עבור לתוכן

יש דגשים מיוחדים שצריך לשים לב אליהם כשמתקינים SSD?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד בן שנה בערך, אני רוצה לחבר לו ssd שקניתי אתמול של סמסונג ועליו להתקין מחדש windwos 7

שמעתי משהו שאסור לעשות דיפראג לssd כי זה ימחוק את כל הדיסק זה נכון?

ויש משהו שאני צריך לשנות בביוס לפני ההתקנה?

תודה מראש.

פורסם

1. קודם כל, לפני שאתה מתעסק איתו בכלל בהתקנות, תחבר אותו בלוח אם שלך לכניסת SATA6 של הלוח שמקושרת לצ'יפסט! ולא לבקר מובנה נוסף אחר. כלומר לחיבור SATA 3=SATA 6Gb/s)

2. תוודא שהבקר הSATA בביוס אצלך מוגדר לעבוד כAHCI ולא כIDE/COMPATIBLE MODE, דבר שעלול למנוע מהSSD לעבוד עם TRIM ועוד פונקציות מיוחדות שיש לו = ביצועים נמוכים.

לאחר ההתקנה של ה-WIN7

תתקין את התוכנה של SAMSUNG ותעשה FIRMWARE UPDATE לאחר מכן,

מומלץ להתקין DRIVER של אינטל שמשפר ביצועים.

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=2101&DwnldID=22676&ProductFamily=Software+Products&ProductLine=Chipset+Software&ProductProduct=Intel%C2%AE+Rapid+Storage+Technology+(Intel%C2%AE+RST)〈=eng

וזהו בעיקרון לא מסובך יותר מדי.

פורסם

איחוי לא הורס כלום, הוא פשוט מיותר מאחר ואין לכונני SSD את ה-latency הגבוה של כוננים קשיחים בגישה אקראית.

בכל מקרה אם אתה מתקין windows 7 על SSD, האיחוי האוטומטי מבוטל בברירת מחדל.

פורסם

הדרך היחידה לעדכן קשוחה בכוננים של SAMSUNG זה דרך התוכנה Samsung SSD Magician ומניסיון אפשר להתקין WIN לאחר מכן להתקין את התוכנה ולעשות FIRM UPDATE עובד מצויין, גם לאחר בדיקה קצרה ברשת אין עם זה שום בעיה.

פורסם
1.

2. תוודא שהבקר הSATA בביוס אצלך מוגדר לעבוד כAHCI ולא כIDE/COMPATIBLE MODE, דבר שעלול למנוע מהSSD לעבוד עם TRIM ועוד פונקציות מיוחדות שיש לו = ביצועים נמוכים.

עד כמה זה חשוב ?

יש לי לוח ישן מאוד וכאשר אני מעביר למצב AHCI הווינדוס הנוכחי לא עולה בHD הישן

האם כאשר אני התקין ווינדוס חדש בכונן SSD הוא אמור להיות טוב ותקין במצב זה?

פורסם

הוא לא אמור לעלות אם שינית ל-AHCI, תשנה לזה רק אחרי שהכנסת את ה-SSD.

פורסם

זה תקין שהוינדוז הישן לא עולה. חייבים לעשות לו שינוי מסוים לפני שמשנים בביוס ל AHCI בכדי שיעלה לאחר השינוי.

לא תהיה לך שום בעיה בהתקנת WIN7 חדש. רק תעשה זאת לפני תחילת ההתקנה.

וזה מאוד קריטי לשים AHCI ל SSD. אומנם זה יעבוד גם במצב IDE, אך עם ביצועים נמוכים שיחמירו עוד יותר במהלך הזמן.

פורסם

"1. קודם כל, לפני שאתה מתעסק איתו בכלל בהתקנות, תחבר אותו בלוח אם שלך לכניסת SATA6 של הלוח שמקושרת לצ'יפסט! ולא לבקר מובנה נוסף אחר. כלומר לחיבור SATA 3=SATA 6Gb/s) "

לא הבנתי. רשמת שצריך לחבר ל

SATA3

ואז רשמת

SATA6

פורסם

אותו הדבר.

הראשון זה כינוי לסטנדרט (לא רשמי) השני הוא מהירות החיבור. (כינוי רשמי)

פורסם

הבנתי. עוד שאלה ברשותכם.

קניתי SSD. אני לא רוצה למחוק את המידע על ההארד דיסק הקיים שיש לי עכשיו, שנמצאת עליו מערכת הפעלה. אני מחבר את הSSD לSATA0 ואת הHDD הרגיל לSATA1, נכון? עכשיו, בהתקנת WIN7, מה אני עושה עם המחיצות, כדי להתקין את WIN7 על SSD ושהמערכת הפעלה החדשה תהיה ראשית?

פורסם

אתה תראה 2 כוננים, אחד בגודל קטן של הSSD והשני של הHDD ... ככה תזהה בלי בעיה. ובSSD לא יהיו פרטיציות עדיין מה שגם מקל על הזיהוי.

פורסם

הבנתי. אבל איך אני אומר להתקנה שאני רוצה להפוך את הדיסק של SSD לדיסק SYSTEM? כלומר, להתקין עליו מערכת ההפעלה כדי שהיא תהיה ראשית?

ועוד משהו. כמה אזיקונים אני צריך כדי שזה יחזיק לי במארז? P:

פורסם

בזמן ההתקנה של מערכת ההפעלה אל תחבר את הקשיח, כך כל קבצי המערכת יותקנו על ה-SSD, בסיום ההתקנה חבר את הקשיח.

פורסם

איך לא חשבתי על זה D:

תודה!

- - - נערך: - - -

ועוד משהו, סליחה מראש על החפירה:

חיפשתי בSAMSUNG גם בUK וגם בUS בעמוד הרשמי של המוצר ולא מצאתי שום firmware. אין קושחה עדכנית ל- samsung 840 250 GB?

פורסם
סבבה

זה שונה מ - M4 ועוד כמה.

אפשר לומר שגם זו אבולוציה.

:xyxthumbs:

עידכון קושחה לא מוחק שום דבר בM4 .. אתה מעדכן דרך דיסק הBoot או דרך התוכנה שלהם וזהו ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים