עבור לתוכן

מתלבט אם להחליף מחשב או לקנות SSD?

Featured Replies

פורסם

שלום ,

נייד שלי כרגע זה סמסונג Q330 , עם I5 ,

4 GB זיכרון ודיסק 500GB רגיל...

אני מתבלט אם למכור אותו לקנות אולטרה בוק בסגנון ZENBOOK , סמסונג סדרה 5 או מקבוק אייר,

או לחליפין פשוט להחליף לו את הכונן ל SSD ,

אני רוצה שהמחשב ירוץ מהר , מאוד מהר , מה כדאי?

• תגובות 31
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תאפיין מה בדיוק אתה עושה עם המחשב ולפי זה תקבל החלטה מושכלת

אם כל מה שאתה עושה זה יישומים מתמטיים - אתה יכול לשדרג SSD מפה עד להודעה חדשה וזה לא יעזור לך יותר מדי...

רוצה לאמר - תזהה מה מהווה עבורך צוואר בקבוק ולפי זה תחליט.

אגב - לעיתים מחשב שמותקן נכון עם דיסק מכני יגיב יותר מהר ממחשב "מלוכלך" עם דיסק SSD

פורסם
  • מחבר

נתחיל מזה שהמחשב בן 3 שנים ,

אני סטודנט בעקרון , יש לי מחשב נייח חזק בשביל דברים כבדים ,

נייד יותר לאינטרנט , אופיס .. אבל מעצבן אותי שלוקח לו הרבה זמן לעלות , הסוללה מתרוקנת דיי מהר ( גג 2.5 שעות)

ראיתי ניידים עם SSD נדלקים תוך כמה שניות , זמן תגובה מהיר מאוד , סוללה שמחזיקה הרבה יותר וכו.. :nixweiss:

פורסם

קנה SSD ותראה מה המצב.

בכל מקרה תוכל להעביר אותו למחשב אחר בהמשך.

פורסם

לדעתי אחרי 3 שנים נאסף הרבה "זבל" במחשב. תתקין מחדש את מע' ההפעלה, דרייברים רלוונטיים ותראה איך המחשב מגיב לך אחרי זה.

במקום לזרוק כסף ולראות "מה יהיה", תבצע פעולות אחזקה שכרגע לא עולות לך כסף.

סוללה - בביקורות מציינים זמן עבודה של 4 וחצי שעות.

אחרי 3 שנים אם השתמשת במחשב הרבה באופן יומיומי יתכן וכדאי להחליף סוללה.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני לא משתמש במחשב באופן יומיומי , אבל באמת אולי כדאי כבר להחליף סוללה...

טוב בשלב הראשון אני יפרמט אותו , אגב מישהו אולי יודע איך מחזירים את המחשבים של סמסונג למצב טרום אקטיבציה? ( פעם הראו לי איזה פקודה שרושמים בהתחל)

אחרי זה נבדוק את מצבו , ונשקול טיפול 10,000 , החלפת סוללה + SSD..

תודה לכולם...

פורסם

בגלל שהמחשב כולל כונן אופטי, אם אתה לא משתמש בו ניתן לשים במקומו כונן SSD.

http://www.ebay.com/itm/NEW-SATA-2nd-HDD-Hard-Drive-Disk-Caddy-Adapter-9-5mm-for-Samsung-Q330-Silver-/290637604249?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item43ab59e599

כך שיהיה לך כונן למע' הפעלה נפרד וכונן לקבצים אחרים גדול יותר בנפח.

פורסם
  • מחבר

וואו זה גאוני! :yelclap:

אבל איך מפרקים את הכונן האופטי?

אוקיי מצאתי סרטונים ביוטיוב... ;D

עדכון : הזמנתי את המתאם , עכשיו הדילמה היא אחרת , קודם חשבתי להביא 128GB , עכשיו כשאני חושב על זה שה500GB ישאר אין צורך ב 128

ואפשר להביא כונן קטן יותר 60-64 לא? זה אמור להספיק למערכת הפעלה , אפילו לכבדה כמו וינדוס 8 ?

פורסם

כונני 64 מגיבים איטית משמעותית מכונני 128 - אבל עדיין מהיר מדיסק קשיח (תחפש ביקורות ותראה)

אתה יכול גם לשקול רכישה של דיסק היברידי (דיסק מכני שכולל בתוכו SSD והמערכת שמה מידע ב-SSD שבו לפי השימוש)

פורסם

שום דבר.

כי זאת לא באמת השוואה.

סתם מספרים שעשו להם copy/paste מאתר היצרן, המייצגים מהירות תיאורתית מקסימלית בהעברה רציפה(במקרה של הסנדיסק כנראה של הדגםם בנפח 240GB).

אין להם שום משמעות על ביצועי אמת של הכונן בתנאים שונים ובנפחים שונים.

64GB מדור 3 סובלים מכתיבה רציפה נמוכה אפילו יחסית להרדיסק חדיש.

אם הסמסונג 840 מציג 130MB/S כתיבה, סביר להניח שהסנדיסק 64GB בערך חצי מזה.

פורסם

אם זה דיסק למערכת הפעלה אז מהירות הכתיבה הרציפה זה הנתון הכי פחות רלבנטי. למהירות קריאה יש חשיבות הרבה יותר מכריע.

לגבי בחירת הכונן, ב-TMS ה-840 הרגיל של סמסונג בנפח 128gb עולה פחות מ-500 שח - http://www.tms.co.il/product/12117

אישית אני חושב שהפרש של כ-130 שח שווה את הגדלת הנפח פי 2, גם בלי להתסכל על העליה בביצועים.

אם אתה מחפש להשקיע פחות מזה, הסאנדיסק הוא לא הכונן לבחור בו. 2 דוגמאות לכוננים אפשריים -

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/samsung-64gb-ssd-830-series-p-12852?language=he

http://www.ivory.co.il/%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-Intel-330-60GB-SSDSC2CT060A3K5-SSD.html

אל תפתח ציפיות לביצועים של מחשב חדש, כי אתה עלול להתאכזב. SSD אולי יראה שיפור בזמני טעינה אבל ההרגשה הכללית בשימוש בתוכנות לא תושפע.

פורסם

במחשבים ניידים בדרך כלל יש הרדיסק 5400RPM איטי.

הרבה מהאיטיות בעבודה עם המחשב נובעת מההרדיסק.

לכן השיפור יהיה לא רק בזמני טעינה, אלה בתגובתיות מהירה וחלקה של העבודה במערכת.

ההרגשה הכללית בתוכנה ספציפית אחרי שהיא נטענת לא תשתנה, אבל ההרגשה הכללית בהפעלה ומעבר בין תוכנות תהיה שמיים וארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים