עבור לתוכן

שאלות לפני קניית GTX 660

Featured Replies

פורסם

למעבד כזה לא לעשות OC זה בזבוז :screwy:

• תגובות 32
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעבד - 77W

gtx 660 - 140W

=217W

גם אם נניח שכל שאר הרכיבים "הקטנים" צורכים ביחד עוד 100W , עדיין הגעת "רק" ל 317W.

כל עוד אתה לא עושה אוברקלוק למעבד , אז הספק יספיק.

הנרי :xyxthumbs: צודק ואף לוקח רזרווה יתרה, גם עם OC הספק יותר מאשר יספיק.

אגב, כל שאר הרכיבים לא מדגדגים 100 וואט וצורכים בדר"כ גם פחות ממחצית.

יתרה על כך, מדובר בנתוני RMS, אך תבלבלו עם נתוני peak power.

ספק של 400 וואט הוא נתון RMS, ובדר"כ יש לו יתירות peak של לפחות 20% .

מה שאומר שלרגע קט הוא גם מסוגל לתת 500 וואט. ספקים איכותיים מאד, נותנים 20% יותר RMS ו- 40% peak.

לעמית, בטרם הנך מטעה גסות קוראים תמימים אנה עיצה קטנה: ראשית צא ולמד הנדסת חשמל ורק אז חזור לכאן

והמשך לתת עצות - בפורום שמתיימר כלשונך להיות מקצועי ואני מסכים עם כך. תודה מראש וחג שמח.

כמה טעויות גסות שבצעת - ללמידה:

א. הספק הספק המקסימלי הוא RMS ולא peakpower.

ב. הספק הספק הוא במוצא ולא בכניסה. קרי ספק עם נצילות 80% שכתוב עליו שמספק 400 וואט,

במוצא נותן 400 וואט RMS ובכניסה צורך 500 וואט.

ג. לפיכך מערכת שנמדדת כלוקחת מהסוקט בקיר 300 וואט, היה והנצילות היא 80%, הספק בפועל מספק למחשב

רק 240 וואט - שזוהי הצריכה של המחשב נטו.

קרי: כל הנתונים שאתה רואה כפי שהועברו בלינקים שהעלה הנרי, יש לבצע מהם עוד הפחת נצילות של הספק בכדי לדעת

את נטו הצריכה עצמה של המחשב.

ד. דיסקים קשיחים צורכים וואטים בודדים כל אחד בזמן שיא, ומתחת לוואט בודד בזמן idle.

ה. לוח האם כולו וכל הרכיבים שעליו כיום צורכים כמה עשרות וואטים בודדות במקרי קיצון.

ו. מעבד שה TDP שלו הוא 77 וואט, זה רק בהספק RMS מקסימאלי ובדר"כ תחת אפילקציות לא מגיע לכך.

ז. כנ"ל כרטיס מסך, הספק TDP הוא במצב שיא תחת הדמיית furemark או שווה ערך - במשחק זה בדר"כ פחות, הרבה פחות.

ח. אין ירידת נצילות בסך 20% בספקי כח עם התיישנותם, זהו ערך מוגזם שניתן למען הסר ספק. ירידת הנצילות בספקי

כח אלקט' לאחר כ- 5 שנים היא לא יותר מאשר 5-10% טיפוסי, בשל החלשות קלה של הקבלים, ובספקים איכותיים גם פחות מכך.

ט. ספק ראוי מכיל הגנת זרם, במידה והצריכה עולה על הניתן לספק, הספק מכבה את המערכת ולא נגרם לה כל נזק.

דהיינו, את התובנה שהספק אינו מספיק חזק למערכת המשתמש מגלה מהר מאד בלאו הרי באמצעות הכיבוי היזום מבלי שהיתה

כל סיבה אחרת לכך.

סיכום:

המערכת של הבחור כמתואר בראשית השרשור, עם מעבד 77 וואט ומאיץ גראפי 140 וואט, תצרוך ברגעי שיא ממש קשים

לא יותר מ- 250-300 וואט RMS. בדר"כ טיפוסית תצרוך תחת עבודה תלת מימדית טיפוסית כ- 170-230 וואט RMS.

ספק כח 400 וואט RMS ממותג ראוי ומכובד ו- corsair הוא אחד שכזה, אמור להספיק מעל ומעבר!

פורסם

לא ביצעתי אף אחת מה"טעויות" שאתה מציג. אם תקרא היטב את השרשור תראה שאחרים טעו בכך ולא אני.

מה גם שהייתי מאוד מנומס, מאוד ברור ומאוד מדוייק בנקודות שהעליתי.

א. אני מכיר היטב את ההבדל בין הספק כניסה/מוצא. אין קשר בין זה לבין הדברים שאמרתי.

ב+ג. נכון. אז מה?

ד. עד כ-5 וואט. דגמים מסויימים (ישנים) של SSD גם צורכים 10W.

ה. עשרות וואטים ובמנוחה זה בטוח. בעומס זה עלול להגיע גם ל70-80 וואט - כתלות בסוג הלוח, ובאיכות הייצור שלו.

ו. אל תשלח אותי "ללמוד" כשמסתבר שאין לך מושג מה זה TDP. TDP הוא ההספק המקסימלי הנפלט כחום, ושנדרש לסילוק ע"מ שהמעבד יתפקד כשורה. ממש ממש לא(!) ההספק המקסימלי שנצרך ע"י המעבד. אני ממש לא מאמין שכתבת את זה עכשיו. http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power

ז. TDP של GPU הוא זהה לחלוטין בהגדרתו לזה של CPU - ההספק הנפלט כחום ושנדרש לסילוק. בGPU הTDP הזה גבוהה בהרבה מהCPU בדורות הנוכחיים, ולכן גם יש עליהם קירורים מסיבים בסטוק.

ח. אני ממש לא בטוח שאני מסכים איתך ואני גם לא יודע על-סמך מה אתה מציג את המספר של 5%. למיטב ידיעתי, ובכל מקום שקראתי, 10% ירידת נצילות כעבור שנתיים, ו20% ירידת נצילות כעבור 5 שנים הם הערכים שנלקחים בחשבון. יותר או פחות, זה כמובן תלוי מאוד בטיב ואיכות הספק ובמיוחד באיכות הקבלים. בכל הספקים שפתחתי, ביניהם גם של פירמות גדולות וידועות, לא כל הקבלים הם קבלים יפנים ואיכותיים במיוחד (ספציפית הקבלים הגדולים והיקרים יותר שבתוכם). להזכירך אנחנו עדיין לא יודעים בכלל מה הדגם המדובר.

ט. נכון. מה הקשר? פותח הדיון שאל בשביל להמנע מהמצב הזה מלכתחילה, ובשביל לדעת אם לשקול מראש לקחת כרטיס זול יותר או לנסות להגדיל את התקציב ולהביא בנוסף גם ספק חדש.

אתה מודע לזה שכל רכיב USB יכול בקלות לצרוך 10W?

מלצמת אינטרנט, עכבר, מקלדת, כרטיס WIFI USB, וטלפון מחובר - תוך כדי גיימינג והופ - המחשב נכבה לו. וזה בלי להתייחס לקפיצות/נפילות מתח במערכת החשמל הידועה לשמצה שלנו. אנחנו יותר מדי קרובים לגבול העליון של יכולות הספק בשביל לומר בבטחה שהוא יעבוד תקין וברציפות.

בפועל, ספק (לא חדש) עם הספק מוצהר של 400 וואט הוא גבולי מאוד למערכת עם הI7 המדובר ו660GTX גם בלי אוברקלוק. אני לא אומר ולא אמרתי שהוא לא יעבוד, אני כן אומר שזה גבולי מספיק בשביל שזה יהיה לא אחראי מצידכם לומר שזה "די והותר". ואני עומד מאחורי הדברים שלי.

ההתעקשות המטופשת הזו שלכם להמליץ בעיניים עצומות על משהו גבולי/בעייתי כתקין ממש מוזרה בעיניי.

פורסם

איך אני אוהב שיש אנשים מקצועיים כמו nec_000 בפורום. פשוט תענוג לקרוא :)

פורסם
  • מחבר

היי חבר'ה,

תודה על ההתייחסות אך מכיוון שאין הסכמה אנסה לחדד את השאלה:

התוכנית המקורית היתה לקנות GTX660 בתקציב 1000+ ש"ח

מכיוון שהבנתי שהספק כניראה גבולי, החלטתי לבדוק אופציות נוספות.

אפשרות אחת היא כמובן לשדרג ספק, ואפשרות שניה היא לקצץ בכרטיס.

השאלה העיקרית שלי היא עלות-תועלת. 660+ספק יעלו סביב 1500 ש"ח (יותר משתכננתי) ומצד שני, קיצוץ בכרטיס משמעותו ביצועים פחותים.

היכן לדעתכם אני מקבל יחס עלות-תועלת טוב יותר? האם כרטיס זול יותר יכול להיות מספיק (מזכיר, בעיקר SC2) או שלדעתכם לא כדאי להתפשר ולספוג את ההוצאה הגבוהה יותר?

מקווה שהבהרתי את עצמי :)

פורסם

למכור את הספק הישן ביד 2, ולקנות GTX 660 + ספק 500 וואט :)

GTX 660 בחירה מצויינת ובהחלט אחד הכרטיסים שבאמת מצדיקים את הסכום!

פורסם

היי חבר'ה,

תודה על ההתייחסות אך מכיוון שאין הסכמה אנסה לחדד את השאלה:

התוכנית המקורית היתה לקנות GTX660 בתקציב 1000+ ש"ח

מכיוון שהבנתי שהספק כניראה גבולי, החלטתי לבדוק אופציות נוספות.

אפשרות אחת היא כמובן לשדרג ספק, ואפשרות שניה היא לקצץ בכרטיס.

השאלה העיקרית שלי היא עלות-תועלת. 660+ספק יעלו סביב 1500 ש"ח (יותר משתכננתי) ומצד שני, קיצוץ בכרטיס משמעותו ביצועים פחותים.

היכן לדעתכם אני מקבל יחס עלות-תועלת טוב יותר? האם כרטיס זול יותר יכול להיות מספיק (מזכיר, בעיקר SC2) או שלדעתכם לא כדאי להתפשר ולספוג את ההוצאה הגבוהה יותר?

מקווה שהבהרתי את עצמי :)

SC2 הוא משחק תלוי מעבד יותר מאשר GPU.

עם ה5770 הישן שלי (היום שווה בערך 350 ש"ח, אוליי אפילו פחות) קיבלתי במשחק הזה ביצועים טובים מאוד - 40-60 פריים על high ברזולוציה של 1680X1050.

בעוד שה660 הוא כרטיס מעולה עם יחס עלות-תועלת ממש ממש טוב, אני לא מרגיש איתו הבדל משמעותי בביצועים בSC2 ביחס לכרטיס הישן שלי.

אז לשאלתך, כרטיס זול יותר בהחלט יכול להיות מספיק בעבור SC2. במשחקים אחרים - זה כבר סיפור אחר לגמרי.

פורסם

אתה מודע לזה שיציאת USB אחת מספקת מקסימום 2.5W לפי התקן? ::)

אתה מודע לזה שמקלדות ועכברים (ורוב הDOKים) צורכים 100mA במקסימום, כלומר 0.5W?

בבדיקות עם i7-3960X וGTX660 המערכת תחת עומס בקושי מגרדת את ה300W

http://www.techspot.com/review/572-nvidia-geforce-gtx-660/page11.html

http://www.anandtech.com/show/6276/nvidia-geforce-gtx-660-review-gk106-rounds-out-the-kepler-family/16

בשאר הבדיקות זה יוצא הרבה פחות.

אז גם עם capacitor aging וגם עם כל יציאות הUSB מלאות, ההערכה שלך כאילו הספק גבולי / לא מספיק נראית לי תלושה מהמציאות.

פורסם

עידן הכל דיבורים בעלמא, תרשום בבקשה את הדגם של הספק שלך

פורסם

אתה מודע לזה שיציאת USB אחת מספקת מקסימום 2.5W לפי התקן? ::)

אתה מודע לזה שמקלדות ועכברים (ורוב הDOKים) צורכים 100mA במקסימום, כלומר 0.5W?

בבדיקות עם i7-3960X וGTX660 המערכת תחת עומס בקושי מגרדת את ה300W

http://www.techspot.com/review/572-nvidia-geforce-gtx-660/page11.html

http://www.anandtech.com/show/6276/nvidia-geforce-gtx-660-review-gk106-rounds-out-the-kepler-family/16

בשאר הבדיקות זה יוצא הרבה פחות.

אז גם עם capacitor aging וגם עם כל יציאות הUSB מלאות, ההערכה שלך כאילו הספק גבולי / לא מספיק נראית לי תלושה מהמציאות.

:xyxthumbs:

פורסם

ממש הכנסת לי עכשיו. תקן USB1 שמת לפני 10 שנים סיפק 2.5W מקסימום. צודק. אבל זה עדיין לא רלוונטי כי זו לא הייתה הפואנטה שלי.

הוויכוח העקר הזה כבר נהיה נעט מטרד עבורי.

ההערכה שלי לא תלושה מהמציאות, וכל מחשבוני ההספק מסכימים איתי. אתם חיים בעולם שבו לכולם יש ספק 80+ GOLD עם 20 מנגנוני הגנה וקבלים יפנים.

אני מציע שפותח הדיון ישמע לעצתכם יקנה את ה660 ויהנה מכרטיס מעולה. אני מקווה בשבילו שאני טועה ושאין באמת סיכון שבנפילות וקפיצות המתח הבאות המחשב יסבול מחוסר יציבות כלשהי.

חג שמח וכשר!

פורסם

כדאי שתרענן את הידע שלך. תקן USB2, בדיוק כמו USB1 מגדיר זרם מקסימלי של 500mA, כלומר הספק של 2.5W. לעומתם USB3 מגדיר זרם מקסימלי של 900mA, כלומר הספק של 4.5W.

http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus#Power

אל תתחבא מאחורי מה הייתה ולא הייתה הפואנטה שלך. כשאתה תוקף את nec_000 על זה שהוא מבלבל מושגים בין TDP לצריכה ואומר דברים לא נכונים, מן הראוי שבעצמך לא תפלוט שטויות לגבי התקני USB ש"בקלות צורכים 10W כל אחד".

הבחור אמר שיש לו ספק של Corsair, אפשר להניח שמדובר בספק איכותי.

ומה בכלל קשור 80+ או לא 80+? זה מתייחס ליעילות הספק בהמרת AC לDC, לא ליכולת שלו לספק את ההספק המוצהר! ספק 400W בנצילות 80% זה לא ספק שנותן 320W בפועל, אלא ספק שנותן 400W, בזמן שמושך 500W מהקיר.

"מחשבוני הספק" הם ממש המילה האחרונה בתחום וללא ספק הדבר הכי מדויק בעולם. ::) הם טובים לקבל הערכה, והם מראש נוטים משמעותית כלפי מעלה כדי להיות בטוחים, אבל כשיש ביקורות מעשיות שבהם מדדו צריכה אמיתית, אני מעדיף להסתמך עליהן.

פורסם

לא ביצעתי אף אחת מה"טעויות" שאתה מציג. אם תקרא היטב את השרשור תראה שאחרים טעו בכך ולא אני.

זה דווקא היתה אתה שטעית בדקתי שוב את השרשור מהתחילתו.

מה גם שהייתי מאוד מנומס, מאוד ברור ומאוד מדוייק בנקודות שהעליתי

לא מדויק ולא נכון באף אחת מטענותיך - עברתי על כולן.

א. אני מכיר היטב את ההבדל בין הספק כניסה/מוצא. אין קשר בין זה לבין הדברים שאמרתי.

יש קשר ישיר, משום שציינת להתבונן בתוצאות מדידה של אתר כזה וכזה - והגדלת להסביר שיש שם "רכיבים איכותיים" = ספקי כח נצילים

(כלשונך). וכאן טעותך - שכן לא מעניין אותנו מהוא ההספק הנצטרך בסוקט שבקיר, אלא מהוא ההספק במוצא של ספק הכח.

את זה האתרים לא מודדים בהעדר ציוד מדידה מתאים מצידם. על כן הערתי לך, שטענתך בנדון לא רלוונטית בכלל.

ואילו ידעת זאת מלכתחילה, לא היתה מעלה את הטענה שהעלתה.

ב+ג. נכון. אז מה?

ד. עד כ-5 וואט. דגמים מסויימים (ישנים) של SSD גם צורכים 10W.

כל "המסביב" לא עובר 50 וואט RMS כולל לוח האם וכל ההתקנים שיחוברו אליו.

ה. עשרות וואטים ובמנוחה זה בטוח. בעומס זה עלול להגיע גם ל70-80 וואט - כתלות בסוג הלוח, ובאיכות הייצור שלו.

אם תחבר 24 כוננים קשיחים במערך RAID מתקדם כבשרת, אז אולי. ב PC רגיל מהשנים האחרונות, אין סכוי סביר.

ו. אל תשלח אותי "ללמוד" כשמסתבר שאין לך מושג מה זה TDP. TDP הוא ההספק המקסימלי הנפלט כחום, ושנדרש לסילוק ע"מ שהמעבד יתפקד כשורה. ממש ממש לא(!) ההספק המקסימלי שנצרך ע"י המעבד. אני ממש לא מאמין שכתבת את זה עכשיו. http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power

הגענו לימים הטובים שאתה תלמדני את שלמדתי לפני למעלה מעשור באקדמיה ? בהחלט ימים יפים.

קצת הסבר: TDP הינו ההספק התרמי שמתפזר, ומאין בא החום כבודו יודע ? מהמרת אנרגיה חשמלית לאנרגיה תרמית = חום.

מעבד מחשב הינו נגד כמו כל רכיב חשמלי. תמורת החישובים שהוא מייצר עבורנו, הוא נאלץ בהיותו נגד להמיר אנרגיה חשמלית לחום.

נהוג לציין אנרגיה טרמית גם במידה שוות ערך להספק חשמלי, כך גם נהוג (למשל) לציין כושר קירור/חימום של מזגן.

ה TDP הינו מדד RMS מקסימלי לצריכת החשמל במעבד, שאותה הוא המיר לחום בעת פעולתו ואותה הוא צריך לפלוט החוצה.

לחלקיקי שניה הוא יכול לעבור אותם, אבל ה- RMS החשמלי חייב להשאר לא יותר מאשר ה TDP המצוין - אחרת יש כאן בעיה

פיסקלית של חום שנעלם לנו איפה שהוא. בפזיקה למדנו, שאנרגיה לעולם לא הולכת לאיבוד.

מעבד שה- TDP שלו הוא 77 וואט, יעבוד היטב על ספק כח שנתון ההספק שלו הוא 77 וואט RMS. עבור פיקים רגעיים בהם המעבד

צורך יותר, הספק גם הוא מסוגל לתת יותר מה- RMS שלו, זה בתוך המשוואה כלול כבר. אנחנו מדברים בתחום צריכת הספק

חשמלי על RMS.

ז. TDP של GPU הוא זהה לחלוטין בהגדרתו לזה של CPU - ההספק הנפלט כחום ושנדרש לסילוק. בGPU הTDP הזה גבוהה בהרבה מהCPU בדורות הנוכחיים, ולכן גם יש עליהם קירורים מסיבים בסטוק.

ח. אני ממש לא בטוח שאני מסכים איתך ואני גם לא יודע על-סמך מה אתה מציג את המספר של 5%. למיטב ידיעתי, ובכל מקום שקראתי, 10% ירידת נצילות כעבור שנתיים, ו20% ירידת נצילות כעבור 5 שנים הם הערכים שנלקחים בחשבון. יותר או פחות, זה כמובן תלוי מאוד בטיב ואיכות הספק ובמיוחד באיכות הקבלים. בכל הספקים שפתחתי, ביניהם גם של פירמות גדולות וידועות, לא כל הקבלים הם קבלים יפנים ואיכותיים במיוחד (ספציפית הקבלים הגדולים והיקרים יותר שבתוכם). להזכירך אנחנו עדיין לא יודעים בכלל מה הדגם המדובר.

לא בקשתי "שתהיה בטוח שאתה מסכים עימי", אלא שראשית כל תלמד הנדסת חשמל, תייצר רכיב בסיסי או שניים ותצבור מספיק כלים

בכדי להבין את האינטרקציה השונה בין המכלולים ובין המשתנים המתמטיים, וכיצד היא באה ליידי ביטוי. ספק כח איכותי, ו- corsair בינהם,

אינו מאבד 20% הספק ב- 5 שנים. שכח מזה.

ט. נכון. מה הקשר? פותח הדיון שאל בשביל להמנע מהמצב הזה מלכתחילה, ובשביל לדעת אם לשקול מראש לקחת כרטיס זול יותר או לנסות להגדיל את התקציב ולהביא בנוסף גם ספק חדש.

פותח השרשור אינו זקוק לספק חדש, היות והמערכת שלו לעולם אינה עוברת בצריכתה הספק של 300 וואט RMS, וככל הנראה תהיה גם

מתחת ל- 250 בכ- 99.9% מימות השנה.

מלצמת אינטרנט, עכבר, מקלדת, כרטיס WIFI USB, וטלפון מחובר - תוך כדי גיימינג והופ - המחשב נכבה לו. וזה בלי להתייחס לקפיצות/נפילות מתח במערכת החשמל הידועה לשמצה שלנו. אנחנו יותר מדי קרובים לגבול העליון של יכולות הספק בשביל לומר בבטחה שהוא יעבוד תקין וברציפות.

בפועל, ספק (לא חדש) עם הספק מוצהר של 400 וואט הוא גבולי מאוד למערכת עם הI7 המדובר ו660GTX גם בלי אוברקלוק. אני לא אומר ולא אמרתי שהוא לא יעבוד, אני כן אומר שזה גבולי מספיק בשביל שזה יהיה לא אחראי מצידכם לומר שזה "די והותר". ואני עומד מאחורי הדברים שלי.

גם אני עומד מאחורי הדברים שלי ואומר לפותח השרשור בריש גלי: ספק ממותג corsair בהספק 400 וואט יספיק למחשבו

עם רזרבה מסדר גודל של לפחות 33%.

ההתעקשות המטופשת הזו שלכם להמליץ בעיניים עצומות על משהו גבולי/בעייתי כתקין ממש מוזרה בעיניי.

בעייני מוזרה התעקשותך לשלוח אותו להשקיע זמן מבוטל וממון מיותר בספק שהוא בכלל אינו צריך להשקיע בו.

פורסם

ממש הכנסת לי עכשיו. תקן USB1 שמת לפני 10 שנים סיפק 2.5W מקסימום. צודק. אבל זה עדיין לא רלוונטי כי זו לא הייתה הפואנטה שלי.

הוויכוח העקר הזה כבר נהיה נעט מטרד עבורי.

ההערכה שלי לא תלושה מהמציאות, וכל מחשבוני ההספק מסכימים איתי. אתם חיים בעולם שבו לכולם יש ספק 80+ GOLD עם 20 מנגנוני הגנה וקבלים יפנים.

אני מציע שפותח הדיון ישמע לעצתכם יקנה את ה660 ויהנה מכרטיס מעולה. אני מקווה בשבילו שאני טועה ושאין באמת סיכון שבנפילות וקפיצות המתח הבאות המחשב יסבול מחוסר יציבות כלשהי.

חג שמח וכשר!

מחשבוני ההספק הנדרש ל- PC בדר"כ (אך וודאי שלא תמיד) הינם "מחשבונים מטעם", שכן קיים איטנרס סמוי מאחורי לא מעטים מבינהם,

לסייע למכירת ספקי כח חדשים ומיותרים בהספקים בלתי נדרשים.

ספק זול ופשוט אך ממותג בעל שם עולמי, אולי הטוב מכולם יש יגדילו לומר, כדוגמת seasonic S12II - 430watt - מכיל את כל ההגנות

הנדרשות, מספק את הווטז' המוצהר ומעבר לו, בעל אחריות ל- 5 שנים - הווה אומר שחייב לעמוד בהספק המוצהר לפחות עד הגיעו לגיל 5,

ומכיל תקן 80+ bronze. מחירו אגב רק 265 ש"ח כאן: http://ksp.co.il/?uin=8602

ספק כח זה טוב דיו לכ- 99.9% ממערכות המחשב הביתיות.

ולמי שמעוניין ללמוד עליו, יש כאן כתבת מבחן מקצועית ועניינית שבוצעה ע"י מהנדס חשמל מדופלם:

http://www.hardwaresecrets.com/article/Seasonic-S12II-Bronze-430-W-Power-Supply-Review/1590

מבחן overload test שבוצע בעמוד מס' 9 בלינק דלעיל, ממחיש כי לספק יתירת של 16.4% מעל ההספק המוצהר.

זה די והותר להבטיח שגם אחרי הזדקנות ראויה, וגם לאחר שקלול סטיות תקן בין יחידות שונות שירדו מפס הייצור, הוא עדיין יבטיח

את אותם 430 וואט RMS לכל דורש, בכל טמפרטורה מתבקשת ובכל אחת מימות השנה, כן - גם כשהספק קם על צד שמאל ודווקא באותו הבוקר.

פורסם

nec_000

אפשר הסבר קצר על הקשר שבין Overclock לעליה בהספק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים