עבור לתוכן

לקנות סמארטפון כעת או לחכות קצת?

Featured Replies

פורסם

אני מסתובב בעולם מרבית השנה וזקוק לסמארטפון שיסיר מעליי את עול הלפטופ, מצלמה, מחברת וכו' ובעצם יהיה one-stop-shop להכל.

משחקים לא חשובים לי כלל אז ככה שכוח עיבוד לא חשוב לי יותר מדי - אני כן צריך אותו כGPS, שעון מעורר, תרגום, אינטרנט, לוג צלילה ואימונים, notepad, סקייפ, קצת מוזיקה ויוטיוב ובעיקר מעקב אחר סטטיסטיקה ואימיילים שקשורים לעסק שלי. מצלמה גם מאוד חשובה לי ולמעשה זו הסיבה שויתרתי על הXPERIA Z (אמנם הוא משוריין וזה בונוס נפלא עבורי, אבל המצלמה שלו, לעומת מצלמת הIPHONE5 ממנה התרשמתי, לא סיפקה את הדרישות שלי).

כחלק ממה שאני עושה אני מצלם המון תמונות בעולם - ועד כה הסתובבתי עם הOLYMPUS XZ1 שהיא באמת מדהימה - אך אני מוכן להתפשר על איכות (עד רמה מסוימת) כדי לחסוך בעול פיזי.

אני שומע המון באז סביב המכשירים הסינים למיניהם וחשבתי שאולי אחד מהם יתאים (אני לא זקוק למעבד מפלצת אני מניח) כי המחיר שלהם כל כך זול ואולי מפצה על החוסר-שריון סטייל XPERIA-Z שעולה פי 3. יש שלווה נפשית בעובדה שהמכשיר כל כך זול - ככה שגניבה/נפילה מה שלא יהיה לא תביא עמה מחיר רגשי זהה למה שהיה מביא אבדון של מכשיר יקר יותר.

תקציב לא מוגבל - אני פשוט מחפש את הbang-for-the-buck הכי טוב עבור השימושים שציינתי.

אם אמור לצאת בקרוב מכשיר משוריין עם מצלמה באיכות גבוהה מהרגיל - אין לי בעיה לחכות קצת.

Your thoughts?

תודה רבה רבה :xyxthumbs:

עריכה: שכחתי לציין - רמת אבטחה גבוהה במכשיר (קורא fingerprints?) גם היא בונוס נהדר. כל הסיסמאות לעניינים הפיננסים שלי הולכים להיות שם וזה די מלחיץ.. :hat:

• תגובות 30
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם הגודל לא מפחיד אותך, הייתי ממליץ לך על נוט 2. למקרה שאתה מפחד להרוס אותו- תמיד תוכל לקנות לו כיסוי ומגן מסך.

פורסם
  • מחבר

יש לי סלידה עזה מכיסויים ותוספים חיצוניים - לכן הXPERIA Z כל כך קסם לי ;) לא מעט אני מוצא את עצמי תחת מונסונים, על סירות בספארי-צלילות וכו'

למה אתה ממליץ על הNOTE 2? הוא נראה עצום ואני לא רואה איך הגודל הזה יתרום לי יותר מדי

תודה רבה חבר

פורסם

רשמת מקודם שאתה צריך מכשיר נוח עם gps טוב ואפשרות נוחה ל notepad. הסוללה שלו מחזיקה הרבה מאוד זמן, והמצלמה שלו (מבחינתי) מעולה.

באתחלה גם אני נבהלתי מהגודל, אבל עכשיו לא נוח לי להשתמש בכל מכשיר שהוא פחות מ 4.7 אינץ'- רק בגלל הנוחות של הנוט.

אני אישית לא אוהב את הקטגוריה של מכשירים חצי מוקשחים כמו ה xperia z שחשבת עליו. הם מסורסים מבחינת ביצועים, בדרך כלל מגושמים. וכל הכיסוי מחברים שהמכשירים האלה מגיעים איתם (אלה שלא נותנים למים לחדור לבפנים) בסופו של דבר גם הם נהרסים- הבעיה שאתה לא יודע מתי והאם תוכל לתקן את המצב, או פשוט לרכוש מכשיר חדש.

יש חברה בארה"ב (לא זוכר את השם שלה) שעושה נאנו כיסוי לכל מכשיר חדש שתשלח להם תמורת בערך 50 דולר, שיתן למכשיר עמידות נגד מים.

פורסם

אני חושב שאם אתה מטייל הרבה, נפילה היא רק עניין של זמן ולא משנה כמה זהיר תהיה.

לכן אף אחד מהמכשירים שאתה מדבר עליהם לא ינצל בלי כיסוי מתאים בנפילה חסרת מזל. וכמו שלא היית חושב לקחת מצלמה יקרה בלי נרתיק לאיחסון, אותו הדבר כאן. רק שכאן ניתן לוותר על נרתיק לאיחסון שממש לא נוח, ובמקום זה לקחת כיסוי דו צדדי מגנטי שמגן גם על המסך.

פורסם
  • מחבר

יש לי הזדמנות להזמין את הנקסוס 4 בסביבות ה1500 שקל, קראתי עליו קצת ביקורות ואת הת'רד האחרון כאן באתר:

http://hwzone.co.il/community/threads/523523-Nexus-4-VS-SGS4

היחס ביצועים:מחיר שלו נראה לי כמו no-brainer אמיתי,

אני מפספס פה משהו? כיצד ייתכן שהוא כל כך זול?

פורסם

איך הוא כזה זול? כי גוגל מוכרת אותו.

כל מי שיכול להשיג אותו במחירי google play לא צריך לחפש בשום מקום אחר.

אני עם המכשיר כבר כמה חודשים - תענוג.

פורסם
  • מחבר
איך הוא כזה זול? כי גוגל מוכרת אותו.

כל מי שיכול להשיג אותו במחירי google play לא צריך לחפש בשום מקום אחר.

אני עם המכשיר כבר כמה חודשים - תענוג.

ראיתי שהוא לא תומך LTE - מה זה אומר 'בתאכלס' (לא רק ברשתות הישראליות אלא גם כשלוקחים בחשבון את העולם הגדול)

תוכל לתת דעתך על המצלמה שלו ביחס למצלמת האייפון 5?

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

LTE = רשת דור רביעי שלא קיימת בארץ ולא נפוצה בכלל באירופה. רלוונטי בעיקר לתושבי ארה"ב.

אם אתה משתמש בסים ישראלי, אין לך מה לעשות עם LTE בשום מקום בעולם.

אין לי איך להשוות לך את המצלמות, ברשת תמצא לא מעט השוואות. אני מרוצה מהתוצאות, בעיקר של הוידאו. מה שכן, ידוע שהמצלמה היא לא הטובה ביותר בשוק הסלולאר.

אגב, למטיילים, צילום ה-sphere פשוט תענוג.

פורסם
  • מחבר
LTE = רשת דור רביעי שלא קיימת בארץ ולא נפוצה בכלל באירופה. רלוונטי בעיקר לתושבי ארה"ב.

אם אתה משתמש בסים ישראלי, אין לך מה לעשות עם LTE בשום מקום בעולם.

אין לי איך להשוות לך את המצלמות, ברשת תמצא לא מעט השוואות. אני מרוצה מהתוצאות, בעיקר של הוידאו. מה שכן, ידוע שהמצלמה היא לא הטובה ביותר בשוק הסלולאר.

אגב, למטיילים, צילום ה-sphere פשוט תענוג.

תודה רבה על ההסבר,

יש לך מושג אם הLTE הזה קיים באסיה/אפריקה/אמריקה הלטינית? יצא לי להיות באיזורים האלה המון

ושאלה אחרונה - מהו המחיר המקסימלי לדעתך משתלם לקנות את הנקסוס 4 כשכל שאר הגדולים מתומחרים בין 3000-3500 ?

שוב תודה גיל,

מעריך את זה

פורסם

תוכל לעיין ברשימה למטה ולראות איזו מפעילה תומכת בכל מדינה:

http://www.worldtimezone.com/4g.html

היום הייתי משלם עד 2000 ש"ח עבור הנקסוס 4. כמובן שעם הזמן המחירים יורדים, יש שמועות על מחליפים ומה לא.

פורסם
  • מחבר

"In the US, a flagship phone without LTE is like a muscle car with no wheels. For other networks in other countries, and for the lucky T-Mobile customers out there that are getting great speeds on its HSPA+ network — great. No problem. Go get this phone. But for others — many others — it's hard to imagine buying this device when you know it's a generation behind in terms of network technology. "

עד כמה מהירות הרשתות בישראל? אני מבין שאין פה עדיין לא HSPA ולא LTE על פי התרשים ששלחת, מענין אם יצא בקרוב

עריכה:

יש את הZOPO C2 שמראה מפרט חזק יותר ב30% פחות מחיר (600 שקל הפרש - 900 במקום 1500)

על מה מבין השניים הייתם הולכים? (או כל מקביל סיני אחר)

הבנתי שהמעבד שלו חלש אבל יש לי אפס רצון או צורך למשחקים

http://www.geekbuying.com/item/ZOPO-C2-5-0-Inch-MTK6589-Quad-Core-Smart-Phone-1080P-IPS-Screen-1GB-RAM-4GB-ROM-Aliyun-OS-with-3G-GPS-Black-315185.html

פורסם

אל תשווה ביניהם בכלל :nono:

איך הגעת למסקנה שהוא חזק יותר? על הנייר, הוא נחות בכל פרמטר.

מעבד, RAM, מצלמה, תוכנה, איכות בנייה.

פורסם
  • מחבר

אופס, צודק..

ומה אם משווים את הנקסוס 4 לאייפון 5? חבר שלי קיבל את האייפון כמתנה לחתונה ולא מפסיק להתרגש ממנו. "הטאץ' שלו לא רואה את הגלאקסי!" הוא סיפר לי הבוקר.

עשיתי השוואה קטנה ברשת והבנתי שהיתרונות של האייפון על הנקסוס הם מצלמה טובה יותר וחיבור LTE אל מול מפרט חזק יותר כמעט בכל פרמטר אצל הנקסוס + גורילה גלאס + 50% מחיר (!!!!) + NFC שאני מניח שלא כל כך שימושי בארץ

ובכל זאת, איך ההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי ב'שטח' - ובמיוחד ממבחינת חווית שימוש ('טאץ'', מקלדת וכו')? האייפון זו האינדיקציה היחידה שלי, התנסיתי בו אתמול והוא נחמד מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים