עבור לתוכן

מפרט בתקציב גבוה 15K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

על פניו נשמע לא רע.. mid tower מספיק למערכת כזאת? אני חשבתי בכיוון של המארז הזה:

http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=627&cl_index=1&sc_index=25&ss_index=61&g=f

אני יודע שהוא ממש יקר אבל יצא לי לעבוד עם מארזים יותר ישנים שלהם והם היו חלום

אפשר הסבר בנוגע למעבדי אקסטרים? אינני מתכוון לקנות אותם. אני מתעניין למה אנשים כל כך נגדם?

גיל אני מאמין שצוואר הבקבוק היה במעבד שלי. אינני יכול לבדוק מה היה לשותפים שלי קודם (הם ממש לא מבינים במחשבים) אבל אני באמת מאמין שסהכ"ל מערכת מודרנית עם דגש על חישובים תעשה את העבודה.

ymac תודה רבה, סהכ"ל יצא מפרט דומה מאוד למה שחשבתי והמחיר בהחלט נגיש

• תגובות 30
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמובן שמיד יהיה בסדר, המארזים החדשים היום מאוד מאווררים, וה-R4 באמת מהמידים הגדולים שראיתי (יש לי כזה).

ליאן לי לדעתי זה קצת מוגזם למערכת כזאת, מה גם שהם יקרים להחריד.

למה אנשים נגד מעבדי אקסטרים? כי הם מאוד דומים למעבדי ה"לא אקסטרים" ועולים כפול. לפעמים יש הבדל של 200MHZ בין אקסטרים ללא אקסטרים ו-2MB של קאש, לא משהו שבאמת משנה.

יש האומרים שמעבדי האקסטרים מיועדים לעשות אוברקלוק גבוה יותר בגלל שהם שבבים מובחרים שנבחרו מאזור מרכז הוואפר, אבל זה רלוונטי לאוברקלוק בתנאי קיצון לשבירת שיאים...

פורסם

אני חייב לציין שאחרי רפרוף בת'רד הזה אתם "לא מקצוענים"..

אם הוא מבקש מחשב שהוא לא לגיימינג זה אומר שזה לא אמור לעלות כסף?

רק כרטיסי מסך עולים כסף בימינו?..

פורסם

אתה מעוניין להשאיר את ההארדיסקים והכרטיס מסך הישנים? מה הדגמים שלהם?

בתקציב כזה אני חושב שיותר כדאי להרכיב מחשב מאפס. עם רכיבים הכי חדשים. ועם יותר התאמה האחד לשני..

את הרכיבים הישנים תמכור ביד שניה.. או שתתרום לנזקקים :D

מארז מיד-טאוור בהחלט יספיק. יש מארזים נהדרים גם ב 500 שח

פורסם
  • מחבר

ymac קיי, הבנתי ה-R4 הרשים אותי בזמנו כאשר קראתי ביקורות עליו.

ניראה כמה יבקשו על ליאן לי (אני יודע שלעצמי, אני לא ארשה לקנות כזה מארז) ואז אני כבר אחליט מה לקנות

avilavi המחשב נבנה מאפס למעט כונן קשיח אחד ולמעט כרטיס מסך שהוא ממש חדש גם כך.

שאלה אחרונה. על פניו הלוח אם נראה סבבה והוא בהחלט מספק מבחינת מה שהוא מציע אבל ראיתי פה לפני כמה שבועות ביקורת מאוד טובה על דגמי המקסימוס (אשר גם נראים מרשים), הם לא עדיפים?

פורסם

מקסימוס אלה לוחות לגיימרים \ אוברקלוקרים עם הרבה מאוד גימיקים ופיצ'רים מיותרים למדי, בטח לעבודה.

ועל כל זה, מקסימוסים באים רק לדגמיה-I7 למיינסטרים, כלומר תושבת 1155 או המקבילה בעתיד.

ראמפייג' (Rampage) הם הלוחות לתושבות המקצועיות \ שאפתניות של I7 והם יקרים יותר.

אני בכלל אמליץ על לוח אחר, של גיגהבייט, X79S-UP5 WIFI לוח ברמה מקצועית, עם חיבורי SATA רבים ובקר SAS של LSI. בנוסף יש לו מערכת אספקת חשמל מתקדמת וללא coil whine שזה זמזום אלקטרוני שיכול להגיע מקבלים \ סלילים, וקשה מאוד להעלים אותו.

והוא גם נראה די טוב :D

אתה מוזמן מלהתרשם מה-R4 בגלריה, בפרוייקט של adi518 (שמציג את הפוטנציאל) ובפרוייקט שלי שיגיע בקרוב.

פורסם

אני עדיין חושב שכדאי לך "לנטוש" את הסדרה הביתית של Intel לטובת הסדרה העסקית (Xeon) כי הם באמת מיועדים לצרכים שלך.

מעבד מסדרת E5 (נניח 2690) בעל 8 ליבות (16 Threads) אני חושב שהוא יהיה מעולה לצרכים שלך.

השאלה היא שוב - האם אתה באמת מחפש למצות את התקציב שלך או לנסות ולחסוך תוך התפשרות בביצועים ובמטרה להחליף את המחשב שוב בעוד כשנתיים-שלוש.

פורסם
  • מחבר

עוד שנתיים-שלוש המחשב בלאו הכי יהפך למחשב ביתי של בן משפחה, לי לא יצא כלום מזה.

xeon אני עוד מכיר מימים ימימה ואין לי שמץ של מושג היכן בארץ ניתן להשיג כזה. לפי המחירים באמזון, מעבד כזה יעלה לי 7 אלף עוד לפני מיסים. אם נית ןיהיה לבנות מערכת על פי מעבד כזה (במידה וכמובן זה יכנס בתקציב) והביצועים שלו יותר טובים ממה ש-ymac הציע אז בהחלט יש מקום לשקול לקנות מעבד xeon.

ymac למרות שאני עדיין בדיעה כי ליאן לי הם הטופ שבטופ, החלטתי ללכת על R4. לא מצאתי אפילו ביקורת שלילית אחת על המארז והוא עולה פי חמש פעמים פחות מליאן לי

פורסם
פי חמש פעמים פחות

אכן דרך מעניינת להגיד 'חמישית' :hat:

פורסם
  • מחבר

זאת השעה :)

להגנתי ייאמר שאינני זוכר מתי פעם אחרונה ישנתי היטב

פורסם

מתוך מה שכתבת עד כה אתה מעוניין בתחנת עבודה שמיועדת לצרכי מחקר ונקנת מתקציב מחקר (גרנט). תרשה לי להציע לך כיוון שונה ממה שהציעו עד עכשיו.

היות ומדובר בכלי עבודה רצוי ללכת למי שמוכר כלי עבודה, דהיינו תחנות עבודה של Dell או HP (יש גם ל-Lenovo אבל הם פחות מומלצות). לשתי החברות יש תחנות עבודה מצויינות שיענו על הדרישות שלך בלי שום בעיה. התחנות מיועדות לעבודה עם מעבדי Xeon, גם בגרסה של מעבד יחיד וגם בגרסה של מעבד כפול (אם צריך ונכנס לתקציב).

היתרון הכי גדול ברכישה כזו היא האחריות והשרות שאתה לא תקבל מאף אחת מהחנויות שהוזכרו (כלי עבודה כבר אמרתי). ברור שתשלם יותר ממערכת שתרכיב לבד אבל בתמורה תקבל מערכת שעברה בקרת איכות טובה יותר וגב של חברה גדולה עם 3 שנים אחריות לפחות על כל החומרה ועם שירות עד הבית (במקרה של תקלה יגיעו אליך, לרוב למחרת מפתיחת קריאת שרות).

את התחנות אפשר לקנפג ולהזמין אצל ספקי IT גדולים כמו מלם-תים, אומינטק, בינת, הראל ועוד.

הסדרה של Dell נקראת Precision והדגם שכנראה רלוונטי עבורך הוא T3600 שמגיע עם מעבדי Xeon E5 (סדרת E5-16XX עם 6 ליבות או E5-26XX עם 8 ליבות). הדגם המקביל של HP הוא Z420. במידה והתקציב יאפשר לך תוכל לעלות ל-T5600 של Dell או Z620 של HP (לא בטוח שתוכל במסגרת התקציב שלך). הדגמים האלו מיועדים לעבודה עם שני מעבדי Xeon.

מניסיון, איכות הבניה של שתי הספקיות היא מצויינת והתחנות שקטות להפליא.

מכיוון שהצרכים שלך לא דורשים כרטיס מסך יוצא דופן כדאי להזמין את התחנות עם כרטיס מסך בסיסי.

פורסם

אני לא חושב שבתקציב הזה ובקונפיגורציה של מעבד אחד שווה לא לקחת I7 עם OC

פורסם

2 האפשרויות טובות, גם החלופה של הI7 החזק משושה הליבות בOC, וגם חלופת הXEONים

לדעתי, צריך לבדק "בדק בית" ולראות תחת איזו מערכת מקבלים ביצועים טובים יותר בהתאם לצרכים.

האם תדר גבוהה יהיה עדיף על ריבוי ליבות, או ההפך?

קח בחשבון שבXEONים החדשים, מעבד תקציבי (נניח סביב ה400$ באיביי), תקבל תדר יחסית נמוך, ואלו עם התדר הגבוהה יעלו כ1K$ לחתיכה.

בכל מקרה, גם אם הפיתרון של הXEONים יהיה זה שיבחר, תוכל להזמין את הרכיבים מחו"ל, מוצרים ברמה גבוהה שכזו (מעבדים ולוח), נדיר שהולכים.

וגם אם צריך לממש אחריות, אולי זה פחות נוח ממימוש בארץ, אבל השירות שתקבל יהיה מעולה. (ואני מדבר מניסיון)

מערכת מחו"ל תעלה משמעותית פחות, גם בגלל שמדובר בחו"ל, וגם בגלל שסביר להניח שאתה לא צריך חוזה אחזקה או משהו דומה

חיסרון נוסף לריבוי מעבדים הוא צריכת חשמל וחום, אומנם המערכת שלי היא תחת OC, (ועם כמה כרטיסי מסך), אבל זה מתורגם ללא מעט חום וכסף.

המערכת שלי צורכת במנוחה 400W, שזה בערך מה שמערכת ממוצעת צורכת בעומס / משחקים. לכן, אם אין צורך ממשי - הייתי נמנע.

פורסם

כמו שאורי ציין, לך על אחת מתחנות העבודה של המותגים. לי יש בעבודה גם Z620, והם שקטות בטירוף, ונותנות ביצועים מעולים.

פורסם

אני עם אורי, קח את ה-precision לא תצטער, עם שס"י שיכול לקבל בעתיד עוד מעבד XEON, שרות ואחריות לשלוש שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים