עבור לתוכן

צליל מוזר בוקע מספק הכוח Seasonic - האם תקין?

Featured Replies

פורסם

מערכת חדשה עם ספק Seasonic 500W 80+ Bronze Active

או השמיעה שלי ממש טובה ואני שם לב לרעש הכי קטן או שזאת בעיה,

אבל יוצא מהספק רעש אלקטרוני כזה, כאילו מצלצלת האוזן.

מישהו נתקל בזה?

פורסם

ספק כזה צריך להיות שקט! אתה בטוח שהרעש לא בוקע ממקום אחר?

פורסם
  • מחבר

כן

קראתי בעוד מקומות שהתופעה היא קבל בתוך הספק ששורק, או השנאי עצמו.

האם למישהו יש את הספק הזה ויכול להעיד?

פורסם
  • מחבר

קראתי,

זה לא צקצוקים מהספק. זה רעש קבוע כמו הארדיסק ישן של 5400RPM שעובד ואתה שומע את רעש הסיבוב כל הזמן.

יש לי עוד 3 מחשבים בבית ואין לאף אחד מהם את התופעה הזאת, כך שאני יוצא מנקודת הנחה שמערכת החשמל תקינה.

זה מחשב שהורכב אתמול ב KSP, אני לא מאמין שהוא יצא מהם לאחר בדיקה עם חומרה פגומה, אבל אני גם לא רוצה לגרור את עצמי אליהם סתם ולהיתקע שבוע בלי מחשב עד שיבדקו אם המצב תקין או לא.

בגלל זה העדפתי לקרוא קצת לפני אם זאת בכלל בעיה, כי הספק עובד מצוין למרות הרעש.

פורסם
  • מחבר

אפשר למחוק..

ברוב טיפשותי שמתי לב שהרעש הוא באמת מההארדיסק הישן

לאחר כיבוי אוטומטי של ההארדיסק אחרי 20 דקות בהגדרות צריכת החשמל, שמתי לב שאין יותר רעש.

וכשהוא חזר לפעול יש, הרעש בקע ממנו.

ובנימה זו, האם זה בריא להארדיסק שיכבה כל 20 דקות אם אין פעילות או שיפעל 24/7 אם המחשב דלוק?

פורסם

קורה שבאמת יש צליל כזה מהספק, זה יכול להיות או לא להיות סימן לבעיה - לא תמיד ניתן לקבוע בוודאות אבל ניתן לנחש לפי דברים אחרים שקורים

דיסק קשיח - תלוי כל כמה זמן הוא נדלק ומתכבה נניח כמה פעמים ביום ?

פורסם
  • מחבר

כן

בוא נגיד שיש לי 2 הארדיסקים עם מידע חשוב מאוד

האם לבטל את האופציה של כיבוי כל 20 דקות בצריכת החשמל?

אלה לא הארדיסקים אשר יושבת עליהם מערכת ההפעלה אבל אפשר לומר שהם נדלקים ומתכבים כמה פעמים ביום.

השאלה אם עדיף להשאיר אותם דולקים תמיד ובלילה לכבות את המחשב נניח

פורסם

לדיסקים יש 2 הגבלות על אורך חיים - הגבלה בשעות על זמן עבודה כולל, והגבלה על כמת הדלקות/כיבויים סטטיסטית

בדקתי דיסקים ישנים איכותיים (סיגייט, היטאצי ו WD מייצור 2006) אחריי כ 50K שעות (לפי נתוני בידקה של הדיסקים עצמם), מה שאומר שהם עבדו 24*365.25 במשך כ 5 שנים, והם עדיין תקינים לחלוטין וכמות הבעיות נמוכה - מה שאומר שהם עדיין לא הגיעו לכמות השעות של 50% מוות (מה שמוגדר בדרך כלל כאורך חיים)

אורך חיים בשעות כנראה קצר יותר בדיסקים חדשים - אם לשפוט לפי זה שיש להם אחריות קצרה יותר, והקשר של זה שהם נדפקים זמן מסויים אחריי סיום האחריות במחשבים שבהם הם עובדים 24*365.25, כך שכנראה שמה שדופק אותם זה כמות שעות עבודה כוללת ולא כמות הדלקות/כיבויים. על ידיי כיבוי היסק ניתן לדעתי להרוויח הרבה יותר מלהפסיד מבחינת אורך חיים

דיסקים ישנים היו מתמודדים טוב אם 1-2 הדלקות יום. דיסקים חדשים לדעתי יתמודדו גם אם יותר מזה. כך שאם אתה לא מדליק/מכבה יותר מ 5 (אוליי אפילו 10.... אבל יכול להיות שאלה כבר ציפיות גבוהות מידי אז לא בטוח אם כדאי להמליץ על 10) פעמים ביום ככה אני לא חושב שתהיה בעיה

אם יש הרבה יותר - אפשר לנסות לכוון את הזמן כך שכמה מההדלקות האלה יחפפו ביניהם ובסך הכול יהיו כ 5-10 הדלקות ביום, לדעתי זה יהיה הפיתרון הטוב ביותר

לכבות את המחשב בלילה רצוי בלי קשר, אתה גם חוסך חשמל וגם מאריך בכללי את אורך החיים של המחשב (כתלות ישירה לכמות השעות מתוך 24 שהוא מכובה, אם למשל הוא מכובה 12 שעות אז אפשר לאמר שאורך החיים שלו גדל X2). אם באמצע היום יש זמן ארוך של כמה שעות שאתה לא נוגע במחשב, אתה יכול לכבות אותו גם שם

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המקצועית!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים