עבור לתוכן

תחקיר מעריב סופ"ש: לוחמי צה"ל ביו"ש שוברים שתיקה

Featured Replies

פורסם

כי אתה כתבת מכתב להנהלת הסופרלנד !

ומה הקשר בין זה לבין העובדה שאני ציינתי , תאור קטן ולמען האמת אפילו מצחיק , על זה שתלמידים , הורים , מורים וביה"ס ביקשו הפרדה , ועכשיו זועקים אפליה !, ואיך זה יכול להיות , גזענות !

הכוונה שלי הייתה כאנקדוטה קטנה , על איך אנשים צבועים , ובכלל לא על שמאל-ימין .

כלומר ללא הקשר לשאר התגובה , אלא בסופה .. (וכך גם מיקומה - בסוף!)

ואם לא הבנת , זוהי התגובה עליה הגבתי :

אם אתה נגד סילוק אנשים מביתם בכוח זה אומר שאתה גם נגד פינוי הישובים בעזה, נכון?

אני פשוט רוצה לוודא שפיך וליבך שווים ואתה לא אנטישמי.

- - - נערך: - - -

אם אני זוכר נכון הבעלות על מעריב, או גרעין השליטה עברו לידי מישהו שהוא לא שמאל קיצוני, אם אני לא טועה הוא אפילו גר בשטחים. ככה שסתימת הפיות מצד השמאל הקיצוני קטנה קצת בעיתון הזה. מקווה שאגיע ליום שנראה את ביטאון השמאל, ידיעות אחרונות גם מתחיל לדווח דיווחים לא מוטים.

וזאת התגובה שרשמתי:

כן , הייתה לא ממש נעימה התקופה הזאת ..

היה לי חייל בטירונות מאחד היישובים שהיו ברצועת עזה , שעדיין מתגורר ביישוב הזמני שהמדינה הקימה עבורם ,

כך שאני מודע לזה שברוב המקרים לא הייתה אלימות .

נ.ב-

1.עם כל זאת , אני לא יודע עד כמה זה נחשב טרנספר , משום שטרנספר , מהסוג שדיברו עליו לא יהיה גם אם יפנו את תל אביב ..(אין את הריח של המוצא)

2.אני לא רואה אף אחד קם וזועק לכל המפונים , שמאז הפינוי לא מצאו את עצמם .

3.אתה מודע לזה שאנטישמי זה גם שנאת מוסלמים ?

4.תקרא את הכתבה ב Ynet , על סופרלנד , במיוחד את התגובות .

--במקום שאנשים יפנו אצבע מאשימה כלפי עצמם , הם מפנים אותה אל עבר הנהלת סופרלנד ..

אני לא רואה , אפילו דרך לקשור את זה לכל העניין ,שאתה מאוד אוהב, שמאל ימין ?

האם יש לך מידע פנימי שביה"ס שביקשו זאת , היו ימניים בלבד ולא שמאלנים מסריחים ?

• תגובות 151
  • צפיות 15k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

או שאתה מתבטא בצורה לא תקנית או שיש לך בעיות קריאה והבנה או הכל ביחד.

אתה מסיק דברים שלא נאמרו, לאנשים, שעל פי ההגיון הבריא, כלל לא נאמרו לכיוונו של ויק.

פורסם

יכול להיות מתבטא , כי אני מצפה שאם אתה קורא משהו , אתה תחשוב קצת , ולא תירה מהמותן את מה שנראה לך ..

1) ויק הגיב על הסופרלנד , מאחר ואף אחד אחר מלבדי , לא דיבר על זאת (סופרלנד) , הבנתי שהוא מכוון אליי.

2) אבל הבעיה הייתה נעוצה בזאת שהוא בדבריו עקץ את השמאל , ציטוט : (תגובתו של ויק)

הנה התחלנו עם העניין הזה עם סופרלנד... אכתוב לך את מה שכתבתי גם להם:

לאור העליהום עליכם בעקבות ההפרדה בין הימים המרוכזים של בתי הספר היהודים והערבים, יש לי בקשה\הצעה: אם יכריחו אתכם להפסיק את ההפרדה הזו, אנא נסו לתאם את הימים כך שבתי הספר הערבים יאוחדו עם בתי ספר מאזורים המוכרים כשמאלניים ברובם, כגון צפון ת"א. בנוסף, אם זה אפשרי, הייתי מציע לכם, באותם הימים המשותפים, להעלים עין מכל התנהגות פוגענית באשר היא מצד הילדים הערבים כלפי היהודים.

שיהיה בהצלחה.

אבל אני לא התחלתי עם ה"עניין" הזה של הסופרלנד !

לא אמרתי אם זה טוב או רע , שמאל או ימין .

הרי מן הסתם , גם ביה"ס שיכולים להיות מוגדרים כ"שמאל" , ביקשו את ההפרדה הנ"ל .

צחקתי על הצביעות של האנשים , שקודם מבקשים הפרדה ואח"כ , מזועזעים וקוראים לסופרלנד גזענים !

צחקתי , זו אנקדוטה !!!!!!!!!!

למה כל דבר להפריד לשמאל-ימין !!!???

למה כל דבר לגרור לריב , חסר תוחלת וחסר משמעות ?

הרי הנה בשרשור שפתחתי , ארנס מתגאה בזה שהימין ניצח ! , יוסי שריד מודה בתבוסת השמאל !!

אז אם שני האנשים האלה , אומרים זאת על מה אתם מגדירים את ה"שמאל" ??

- - - תגובה אוחדה: - - -

יכול להיות מתבטא , כי אני מצפה שאם אתה קורא משהו , אתה תחשוב קצת , ולא תירה מהמותן את מה שנראה לך ..

1) ויק הגיב על הסופרלנד , מאחר ואף אחד אחר מלבדי , לא דיבר על זאת (סופרלנד) , הבנתי שהוא מכוון אליי.

2) אבל הבעיה הייתה נעוצה בזאת שהוא בדבריו עקץ את השמאל , ציטוט : (תגובתו של ויק)

הנה התחלנו עם העניין הזה עם סופרלנד... אכתוב לך את מה שכתבתי גם להם:

לאור העליהום עליכם בעקבות ההפרדה בין הימים המרוכזים של בתי הספר היהודים והערבים, יש לי בקשה\הצעה: אם יכריחו אתכם להפסיק את ההפרדה הזו, אנא נסו לתאם את הימים כך שבתי הספר הערבים יאוחדו עם בתי ספר מאזורים המוכרים כשמאלניים ברובם, כגון צפון ת"א. בנוסף, אם זה אפשרי, הייתי מציע לכם, באותם הימים המשותפים, להעלים עין מכל התנהגות פוגענית באשר היא מצד הילדים הערבים כלפי היהודים.

שיהיה בהצלחה.

אבל אני לא התחלתי עם ה"עניין" הזה של הסופרלנד !

לא אמרתי אם זה טוב או רע , שמאל או ימין .

הרי מן הסתם , גם ביה"ס שיכולים להיות מוגדרים כ"שמאל" , ביקשו את ההפרדה הנ"ל .

צחקתי על הצביעות של האנשים , שקודם מבקשים הפרדה ואח"כ , מזועזעים וקוראים לסופרלנד גזענים !

צחקתי , זו אנקדוטה !!!!!!!!!!

למה כל דבר לגרור לריב , חסר תוחלת וחסר משמעות ?

הרי הנה בשרשור שפתחתי , ארנס מתגאה בזה שהימין ניצח ! , יוסי שריד מודה בתבוסת השמאל !!

אז אם שני האנשים האלה , אומרים זאת על מה אתם מגדירים את ה"שמאל" ??

פורסם

על מה אתם מגדירים את ה"שמאל" ??

אני אגיד לך מיהו "ימין" במובן הפוליטי-מדיני בישראל:

אדם שאינו מפחד להגיד שמעולם לא היה "עם פלשתינאי", ואם הערבים החליטו להמציא אותו כעת, הרי שלא מגיעות לו שום זכויות על חשבון מדינת ישראל.

אדם שאינו מפחד להגיד שפתרון שני המדינות לא רק שאינו צודק בכל קנה מידה הסטורי, אלא אף חסר תוחלת בהנתן המטרות האמיתיות של הערבים.

אדם שאינו מפחד להגיד מהן אותן מטרות, כפי שאלו מופיעות בשידורי הטלויזיה שלהם, בנאומי הפוליטיקאים שלהם (בערבית, בפני קהל ערבי) ובספרי הדת שלהם.

אדם שאינו מפחד להגיד שלאדם שמאמין שכתוב בקוראן כלשונו אין שום מקום בחברה המערבית.

אדם שאינו מפחד להגיד שהערבים החיים בא"י נמצאים כאן בחסד ולא בזכות - חסד שיש לשלול מכל ערבי שמעלה תביעות לאומיות או מפעיל אלימות ממניעים לאומניים.

אדם שאינו מפחד להגיד שיש בעיות מסויימות בעולם שלעולם לא ניתן יהיה לפתור בדרכי נועם.

אדם שאינו מפחד להגיד שלא כל התרבויות (במובן הרחב ביותר של המילה) הקיימות בעולם נוצרו שוות וזכאיות לכבוד באותה המידה.

אדם שאינו מפחד להגיד שאין בישראל ומעולם לא היתה "גזענות" כלפי ערבים, אלא לכל היותר תגובה טבעית של התגוננות מאלו שניסו לבצע בנו רצח עם, תמכו באלו שניסו, עדיין מנסים, או היו עדיין מנסים לו חשבו שיש להם סיכוי להצליח.

אדם שאינו מפחד להגיד שהערבי הממוצע (אם כי יש יוצאי דופן), בכל דיון הנסוב סביב מדינת ישראל, ההסטוריה שלה או הפעולות הנוכחיות של מי מרשויותיה, משקר מהרגע שהוא פותח את הפה עד לרגע שהוא סוגר אותו.

אדם שאינו מפחד להגיד שהאמור במשפט הקודם נכון גם לרוב כלי התקשורת בישראל ובעולם המערבי, וגם ללא מעט ממשלות בעולם המערבי, כולל אלו הנחשבות ל"ידידותיות".

מי שחולק על אחת או יותר מהנקודות הללו אינו "ימני". הוא שמאלני, מבולבל או שקרן.

פורסם

ואני מבולבל ..

שאלתי אותך מה נחשב לשמאל , ואתה עונה לי מה נחשב "ימין" ..

האם אתה כמן אלה אשר נתלים , בקיומה של איזו מלחמה נוראית , שבגינה יהיה אמתלה לבצע טרנספר בפלסטינאים ?.

אני חושב שהבעיה היא יותר רחבה , והיא מעבר להגדרת שמאל/ימין . הבעיה היא מה אתה עושה מכאן , עם העובדה שיש לך את עזה והגדה על הראש ?

האם אתה נשאר פסיבי ומקווה שתבוא ישועה מכיוון המלחמה שלמעלה , אשר אין וודאות שתתקיים ?

אני רוצה לעבור קצת לצד האקטיבי , פסיביות משגעת אותי , ואני לא יכול להשלים איתה . לכאן או לכאן , לשמאל או לימין , תעשה משהו , זוז ! נוע ! .

כרגע ישראל היא כמו דג באקוורים שמסתכל החוצה מן הזכוכית כל היום , השבוע , החודש , השנה וכן הלאה..(ונשאר באותו המקום)

תשליט שלטון צבאי , ותכניס את הפלנגות מלבנון שיעשו שם סדר("ימין") . תעשה שלום("שמאל") .

ממשלת הימין הנוכחית (אתה מסכים איתי שהליכוד הוא ימין) , לא עושה כלום , מלבד לברבר את עצמה לדעת .

רה"מ אשר חתם על הסכם השלום עם מצרים , וויתר על כל שטח סיני , הוא ליכודניק , ימני , האם סיני היא לא חלק מארץ ישראל השלמה ? (את זה אני באמת לא יודע - אך משער שכן..)

האם מנחם בגין ,היה שמאלני בארון? , מדוע ויתר לערבים הטמבלים ? , האם לא יידע שבעשייתו כן הוא מסכן את ישראל ? (ויתור לערבים הוא מסוכן).

פורסם

עניתי מה נחשב לימין - כל השאר מבחינתי הוא שמאל.

אם אתה חושב שצריך "אמתלה" לבצע טרנספר (כלומר, רומז שעדיין לא ניתנה כזו), בניגוד לשעת כושר פוליטית (מושג אחר לגמרי), אתה לא ימני.

אם אתה חושב שצריך לפעול בכיוון כלשהו גם אם במצב המדיני הקיים שימור המצב הקיים נותן ייתרון (עד לאותה שעת כושר), אינך ימני או שמאלני - אתה פשוט מסרב לחשוב.

פורסם

על איזה יתרון אתה מדבר ?

לא התייחסת לבגין ..

על איזה שעת כושר מדובר ?

פורסם

אם לא פתרון 2 מדינות אז מה כן? ומה בדיוק ההבדל בין פתרון 2 (בעצם 3)מדינות לבין טרנספר וסיפוח שטחים (מלבד ההבדל הברור בגודל הטריטוריה)?

פורסם

1) יותר שטח

2) מרחיק את קו האש מהערים הגדולות

3) אין לך צורך לשלם להם תמלוגים. הידעת שאת כל בור התקציב אתה יכול לפתור בשנה אחת בלבד? המדינה סוגרת את השלטר על המים, על החשמל ועל הכסף וזהו. ממינוס אתה קופץ לחתיכת פלוס.

ברגע שתתן להם מדינה, תהיה להם לגיטימציה להמשיך לירות באמתלץ שקר כלשהו כמו כן ישראל תמשיך לספק להם חשמל ומים ולשלם כספים אז מה עשינו בזה?

פורסם

1) יותר שטח

2) מרחיק את קו האש מהערים הגדולות

3) אין לך צורך לשלם להם תמלוגים. הידעת שאת כל בור התקציב אתה יכול לפתור בשנה אחת בלבד? המדינה סוגרת את השלטר על המים, על החשמל ועל הכסף וזהו. ממינוס אתה קופץ לחתיכת פלוס.

ברגע שתתן להם מדינה, תהיה להם לגיטימציה להמשיך לירות באמתלץ שקר כלשהו כמו כן ישראל תמשיך לספק להם חשמל ומים ולשלם כספים אז מה עשינו בזה?

1)נכון, אבל כמה כבר יותר?

2)בכמה קילומטרים? זה כלום יחסית לאמל"ח תקני (כמו שאתה יודע שיש בעזה/מצפה שיהיה באיו"ש)

3)למה לשלם להם תמלוגים? אם כבר בטרנספר אתה תצטרך לשלם תמלוגים (לא חייב) כי אתה "מסלק אותם מביתם".בפיתרון 2 המדינות אתה יכול פשוט "לסוג" ולא לשלם כלום לאף אחד חוץ מלאזרחים שלך

ברגע שיהיה להם מדינה תהיה להם לגיטימצית שקר כלשהו לירות עליך. בהתאמה לך תהיה לגיטימציה לתקוף. זאת מדינה ריבונית שתוקפת אותך לא ארגון טרור חרטא

וברגע שתיתן להם מדינה אין צורך לספק להם כלום. הם מדינה ריבונית שצריכה לדאוג לעצמה והם לא בחסותך יותר

פורסם

אם הם יקבלו מדינה זה לא אומר שהם ישר יתחילו לירות.

הם יתחילו במירוץ חימוש של טילים מאיראן, ואז מה תעשה? תכבוש שוב? תטיל מצור?

ואז הם יתחילו להתלונן על המצב ההומניטרי הנורא בגלל ישראל ולהשתמש בו כתירוץ ליריה של רקטות.

וזה לא בהכרח הממשלה שלהם תירה.

זה יכול להיות ארגון טרור קיצוני שהם יאבדו עליו שליטה או אפילו כמה מהם.

די כבר היינו בסרט הזה. בעצם אנחנו כבר עכשיו בסרט הזה עם עזה.

פורסם

אם הם יקבלו מדינה זה לא אומר שהם ישר יתחילו לירות.->לא, אבל אדם חכם חושב על המקרה הגרוע ביותר

הם יתחילו במירוץ חימוש של טילים מאיראן, ואז מה תעשה? תכבוש שוב? תטיל מצור?->בדיוק כמו שעושים לסוריה שמנסה להשיג טילי נ"מ או לשלוח תחמושת לחיזבאללה

ואז הם יתחילו להתלונן על המצב ההומניטרי הנורא בגלל ישראל ולהשתמש בו כתירוץ ליריה של רקטות.->נו ו?

וזה לא בהכרח הממשלה שלהם תירה. ->נו ו?

זה יכול להיות ארגון טרור קיצוני שהם יאבדו עליו שליטה או אפילו כמה מהם.->נו ו?

די כבר היינו בסרט הזה. בעצם אנחנו כבר עכשיו בסרט הזה עם עזה.->עזה זו לא מדינה. זה ייצור מעוות ויתום שהחליטו לתלות על ישראל כי היא הכי קרובה ולא אמרה מספיק מהר "לא" (ירדן ומצרים היו מהירות יותר). כרגע מנקודת מבט של העולם עזה זה "שטח חסות" שלנו (חרטא שאין דברים כאלה) מכיוון שהם לא ריבוניים

פורסם

ברגע שיהיה להם מדינה תהיה להם לגיטימצית שקר כלשהו לירות עליך. בהתאמה לך תהיה לגיטימציה לתקוף. זאת מדינה ריבונית שתוקפת אותך לא ארגון טרור חרטא

אחת הטעויות הנפוצות. גם עכשיו באופן עקרוני יש לנו לגיטימציה לתקוף ובכל זאת העולם מגנה אותנו. אני לא רואה למה זה ישתנה.

פורסם

איך לגיטימציה בדיוק לירות על עזה?

פורסם

כי הם יורים עליך. אם זה היה המצב ברוסיה או בארצות הברית אז כבר מזמן היו משטחים את האזור..

תמלוגים חד פעמיים על טרנספר הם כלום לעומת הכסף שהממשלה שלנו משלמת להם כל חודש וכל רבעון..

שלא נדבר על כל הדברים מסביב שלא נכנסים בחישובים הללו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים