל"ח תקני (כמו שאתה יודע שיש בעזה/מצפה שיהיה באיו"ש)

כמה שיותר, יותר טוב... תקני לא תקני, ככל השאתה מגדיל את הטווח, כך אתה מבטל עוד איומים, ומשיג יותר עומק טקטי/אסטרטגי. זה מדוע הפינוי של רצועת עזה היה טמטום מוחלט. במקום שרק הישובים בגבול חוטפים אותה, הכנסת את אשקלון ואשדוד, ואח"כ את ראשון ות"א לטווח.

ברגע שיהיה להם מדינה תהיה להם לגיטימצית שקר כלשהו לירות עליך. בהתאמה לך תהיה לגיטימציה לתקוף. זאת מדינה ריבונית שתוקפת אותך

תסלח לי, אבל לטעון טענה כזו לאחר שהוכח עשרות פעמים שהיא לא נכונה, זה שיא הטיפשות.

פורסם

^ זו בסה"כ שמאלנות טיפוסית.

הימני אומר, המצב הוא X, והדרך הטובה ביותר לעתיד היא A.

השמאלני (הלא קיצוני, מיעוט כמעט זניח בקרב השמאל בימינו) אומר, המצב הוא X, והדרך הטובה לעתיד היא B.

השמאלני המצוי, הקיצוני, אומר, המצב הוא P והדרך הטובה לעתיד היא Q.

למי שלא מבין את ההתעקשות שלי לגבי לבנון בתגובות הקודמות וממשיך לשקר לגבי "לגיטימציה", אסביר כמו לילד קטן: רוב מדינות העולם המערבי נתנו לנו "לגיטימציה" להלחם בחיזבאללה כל עוד אנחנו בוררים אותם מ"השאר" בפינצטה בלתי אפשרית.

אסור לתקוף תשתיות "אזרחיות", כולל אלו המשמשות את החיזבאללה.

אסור לתקוף מתקני ממשל, אפילו שהחיזבאללה היא חלק ממנו.

אסור לתקוף מתקני חיזבאללה באזורי מגורים.

זו ה"לגיטימציה" שהעולם נתן לנו, והשמאל אמר תודה רבה. אותו השמאל בדיוק ממשיך לשקר עכשיו במצח נחושה לגבי אופייה של אותה "לגטימציה" (כן, ריפר, הכוונה אליך).

פורסם
  • מחבר

כן, אך במקרה זה לטעון ש B זה הפיתרון הנכון כי "תהיה לך לגטימציה", זו אותו הדבר כמו לטעון שכדור הארץ הוא מרובע.

פורסם

נכון, וזה למה ריפר חברינו שייך לקבוצה השלישית. בזאת שהוא טוען שבמלחמת לבנון השניה היתה לנו לגיטימציה לפעול נגד החיזבאללה כמו שצריך, הוא משקר לגבי המציאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים