עבור לתוכן

חיבור tplink ל netgear של בזק, גורם לגלישה איטית?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש ברשותי (יותר נכון חמותי) netgear DGN 1000 של בזק. עןצמת ה WIFI של הרשת הבייתי שלהם חלשה, גם בחדרים הקרובים לנתב (זה לא ממד). מיכוון שיש ברשותי tp link wr740n (שתומך ב Auto MDI/X) חברתי אותו ישירות לנתב בתקווה שהעוצמת שידור שלו חזקה יותר.

הגדרתי ל tplink כתובת 10.0.0.199. ול DHCP של הTPLINK הגדרתי מרחב כתובות 10.0.0.140-198, זה אמור להספיק לבית שכזה. למחשב היחיד שמחובר פיזית לנתב של בזק יש כתובת 10.0.0.138.

יש לנתב של בזק כפתור לכיבוי ה WIFI, לכן כיביתי את ה WIFI של הנתב של בזק ונתתי לwifi tplink שם רשת, וסיסמא.

ניתן לגלוש מהמחשב הנייח (שמחובר לנתב של בזק) וע"י מחשב נייד וsmartphone (שמחוברים WIFI ל tplink).

בגדול, נראה כי הגלישה איטית יותר מאשר המחשב שמחובר פיזית.

עשיתי משהו לא נכון?

האם בכל זאת צריך כבל מוצלב?

ה tplink מחובר לנתב של בזק (אני מזכיר שה wifi שלו כבוי) ע"י כבל ככה שהמהירות לא אמורה לקטון. (למיטב ידעתי רוחב הפס הוא 10 מגה).

מה לא עשיתי נכון?

חשוב להדגיש, לאחר השינויים שעשיתי - תמיד אפשר לגלוש ב WIFI, אבל נראה לי שהמהירות איטית יותר.

כל הבדיקות נעשו באותו חדר בו הנתבים נמצאים.

תודה לכולם

עוז

פורסם

קודם כל תבדוק במחשב עם החיבור כבל אתה מקבל מהירות תקינה. תכנס לאתר 147.235.246.92 ותבדוק.

אם שם זה תקין תבדוק במחשב הנייד (לא סמארטפון!!). אם רק באלחוטי אתה לא מקבל מהירות תקינה אז סביר להניח שרק צריך למצוא את ה-channel הנכון בטיפילינק.

פורסם
  • מחבר

עובד פיקס בקווי בשני המחשבים

יש מצב שאני בכלל אמור לעשות disable על ה DHCP של ה tplink?

תודה

פורסם

שלום לכולם

יש ברשותי (יותר נכון חמותי) netgear DGN 1000 של בזק. עןצמת ה WIFI של הרשת הבייתי שלהם חלשה, גם בחדרים הקרובים לנתב (זה לא ממד). מיכוון שיש ברשותי tp link wr740n (שתומך ב Auto MDI/X) חברתי אותו ישירות לנתב בתקווה שהעוצמת שידור שלו חזקה יותר.

הגדרתי ל tplink כתובת 10.0.0.199. ול DHCP של הTPLINK הגדרתי מרחב כתובות 10.0.0.140-198, זה אמור להספיק לבית שכזה. למחשב היחיד שמחובר פיזית לנתב של בזק יש כתובת 10.0.0.138.

יש לנתב של בזק כפתור לכיבוי ה WIFI, לכן כיביתי את ה WIFI של הנתב של בזק ונתתי לwifi tplink שם רשת, וסיסמא.

ניתן לגלוש מהמחשב הנייח (שמחובר לנתב של בזק) וע"י מחשב נייד וsmartphone (שמחוברים WIFI ל tplink).

בגדול, נראה כי הגלישה איטית יותר מאשר המחשב שמחובר פיזית.

עשיתי משהו לא נכון?

האם בכל זאת צריך כבל מוצלב?

ה tplink מחובר לנתב של בזק (אני מזכיר שה wifi שלו כבוי) ע"י כבל ככה שהמהירות לא אמורה לקטון. (למיטב ידעתי רוחב הפס הוא 10 מגה).

מה לא עשיתי נכון?

חשוב להדגיש, לאחר השינויים שעשיתי - תמיד אפשר לגלוש ב WIFI, אבל נראה לי שהמהירות איטית יותר.

כל הבדיקות נעשו באותו חדר בו הנתבים נמצאים.

תודה לכולם

עוז

מה שעשית נקרא "שרשור נתבים". גם ה-DGN הוא נתב (כולל מודם ADSL) וכמובן גם ה-TP-LINK הוא נתה. זו לא תצורה מומלצת לעבודה ויכולה לגרום להרבה בעיות. אם אתה רוצה שה-DGN ישמש כמודם בלבד כאשר ה-TP-LINK הוא הנתב, אתה צריך להפוך את ה-DGN למודם נטן (BRIDGE) ולחבר לאחת מיציאות ה-LAN שלו את ה-TP-LINK.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים