עבור לתוכן

התייעצות לפני רכישת משקף גלים (Handheld או USB)

Featured Replies

פורסם

תלוי מאיפה תקנה ובאיזה משלוח תשלח, לפי מה שבדקתי המחיר הכי זול יוצא מDX, אבל זה DX וזה במשלוח רגיל ואיטי שלוקח איזה חודש.

לדעתי הוא לא יבדק במכס, DX גם נוהגים לרשום סכום הקטן עד 40% מהמחיר האמיתי (כדי להמנע ממס לקונים).

אבל קצת מפחיד לקנות משהו במחיר כזה מDX... צריך לבדוק אם הם מכסים נזק כתוצאה ממשלוח ומי משלם את המשלוח בחזרה במקרה של החזרה עקב נזק.

• תגובות 78
  • צפיות 16.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לפי מה שבדקתי המחיר הכי זול יוצא מDX, אבל זה DX וזה במשלוח רגיל ואיטי שלוקח איזה חודש.

אני יכול להמתין..

השאלה רק אם קנייה מ-DX היא בטוחה מבחינת זה שתקבל מוצר אמיתי.. שלא פתאום יזייפו את המוצר :)

(זה נשמע מצחיק, אבל אם מזייפים טלפונים חכמים, שזו אלקטרוניקה עדינה, אז מה הבעיה לזייף משקף)

לדעתי הוא לא יבדק במכס, DX גם נוהגים לרשום סכום הקטן עד 40% מהמחיר האמיתי (כדי להמנע ממס לקונים).

והמכס כל כך טמבלים? להתייחס רק למה שכתוב?

הרי יש להם משקף X-Ray, הם רואים מה יש בפנים.., ולפעמים פותחים גם.

אבל קצת מפחיד לקנות משהו במחיר כזה מDX... צריך לבדוק אם הם מכסים נזק כתוצאה ממשלוח ומי משלם את המשלוח בחזרה במקרה של החזרה עקב נזק.

בארץ מוכרים אותו?

אם כן, באיזה מחיר?

(בזאפ הוא לא מופיע)

פורסם

כשאני קניתי את שלי לפני כמה שנים, alltest.co.il מכרו אותו בארץ, אבל המחיר היה בשמיים.

מבחינת DX, הסיבה שאני לא קניתי מהם היא שבזמנו הם אמרו לי שהאחריות שלהם היא ל-3חודשים בלבד, שזה הרבה פחות מהמקום שממנו רכשתי ולכן העדפתי לשלם עוד 200 שקלים ולקבל את זה.

מבחינת מכס, אני שילמתי כמה שקלים גם למכס, לא זוכר את הסכום המדויק. כשחבילה כזו גדולה עוברת שם קשה שהם לא יסתכלו בה (אבל קורה, כבר קרו לי דברים מוזרים יותר).

פורסם
  • מחבר

חח זה באמת מוזר אם דבר כזה יעבור במכס ולא יעניין אף אחד :)

פורסם
  • מחבר

האם יש הבדל אם ה-Sampling Rate של סקופ, מצוין ע"י MHz או ע"י "MS/s"?

האם זה אותו דבר, או שכדי לעבור מאחד לשני צריך להכפיל במשהו?

פורסם

רוחב פס מצויין בMHz והוא בדרך כלל שקר גדול בסקופים הזולים מדובר על רוחב פס אנלוגי (ראה ערך בויקיפדיה), מספר הדגימות לשניה נמדד בMS/s מומלץ שקצב הדגימה יהיה פי 10 מהתדר של הסיגנל שאתה מודד.

פורסם
  • מחבר

רוחב פס מצויין בMHz והוא בדרך כלל שקר גדול בסקופים הזולים

מדובר על רוחב פס אנלוגי (ראה ערך בויקיפדיה)

מספר הדגימות לשניה נמדד בMS/s

מומלץ שקצב הדגימה יהיה פי 10 מהתדר של הסיגנל שאתה מודד.

אני מבין.

אני מתמקד עכשיו רק בקצב הדגימה:

אם בסקופ א' כתוב שקצב הדגימה שלו הוא 100MHz,

ובסקופ ב' כתוב שקצב הדגימה שלו הוא 100MS/s

אז האם קצב הדגימה שלהם זהה?

או שיש חישוב כדי לעבור מ-MS/s ל-MHz?

(למשל פי 2, או משהו כזה?)

פורסם

קצב הדגימה אמור (מבחינת מוסכמות) להימדד בSamples per second ולא בHz (למרות שהמשמעות של היחידות היא אותו הדבר).

כמובן שעומק (או גודל) הזכרון גם כן פרמטר מאוד חשוב בבחירת סקופ.

אם אתה רואה סקופ שמשתמש במונחים מעורבבים, כמו מספר הדגימות לשניה ביחידות הרץ או טענה הזויה של סקופ עם רוחב פס של 40MHz עם קצב דגימה של 100MS/s אפשר להבין שאות של 40MHz יהיה בלתי אפשרי לפענוח כשיש לך רק 2 דגימות למחזור.

אני די בטוח שכבר פרסמתי למישהו את הסרטון הזה כאן ( אולי לך ?) אבל כאן יש השוואה חפוזה בין סקופ USB "צעצוע" לסקופ נורמלי:

סרטון נוסף שאולי כדאי לך לראות הוא ביקורת על סקופ זול (ראיתי אחד זהה לזה בDX):

פורסם
  • מחבר

כן את הראשון נתת לי לפני כמה זמן, וראיתי אותו.

(משם התחלתי לחבב את ה-Rigol)

אגב בוידאו השני הוא נראה ממש סובל חחח

דרך אגב, משהו שאני לא מבין לגבי Sampling Rate לעומת Bandwidth:

זה נראה שבכל הסקופים, ה-Bandwidth תמיד נמוך מה-Sampling Rate.

עכשיו בסקופים מבוססי USB, אני יכול להבין את זה:

ה-Sampling Rate נקבע ע"י השבב שאחראי לכך,

וה-Bandwidth מושפע מסוג החיבור אל המחשב, במקרה הזה USB.

אבל למה גם בסקופים רגילים, דוגמאת ה-Rigol יש בכלל את המושג Bandwidth?

הרי הכל קורה בתוך היחידה עצמה..

אז ה-Bandwidth מדבר על מהירות יכולת העברת הנתונים בין החלק הדוגם לבין החלק שמציג על המסך?

או משהו אחר?

פורסם

אין קשר בין רוחב הפס של ה-USB לבין ה-BW של המכשיר עצמו. מדובר על ה-BW של החלק האנאלוגי במכשיר. אם כבר ה-Sampling rate של המכשירים שפועלים מ-USB מוגבל על ידי המהירות של ה-USB, כי ה-sampling rate קובע כמה נקודות מידע צריך להעביר בפרק זמן מסוים (וגם זה נכון רק אם פועלים בזמן אמת, מה שכנראה לא נכון - מעשית מה שקורה הוא כנראה שממלאים באפר מסוים בזיכרון הפנימי של המכשיר ואז שולחים אותו דרך ה-USB באיזה קצב שמתאפשר, ורק אז מוכנים לעוד דגימה).

פורסם
  • מחבר

אבל השאלה שלי היא על מה מדבר ה-Bandwidth במכשירים הרגילים, שכוללים מסך משל עצמם, כמו ה-DS1052E,

למה בכלל צריך הגדרה Bandwidth במכשיר כזה?

בין מה למה הרוחב פס? בין היחידה הדוגמת לבין המסך שלו?

פורסם

אין קשר בין רוחב הפס של ה-USB לבין ה-BW של המכשיר עצמו. מדובר על ה-BW של החלק האנאלוגי במכשיר. אם כבר ה-Sampling rate של המכשירים שפועלים מ-USB מוגבל על ידי המהירות של ה-USB, כי ה-sampling rate קובע כמה נקודות מידע צריך להעביר בפרק זמן מסוים (וגם זה נכון רק אם פועלים בזמן אמת, מה שכנראה לא נכון - מעשית מה שקורה הוא כנראה שממלאים באפר מסוים בזיכרון הפנימי של המכשיר ואז שולחים אותו דרך ה-USB באיזה קצב שמתאפשר, ורק אז מוכנים לעוד דגימה).

פורסם
  • מחבר

אוקיי

מצאתי הסבר פשוט ל-מה המשמעות של Bandwidth, במשקפים:

The bandwidth of an oscilloscope actually indicates the point at which the measured amplitude on an amplitude/frequency chart has decreased by -3dB (or 70.7%) of the original value!

Your frequency will be good up to and perhaps even slightly beyond the maximum rating of the scope, but at the maximum rated frequency, the amplitude will be ~70% the actual valueת

so you’re 5V signal will actually show up as ~3.5V, and 3.3V will show up as ~2.3V!

http://www.adafruit.com/blog/2012/01/27/why-oscilloscope-bandwidth-matters/

כלומר המונח Bandwidth כאן, שמוכר מאד מעולם התקשורת נתונים, הוא בעל משמעות אחרת לגמרי.

מההסבר המאד טוב שם, אפשר לנסח את זה במילים פשוטות:

ה-Bandwidth משפיע על המדידה הורטיקלית של הגל.

ל-Bandwidth של משקף גלים אין שום השפעה על ציר ה-X, על הרזולוציה בציר ה-X, וכו'.

if you need to accurately measure not just frequency on your oscilloscope, but amplitude as well,

you need to make sure that the rated bandwidth of both the scope and the probe attached to it are well above the signal you need to accurately capture.

פורסם

אני קניתי Rigol 1102E מ- tequipment.net בארה"ב לפני קצת יותר משנה. הפרשי המחירים בין ה- 1052E ל- 1102E ירדו אז דרמטית ולא היה טעם להתחיל לשחק בקושחה של ה- 1052E כדי לפתוח אותו ל- 100MHz. עלה לי אז $399 פלוס $57 למשלוח.

ניתן לקבל היום 1052E ב- $299 אם מחפשים, אבל לא ברור לי כמה עולה המשלוח.

מ- DX פחדתי להזמין , מה גם שהם החזיקו רק את ה- 1052E.

פורסם
  • מחבר

וואו 299$ זה נפלא..

שווה לעשות חיפוש בגוגל..

(רק איך אדע לבחור אתר אמין? אולי עדיף לחפש מתוך רשימת אתרים שכדאי לקנות מהם?)

ודרך אגב, בארץ אין סיכוי לקנות אותו במחיר סביר?

בוא נגיד שתוספת של עד 100-200שח יכולה להיות סבירה...

(מה גם שהמשלוח מקזז את זה)

אגב זה נראה שהמחירים ב-tequipment.net לא השתנו מאז שקנית:

73ifxi.png

זה נראה שה-Free Shipping הוא רק בארה"ב, ולא Worldwide

למה פחדת להזמין מ-DX? מה היה החשש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים