עבור לתוכן

היום שדרגנו מ- HD5830 ל- GTX570

Featured Replies

פורסם

אני מחזק לגבי עניין המחיר.

זה לא הגון שאתה מגדף את "הישראלי המצוי" ומפרסם כללים לקביעת מחיר הוגן - אבל אז מפרסם בעצמך את הכרטיס ב 550 כדי שתוכל לרדת למחיר נוח וגם בסופו של דבר למכור במחיר גבוה.

אני מחפש עכשיו גם מעבד יד 2 וגם כרטיס מסך יד שניה והמחירים שאני נתקל בהם הם פשוט מופקעים. אז אולי אני יכול להתמקח עם המוכר? אולי? אבל אני לא מבין למה אני צריך לעשות את זה. המעבד שווה 250 שקלים? תפרסם ב 250 שקלים ואל תרד. אולי ב 50 שקלים. להתמקח על מחיר יד 2 של פריט חומרה עתיק זה מגוחך.

אני מכרתי לא מזמן 2 סטיקים של DDR1 במשהו כמו חצי מן המחיר ב EBAY (שמאוד מפתיע שמחירים של חומרה ישנה שם פשוט מופרזים בטירוף). לי לא היה לזה שום ערך יותר, בן אדם אחר הרוויח משהו במחיר סביר וגם אני הרווחתי קצת על משהו שמבחינתי כבר לא היה לו ערך ממשי.

כך או כך, ה GTX570 במחיר שבו קיבלת אותו בהחלט מציאה. הרווחת. :xyxthumbs:

פורסם

אין מה לעשות, זאת צביעות של בנאדם.

צביעות להתלונן בפרהסיה על מחירים מגוחכים למוצרי יד שניה ואפילו להרחיק לכת עם פורמולות מחירים אבל מצד שני למכור מוצר שכזה במחיר מגוחך.

צביעות להאדיר את כשרון המהנדסים של AMD וללכת על NVIDIA

צביעות ללעוג לנפחי זיכרון נמוכים מ-2GB ולהצטייד בכרטיס מסך שיש לו 1280MB

פורסם

יש הבדל בין "טבלאות שמראות FPS על גרף", לבין התרשמות אישית איך האמור בא ליידי ביטוי בשטח.

זה כמו שאומרים לנו כי למכונית הזו 100כ"ס והיא מאיצה מ-0 ל- 100 בכך וכך שניות, לעומת המכונית האחרת בת 200 כ"ס

ונתוני מיאוץ כאלו וכאלו. ;)

זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים ... :bash:

במכונית יש לך אין סוף פרמטרים מעבר לכ"ס, אפילו אם אתה מסתכל רק על הביצעוים שלה בקו ישר, כ"ס רחוק מלהיות הכל .

לעומת זאת לכ.מסך יש באנצ'מארקים שאומרים פשוט הכל על הביצועים שלהם וזהו. אין שום טעם לשמוע התרשמות אישית, אלא אם מדובר על בעיות של MICRO STUTTER כמו בכרטיסים החדשים.

תכלס סבבה אני לא מתנגד לדיון כזה שנחמד לקרוא כשמשעמם לי, למרות שאם הייתי מחפש על ההבדל בין הכרטיסים הייתי מסתכל על באנצ'מארק, רק אל תגיד שיש הבדל בין "טבלות על גרף" לבין "התרשמות אישית בשטח", טוב שלא קראת לזה הבדלים תאורתיים מול מעשיים כי אז באמת היית צריך לדפוק את הראש בקיר .

פורסם
  • מחבר

אני מחזק לגבי עניין המחיר.

זה לא הגון שאתה מגדף את "הישראלי המצוי" ומפרסם כללים לקביעת מחיר הוגן - אבל אז מפרסם בעצמך את הכרטיס ב 550 כדי שתוכל לרדת למחיר נוח וגם בסופו של דבר למכור במחיר גבוה.

הנני סובר שלגבי ביצוע "משפט שדה" לישראלי המצוי - מה הוגן ומה לא כבר מיצינו, "לגדף" הגדלת לומר, עכשיו באמת הגזמנו.

במיוחד משום שהסברתי את ההליך והחברה "שטורחים" פה להטיח רפש כמו מקהלת בני טיפשעשרה....

כבר מזמן עברו את גבול הטעם הטוב, ובמיוחד על רקע העובדה - שאילו רק רציתי, הרי שיכולתי בכלל לא לספר את מחיר המכירה

או הקניה - מה שאני כבר הולך כנראה אוטו למחוק, כי זה עושה לאנשים משום מה רע ? לא מובן...

אני מחפש עכשיו גם מעבד יד 2 וגם כרטיס מסך יד שניה והמחירים שאני נתקל בהם הם פשוט מופקעים. אז אולי אני יכול להתמקח עם המוכר? אולי? אבל אני לא מבין למה אני צריך לעשות את זה. המעבד שווה 250 שקלים? תפרסם ב 250 שקלים ואל תרד. אולי ב 50 שקלים. להתמקח על מחיר יד 2 של פריט חומרה עתיק זה מגוחך.

צודק :xyxthumbs:

אני מכרתי לא מזמן 2 סטיקים של DDR1 במשהו כמו חצי מן המחיר ב EBAY (שמאוד מפתיע שמחירים של חומרה ישנה שם פשוט מופרזים בטירוף). לי לא היה לזה שום ערך יותר, בן אדם אחר הרוויח משהו במחיר סביר וגם אני הרווחתי קצת על משהו שמבחינתי כבר לא היה לו ערך ממשי.

כך או כך, ה- GTX570 במחיר שבו קיבלת אותו בהחלט מציאה. הרווחת. :xyxthumbs:

לא מחיר מציאה ולא נעליים, הבחור סיפר לי שהוא פרסם ב- 750 ש"ח ולא הצליח למכור זמן רב, זולת לסבול ממצב

שכל הזמן קדחו לו את הנייד בשיחות בלי סוף, ותוך נסיון להוריד אותו לאזור 500 ש"ח.

אחרי שהתייאש וראה שכולם מציעים לו סביבות הסכום האמור, הוא תיקן את המודעה למחיר הביקוש בשוק - 550 ש"ח.

אני ראיתי אותה כנראה ראשון, הסכמתי לעסקה משום שנראתה לי סבירה והולמת (שקול לכ- 50% מעלות כרטיס חדש מקביל GTX660)

ואפילו לא בקשתי להתמקח על המחיר שהיה סביר והגיוני.

הוא יצא אלי על חשבון זמנו וברכבו (זה התאים לו בדרכו לאן שהוא לעבור אצלי).

נוסף על כך היה סבלני, המתין אצלי מחצית השעה להרכבת כרטיס ובדיקתו תחת בנץ מתאים, קיבל ביד מזומן והלך לדרכו.

זה אולי "המזל האמיתי" בסיפור -> שלא נאלצתי בכלל לצאת מהבית, מה שנקרא שירות מכירה VIP, וממש לא המחיר

שהיה בדיוק בגובה הנכון.

הנך חושב אולי כי זה "מחיר מציאה", רק משום שגם אתה התרגלת לעובדה המצערת, שמרבית המציעים בלוחות מפקיעים למחירים

בלתי הגיונים מבחינת "כדאיות רכישה". לעניין זה ראיתי שמפרסמים רבים כרטיס 570GTX בין 950 ש"ח ועד 1100.

הבאמת אלו מספיק טפשים בכדי לא להבין, שרוכש משומש של דגם זה פשוט יוותר וירכוש במקום זאת ב- 1050 ש"ח GTX660 חדש ?

פורסם
  • מחבר

זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים ... :bash:

בטוחני ששמעת בחייך דברים הרבה יותר מטומטמים אם תפשפש מספיק בארכיון הזכרון שלך.

במכונית יש לך אין סוף פרמטרים מעבר לכ"ס, אפילו אם אתה מסתכל רק על הביצעוים שלה בקו ישר, כ"ס רחוק מלהיות הכל .

לעומת זאת לכ.מסך יש באנצ'מארקים שאומרים פשוט הכל על הביצועים שלהם וזהו.

הבאמת בנצ'מק אומר "פשוט הכל", כן זה שמודד "רק FPS" ? הבטוח הינך בצדקתך ?

לא חשוב מינימום פריים רייט ? לא חשוב זמן רנדור תמונות על פני ציר הזמן ? לא חשובה הומוגניות או תכונת התפלגות קצב התמונות ?

לא חשוב לדעת מהי ה- 99th precentile של זמן ציור התמונות ? וכדומה...

לא רציתי לומר (בדומה לשפתך) כי טענתך דלעיל היא הדבר הכי טפשי ששמעתי בחיים הלא קצרים שלי, כי שמעתי יותר טפשים.

אך ללא ספק טענותיך (הלא מנומקות) מתחרות בכבוד על תואר הכתר.

אין שום טעם לשמוע התרשמות אישית,

אז דלג על השרשור וסע הלאה, בשקט ובנימוס ומבלי להותיר "רעש" מיותר. הרי אם אינך מלמד, מאיר עיניים ומעניין בשרשור,

אז מה אתה בעצם תורם ?!

אלא אם מדובר על בעיות של MICRO STUTTER כמו בכרטיסים החדשים

תכלס סבבה אני לא מתנגד לדיון כזה שנחמד לקרוא כשמשעמם לי, למרות שאם הייתי מחפש על ההבדל בין הכרטיסים הייתי מסתכל על באנצ'מארק, רק אל תגיד שיש הבדל בין "טבלות על גרף" לבין "התרשמות אישית בשטח", טוב שלא קראת לזה הבדלים תאורתיים מול מעשיים כי אז באמת היית צריך לדפוק את הראש בקיר .

פעם הבאה במקומך - הייתי משתמש בדפיקת הראש.

פורסם
  • מחבר

לגביי הROPS אתה טועה.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/EAH_5830_DirectCu/28.html

לא טועה ולא נעליים, ישנן מדידות סימולציה ומעשיות שנעשו (שפורסמו ברשת ואפשר למצוא אותן) ובהן עלה,

שבדור HD5830, ולמעשה 6850 שמחליף אותו, אין כמעט שום ניצול מעבר ל- 16 ROPs,

משום שכמות יחידות העיבוד שעומדת על 960/1120 לשניהם בהתאמה, איננה מספיקה בכדי לייצר מספיק פלט,

מעבר למה שיחידות ה ROP מספיקות בתורם לעבד הלאה.

למעשה בדור ה- 4870/4890 להם היו 800 יחידות עיבוד וגם אותו רוחב פס זכרון מקביל בן 256 סיביות על GDDR5,

16 יחידות ROP התאימו כמו כפפה ליד. המעבר לכרטיסי 5830/6850 השאיר את אותו רוחב פס, נשים לב שכמות המעבדים

כמעט ולא עלתה, שכן מעבר מסביבות 800 של ה- 4870/4890 ל- 960/1120 של ה- 5830/6850 אינו מספק כח עיבוד

שגדל באופן משמעותי.

ולכן ברור שמעבר לפי שניים יחידות ROP (מ- 16 ל- 32) לא נדרש - כי כל מערכת העיבוד ורוחב הפס שמסביב, לא יוכלו לספק

למערכת מספיק חומר גלם, כי הן מאד דומות ושקולות לדור הקודם.

החשיבות בעלייה מעבר ל- 16 ROP מתחילה רק בדגמים 5850 ו- 5870, להם כבר יש 1440 ו- 1600 יחידות עיבוד בהתאמה,

שבאמת היוו מכפלה בכח העיבוד ביחס לדור הקודם 4870/4890, ולכן מספיקות "להרוות" את 16 יחידות ה- ROP .

לפיכך ליבות 5850/5870 כן מרוויחות ממעבר ל- 32 יחידות ROP.

כרטיס ה5830 נופל מכרטיס ה5850 ב40% תחת רזולוציית FHD

אם לא לוקחים בחשבון את הROPS אז ההבדל בין שני הכרטיסים מסתכם בקצת שיידרים לטובת ה5850 וקצת תדר לטובת ה5830.

בטח ובטח שהבדלים אלו שהינם יחסית קטנים לא מסבירים הבדל של 40% בביצועים. שהרי ל5850 יש 22% יותר שיידרים ול5830 יש 9% יותר תדר - ככה שעל הנייר ההבדל לא צריך להיות יותר מ13% לא ?

זה בדיוק מה שהסברתי לך מעלה - הטעות שלך היתה שחשבת שדין 5830 ו- 6850 , זהה לדין 5850/5870.

עבור עליו שוב בכדי להבין מדוע, במידה ולא היה ברור בקריאה הראשונה. תזכורת לליבת העניין:

5830/6850 לא מצליחים להרוות 16 יחידות ROP, הן למעשה מבוססות על כח עיבוד מקביל למדי לדור

הקודם שהסתפק ב- 16 יחידות ROP, בשעה ש- 5850/5870 כבר כן מצליחים "להרוותן", ולכן 5850/5870 כן נהנים

ממעבר ל- 32 יחידות שכאלו.

אפשר גם להזכיר לך את ההבדלים המאוד קטנים בין ה7870 ל7950 - 1792 שיידרים ו384 ביט לעומת 1280 שיידרים ו256 ביט. על הנייר זה אמור להיות הרבה יותר מאשר ההבדל בפועל. אממה , יש את אותו מספר ROPS ..

אלו לא הבדלים קטנים כלל וכלל - אלו הבדלים גדולים!

סיפור סדרת 7900 אל מול 7800 הוא שונה בתכלית בנושא ROP's וגם אותו כדאי ללמוד.

בבדיקה מצאו שקצב התפוקה של ציור פיקסלים = רנדור, מה שעושה יחידת ה- ROP למי שלא בקיא,

בבנץ סינטטי שמדד זאת פרטנית, עומד על כ- 13.7 ל- 7970, לעומת 8.3 ל- 7870.

ומדוע זה קורה כאשר לשני הכרטיסים גם יחד יש אותה כמות של ROP = 32 ? ואיפה זה בא ליידי ביטוי באפליקציות תלת מיימדיות ?

קרי מה אנו למדים: שיש משהו אחר שמעקב את עבודת ה ROP's וזה לא כמותן, שכן הכמות זהה בשתי הסדרות ועומדת על 32.

אלא (רמז) מה שנמצא ביחס של 1.5 בסדרת 7900 לעומת 7800. נחשתם כבר ? נכון - רוחב פס הזכרון.

והיכן שהדגש הוא על רנדור זה נראה באופן ברור:

נשים למשל את crysis 1 , ונראה איך הפער של רוחב הפס זכרון שהוא פי 1.5 לטובת סדרת 7900 לעומת סדרת 7800,

בא ליידי ביטוי בפועל, בכך שכמות הפריימים בו מוכפלים כמעט באותו יחס לינארי של 1.5 .

עכשיו, כאשר האפליקציה הנבדקת מכילה צווארי בקבוק ועומסים שבהם לאו דווקא הרנדור משחק כינור ראשון, אזי לא רוחב הפס

הגדול של 7900 מצליח להביא את עצמו למרכז הבמה, ואין ניצול מלא לכל אותם 32 יחידות ROP, אלא רכיבים אחרים בתהליך עיבוד

התמונה. או אז קורה לא אחת שפער הביצועים ביחס 1.5 מצטמצם לו.

AMD בחנה את סוגית "הכמה מעבדי ROP לשים על הליבה" עוד בשלב הפיתוח והבינה, שבשל מגבלת רוחב פס זכרון,

גם ככה אין מה לשים יותר מ- 32 יחידות ROP בטהיטי = 7900.

נשים לב שאותם 32 יחידות בשני רוחבי פס שונים 256 ביט ו- 384 ביט בהתאמה עבור 7800 ו- 7900, ספקו יחס ציור

פקסלים של בערך פי 1.5 -> 13.7 לעומת 8.3 .

קרי: גם אילו היו שמים ב- 7900 את אותם 48 יחידות ROP (המבוקשות כל כך ע"י קהילת החובבים אך הלא מבינים)

הן סתם היו נחנקות (= עומדות בסרק וממתינות לבקר הזכרון שיספק להן ביטים לקריאה/כתיבה) ולא מצליחות להביא את עצמן לידי ביטוי.

למעשה 256 ביט של 7800 הוא בעצמו רוחב פס מועט מדי בשביל 32 ROP, וגם 24 ROP's היו מספיקות בכדי להרוותו היטב.

אז מדוע AMD דחפה ל- 7800 דווקא 32 ולא 24 יחידות ROP לבטח נשאל ?

משום שטופולוגיית קישור הממשקים בין יחידות העיבוד השונות בליבה הגראפית היא כזו, שזה או 16 או 32 ולא באמצע כגון

24 יחידות (בשונה אגב מהמבנה בו בחרה NV).

לגביי צריכת חשמל - אתה שוכח שלא כל אדם משקיע בספק איכותי. למען האמת רוב האנשים המשדרגים כרטיסי מסך הם אנשים עם מחשבים מעט ישנים ולרוב בעלי ספקים ג'נריים שיכולים להתפוצץ כאשר העומס המופעל עליהם גדול מידי. כרטיס כמו ה5830 שצורך במאמץ מקסימלי 146W מעלה דרמתית את הסיכוי לבעיות ספק לעומת כרטיס כמו ה7770 שצורך במקסימום 83W שהם כמעט חצי.

טענת צריכת החשמל איפה, רלוונטית רק למקרים בהם לצרכן יש ספק כח גנרי כשתארת, שאי אפשר לסמוך עליו שמספק 400 וואט

(גם אם כתוב עליו כך). טענה זו אולי היא היחידה שהנני מוכן לקבל בגנות כרטיסים "זללני חשמל" בתחום ה- entry level.

לגביי טסלציה בכרטיסי הVLIW5 (נא אל תשכח שכרטיסי ה6XXX הינם VLIW4) - הכרטיסים הללו למרות שתומכים בטסלציה, אינם טובים בזה כמו כרטיסי ה-FERMI או הVLIW4. תראה לדוגמא את הביצועים בשני משחקים שהם אינם DX11 של ה5870 מול הGTX470

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6970/12.html

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6970/10.html

לעומת משחקי DX11

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6970/26.html

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6970/18.html

נו ומה ראינו מכך ? שגם בבנץ סינטטי בו ניסיתה באופן מאולץ להדגים מקרה קיצון (שאינו קיים באפליקציות רגילות) ואשר

מנסה בכח להמחיש פערי טסלציה באמצעות לקיחת הנושא לאקסטרים (לקצוות בעברית),

עדיין לא נראה היה שסדרה 5000 יכולה להיות מוגדרת "עלובה" בטסלציה.

זאת משום שהפערים בפועל היו קטנים למדי במונחים מתמטיים/כמותיים = סקלריים (10-20%), ובהתאם אלו אינם סיבה מכרעת או מספקת

דיה לבחור כרטיס דווקא מסדרה 400 על פני 5000, ובטח שבטח לא מאפשרים לכנות את סדרה 5000 "כעלובה" בטסלציה

ביחס לסדרה 400. "עלובה" מבחינת ההגיון הבריא אומרת, שפער ה- FPS היה אמור להיות לפחות כמה, כפליים ? פי שלוש ?

שכן אחרת מהו המונח "עלוב"?

עכשיו, אם בכלל נתבונן שלא על בנץ סינטטי כדוגמת unigine heaven שהבאת לעיל, אלא דווקא על אפליקציות אמיתיות

שהן מה שחשוב באמת, הן הרי מה שמדנות את העולם השימושי במחשב ולא הדמיוני, משום שאנשים הרי לא משחקים בבנצים סינטטים

שמדגימים מקרי אקסטרים קיצוניים, אלא מריצים אפליקציות (משחקים/סימולטורים), הרי שכל זכר לפערי טסלציה גם אם קטנים

הם במקור (וודאי שלא עלובים כבר למדנו) ימחק ויתטשטש לו כלא היה, משום שבאפליקציות רגילות תמהיל העיבוד הרגיל של התמונה

ביחס לכמות הטסלציה הנדרשת הוא מאוזן ונכון יותר.

ומנגד, לסדרת 5000 יש יתרונות במקומות אחרים על פני סדרה 400. כל סדרה ויתרונותיה. בממוצע הגס, שתי הסדרות

הן מדורות מקבילים ושווי ערך פלוס מינוס בביצועים. סדרה 400 החזיקה את כתר הביצועים (עיין ערך GTX480), בשעה שסדרה 5000

החזיקה את כתר ה- value for money.

לגביך , בתור אדם שבזמנו פרסם ת'רד שנקרא אאלט "לפעמים יש אנשים המוכרים כרטיסים במחיר שפוי" ובו היללת את הבחור שמכר לך את ה5830 ב300 ש''ח ואת כל הת'רדים שבהם טענת שסוחרים בשוק היד 2 מובקשים מחירים מוגזמים, אתה בהחלט לא מיישם את משנתך אם דרשת מחיר מופקע בעליל של 550 ש''ח (גם מחיר של 400 ש''ח הוא לטעמי מאוד מופקע לכרטיס כזה).

גם אתה מעדיף להפוך "לשקרן" ? פרסמתי את הכרטיס ב- 350 ש"ח - בפעם המיליון, הקראת את השרשור בכלל ?!

או שהתרגלת להכנס באמצע דיון - לזרוק רימון לחדר, ורק אחרי זה להקשיב ?

פורסם

תקרא את התגובה שלך שוב. יש לך כמה כשלים לוגיים.

לגבי הROPS אתה רק מוכיח שאתה טועה.

לגבי העליבות בטסלציה שוב (כוח עיבוד טהור של ה5870 אוכל את אותו כוח העיבוד של ה470)

אין לי את הזמן להגיב לך תגובות שיקח לנסח אותן חצי שעה. אתה טועה ומטעה.

פורסם
  • מחבר

תקרא את התגובה שלך שוב. יש לך כמה כשלים לוגיים.

לגבי הROPS אתה רק מוכיח שאתה טועה.

לגבי העליבות בטסלציה שוב (כוח עיבוד טהור של ה5870 אוכל את אותו כוח העיבוד של ה470)

אין לי את הזמן להגיב לך תגובות שיקח לנסח אותן חצי שעה. אתה טועה ומטעה.

הנך משתמש בנפנופי ידיים (לא רציתי לומר טיעונם ריקים ונבובים):

"האחר טועה" לא פחות ולא יותר - הרי אין אפשר אחרת...

אין ברשותך "זמן" או "כח" להוכיח את טענותיך ?!

מעניין מאד למה. אולי כי אתה לא יכול ?

אקל עליך - זה לא עניין של כח או זמן שחסרים לצידך. זה עניין של חוסר אפשרות לעשות זאת מהטעם הבסיסי,

שזה בלתי אפשרי לסתור טיעונים מוצקים, מוכחים, ומנומקים. מה גם שהם בוודאות מוחלטת נכונים ואני יודע זאת,

כי אני מהתחום.

על אחת כמה וכמה הנך בעמדת חסרון כבדה, במיוחד כאשר אין בארגז כליך את הידע המדעי או האקדמאי הנדרשים לשם כך.

ראה, אפילו כאשר הנך מביא כל מני גראפים מרחבי הרשת, לכאורה על מנת לספק גושפנקה לטענותיך, קורה לך לא אחת שאתה

מביא גראפים לא מתאימים, או כאלו שמוכיחים דווקא את ההפך מטענותיך (כמו במקרה שלפננו אליו הגבתי).

לעיתים קורה שאינך מבין איך לקרוא את המספרים בגרפים ומה הם בעצם אומרים או מספרים לנו מבחינה כמותית,

מבחינת מגרש הפרמטרים הטכניים בביצוע ייצור התמונה. הרי כל אחד יודע לקרוא FPS, כן גם ביתי הצעירה שטרם נכנסה לכתה א'.

אך מה זה אומר בין בנץ אחד לשני ובין כרטיס אחד לאחר - כאשר יש לנו את נתוני ההבדלים המפרטיים בינהם ?

הכיצד לקשר נכונה בין התוצאה, להסבר הנכון שמביא אליה מבחינה הנדסית, ואיך זה בכלל קשור נכונה לעולם האפליקציות

ביחס לעולם הבנצים הסינטטיים.

ברשותך ועד שתמצא את "הכשלים הלוגיים" בטיעוניי דלעיל (שאינם קיימים הסר דאגה מליבך, העומד לפניך מסטרנט בתחום מדעי המחשב

ומומחה פרטני בתחום עיבוד תמונה ואלגוריתמיקה הקשורה לנושא) דבריך דברי סרק הם ואינם מגובים בדבר,

אפילו לא בהסבר בסיסי שמניח את הדעת - כך זאת לתשומת ליבך.

הסבר כמו "כוח עיבוד טהור של ה5870 אוכל את אותו כוח העיבוד של ה470" הוא קשקוש:

מה רצית לומר בטיעון ? מה זה המושג "כח עיבוד טהור". איזה עיבוד ? של איזו תת יחידה במעבד ? מה זה "טהור" לעומת לא טהור ?

גם ספק רב בליבי אם אתה מבין את כל אותם מושגים כמו ROP, מה היחידה בדיוק עושה בעיבוד התמונה, באיזה שלב בתהליך,

מה מזין את היחידה הזו, במה מזינים את היחידה מבחינת קלט, איך ה- ROP מייצר את הפלט, מהו בעצם הפלט של היחידה,

מהם הממשקים שקובעים ומגבילים ליחידה את קצב העבודה מבחינת חסם עליון. כנ"ל ליחידת הטסלציה.

אגב, אינך בודד בקלחת, 99.9% מהכותבים/והקוראים שכאן (כמו בכל פורום חובבים מקביל), לא מבינים יותר מדי באופן מקצועי

את הנושא - מה שמביא בתורו לכמות שגיאות/טעויות בהסברים ובהבנה, וגם לויכוחים מגוחכים - אז זה בסדר.

ו

פורסם

לא קראתי מילה ממה שכתבת כי אין לי לא את הכוח ולא את הזמן.

לא משנה כמה השכלה "תיאורתית" יש לך ולא משנה כמה זמן "למדת" את זה במוסד אקדמאי וכמה אתה אוהב לנפנף בזה (למרות שכל ילדון שקצת ישקיע בבגרויות ובפסיכומטרי יכול ללמוד את זה) אין לך את הניסיון בשטח וכל מה שאתה אומר ריק מתוכן.

מבחינתי אתה האדם השחצן שאמר שאין סיכוי לGTX680 לעקוף את ה7970 בגלל בקר הזיכרון שלו. ההתבטאות שלך בזמנו שבה לא השארת שום סיכוי ל680 בעל 256 סיביות קבעה את דעתי ואת דעת כל "הוותיקים" בפורום עליך ולכן כל מילה שלך גם אם היא אמת צרופה תיתקל אצלי בחשדנות. אולי המשתמשים החדשים מעריצים שלך מכיוון שהדימויים המורכבים המילים הגבוהות והת'רדים הארוכים שלך מצליחים לבלבל אותם, אבל עדיין מבחינתי אתה שרלטן מטורלל שמחפש תשומת לב.

נ.ב

חשוב לי לציין שאין שום מוסד לימודים בישראל שיכול ללמד על הבדלים בין כרטיסי מסך ושלמידת הנדסת אלקטרוניקה וננוטכנולוגיה רחוקים מאוד ממה שמיושם בכרטיסי מסך כיום. אני מציע שתשאל את מר. צביקה גרינשטיין שמיד לאחר שסיים את תוארו בטכניון ברח לקנדה בשביל ללמוד על הנושא ברמה באמת גבוהה.

פורסם
  • מחבר

מרישאת תגובתך הילדותית אתעלם ברשותך, נקווה כי תשכיל לקחת את הדיון רק למגרש הטיעונים המושכלים בנושא הנדון,

ולא למחוזות אחרים שאינם רלוונטים.

לגבי טענתך/שאלתך (לא הבנתי בדיון אם אתה שואל) לדבר לימודים אקדמאיים בארץ כיום ואיך הם קשורים לנושא

האצה גראפית, אוכל לספר לך כי:

למידת מדעי המחשב כתואר ראשון ותשתית כללית לתחום, בשילוב תאור שני MA בהתמחות על תחום עיבוד תמונה

ואלגוריתמיקה גראפית - נותנים את הרקע המתאים ביותר להבנה מלאה של הנושא.

שנית, למידת תחום הנדסת אלקטרוניקה מקנה כלים בהבנה הפיסיקאלית חשמלית כיצד יחידת עיבוד טרנזיסטורית עובדת,

ולמידת תחום יצור שבבי ASIC שמהם מורכבים מעבדים.

המהנדסים שמועסקים בחברות כמו אינטל, Nvidia, AMD, אלו מהנדסים שלמדו בדיוק את התחומים דלעיל.

תחומים אלו נלמדים בארץ כמעט בכל האוניברסיטאות שקיימות, מהטכניון בצפון ועד אוניברסיטת באר שבע שבדרום.

הרמה האקדמאית במדעים אלו בארץ היא בין המכובדות בעולם.

במידה וטרם החלטת מה מעניין אותך ללמוד באוניברסיטה, ואני מאד ממליץ שתלמד, הדסיפלינות הללו מעיינות בטרוף,

מפתחות את המחשבה והראש, ונכון לעתיד הנראה לעיין, יש בהן פרנסה טובה ובשפע, במיוחד בישראל ובארה"ב.

אצלנו בארץ עוסקים רבות בפיתוח שבבים, ובפיתוח תוכנה, במיוחד בתעשיה הבטחונית (רפאל, תע"א ועוד..)

בפיתוח כל הכלים הרלוונטיים לצילום, לביון, ללווינים, לסימולטורים, למערכות קשר, הצפנה, למערכות חוזי ועוד...

שנידונה בפורום זה.

פורסם

אוקיי אז כשנפתח פה פורום על הנושאים הללו אתה מוזמן להשתתף פה.

עד אז כדאי שתפסיק להגיב על כרטיסי מסך לגיימינג כאשר בקושי שיחקת בהם, מעולם לא חקרת לעומק את המנועים הגראפים שלהם ולא הבנת איך כל אלמנט קטן משפיע על קצת הפריימים.

אז שלא יעבדו עליכם

%D7%A9%D7%9C%D7%90%20%D7%99%D7%A2%D7%91%D7%93%D7%95%20%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%9D.jpg

פורסם

אתם מושכים אש, אין במה לדבר כזה.

נק תתחדש, פה הדיון מוצא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים