עבור לתוכן

מעבר מC# לJAVA

Featured Replies

פורסם

שנה שעברה סיימתי ללמוד 5 יח"ל בתכנות ב-C#( זה בערך עד להורשה ופולימורפיזם)

השאיפה שלי עכשיו היא לפתח את התכנות שלי ב c#, ובמקביל ללמוד גם java( הבנתי שבשביל לפתח אפליקציות לאנדרואיד צריל לדעת גאווה...)

הבנתי ממישהו שגאווה וC# די דומות

השאלה שלי היא איך בדיוק אני עושה את המעבר הזה מC# לגאווה? האם אני צריך ללמוד את השפה מההתחלה?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

השפות סה"כ אכן די דומות בבסיסן, ולכן לא ממש תצטרך ללמוד ג'אווה "מההתחלה".

אני בכל זאת מציע לקחת מדריך שמלמד ג'אווה מאפס, ופשוט בשלבים הראשונים תוכל יחסית לרפרף עליו כי הוא ילמד אותך דברים שאתה כבר מכיר. התחביר הבסיסי אכן זהה, אבל די מהר תגלה הבדלים בין השפות (כל מיני keywords שיש להן משמעויות שונות בין השפות, וכמובן החבילה הסטנדרטית ששונה משמעותית ביניהן).

אופציה נוספת היא פשוט לקחת מדריך פיתוח לאנדרויד, ופשוט להבין בעצמך מתוך דוגמאות הקוד את ההבדלים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה ובכלל ...

יש לי כמה שאלות:

1) מה הכוונה " החבילה הסטנדרטית"? על איזה חבילה אתה מדבר?

2) יש מדריך כלשהו שאתה ממליץ עליו?

3)אתה יכול לתת לי דומא ל- keyword שיש לה משמעות שונה בין השפות?

פורסם

1. החבילה הסטנדרטית זה אוסף הפונקציות והמחלקות שמגיעות עם השפה - לדוגמה List, Dictionary, Console, FileStream וכן הלאה. לדוגמה, בעוד שב-#C יש ממשק בשם IList ומחלקה בשם List שממשמת אותו, בג'אווה קוראים לממשק List ולמחלקה קוראים ArrayList.

2. יש סטיקי למקורות לימוד, אני אישית לא ממש מכיר כאלה.

3. התכוונתי דווקא להיפך - מילים מסוימות ב-Java הוחלפו במילים אחרות ב-#C. לדוגמה, ב-#C משתמשים ב-readonly בשביל להכריז על משתנה שאי אפשר לשנות אותו, ובג'אווה משתמשים ב-final בשביל זה. או נגיד sealed שמשמשת ב-#C להכריז על מחלקה שאי אפשר לרשת ממנה, בג'אווה נקראת גם כן final.

חוץ מזה, אגב, #C מספקת הרבה יכולות שאין בג'אווה - Properties, Delegates, Events, Disposable, ref/out ועוד, ולכן צריך ללמוד דרכים אחרים לעשות אותם (לדוגמה, במקום delegates משתמשים בממשק שמכיל פונקציה אחת בלבד ואז מממשים אותו).

פורסם

את רוב ההבדלים הוא כנראה לא יכיר - ההיכרות שלו עם #C מעטה מדי.

כמו ששניצל הציע - אם אתה רוצה לפתח לאנדרואיד, פשוט קרא מדריכים ותתחיל עם אפליקצית hello world...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים