עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך בצורה הכי משתלמת

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם,

אחרי שנה וחצי שאני נאלץ לסבול את RADEON 5450 הארור, הגיע הכסף, והחלטתי שאני מעוניין לשדרג את חווית המשחק במחשב שלי (ספק מתח ישודרג בהתאם).

הבעיות המרכזיות הן במחשב:

מדובר במחשב עם מעבד I3-2100 (שיכול להיווצר לי איתו צוואר בקבוק ואני לא יודע עד כמה יהיו ההפסדים).

ולוח אם של אינטל מסוג H61WW, התומך ב-PCI-EXPRESS 2.0 בלבד.

רציתי לשאול איזה כרטיס מסך אוכל להתקין עליו שיפעיל כל משחק בהגדרות גבוהות מאוד עם איבוד מינימלי של ביצועים?\

עשיתי בדיקה קטנה וגיליתי שלתקן PCI-EXPRESS 2.0 הכי טוב זה GTX 560 TI של GEFORCE, שעולה בערך בין 1200-1300 אולם הוא קצת ישן, מה גם שעכשיו יותר ויותר משחקים דורשים בסביבות 2GB זכרון על הכרטיס.

עם בדיקה קצת יותר מעמיקה גיליתי את RADEON 7850 ו-7870 שהם מדהימים, ואני מאוד מעוניין בהם, אולם הבעיות איתם הן:

1) הכרטיסים הם בתקן PCI-EXPERSS 3.0, שאני יודע שהם יכולים לשבת על הלוח אם מבחינת ממשק, אך אני לא יודע כמה מהירות אני אפסיד עם הלוח אם שלי, כי אם אשדרג ללוח אם שתומך ב-PCI-EXPRESS 3.0 זה להיפרד מ-450 ש"ח וזה בעצם כבר לקנות מחשב חדש והאם זה בעצם שווה את הכסף?????

2) הכרטיסים של RADEON, שאני מעוניין בהם מגיעים עם OC (אובר קלוקינג), ורציתי לשאול אם זה לא יוריד מחייהם של הכרטיסים בעוד שנתיים שלוש??? (למרות שיש אחריות).

תודה רבה לכל מי שיעזור, ויגיד לי מה הדבר הכי טוב לעשות בסיטואציה הזו......

פורסם

המצב הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב, פותח הדיון. הנה כמה דברים שיסייעו לך להתמודד:

1 - המעבד שלך נהדר. הוא מתאים לרוב המוחלט של המשחקים החדשים ביותר ויציג ביצועים נהדרים לעיתים כאלו של מעבד I5 או I7 מתקדם יותר.

2 - לוח האם שלך תומך תמיכה מלאה בכרטיסי PCIE3 והפסד הביצועים לעיתים אפסי, לעיתים אחרות ברמת 2-3 אחוזים מקסימום.

3 - יוריד? אתה מתכוון יעלה.

בשביל לדעת איזה כרטיס מסך מתאים לך צריך לדעת גם איזה דגם של ספק כח יש לך וכמה אתה מוכן להוציא.

פורסם

הלוח אם לא תומך בpcie3

גם המעבד לא

בכל מקרה עם כרטיס אחד ההבדל

זניח

פורסם

התמיכה בתקן לא שם, התמיכה בכרטיסים שם במלואה. כל מה שחסר לי זה משתמשים שיגרמו לאחרים לבזבז כסף לשווא...

בכל מקרה פותח הדיון, נא ענה על שאלות וציין תקציב, גם אם יש לך ספק כח לא איכותי במיוחד יש מספיק אופק שדרוג מ-HD5450

פורסם
  • מחבר

התקציב בערך 1600 שקל. הספק שלי לא אמין (חברת IN WIN שאייבורי מייבאים משום מה) כך שבלי שום קשר לכרטיס מסך אני מעוניין להחליף אותו לספק מחברה יותר אמינה (אני מאוד חושד שהוא ספק גנרי, וזאת הסיבה ששמתי גם מגן ברקים בשקע).

למשתמש none77, הסבר לי בבקשה מה פירוש "גם המעבד לא" (צוואר בקבוק?).

אני יודע שאפשר לחבר כרטיס מסך מתקן PCI EXPRESS 3.0 על גבי חיבור בתקן PCI-EXPRESS 2.0, השאלה היא האם בחיבור כרטיס מסך מסוג RADEON 7850/7870 יהיו הפסדים שבגללם עדיף כבר לקנות כרטיס מסך שתומך רק בתקן PCI-EXPRESS 2.0?

פורסם
  • מחבר

מבחינת התקציב, אני יכול לחכות גם חצי שנה ואז המחירים של הכרטיסי מסך ירדו באיזה 100-200 ש"ח אולי (הלוואי....)

פורסם

ספק איכותי וטוב יעלה לך לכל היותר 300 שקלים לכרטיסי מסך מתקדמים של היום, לא הוצאה קריטית.

מבחינת התמיכה ב-PCIE3, כמו שהסברתי, הפסד הביצועים לרוב אפסי, לעיתים נע באיזור 2-3%, ממש לא שווה התייחסות. המעבד שלך מעולה לרוב המשחקים המוחלט.

פורסם

אם אתה צרך חיזוק, כמו שליאור אמר מעלי, המעבד שלך מצוין! לא תרגיש הבדל בין PCIe3.0 לדור השני (לא בכרטיסים שאתה מתכנן לקנות).

וספק כוח איכותי של עד 450W (למשל ה-Seasonic S12II 430W, יעשה את העבודה), יהיה מצוין.

פורסם

לא אמרתי צוואר בקבוק אמרתי שבשביל pcie3 צריך גם מעבד תומך זה נתון טכני שלפעמים אנשים לא לוקחים את זה בחשבון, מבחינת מה לעשות אני בדעה של כולם פה שזה חסר משמעות בשביל השימושים שלך

פורסם

נכון שבלי מעבד IB לא תקבל את זה גם עם לוח תומך, אבל תמיכה יש.

פורסם

עכשיו שמתי לב שהכרטיס מסך שלך בידיוק עם אתם ביצועים כמו הכרטיס המובנה בלוח- למה רכשת אותו מלכתחילה?

http://www.anandtech.com/show/4263/amds-radeon-hd-6450-uvd3-meets-htpc/6

מבחינת הכרטיס המסך המומלץ, תאתר כרטיס שהוא יחסית לא זולל חשמל וגם הספק שלך יספיק.

פורסם
  • מחבר

המסך שברשותי הוא מסך LCD 2ms 4:3, רזולוציה מקסימלית: 1280x1024

פורסם
  • מחבר

קניתי את הכרטיס RADEON 5450 כדי לחסוך בזיכרון הפיזי - RAM, וחוץ מזה אף פעם לא סמכתי על כרטיס מסך מובנה...

פורסם

שיקול מוזר- האם סטיק 4GB לא עלה זול יותר מכרטיס מסך 5450?

בכל מיקרה, לא עדיף לך לשדרג את המסך ולחסוך על הכרטיס מסך? כי עם מסך כזה קנה GTX260 ב200 שקל(פי 6 מהכרטיס שלך) ביד שניה מפה ואתה תוכל לשחק כל מישחק על מקסימום האיכות עם המסך שלך, חבל על הכסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים