עבור לתוכן

להקליד הרצאות ותו לא לסטודנט תפרן - נטבוק? טאבלט+מקלדת?

Featured Replies

פורסם

פרקיי כואבים ובשביל להתרכז בהרצאה כדאי שאסכם את מה שנאמר בה - אז הפתרון הוא כמובן מכשיר הקלדה כזה או אחר. מכונות כתיבה כבר קשה למצוא.

אז חשבתי לקנות איזה נטבוק קטן. הייתי בטוח שאוכל למצוא משהו נחמד בפחות מ-1000, אבל כל מה שאני רואה עולה צפונה מ-1400. לא ברור לי למה, עם הפיחות במחירים של מחשבים אין מלא נטבוקים שלפני שנה עלו 1500 והיום אמורים לעלות חצי מזה.. או לפחות איזה שוק יד שנייה. ממה שאני ראיתי, אנשים מוכרים נטבוקים במחיר שהם קנו אותם במקום לחתוך 33-50% מהמחיר... :nixweiss:

ואז חבר הציע לי רעיון אחר - טאבלט כלשהו עם איזה קייס/מעמד בתוספת מקלדת.

הדרישות הן:

יכולת הקלדה במעבד תמלילים כלשהו(זה אפילו לא חייב להיות וורד, חשבתי על אופן אופיסים למינהם)

טיפ טיפה גלישה בשביל להוריד מאמרים/תרגילים וכד'

משקל נמוך וקליל(מתחת ל1.5 קילו נשמע לי סביר, כמה שפחות זה כמה שיותר טוב כמובן).

לא רואה הרבה הבדל בין מסך 10 למסך 11, אז כאן אין העדפה.

אין לי שום בעיה עם מערכות הפעלה שהן לא ווינדוס. אני מכיר ומסתדר עם אובנטו למשל(אז המחשב יכול לבוא בלי מ"ה) ולגבי chrome os - כל עוד יש אפשרות לערוך מסמכים גם כאשר אין חיבור לאינטרנט(לא הצלחתי להבין אם זה קיים או לא, אני יודע שבאנדרואיד אין אופציה כזו משום מה) - גם עם זה אין לי בעיה.

אז מה אתם חושבים? טאבלט+מקלדת או נטבוק? תקציב עד 1400, אם אפשר 1000 ודרומה זה יהיה נחמד. אין לי בעיה עם יד שנייה גם.

תודה מראש לעוזרים :)

פורסם

הלכתי לבדוק ואני מוכרח לציין שכל ההצעות שהיו בזאפ לרכישת נייד עד 1200 היו פשוט מביכות. אני אומר- עלי-אקפרס:

http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=netbook&catId=0&initiative_id=SB_20130320134844

גם ככה זה לא שווה יותר מהזבל שמוכרים פה ב-1000 שקל, אז מילא... מעיפים את האנדרואיד ההזוי ששמו שם ומורידים במקום איזו הפצה חביבה (דביאן/פדורה הן בין הנפוצות, אובונטו למיניו או מינט)- לא לשכוח לבחור את הגרסא שקומפלה ל-ARM, אלא אם כן ממש בא לך לקמפל לבד.

דרך צלחה.

פורסם

צר לי אבל אתה חייב לקנות נטבוק

התוכנות שקיימות היום לאנדרויד שמאפשרות עבודה עם קבצי וורד תומכות בצורה רעה בעברית ואתה מאוד תתקשה לעבוד איתם בצורה שוטפת אם בכלל

יש כתבה על זה עכשיו בעמוד הראשי של האתר

תקנה נטבוק בחו"ל/ebay

פורסם
  • מחבר

יש המלצות לדגמים מסויימים?

יש לי אפשרות לרכוש מחבר

NP-N102SP (http://www.samsung.com/africa_en/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-pc/archived-notebook-pc/NP-N102S-B01AO-spec) יד שנייה(בן חצי שנה) ב800 ש"ח

וראיתי גם מודעת יד שנייה ל msi u180 (http://www.msi.com/product/nb/U180.html#?div=Specification) ב700, אבל אין לי מושג בן כמה הוא ומה מצבו האמיתי...

פורסם

אני רואה שאתה לא מוכן להצעה שלי לקנות נטבוק זול וזמני להקלדות בלבד. למה? :nixweiss:

בכל אופן, ע"פ ניסיוני האישי איכות החומרים והבניה של אסוס טובה בהרבה מזו של אייסר, אך יתכן וכבר התהפכו היוצרות, היות שהביקורת בזאפ אודות המחשב של אסוס איננה כל כך טובה (הקלדה לא נוחה למבקר).

תשקול את הצעתי המקורית, אני חושב שהיא עשויה להיות הבחירה המתאימה היותר :)

פורסם

מי אמר שהמחיר שמוכר מבקש זה קדוש?

תתמקח.

פורסם

לפטופ יש שנייה?

זה סה"כ להקלדה גם משהו טיפה ישן יעשה את העבודה.

פורסם

המלצה אישית - תקשיב בהרצאות ותצלם סיכומים מאחרים.

פורסם
  • מחבר

כבר יש לי לפטופ, אפילו אחד לא רע. הבעיה היא שהוא גדול\כבד\סוללה חלשה.

כל לפטופ יד שנייה שאקנה - יסבול מאותן בעיות בדיוק ואף יותר מכך.

אני מפחד לקנות מאלי אקספרס. שמעתי דברים לא טובים עליהם ובנושא "רגיש" כמו מחשב שבו חשובה מאוד איכות הבנייה וכד' - אני מעדיף לקנות משהו "ממותג" - כן, אם יהיה אפשר לקנות את אותו המחשב בדיוק כמו אסוס\אייסר\HP ודומיהם רק OEM - עם זה אין לי בעיה - אבל זה לא מה שראיתי.

אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי בין הנטבוקים הנ"ל, או נטבוקים אחרים באותו מחיר +-

גיל - סמוך עליי - ניסיתי - מעדיף לסכם ולכתוב בעצמי :)

פורסם

^

אל תטעה לרגע, כל המחשבים האלו מאיכות נמוכה למדי, אולי אפילו לא ישרדו מעל שנה של שימוש כבד, אבל בשביל לכתוב סיכומים בשיעור הם בטוח יספיקו. עם הפצת לינוקס קלה הוא אפילו יתפקד יפה, כולל שימוש ב-latex על שלל נגזרותיו אם יש לך צורך.

אבל יש שם התעסקות מסויימת עם דרייברים וכו', כמו גם עם גרסאות מותאמות arm.

בכל מקרה, צריך להתעניין קצת בדגמים השונים (רובם ודאי די דומים) בכדי לדעת מי יותר מומלץ ומי פחות.

בקשר לאמינות מוכרים, לך למוכר עם ביקורות טובות והמון מכירות, אפילו קצת חיטוט ברשת לגבי אמינותו. אני חושב שיהיה בסדר.

המחירים של נטבוקים ממותגים בארץ פשוט שערורייתיים ביחס למה שאתה מקבל. אני אפילו לא בטוח שיש משהו נורמלי במחירים הללו, ואנחנו עדיין מדברים על מחשב חלש... אם יש לך זמן ועניין לחסוך המון כסף ולעשות עבודת מחקר קטנה (ולשתף אותנו כמובן :)) בכל הקשור לבחירת דגם, הזמנתו לארץ והשמשתו לשימוש בלינוקס, אז תנסה לקנות ב-60 דולר (משהו כמו 220 שקל) ולראו אם זה עושה את העבודה.

אם אתה מעדיף להוציא יותר כסף משמעותית וללכת על מכשיר ממותג (זה כמובן לגיטימי לגמרי), תאלץ בכל זאת לעשות מטלת מחקר קטנה ולמצוא דגם טוב במחיר סביר...

נתון לבחירתך :)

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה שם בכלל מכשירים עם עם מעבד ARM, רק VIA... יש שם גם כמה INTEL AMD - אבל אז המחיר שלהם הוא כמו בארץ ואפילו גבוה יותר...

פורסם

התכוונתי נטבוק יד שנייה...

קטן, קל והסוללה אמורה להספיק לך. (תמיד אפשר לקנות נוספת ?)

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי משהו מעניין. רק דגמים ישנים יחסית ובמחירים שלא מצדיקים את הסיכון של יד שנייה.

פורסם

אני באמת לא רואה פתרון אחר להקלדה חוץ ממקלדת אמיתית..

וטאבלט זול עם מקלדת (דרך OTG למשל) זה לא פתרון נוח,

זה נורא איטי לפעמים ואוכל סוללה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים