עבור לתוכן

שני כרטיסי מסך שונים על לוח אם אחד - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לשדרג את כרטיס המסך שלי אבל לשמור את הישן מכיוון שיש לו יציאת S-VIDEO.

אם על לוח האם שלי יש מספיק סלוטים, האם אפשר להתקין את הכרטיס החדש ליד הישן ולהשתמש בו למשחקים, ולשמור את הישן רק כדי לחבר אותו לטלוויזיה?

תודה!

- - - נערך: - - -

יש לי לוח אם P43Twins1600

ועליו עכשיו מותקן EVGA GEFORCE 9800 GTX PLUS

פורסם

P43Twins1600(m).jpg

אתה רואה את החריץ הירוק, זה שהכרטיס מסך שלך מחובר אליו כרגע.

בשביל לחבר עוד כרטיס מסך אתה צריך חריץ נוסף. מה שאין בלוח שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה. ובתאוריה, אפשר?

פורסם

כן אבל לא מומלץ. ראשית הם יצרכו כפול חשמל, שנית הכרטיסים יפעלו במהירות של הכרטיס החלש מביניהם, שלישית יכולוץ לצוץ בעיות שכיחות כגון מיקרו סטטרינג (אשר יכולות לחרפן אדם שפוי).

הפתרון הכי טוב (אך גם לא ח, מבעיות) למי שבאמת צריך את זה (לדעתי ניתן בהחלט לוותר על התענוג) זה לקנות את כרטיס קצה הסקאלה של כל דור. מדובר בעצם בשתי ליבות מחוברות על כרטיס אחד, במילים אחרות, על סלוט אחד יש לך שני כרטיסים. המינוסים בעניין? מאוד יקר והמחיר יורד רק כאשר דור חדש יוצא. אבל לקנות כרטיס היי אנד מדור קודם כאשר יוצא דור חדש, לא משתלם לאנשים שאוהבים לשחק במשחקים הכי חדשים איך שהם יוצאים (לרוב תוך שני דורות, יוצאות טכנולוגיות חדשות שהכרטיס לא מצליח להריץ)

פורסם

בלוח המקורי אין אפשרות לחבר פיזית שני כרטיסי מסך, גם אם היה לך האפשרות רוחב הפס

המקוצץ שהיית מקבל זו הבעיה האחרונה שהייתה מעסיקה אותך. היעדר התמיכה הראויה במערך כ"כ

מיושן, צריכת החשמל ופליטת החום הגדולה וגם הרעש זה רק קצה הקרחון. אתה עדיין תקבל ביצועים

פושרים עם מערך כזה, במקרים שהוא בכלל יעבוד כראוי, וחוסר התמיכה בפיצ'רים העדכניים תהפוך את

כל העסק למיותר לגמרי.

גם כרטיס כפול ליבה מיושן במקרה הזה לא רחוק מהבעיות הנ"ל, ורעיון רע מאוד.

גם אם נאמר שהיה אפשרי לחבר כרטיס עדכני וחדש כמו שציינת תחילה לצד הכרטיס הנ"ל, כמו

שעושים במקרה שהכרטיס מנותב לצרכי פיזיקס, המערכת שלך בת כמה שנים? סביר להניח שבשילוב

כרטיס עדכני וחזק יהיה צוואר בקבוק משמעותי, יותר או פחות זה בהתאם לסוג המעבד שברשותך. בהנחה

שמלבד זה יש ברשותך כמות זכרון מספקת לדרישות של היום וספק חזק מספיק כדי להחזיק את כל העסק.

פורסם

שניים קוראים את שאלתו של פותח השרשור, שניהם מבולבלים וחושבים בטעות שהשואל מדבר על SLI (נכון שהשואל לא בדיוק פרט) אך לא שמו לב שהשואל רוצה בכלל לחבר כרטיס מסך ישן (מלפני 6 שנים מסדרת 9800 של נוידיאה) לצד כרטיס מודרני מסדרת GTX570 (את זה ניתן היה ללמוד משרשורים אחרים שפתח בימים האחרונים).

המטרה הינה רק על מנת להמשיך ולהפעיל את הטלויזיה שלו באמצעות s-video מהכרטיס הישן,

ובכלל לא להריץ עליו אפליקציות תלת מימד, היות ואלו ירוצו רק על הכרטיס החדש.

**ובכלל לא ניתן לחבר כרטיסים ב SLI אם הם לא מאותו דגם בדיוק.

חברה, תשובות עניינות בבקשה ותוודאו קודם מה השואל בדיוק רוצה.

התשובה היחידה (בבליל הדברים מעלה) שתקפה לשואל, ועליה ענה roy רק בהתחלה,

היא ששני הכרטיסים האמורים מתחברים בממשק PCI_E, והיות וללוח האם

של השואל יש רק סלוט בודד שכזה (האמנם כך אורן?), האפשרות טכנית בלתי מעשית.

פורסם

א) מצטער שאני לא עושה מעקב אחרי כל הודעה שכל משתמש רושם בפורומים

ב) הוא שאל בתיאוריה ועניתי לו בתיאוריה שיש אפשרות לחבר שני כרטיסים..

פורסם
א) מצטער שאני לא עושה מעקב אחרי כל הודעה שכל משתמש רושם בפורומים

אבל לפחות לקרוא בעיון את ההודעה שאתה עונה עליה - מומלץ וימנע ממך לחפור על דברים לא קשורים. :)

לבעייתו של פותח הדיון יש פתרון יחסית פשוט ולא יקר:

1) להחליף את ה9800GTX בכרטיס מודרני יותר (כתלות בתקציב, בדרישות מהמשחקיות ובשיקולי צוואר בקבוק למיניהם)

2) לקנות או למצוא בחינם בנפרד כרטיס מסך ישן, זול ופשוט שמתחבר לPCI (לא PCIE) ובלבד שיש לו דרייבר למערכת הפעלה עדכנית ויציאת SVIDEO. כך הוא גם לא יצרוך כמעט שום דבר ואפשר יהיה להשתמש בו רק למטרת החיבור לטלוויזיה ישנה, שזו כל הדרישה למיטב הבנתי.

פורסם

המטרה הינה רק על מנת להמשיך ולהפעיל את הטלויזיה שלו באמצעות s-video מהכרטיס הישן,

ובכלל לא להריץ עליו אפליקציות תלת מימד, היות ואלו ירוצו רק על הכרטיס החדש.

מה שכתבתי עליו הוא בדיוק זה- ללוח שבלינק פונקציה שאינה מאפשרת SLI, אלא רק חיבור של שני כרטיסים במקביל, למען שימוש בכמה מסכים.

אני חושב שזה די עונה על השאלה התיאורטית שנשאלה פה.

פורסם

שווה להזכיר שטלוויזיות LCD היום זולות מאוד ושווה לשקול את השדרוג.

פורסם
שווה להזכיר שטלוויזיות LCD היום זולות מאוד ושווה לשקול את השדרוג.

מצטרף.

(נ.ב מה קרה לאייקונים, אי אפשר להוסיפם עוד)

פורסם

אין לי מושג על מה הנך מדבר, לא רואה שום אפשרות להוסיף אייקונים - זה נעלם לפני כמה ימים, כולל גם האפשרות לערוך מודעות בלוח יד 2,

שעכשיו תקועות שם ולא ניתן להסירם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים