עבור לתוכן

לימודי משחקים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין ללמוד עיצוב משחקים, ומתלבט איפה ללמוד.

אין לי רקע טכני, ובכלל אני יותר רוצה להתמקד בתסריטאות של משחקים ובבניית סיפור.

איפה כדאי לי ללמוד?

פורסם

עיצוב משחקים ותסריטאות זה דברים מאוד שונים.

לתסריטאות לא חסר מקומות בארץ בין אם זה אוניברסיטאות גדולות כמו אוניברסיטת תל אביב או מקומות קטנים יותר כמו סם שפיגל (כנראה מוסד הלימודים הטוב בישראל בתחום הקולנוע), מדובר בלימודים שאורכם שנתיים/שלוש (או 4 לתואר מלא). דרך אגב היוצר של BIOSHOCK הוא תסריטאי במקור.

לעיצוב משחקים יש את מכללת תילתן שהתחילה השנה במיזם שמתמקד בעיצוב משחקים. הם עובשים בשיתוף על EPIC ו UNITY ובמהלך הלימודים לומדים שם להשתמש בתוכנות עיצוב גרפי ובכלי פיתוח למשחקים (UDK ו UNITY כמובן). מוקדם מידי לדעת אם כדאי ללכת לשם ומה תהיה ההצלחה של המסלול (לימודים של כשלוש שנים). אני חושב שהלימודים האלה הם לא לימודים לתואר (כלומר לא תואר ראשון).

פורסם

חיפשתי קצת בנושא לא מזמן ומצאתי שלושה מקומות שבהם יש מסלול לימודים של פיתוח ועיצוב משחקים - המדרשה בבית ברל, מכללת שנקר ובית ספר חשיפה של האוניברסיטה הפתוחה. בשלושתם לפי מה שהבנתי מדובר במסלול של לימודים של יום-יומיים בשבוע במשך שנה אחת, ומלמדים הכל, החל מכלי פיתוח ועיצוב, תסריטאות, הצד העסקי של העניין ועוד. הבעיה היא שלא מצאתי יותר מדי חוות דעת על המסלולים האלה.

פורסם

היי,

אני בוגר התכנית של בית ברל. סיימתי את הלימודים בשנה שעברה.

לדעתי לימודי עיצוב ופיתוח משחקים תורמים מאוד: גם מבחינת הכלים שאתה רוכש, גם ההיכרות עם אנשים אחרים שמעוניינים לפתח משחק וגם מבחינת ההשתלבות בתעשייה (בבית ברל, כל אנשי הסגל הם אנשי מפתח בתעשייה המקומית)

קצת אחרי סיום הלימודים, הקמתי במשותף עם שלושה חברים מהלימודים סטודיו לפיתוח משחקים: http://doubleduck.co

מאז ההקמה, אנחנו עסוקים מאוד ונהנים מכל רגע :)

זה נכון שהתעשייה המקומית עוד לא הגיעה לרמה של משחקי AAA. אבל בכל הנוגע למשחק מובייל, טבלטים וSocial יש כמות לא מבוטלת של חברות עם הישגים מרשימים, והקהילה מתפתחת בקצב מאוד גבוה :) קיימות גם 2 חברות שעשו משחקים לXbox Live Arcade.

בנוגע לתסריטאות, יש הבדל משמעותי בין תסריטאות לקולנוע ותסריטאות למשחק, מהסיבה הפשוטה שלמשחקים יש רובד של אינטראקציה שלא בא לידי ביטוי בקולנוע. משחקים צריכים להעביר חוויה שהשחקן מפעיל, בניגוד לסרט שבו הצופה פסיבי לחלוטין.

אשמח לענות לכל שאלה בנוגע לתכנית ו/או לתעשייה בארץ.

פורסם

בשמחה.

אנחנו עובדים בצורה עצמאית לחלוטין.

העבודה שלנו מתחלקת למשחקים עבור לקוחות (כפי שניתן לראות באתר שלנו) ומשחקים עצמאיים, בעיקר לטלפונים וטבלטים.

בנוגע למשחקי פייסבוק וטלפונים, לא הייתי ממהר לזלזל במשחקים מסוגים אלו! גם מבחינה כלכלית, וגם מבחינת רמת הכותרים שיוצאים ומשתפרים בקצב מאוד מהיר. אני צופה שבשנים הקרובות הטבלטים יתפסו תאוצה מדהימה והרבה שחקני hardcore ימצאו את עצמם פתאום משחקים שם :)

מבחינת חברות, אני לא ממש מכיר את כולן (קיימות עשרות), אבל הבולטות שעולות לי לראש הן: Plarium, Playtika, Funtactix להם משחקי מובייל/פייסבוק מצליחים מאוד. בנוסף יש גם את Side-Kick וSpiky Snail להן 2 משחקים באקס בוקס: Mini Ninjas Adventures וSplatters שיוצא בקרוב גם למחשב.

פורסם

הפרוייקט הישראלי הגדול האחרון היה כוכב כחול שיצא לפני הרבה מאוד שנים והופץ בעולם על ידי EA תחת שם אחר. מאז יש בארץ רק פיתוחים קטנים יותר (דפדפנים וניידים). כמו שהוזכר יש משחקים בודדים שהגיעו ל XBOX ולמחשב. adventure mob (ממוקמים בתל אביב) היו אמורים לעבוד על Leisure Suit Larry האחרון אבל הפרוייקט הועבר לחברה אמריקאית. לא ברור כמה מהעבודה שלהם נשארה במשחק בסוף, המשחק יצא בסוף החודש נראה אם הם יופיעו בקרדיט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

Danman, אשמח אם תוכל להרחיב על הלימודים ואיזה כלים קיבלתם? תודה!

פורסם

היי אפי!

הלימודים מתקיימים במשך יומיים בשבוע לאורך שלושה סמסטרים, ומתחלקים למספר תחומים עיקריים: לימודים תאורטיים על משחקים (מהו משחק, מה כיף במשחק, וכו), אפיון משחקים (בניית עולם, דמויות, מכניקות משחק, שלבים) והפקת משחק - הסטודנטים מתחלקים לקבוצות ועובדים על משחקים משלהם לאורך הסמסטר.

אם אתה רוצה לשמוע עוד אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי.

פורסם
  • מחבר

תודה! ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים