עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך בצורה הכי משתלמת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מאיפה צצת עם הרעיון הזה, אבל GTX 260 חלש מאוד! הוא אולי יעבוד קצת יותר טוב ממה שיש לי, אבל הוא לא יפעיל משחקים בהגדרות גבוהות.... לגבי המסך, אני יכול להשיג בחינם מסך של סמסונג 16:9 יותר טוב, הבעיה היא הגודל- הוא 21 אינץ' וזה קטן לטעמי.

פורסם

קניתי את הכרטיס RADEON 5450 כדי לחסוך בזיכרון הפיזי - RAM, וחוץ מזה אף פעם לא סמכתי על כרטיס מסך מובנה...

no offence, אתה ממש newbie בתחום המחשוב ולא ממש מבין מימינך ומשמאלך.

אז ראשית טוב שהגעת לכאן, בטוחני שתקבל הרבה ידע אם תתמיד לקרוא ולהשתתף בדיונים :xyxthumbs:

HD5450 זהו איננו כרטיס שמיועד מלכתחילה למשחקים כלל וכלל, אלא מהווה כרטיס גראפי בסיסי בלבד לצרכי דו-מימד,

קרי: למחשב משרדי המריץ אופיס וגולש באינטרנט.

בעקרון, מאיצי מסך גראפיים המיועדים למשחקים (בדור סדרת ה- 5000 של AMD) מתחילים למעשה ב- HD5750,

שזהו "כרטיס הכניסה" לעולם ההאצה התלת מיימדית (עבור משחקים) בדור ההוא שיצא עוד בשנת 2009.

כיום 2013 כרטיס הכניסה הוא ה- HD7750 שעולה בחנות חדש 490 ש"ח. עבור רזולוציות מקסימליות של 1280x1024 (כפי שיש לך),

הוא אמור להספיק. יחד עם זאת כהכנה לעתיד, אישית לא הייתי רוכש (נכון להיום) כרטיס שהוא פחות מסדרת 7800 של AMD,

משום שמתי שהוא תחליף הרי מסך. חבל לרכוש היום כרטיס מסך בסיסי ביותר, רק בכדי להחליפו שוב פעם עם שדרוג המסך שיקרה

להערכתי במהלך השנה הקרובה.

עוד אפשרות הינה רכישת כרטיס מסך משומש, חפש משהו סביבות 5830/5850/5870, או אפילו 5770/6770.

מחירי אלו כמשומשים צריכים לנוע בין 180-400 ש"ח "סדר גודל" והם די נפוצים בלוחות.

אל תתפשר על סדרות 4000 של AMD או על סדרות 200 של NV (ללא תלות במחיר) משום שאלו אינם תומכים ב- DX 11 .

תקן שכיום נחשב כבר כתקן חובה - כל כותר חדש שמשתחרר לשוק בשנים הקרובות, ידרוש אותו כמינימום להרצה.

לגבי סוגיית תמיכה ב- PCI express מתקן 3.0 אל מול תקן 2.0, אין כל נגיעה לביצועי כרטיסי המסך ברמות שהנך מתיחס אליהן.

ממחקרים שבצעו ויש ברשת הרבה, מסתבר שרק בסגמנט העליון ביותר בכרטיסים כדוגמאת 7970GE למשל שעולים מעל 2000 ש"ח,

עשויה (אך לא חייבת) להיות לכך השפעה, וגם זו מנורית בהחלט ואיננה עוברת אחוזונים בודדים. ישנן נקודות הרבה יותר דחופות

לשפר בטרם רוחב אפיק ה- pci express הופך לרלוונטי, כמו למשל מעבד עדכני, כמות זכרון מספיקה למחשב = 8GB, ומערכת הפעלה

חלונות 7 - 64ביט כמינימום.

פורסם

^ דיי! אני לא יכול להמשיך לעקוב אחרי הדיונים שבהם אתה כותב, פשוט מגילה... (זה עוד קצר)

לפחות תשים תקציר או פסקת סיכום בהתחלה.

פורסם
  • מחבר

ראשית, not taken.

1) אני לא מומחה עולמי לכרטיסי מסך, כי אף פעם לא היה לי כסף לקנות אחד נורמלי, וכל הידע שלי (שהוא יחסית גדול) נקלח ממחקרים שעשיתי באינטרנט (ועשיתי הרבה במהלך השנים), וכתוצאה מכך פניתי דווקא אליכם (שאפו על הפורום, אתם באמת תומכים לעומת פורומים אחרים שאני לא יעשה להם פרסום, רק תבדקו את השרת שלכם כי קשה לפעמים להיכנס לאתר).

מצד שני אל תזלזל בי! למה גם אני יכול ללמד אותך דבר אחד או שניים במחשבים.

2) אני לא שומר על האגו שלי, וכנראה שעשיתי טעות עם קניית הכרטיס הזה במקום לקנות זיכרון מורחב יותר (בכל מקרה לא אני שילמתי על הכרטיס מסך, למרות שרוב ההוצאות על המחשב באו ממני - תתפלאו!!!).

לגבי GTX 260 אמרתי שהוא חלש כי כך מסתמן על הנייר, מבחינת הביצועים שהחברה הצהירה עליו ביחס לכרטיסים החדשים ואלה שיצאו עוד לפני כשנה - ועל כך אני לא חוזר בי!!! השיקול שלי נובע בכך שעוד שנה הוא כבר עלול להתקשות עם משחקים, וכמו שאני תמיד אומר כל כל מוצר שאני מתכנן לקנות: " עדיף להשקיע הרבה כסף על משהו טוב שישאר להרבה זמן מאשר על משהו פחות טוב שיזרק לפח תוך זמן קצר ואז אצטרך לקנות שוב את מה שעולה יקר", משמע אני ישקיע 1300 שקל על כרטיס ששווה כל שקל מאשר על כרטיס שעולה 180 שקל ביד שנייה שלא שווה שקל ולהצטער על כך בעוד שנה (ובמצב של GTX 260 אולי אפילו חצי שנהׂ).

כדאי שתסתכלו באתר הזה: http://community.futuremark.com/hardware/gpu (הוא לא מדוייק לדעתי במאה אחוז, אבל מציג תוצאה של בערך).

לגבי סוגיית המסך ----> מהווה שיקול כבד לקניית הכרטיס מסך, וחבל שלא הזכרתי זאת קודם (עשה לי הרבה כאב ראש), אבל בכל זאת:

מסך טוב, זמן תגובה 2ms, יחס ניגודיות סטטי של 1:1000, גודל 24 אינץ' (אתפשר גם על 23), רזולציה 1920:1080 וכו'.

מסך כזה עולה בערך 1300 ש"ח.

כיוצא מכך, אני אצטרך להשקיע 1300 על כרטיס מסך+ 1300 על מסך + 300 על ספק סה"כ 3000 שקל (מעוגל).

לא עדיף כבר לקנות מחשב נייד ב-10000 ש"ח ללימודים שיש בו כרטיס מסךך שידגדג את GTX 680M??? (אני בלוואך הולך ללמוד עוד שנה שנתיים ובכל מקרה אצטרך מחשב ניייד) או שעדיף כבר לקנות בכלל מחשב נייח חדש וזהו????

בתודה ובהוקרה,

חיים.

פורסם

א. תסתכל על הכרטיס (GTX260) בהיררכיה. מקום מעולה ביחס לגילו (וגם בכלל).

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html

ב. מסך טוב עולה 900 שקל (כבר חסכתי לך 400 שקל).

ג. מה זה בלוואך?

(אני בלוואך הולך ללמוד עוד שנה שנתיים ובכל מקרה אצטרך מחשב ניייד)

פורסם

נעים מאד חיים,

מס' התייחסויות בגוף הטקסט - לנוחיותך בכתב כחול.

ראשית, not taken.

1) אני לא מומחה עולמי לכרטיסי מסך,

זה בסדר גמור, גם כך מרבית המשתמשים בתחום המחשוב אינם מבינים בתחום האצה גראפית,

שהינו נישתי באופן יחסי ודורש התמחויות פרטניות.

כי אף פעם לא היה לי כסף לקנות אחד נורמלי, וכל הידע שלי (שהוא יחסית גדול) נקלח ממחקרים שעשיתי באינטרנט (ועשיתי הרבה במהלך השנים), וכתוצאה מכך פניתי דווקא אליכם (שאפו על הפורום, אתם באמת תומכים לעומת פורומים אחרים שאני לא יעשה להם פרסום, רק תבדקו את השרת שלכם כי קשה לפעמים להיכנס לאתר).

בעיה ידועה, השרת נראה כעמוס מדי או כבעל רוחב פס צר מדי.

מצד שני אל תזלזל בי! למה גם אני יכול ללמד אותך דבר אחד או שניים במחשבים.

אשמח לשמוע קצת מהו תחום התמחותך, אולי אוכל להרוויח משהו על הדרך ?

2) אני לא שומר על האגו שלי, וכנראה שעשיתי טעות עם קניית הכרטיס הזה במקום לקנות זיכרון מורחב יותר (בכל מקרה לא אני שילמתי על הכרטיס מסך, למרות שרוב ההוצאות על המחשב באו ממני - תתפלאו!!!).

לגבי GTX 260 אמרתי שהוא חלש כי כך מסתמן על הנייר, מבחינת הביצועים שהחברה הצהירה עליו ביחס לכרטיסים החדשים ואלה שיצאו עוד לפני כשנה - ועל כך אני לא חוזר בי!!!

GTX260 היה דור הכרטיסים שהתחרה ראש בראש מול סדרת 4000 של AMD אי שם בשנת 2008.

מדובר בדור DX10 שאיננו רלוונטי עוד וכיום נחשב obsolete.

עפ"י המחירון של כרטיסי מסך יד 2 הוא אמור לעלות סביבות 200 ש"ח (אם זכורני נכון גש לבדוק).

בעקרון עדיף משמעותית ברמות מחיר שאינן רחוקות מכך, יהיה לקחת כרטיסים מסדרת 5000 של AMD שכן

אלו תומכים בתקן DX 11 הרלוונטי כיום - זוהי גדולתם הרבה ביחס לסדרות ישנות יותר.

השיקול שלי נובע בכך שעוד שנה הוא כבר עלול להתקשות עם משחקים, וכמו שאני תמיד אומר כל כל מוצר שאני מתכנן לקנות: " עדיף להשקיע הרבה כסף על משהו טוב שישאר להרבה זמן מאשר על משהו פחות טוב שיזרק לפח תוך זמן קצר ואז אצטרך לקנות שוב את מה שעולה יקר", משמע אני ישקיע 1300 שקל על כרטיס ששווה כל שקל מאשר על כרטיס שעולה 180 שקל ביד שנייה שלא שווה שקל ולהצטער על כך בעוד שנה (ובמצב של GTX 260 אולי אפילו חצי שנהׂ).

זהו שיקול שנכון לשני הצדדים ואסבירה: כשרוכשים חדש אל מול חדש, אכן כדברך (לעיתים אך לא תמיד) ישנה הצדקה כלכלית

וביצועית לאורך זמן לרכוש את הדגם היקר יותר, כי זה מאפשר לבצע לאורך תקופה פחות שדרוגים והעלות השנתית הממוצעת יורדת.

צריך כמובן לבחון פרטנית בכל צומת החלטה נפרדת, שכן זה אינו דבר חד ערכי אלא תלוי בפרמטרים המשתנים.

(כתבתי על כך מאמר בפורום זה בעבר לרבות דוגמאות מחושבות כלכלית, הייתי ממליץ למצוא ולקרוא אותו).

מנגד כשמשווים ציוד חדש אל מול ישן משוואות התועלת משתנות, ולעיתים ישנה הצדקה לשדרג מעת לעת בציודים ישנים, לקבל

כח עיבודי שמספק את צרכינו בעת נתונה, אך תוך כדי הוצאה ממוצעת קטנה יותר לאורך הזמן.

שדרוג ממשומש למשומש וחוזר חלילה (למשל) הינה דרך אפשרית שכזו. אני בחרתי בה עבורי בתחום מאיצי המסך במהלך

השנים האחרונות, עת לא היתה אצלי כל חשיבות להיות עם ציוד שהוא המילה האחרונה, למרות שכסף לא חסר (זה יותר עניין עקרוני מבחינתי).

כדאי שתסתכלו באתר הזה: http://community.futuremark.com/hardware/gpu (הוא לא מדוייק לדעתי במאה אחוז, אבל מציג תוצאה של בערך).לגבי סוגיית המסך ----> מהווה שיקול כבד לקניית הכרטיס מסך, וחבל שלא הזכרתי זאת קודם (עשה לי הרבה כאב ראש), אבל בכל זאת: מסך טוב, זמן תגובה 2ms, יחס ניגודיות סטטי של 1:1000, גודל 24 אינץ' (אתפשר גם על 23), רזולציה 1920:1080 וכו'.מסך כזה עולה בערך 1300 ש"ח.כיוצא מכך, אני אצטרך להשקיע 1300 על כרטיס מסך+ 1300 על מסך + 300 על ספק סה"כ 3000 שקל (מעוגל).לא עדיף כבר לקנות מחשב נייד ב-10000 ש"ח ללימודים שיש בו כרטיס מסךך שידגדג את GTX 680M??? (אני בלוואך הולך ללמוד עוד שנה שנתיים ובכל מקרה אצטרך מחשב ניייד) או שעדיף כבר לקנות בכלל מחשב נייח חדש וזהו? ??? לא הייתי מערבב סוגיית מחשב נייד אל מול מחשב נייח, שכן אלו הן שתי חיות שונות ונפרדות לחלוטין בכל המובנים.בהעדרה חשיבות לניידותו של המחשב, מחשב נייח מציג ביצועים עדיפים אל מול מחשב נייד באותו תקציב, וכמו כןהוא נוח יותר בשל מקלדת מסך ועכבר נורמאליים שמקנים איכות עבודה טובה בסדר גודל.יתרון נוסף בנייחים הינה הגמישות שבשדרוג בשל המודולריות הרבה וזמינות החלקים, יש שיומרו כי גם האמינות בעקרוןעדיפה בנייחים והנני נוטה לקבל טענה זו.

בתודה ובהוקרה,

חיים.

פורסם

כמה דברים:

1. הבעיה לא בשרת אלא במשהו אחר. בטיפול.

2. יש משחקים היום שמחייבים כרטיס directX 11 ולכן ה-GTX260 לא במעגל ההמלצות.

3. תמיד כדאי לקנות את הכרטיס עם יחס הביצועים הטוב ביותר לשקל, כל עוד הוא יאפשר שימוש בהגדרות הרצויות. לאורך זמן זה יחסוך הכי הרבה כסף.

4. ההמלצה הטובה ביותר היא לקנות מחשב נייח חזק ומחשב נייד נייד (כלומר קליל). אם אתה לומד בעוד שנתיים, בטוח שעדיף לקנות לפטופ אז.

פורסם
  • מחבר

צודקים

פורסם

2. יש משחקים היום שמחייבים כרטיס directX 11 ולכן ה-GTX260 לא במעגל ההמלצות.

תוכל לתת כמה דוגמאות למשחקים שבכלל לא יעלו במחשב עם HD4890 (לדוגמא)?

פורסם
  • מחבר

למרבה ההפתעה, לחבר שלי יש את אותו הכרטיס, והוא מתקשה להפעיל את black ops 2 ועוד כמה משחקים, (חלקם בעיקר בגלל DIRECTX 11).

דרך אגב, שלא לפרוטוקול, הסתכלתי עכשיו באתר יד 2 לגבי כרטיסי מסך משומשים, יש שם אנשים ממש גנבים וחוצפנים! מוכרים שם כרטיס מסך עם הממשק הישן AGP ב-950 שקל!!!

אחד רצה את RADEON HD 5450 ב-200 שקל (אני משיג אחד חדש בפחות)...

חוצפה של אנשים....

פורסם

תוכל לתת כמה דוגמאות למשחקים שבכלל לא יעלו במחשב עם HD4890 (לדוגמא)?

crysis 3 לדוגמא וגם BF4 שיבוא עלינו לטובה.

פורסם

למרבה ההפתעה, לחבר שלי יש את אותו הכרטיס, והוא מתקשה להפעיל את black ops 2 ועוד כמה משחקים, (חלקם בעיקר בגלל DIRECTX 11).

דרך אגב, שלא לפרוטוקול, הסתכלתי עכשיו באתר יד 2 לגבי כרטיסי מסך משומשים, יש שם אנשים ממש גנבים וחוצפנים! מוכרים שם כרטיס מסך עם הממשק הישן AGP ב-950 שקל!!!

אחד רצה את RADEON HD 5450 ב-200 שקל (אני משיג אחד חדש בפחות)...

חוצפה של אנשים....

הנך צודק בהחלט!

כנס למחירון שלנו לכרטיסי מסך משומשים, שם תראה מהוא השווי הנכון בו רצוי לרכוש כרטיס מסך מכל דגם ודגם.

אכן יש מעטים שמוכרים במחירים של המחירון (או קרובים לכך), ועל כן כל שצריך זה לסרוק את הלוחות יום יום למשך תקופה,

או להתמקח מול מציעים ולכוונם למחירון בכדי שיתאפסו על עצמם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים