עבור לתוכן

זקוק לעצה בנושא מארז וספק כוח

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שזה הפורום הנכון לרשום בו את ההודעה הזאת - פעם ראשונה שאני רושם פה , אז קודם כל היי !

אוקיי ועכשיו לשאלה , אני מתכנן לבנות מערכת חדשה בקרוב - את כל החלקים אני ככל הנראה קונה מהארץ, בהתחלה תיכננתי ללכת על מארז של Corsair מKSP אבל אני רואה שהם הפסיקו למכור מארזים שלהם

התכנון שלי היה לקנות מארז Full Tower במחשבה לעתיד , כדי שיהיה לי מספיק מקום להכל וזרימה טובה של אוויר בלי יותר מדי בלאגן בפנים - אני מתכנן לבנות מערכת שיש בה לוח אם של Asus Maximus V Formula LGA 1156 עם כרטיס מסך של Asus 680 DC II (שוב פעם במחשבה על SLI בעתיד כשיהיה צורך)

יש לי כמה דברים שהייתי מאוד שמח שיהיו במארז - הייתי שמח אם היו Dust Filters נשלפים כדי שאני אוכל לשמור טיפה על הנקיון של המארז , אפשרות נוחה לסידור הכבלים, מקום מיועד למאווררים (כנראה 2) בחלק העליון של המארז, שיראה טוב זה תמיד נחמד

יש למישהו עצה טובה למארז עבורי? אם זה משנה הייתי מעדיף חנות באיזור השרון או המרכז אם זה מצריך נסיעה לשם

בנוסף אם אני כבר נמצא בפורום שמיועד גם לספקי כוח - הייתי רוצה לצאת עם ראש שקט בנושא הספק כוח

תכננתי להביא את ה: Seasonic 750W Gold X Series מודולרי - שוב פעם במחשבה לעתיד של SLI , וגם OC , כנראה יהיה SSD ושני כוננים קשיחים ואני מאמין שכרגע אני אשאר עם מסך אחד

האם לדעתכם זה מספיק כדי שיהיה לי ראש שקט? או שכדאי ללכת על 850W?

תודה מראש לכל מי שיכול לעזור או לתת עצה

נ.ב. שמתי לב שלא רשמתי תקציב - בגדול אין לי תקציב בנוי - הייתי מעדיף משהו באיזור ה600-800 שקל אבל אם יש משהו שהוא פשוט מצויין וחבל לי לא ללכת עליו במחיר יותר גבוהה אשמח לשמוע עליו

פורסם

ברוך הבא לפורום :xyxthumbs:

הסיסוניק יחזיק בלי בעיה גם שני 680.

אבל אין סיבה ממשית לקחת את ה-X שיש M12II 750W במחיר נמוך משמעותית. אלא אם אתה פשוט רוצה מודולרי מלא ונצילות גבוהה.

לגבי המארז, אתה ממש לא חייב פול טאוור בשביל "לחשוב לעתיד" או בשביל זרימת אוויר טובה, יש מידים שהם מאוד יעילים ואיכותיים.

נשמע שהקורסאירים יתאימו לך בול, הם יקרים אבל איכותיים. לא חייבים לקנות הכל מ-KSP, אייבורי מחזיקים מבחר הרבה יותר טוב של מארזים.

יש גם את הפרקטל R4, שזול יותר ומציע פונקציונליות דומה מינוס הפיצ'רים של הטול-לס ומראה סולידי יותר. הוא גם מארז מותאם לשקט עם ספוג למניעת רעש בפנים.

רק שאלה, למה המחשב מיועד? ומה המפרט המלא? נראה שהלכת על חלקים מאוד יקרים בלי סיבה ברורה, אתה יכול לקבל ביצועים זהים במחיר פחות משמעותית.

פורסם
  • מחבר

ברוך הבא לפורום :xyxthumbs:

הסיסוניק יחזיק בלי בעיה גם שני 680.

אבל אין סיבה ממשית לקחת את ה-X שיש M12II 750W במחיר נמוך משמעותית. אלא אם אתה פשוט רוצה מודולרי מלא ונצילות גבוהה.

לגבי המארז, אתה ממש לא חייב פול טאוור בשביל "לחשוב לעתיד" או בשביל זרימת אוויר טובה, יש מידים שהם מאוד יעילים ואיכותיים.

נשמע שהקורסאירים יתאימו לך בול, הם יקרים אבל איכותיים. לא חייבים לקנות הכל מ-KSP, אייבורי מחזיקים מבחר הרבה יותר טוב של מארזים.

יש גם את הפרקטל R4, שזול יותר ומציע פונקציונליות דומה מינוס הפיצ'רים של הטול-לס ומראה סולידי יותר. הוא גם מארז מותאם לשקט עם ספוג למניעת רעש בפנים.

רק שאלה, למה המחשב מיועד? ומה המפרט המלא? נראה שהלכת על חלקים מאוד יקרים בלי סיבה ברורה, אתה יכול לקבל ביצועים זהים במחיר פחות משמעותית.

קודם כל תודה על התגובה, לא חשבתי על Ivory האמת - שכחתי מקיומם חחחח אני אבדוק את המארזים שיש להם

אני תכננתי באמת ללכת על מארז של Corsair אז זה מצויין אם הם מחזיקים מארזים שלהם

בקשר לייעוד המחשב - יהיה לו מספר ייעודים , מחשב גיימרים מן הסתם , עריכה מסויימת וכנראה קצת תכנות בעתיד

אין לי בעיה לפרסם את המפרט אם אתה רוצה , אני די סגור עליו - אני יודע שהוא לא זול ותמיד אפשר ללכת על חלקים יותר זולים אבל אני קונה מחשב פעם ב4-5 שנים והולך על מוצרים שאני מכיר ואוהב

בכל מקרה המחשב יהיה ככל הנראה :

I7 3770K

Noctua D14 כקירור למעבד

Asus Maximus V Formula LGA1156 שהוא Z77

Asus Geforce 680 DCII

Seasonic 750W Gold X Series Modular

Seagate Barracuda 2GB (אני אולי בן אדם שמבזבז הרבה על המחשב אבל לא מוכן לשלם את הסכומים המופקעים שמבקשים על הWD Black בארץ)

Samsung 120GB SSD 840 Series

וזהו אני חושב בגדול , אני צריך עוד לבחור מארז - כנראה יהיה בו 4 מאווררים , 2 למעלה אחד מקדימה יונקים ואחד אחורי פולט

לא זול במיוחד אבל אני מאמין שאני אהיה מרוצה מהמחשב

אז לטעמך ה650D של Corsair הוא די ויותר מבחינת מקום וזרימת אוויר?

פורסם

הלוח בכלל לא מתאים למעבד.

אני מציע לפתוח דיון בפורום מפרטי מחשב ולראות איך משפרים את המפרט.

פורסם

^ למה לא גיל?

זה שהוא כתב בטעות 1156 לא הופכת את המקסימוס 5 ללוח 1156, זה לוח 1155.

אבל באמת, אני אומר שכדאי לך אולי לשנות כמה חלקים כדי לחסוך, למרות שגם אני לא בנאדם שחוסך הרבה, אבל יש גבול. אם נראה לך שזה שווה את זה, ואתה מבין שאתה יכול לחסוך עד 2000 ש"ח ולקבל ביצועים זהים אז...לך על זה? :)

ה-650D מצויין, אני יותר אוהב את ה-600T הלבן אבל זה טעם אישי, הם מבוססים על אותה השלדה.

את הקירור הייתי מחליף לטרמלטייק water 2.0 אקסטרים, שאמנם עולה יותר, אבל מניב ביצועים מעולים עם מחיר די תחרותי בארץ (הכל יחסי, אבל הוא עולה כמו H80 בלי I ונותן ביצועים טובים ממנו) או למוגן 3 אם אתה רוצה לחסוך.

כמובן שגם קירורי ה-CLC האחרים מתקבלים על הדעת (Closed loop cooler או קירור לופ סגור בתרגום חופשי, יעני קירור מים)

גם את המעבד הייתי מחליף ל-3570K שייתן לך ביצועים זהים במשחקי מחשב.

צריך לעשות פה בפורום סטיקי עם הסבר מפורט על ההבדלים בין i5 ל-i7 ולמה אין הבדל בביצועים שלהם בגיימינג ואיפה היתרונות והחסרונות של כל אחד, לפעמים זה קשה להסביר כל פעם מחדש.

פורסם
  • מחבר

^ למה לא גיל?

זה שהוא כתב בטעות 1156 לא הופכת את המקסימוס 5 ללוח 1156, זה לוח 1155.

אבל באמת, אני אומר שכדאי לך אולי לשנות כמה חלקים כדי לחסוך, למרות שגם אני לא בנאדם שחוסך הרבה, אבל יש גבול. אם נראה לך שזה שווה את זה, ואתה מבין שאתה יכול לחסוך עד 2000 ש"ח ולקבל ביצועים זהים אז...לך על זה? :)

ה-650D מצויין, אני יותר אוהב את ה-600T הלבן אבל זה טעם אישי, הם מבוססים על אותה השלדה.

את הקירור הייתי מחליף לטרמלטייק water 2.0 אקסטרים, שאמנם עולה יותר, אבל מניב ביצועים מעולים עם מחיר די תחרותי בארץ (הכל יחסי, אבל הוא עולה כמו H80 בלי I ונותן ביצועים טובים ממנו) או למוגן 3 אם אתה רוצה לחסוך.

כמובן שגם קירורי ה-CLC האחרים מתקבלים על הדעת (Closed loop cooler או קירור לופ סגור בתרגום חופשי, יעני קירור מים)

גם את המעבד הייתי מחליף ל-3570K שייתן לך ביצועים זהים במשחקי מחשב.

צריך לעשות פה בפורום סטיקי עם הסבר מפורט על ההבדלים בין i5 ל-i7 ולמה אין הבדל בביצועים שלהם בגיימינג ואיפה היתרונות והחסרונות של כל אחד, לפעמים זה קשה להסביר כל פעם מחדש.

צודק , משום מה בטעות רשמתי 1156 במקום 1155 , תודה על ההסבר אבל אני יודע מה ההבדלים בין I5 לI7 אל דאגה

כמו שאמרתי המפרט די גמור מבחינת הרכיבים - אני חשבתי עליהם תקופה ארוכה ולדעתי זה יהיה שווה את המחיר (כל המערכת תעלה באיזור ה9000 שקל)

כמו שאמרתי המחשב לא יהיה מיועד אך ורק לגיימינג ואני משאיר את כל האופציות פתוחות , בהחלט יכול להיות שיהיה שימוש בVirtual Machines ועוד כל מיני דברים שבהם הHyperThreading ושאר הירקות יכולים לעזור בהחלט אז בגלל זה אני הולך על I7

ברור שמחשב שמיועד אך ורק לגיימינג אפשר לבנות עם I5 כי ההבדלים בין הI7 לI5 הם ברמת האחוזים הבודדים כשזה מגיע לגיימינג

הלכתי על הNoctua כי שמעתי עליו רק דברים טובים - שקלתי קירור נוזלי אבל החלטתי שזה לא יהיה לי הכרחי אבל יש עוד זמן אולי אני אחשוב על זה עוד פעם , מה המחיר בערך של הקירור הנוזלי שהמלצת עליו ? (הNoctua עולה 320 ש"ח)

תודה רבה על העצות אני שמח לדעת שאפשר ללכת על הCorsair כמארז כי מאוד אהבתי את הצורה שלו ואת התכונות

וגם מאוד עזרתם לי עם הספק כוח - בהחלט חסכתי שם כמות נחמדה של כסף עם מחשבה לא נכונה בקשר לכמות הוואטים שאני צריך

פורסם

ברור שאתה בנאדם שאוהב ביצועים, ואני מסכים איתך - למה להתפשר?

אבל שמתי לב שכתבת שאתה מודע לזה שאתה ״מבזבז״ כסף, משמע שאתה בעצמך מבין שאתה יכול לחסוך.

אני לא אנסה לשכנע אותך לרדת, אתה עשית את הש.ב ואתה מרגיש שלם חלקית עם זה.

רק אני אתן לך רעיון: אתה לא מחליף לעיתים קרובות, ואתה רוצה ביצועים ולא להרגיש שהמערכת שלך מזדקנת לך מול העיניים, נכון?

אז למה שלא תחסוך מהקנייה הזאתי 2000₪ ועוד שנתיים תקנה כרטיס מסך חדש שאפילו יותר טוב?

הבנתי ממך שאתה רוצה להשאיר את הדלת פתוחה לSLI, אבל בדוגרי עוד שנתיים אתה תוציא עוד כסף על כרטיס GTX 680 נוסף, שבמקום זה יכולת לקנות כרטיס יותר חזק עם הכסף שיכולת לחסוך היום.

תחשב על זה ככה.

פורסם
  • מחבר

ברור שאתה בנאדם שאוהב ביצועים, ואני מסכים איתך - למה להתפשר?

אבל שמתי לב שכתבת שאתה מודע לזה שאתה ״מבזבז״ כסף, משמע שאתה בעצמך מבין שאתה יכול לחסוך.

אני לא אנסה לשכנע אותך לרדת, אתה עשית את הש.ב ואתה מרגיש שלם חלקית עם זה.

רק אני אתן לך רעיון: אתה לא מחליף לעיתים קרובות, ואתה רוצה ביצועים ולא להרגיש שהמערכת שלך מזדקנת לך מול העיניים, נכון?

אז למה שלא תחסוך מהקנייה הזאתי 2000₪ ועוד שנתיים תקנה כרטיס מסך חדש שאפילו יותר טוב?

הבנתי ממך שאתה רוצה להשאיר את הדלת פתוחה לSLI, אבל בדוגרי עוד שנתיים אתה תוציא עוד כסף על כרטיס GTX 680 נוסף, שבמקום זה יכולת לקנות כרטיס יותר חזק עם הכסף שיכולת לחסוך היום.

תחשב על זה ככה.

מסכים איתך בצורת המחשבה שלך של הלחסוך 2000 היום ולבזבז אותו מחר , אבל באותו מידה אז בעוד שנה נגיד שאני אקנה את הכרטיס הבא יהיה אפשר להגיד את אותו הדבר על הכרטיס הבא הבא שיצא :)

ה680 מבחינת ביצועים מצויין - ואני לא רואה שום סיבה שהוא לא יחזיק מעמד גם בעוד 3-4 שנים ולכן לדעתי קניה שלו היום היא לא בהכרח התפשרות אלא "קנייה נבונה" , או שלא - תראה אני לא יודע מה מצפה לנו בעולם המחשבים בעוד שנתיים , אבל אם אני לוקח את השנים האחרונות כדוגמא הקפיצות הגדולות מאוד עברו מעולם המחשבים וכל השינויים בין מעבדים וכרטיסי מסך הם דברים די קטנים בסך הכל

המחשב שלי היום שנקנה לפני 4.5 שנים למשל יכל להריץ משחקים חדשים בכיף - עד שהלך הכרטיס מסך שבעצם גרם לי להרגיש שהגיע הזמן לעשות קניה חדשה כי יש לי למי להעביר את המחשב הישן שישמח ממנו מאוד

רמת ה"בזבוז" כביכול שאני מדבר עליה זה למשל - שאני הולך על הכרטיס סטוק היותר יקר מבין החברות למשל, ושאני הולך על לוח אם מסיבות מסויימות כשלוח אם יותר זול אני מאמין היה יכול לתת לי את הביצועים בגדול שאני רוצה אבל בלי הדברים הנחמדים בתוספת זה הרמה של הבזבוז שאני מדבר עליה ולאור העובדה שבאמת אני לא בן אדם שמחליף מחשב כל שנתיים אני מרשה לעצמי "להשתגע" כשאני קונה

אני לא אומר שזה הצורה הנכונה והנבונה ביותר לקנות מחשב חדש, זה הצורה שבה אני קונה - ואם מישהו מבקש ממני עצות למפרטים אני לרוב לא הייתי מציע לו לבנות בצורה שאני בונה כי אני הולך על סוג של מחשב enthusiast יותר ועם אפשרויות להשתמש במחשב בעוד דברים חוץ מגיימינג שזה שונה מאוד מגיימר טיפוסי

תודה על כל העצות עד עכשיו חבר'ה :xyxthumbs: עזרתם לי מאוד

פורסם

אם אתה מבין את המקומות לחיסכון ומודע לסיבות, אין סיבה למה לא. :xyxthumbs:

רק שתדע, זהו. אנחנו בסה"כ מנסים לעזור לאנשים לא לבזבז כסף, לפעמים הם מבינים ולפעמים לא, אתה בדקת וכמו שאמרו פה "עשית שיעורי בית" אז ההרגשה שלי כ"נותן עזרה" טובה יותר מאשר ההרגשה שלי אם היית (חלילה) פליט FXP שמתעקש על i7 בכל מחיר כי חבריו ה"גאונים" אמרו לו שזה יעבוד הרבה יותר מהיר בקונטר סטרייק :lol:

בכל מקרה, תתחדש, ותעלה לגלריית המחשבים (בפורום "מפרטים") נראה שהולך להיות לך מחשב די מפלצתי ;)

אבל לא אמרת על איזה מארז נסגרת בסוף? ;D

פורסם
  • מחבר

אם אתה מבין את המקומות לחיסכון ומודע לסיבות, אין סיבה למה לא. :xyxthumbs:

רק שתדע, זהו. אנחנו בסה"כ מנסים לעזור לאנשים לא לבזבז כסף, לפעמים הם מבינים ולפעמים לא, אתה בדקת וכמו שאמרו פה "עשית שיעורי בית" אז ההרגשה שלי כ"נותן עזרה" טובה יותר מאשר ההרגשה שלי אם היית (חלילה) פליט FXP שמתעקש על i7 בכל מחיר כי חבריו ה"גאונים" אמרו לו שזה יעבוד הרבה יותר מהיר בקונטר סטרייק :lol:

בכל מקרה, תתחדש, ותעלה לגלריית המחשבים (בפורום "מפרטים") נראה שהולך להיות לך מחשב די מפלצתי ;)

אבל לא אמרת על איזה מארז נסגרת בסוף? ;D

כן אני מבין לגמרי מאיפה אתם באים , במיוחד שאני בן אדם חדש בפורום ואי אפשר לדעת מה רמת הידע והחקר שעשיתי לפני בחירת המוצרים - אין ספק שבן אדם שקונה I7 כדי שהוא יוכל לשחק משחקים יותר טוב מבזבז סכום נכבד של כסף על באמת אחוזים בודדים של שיפור ותמיד טוב להעיר לו על זה שאולי יוכל לחסוך קצת

בקשר למארז אני הולך עם התחושה הראשונית שהייתה לי ואני אלך כנראה על הCorsair Obsidian 650D כי הוא עונה על כל הצרכים שרשמתי למעלה והוא גם לדעתי יפה ב"פשטות" החיצונית שלו , ובכלל אני נורא אוהב את Corsair כחברה - לא איכזבו אותי עדיין

וכן אני אשמח להעלות תמונות כשאני אתחיל את הבנייה ובסופו :)

פורסם

:smile1:

מאיפה אתה מזמין אותו?

פורסם
  • מחבר

את המארז? כנראה שאקנה מIvory

אוקיי - עכשיו ראיתי שאולי יכולה להיות בעיה עם המארז, הלוח אם שאני רוצה לקנות הוא e-atx ולפי האתר של היצרן המארז יכול להכיל matx וatx

עכשיו אני מבין שכן אפשר להכניס את זה פנימה בכל זאת וזה יכסה טיפה מהיציאות של הסידור חוטים

השאלה שלי היא אם יש למישהו נסיון עם הרכבה של Asus Maximus V Formula במארז כזה ויכול להגיד לי אם כל היציאות יושבות כמו שצריך והכל?

אין לי בעיה שזה יסתיר טיפה את החורים של החיוט , כי יש עוד כמה - השאלה אם זה ה"מגרעה" היחידה וכל השאר ישב כמו שצריך?

פורסם

זה בסדר, E-ATX של סדרת ROG מתאים ברוב מארזי ה-ATX המרווחים. הם בסה"כ סנטימטרים בודדים רחבים יותר.

לא E-ATX "אמיתי" שרחב באופן משמעותי.

גם אם היה לוח רחב יותר, ב-650D יש פתחי סידור כבלים קרובים ורחוקים, ליתר ביטחון.

פורסם
  • מחבר

זה בסדר, E-ATX של סדרת ROG מתאים ברוב מארזי ה-ATX המרווחים. הם בסה"כ סנטימטרים בודדים רחבים יותר.

לא E-ATX "אמיתי" שרחב באופן משמעותי.

גם אם היה לוח רחב יותר, ב-650D יש פתחי סידור כבלים קרובים ורחוקים, ליתר ביטחון.

אחלה מצויין - הרגעת אותי , מה שבאמת הדאיג אותי זה שהפאנל האחורי לא ישב כמו שצריך

פחות מפריע לי אם זה יכסה טיפה את פתחי סידור הכבלים - כי יש לא מעט מהם וגם אם זה מכסה חצי מאחד למשל עדיין יהיה אפשר להעביר דרכו כמה כבלים לדעתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים