עבור לתוכן

ספק ג'נרי קוטל כוננים קשיחים, ייתכן?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחרי שלמדתי קצת מהפורום על חשיבות הספק, חשבתי שאולי העובדה שנהרסו לי 3 כוננים קשיחים (לא חדשים אבל תקינים) בשנה האחרונה קשורה לספק הג'נרי שלי, מה דעתכם?

פורסם

רוב בעיות החומרה קשורות לאי-יציבות של החשמל,

כן ספק גנרי להחלט יכול להרוס דיסקים קשיחים.

פורסם

יכול מאוד להיות שהספק הבעיה, אבל אף אחד לא יכול לומר לך בוודאות(בטח לא בלי לבדוק).

בכל מקרה הרבה אנשים למדו על בשרם להימנע מספקים גנרים.

מניעת צרות יותר חשובה מכמה שקלים חיסכון.

גם לי היתה בעבר נקודה בזמן בה שיניתי את התפישה לגבי השקעה באיכות רכיבים מסוימים.

והכי חשוב אולי מכולם זה ספק כוח.

פורסם

מבחינתי הספק זה הלב של המערכת, כמו שהלב הוא משאבת דם לאייברים, הספק הוא המשאבה למתח יציב לרכיבים.

לפי דעתי הוא כן יכול לקבוע אם הבעיה בספק, אם הוא מחליף ספק ורואה שההרדיסקים מחזיקים מעמד, זאת אומרת הספק היה בעייתי.

פורסם
יכול מאוד להיות שהספק הבעיה, אבל אף אחד לא יכול לומר לך בוודאות(בטח לא בלי לבדוק).

בכל מקרה הרבה אנשים למדו על בשרם להימנע מספקים גנרים.

מניעת צרות יותר חשובה מכמה שקלים חיסכון.

הייתי אומר אפילו לא, כי ספק איכותי בעל נצילות גבוהה שבשורה תחתונה גם תביא לחסכון בחשמל.

פורסם

יכול להיות. ככלל לא רצוי להשתמש בספקים גנריים. מחשב מאוד חלש (כרטיס מסך מובנה, כונן קשיח 1 וכו) בהרבה מקרים יכול להחזיק על ספק גנרי (לא מומלץ אבל במציאות זה יכול לעבוד בצורה סבירה וגם לי יש כאלה), אם הספק הגנרי עצמו הוא אחד מהגנריים הסבירים והוא תקין אז פחות נפוץ שייקרו בעיות חומרה (עדיין אפשרי)

אבל מה אם דברים אחרים - רעידות ? אוורור באיזור של הדיסק ? כבל SATA דפוק (הכונן לפעמים לא מזוהה בהפעלה של המחשב?) ? סתם כוננים לא איכותיים שנפלת עליהם (הם היו כולם מאותו דגם/חברה ?) ? - וכו....

פורסם
  • מחבר

אבל מה אם דברים אחרים - רעידות ? אוורור באיזור של הדיסק ? כבל SATA דפוק (הכונן לפעמים לא מזוהה בהפעלה של המחשב?) ? סתם כוננים לא איכותיים שנפלת עליהם (הם היו כולם מאותו דגם/חברה ?) ? - וכו....

רעידות - לא יותר ממחשב רגיל

כבל SATA- החלפתי אחרי הדיסק השני..אבל אין לי באמת מושג איך לבדוק אותם

כוננים - WD, SEAGATE

שאלה: מה זה ספק גנרי סביר? COOL MAX למשל?

פורסם

תלוי מה אתה רוצה מהמחשב - מחשב אם כרטיס מסך מובנה יכול להחזיק על ספק כמו סדרה PL של ever power, מחשב ממש בסיסי גם על דברים כמו abpower או zumax, נכון שהספק עדיין לא עומד באף תקן של יציבות אבל אלה ספקים גנריים שעובדים בסדר אם לא מעמיסים אותם יותר מידי (בניגוד לרוב הגנריים, שפשוט לא יציבים באף מצב - cidev למשל משחרר קפיצות מתח פי 3 ממה שמותר בתקן....)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים